אנשים סגורים בבתים ללא שכר, בחלק מהמקרים ללא יכולת לממש חסכונות או שאיבדו אותם. אני יודע שזה נשמע תלוש מהמציאות , אבל שימו לב באיזה קצב מתרחשים התהליכים האלו ומה הייתה התודעה שלנו לפני שבועיים לעומת היום.
תוך כמה זמן הציבור יאבד את זה לדעתכם ?
Printable View
אנשים סגורים בבתים ללא שכר, בחלק מהמקרים ללא יכולת לממש חסכונות או שאיבדו אותם. אני יודע שזה נשמע תלוש מהמציאות , אבל שימו לב באיזה קצב מתרחשים התהליכים האלו ומה הייתה התודעה שלנו לפני שבועיים לעומת היום.
תוך כמה זמן הציבור יאבד את זה לדעתכם ?
בישראל? הצחקת אותי.
מקבלים כל היתמרות בשיוויון נפש.
ברלי כתב על זה בעריכות....
Sent from my iPhone using Tapatalk
מקווה שלא נותנים לנו יותר מדי קרדיט ... בארה״ב התחילו להזרים כסף לאזרחים בשלב מוקדם יותר מזה שאנחנו נמצאים בו.
אני שמתי לב אתמול לעצבנות של הקבצנים והנרקומנים ברחובות תל אביב , חושב שאנחנו צועדים בבטחה לכוון הזה ולא קולטים את התמונה הגדולה בשעה שמתמקדים במניעת הקריסה של מערכת הבריאות.
ולמה אתה חושב מכינים את המשטרה ובעיקר את הצבא כבר חודש...???
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
אני קרוב להרבה עסקים קטנים.
כשלהם לא יהיה מחזור מכירות.... האנרכיה תתקרב. אנשים יעשו מה שצריך כדי להמשיך לחיות. כשלא יהיה לאנשים שעד אתמול היו אדונים לגורלם אמצעים לקנות אוכל - הם ימצאו איך להשיג אוכל. כשלא יהיה להם כסף לשלם שכר דירה - הם יפסיקו לשלם אבל לא יעזבו את הדירה.
זה לא המקרה שבו מישהו אוכל אותה בגלל החלטה עסקית שגויה ולוקח את עצמו בידיים, עובד לדירה קטנה, חותך הוצאות ומתחיל מחדש.... כי לא יהיה מה להתחיל. כי לאף אחד לא יהיה כסף לצרוך שום דבר.
זה כמובן תרחיש הקיצון - אבל אני שומע לא אחד ולא שניים מדברים על זה. הידרדרות של עסק קטן לסגירה היא בדרך כלל חודש אחד ללא הכנסות. במציאות עסקית חזקה מי שחזק ידלג מעל חודש אחד כזה - ייקח הלוואה, יצמצם הוצאות, יעשה התאמות... אבל כשאין אופק לפתיחת המסחר מחדש - אף אחד לא חזק.
מצד שני המפעלים ממשיכים לייצר ולייצא. כל המגזר הציבורי ממשיך לקבל משכורות ולצבור מינוס בימי חופשה (שזה כסף, אבל לפחות יש משכורת). חברות המזון עובדות, החקלאים עובדים, אפילו יש ביקוש עולה לתוצרת מקומית (הגיע הזמן...). אז עדיין יש כסף בשוק ולא הכל עגום.
אבל כן, ניר. צריך להיות עם אצבע על הדופק (או על ההדק במקרה שלך)..
אסף
המשטרה זו בדיחה יותר ממערכת הבריאות וכעת גם 70% מכוח האדם שלה בשטח, סגור בבית ( מתנדבים קשישים) ... הצבא לא יעמוד מול אזרחים רעבים שבוזזים סופרמרקטים. אני נותן לזה חודש. אנשים כאן אמנם אפתיים , אבל זה כי בסה״כ הם היו שבעים עד כה . אפילו ברצועת עזה לא חסר אוכל הודות לאונר״א ... כאן אני לא רואה שביטוח לאומי מצליח להתמודד עם כמות המובטלים המצטברת .
אתה רציני..?
