2007. מכונאי הוסיף שמן גיר, הבעיה לא נפתרה.
מה הייתם בודקים?
Printable View
2007. מכונאי הוסיף שמן גיר, הבעיה לא נפתרה.
מה הייתם בודקים?
מה מצב הקלאץ'
כמה ק"מ? מתי החליפו קלאץ'.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
היה לי בעיה דומה עם 2003 ידני. לא יודע אם זה אותו גיר כמו 2007 (האוטומטי גיר אחר קצת לגבי הידני לא יודע). על כל פנים יש 3 בורגים שמחזיקים את הידית ביחס לתיבת ההילוכים עצמה. זה מקום טוב להתחיל ממנו כי זה בדיקה פשוטה. אולי הברגים השתחררו או התושבת התעקמה אצלי זה מה שהיה
יותר מאוחר היתה לי בעיה אחרת עם אחד מגלגלי השיניים בהילוך האחורי וזה גרם לגיר קשה וחוסר יכולת להיכנס לרברס. הגיר נשלח לשיפוץ וחזר רך כמו חמאה. וגם היה לי הרבה יותר קל להעביר הילוכים עם ארנק הרבה יותר רזה בכיס האחורי.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
מה הכוונה "הולך קשה" ?
האם הבעייה זהה בכל ההילוכים ?
ראשון ורברס יכולים ממש להיתקע ולדרוש שימוש בכוח. האחרים יכולים להיות קשים אבל לא ברמה הזו, מרגיש שצריכה להיות מאוד מדוייקת בטיימינג של העברת ההילוך ואז זה פחות עניין של כוח
- - - Updated - - -
קצת מעל ה 200 אלף. אתה מתכוון לכבל? לפני כשנה אם אני זוכרת נכון
לא הכבל, הקלאץ׳ עצמו.. הוא נשחק עם הזמן ומפסיק להפריד בין המנוע לגיר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה גם קורה. במיוחד בתפעול לא נכון של גיר ידני שהוא נפוץ מאוד בשטח
++
גיר ידני לא צורך שמן.
אם חסר יש שם בעיה.
אם חסר הרבה, זה יכול להיות נזק לא קטן.
מתי הוחלף השמן ואיזה שמן הוכנס?
מנסיון אישי ברכב אחר, לא כל שמן במפרט זהה מתנהג בפועל זהה בתוך הגיר.
אחרי החלפה תקופתית לשמן סינטטי מלא של חברה לא הכי מוכרת, ובבוקר עם גיר קר, ראשון ושני סרבו להשתלב.
החלפת שמן למותג מוכר והבעיה נעלמה.
כשזה בכל ההילוכים, החשוד העיקרי הוא המצמד (קלאץ׳). האם הוא מרגיש "נמוך" בדוושה ?
ערכי את הבדיקה הבאה: כאשר הרכב כבוי, שלבי להילוך ראשון, לחצי על הקלאץ׳ עד הסוף והחזיקי אותו לחוץ, ואז התניעי את הרכב.
האם מורגשת "משיכה" כאילו הרכב רוצה להתחיל לנסוע ?
האם במצב זה גם הוצאה מההילוך לניוטרל מרגישה "קשה" ?
אם התשובה לשאלות אלו היא "כן", הכיוון הוא בוודאות הקלאץ׳ ...
בג'ימנים מהתקופה הזו הייתה בעיה עם הפחית שמשמשת כעוגן למתיחת כבל הקלאצ'. היא הייתה מתעקמת (ובסוף נסדקת ונשברת) ולא מאפשרת את מתיחת הכבל והפרדת הגיר מהמנוע).
לי זה עלה בזמנו (לפני כ-10 שנים, אם לא יותר) בשני קלאצ'ים שהוחלפו לחינם.
מציע לך לבדוק שזו לא הבעיה אצלך.
https://www.bigjimny.com/forum/7-jim...dal-block.html
וואלאק גם זה קרה לי - כלומר אני חושב שזה זה. אצלי מדובר היה במעבר הכבל מהקבינה אל תא המנוע. הפח התחיל להיקרע. התיקון היה חיזוק באמצעות חלקי פרזול
ראשון ורברס זו בעיית מצמד.
או שהוא לא מפריד כי הוא שחוק או לא מכוון, או שכמו שעמי כתב (זה היה קורה גם בויטרות).
אסף.