תסתכל על האחוזים בשאר העולם ותראה שאנחנו בכלל לא במצב גרוע כמו שחושבים. במסגרת העבודה אני מסתובב כל הזמן ונראה שעסקים כרגיל. יש מכוניות, אזורי התעשייה פעילים כמעט כמו ביום רגיל, משאיות נכנסות ויוצאות מהנמל, הרבה אנשים עובדים מהבית.. המדינה מסתכלת על שאר העולם ומפעילה אמצעים דרסטיים הרבה לפניי ששאר המדינות הפעילו וטוב שכך, כנראה בגלל זה מצבנו טוב מאוד יחסית לאירופה וארה"ב.
ברור שהרבה אנשים אינדיבידואלים נפגעים כלכלית ואין להם נחמה.. אבל אנרכיה? לאנשים יש זכרון קצר.. מבצעים ומלחמות השביתו את המשק בחלקים נרחבים מהמדינה באותה צורה רק עם הפצצות, וגם אז זה נמשך חודש- חודשיים... גם את זה שרדנו.
וכמו בכל מצב קיצון במדינתנו.. הפלא ופלא, מניין ההרוגים הכללי במדינה יורד, כי הרוב בבית ואין תאונות דרכים..
אז שחררו רגע מהתקשורת.. המידע החשוב יגיע אליכם אל תדאגו, אל תחיו את ה"מצב" בכל דקה מהיום ותראו איך זה קצת יותר קל, חלאס עם הפאניקה.
משבר הקורונה הוא הוכחה ניצחת לשבריריות חיזוי העתיד.
כל חיזוי עתידי מוזן מדמיון מהול בהיגיון , שמוזן בעיקר מפחד.
אותו פחד שישאיר את האנשים בבית .
או שלא.
זה יתחיל מאוכלוסיית הזרים בדרום ת"א ... הם חיו מהיד לפה בעבודות שחורות במסעדות ובתי קפה שנסגרו. נראה לאן זה ימשיך.
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
דווקא הם... יעברו לאיפה שיש להם עבודה.
אסף.
זו היתממות לדבר על המצב הזה בלי להכניס למשוואה את מה שקורה בין בית המשפט לכנסת.
יש אדי דלק באוויר ויש כמה קבוצות מליטנטיות שישמחו לזרוק גפרור.
מצד שני לרובנו החיים עדיין לא בשלב היאוש המוחלט ואנחנו רחוקים שנות אור מהקבצנים שלך בתל אביב.
בשביל אנרכיה צריך שתהיה אידיאולוגיה, יהיה יאוש רחב ומשבר כלכלי חמור.
למרות שעשוי להיות נסיון להצית , המערכות שלנו לא בשלב השברירי.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
שום אידאולוגיה .. ממילא אין פה הרבה מזה.
צריך אנשים רעבים, תכלס .. פיסית .. ישראלים רעבים עם תסביך שואה זה טרקטור ששום חייל / שוטר / בג"צ יעמוד בפניו ..
וביבי .. כשיזהה את המשבר הזה בא, בחושי ההשרדות המפותחים שלו, ישחרר את הברז רגע לפני שגולש ..
אל חשש.. לא נגיע לביזה של סופרים .. למעט נייר טואלט.
הצחקת...
זה יהיה אליבי בשבילו למשטר צבאי. מישהו אמר ארדואן ולא קיבל?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חיסון העדר כבר בעבודה, יש עשרות אלפי אם לא מאות אלפי נשאים כבר בארץ שאינם יודעים ואינם מראים תסמינים ובעוד שבועיים יהיו מאחורי זה. המצב הזה יגיע לפיק ומשם ירד לאט לאט ויעלם, ואז יגידו שהבידוד/ סגר עבד.
אם תמשיכו לאכול את החר@ שהתקשורת מפמפמת לאנשים למוח 24/7 כבר שבועיים באסקלציה פסיכית מיום ליום אתם רק תתנתקו יותר מהמציאות ולא תצליחו לראות שהמציאות שונה לחלוטין מהמוצג בתקשורת - בארץ ובכל העולם
התקשורת ... ח ח ח, מה זה תקשורת ?
מה שאני רואה זה מערכת משומנת היטב של טפיחות עצמיות על השכם. הם כבר שבועיים במשדר מיוחד בלתי פוסק .. עם עידכונים של כמה מתו באיטליה .. והלחצה עצמית וחשיבות עצמית וכמה מתו באיטליה ! ..
ואז מראים לנו רופא בלי מסכה .. ומיד אחריו רופא בלי מסכה ... מאיטליה ...
זה דיי מצחיק .. קצת כמו ארץ נהדרת .. רק בלי בדיחות שמאלניות.
מציאות היא מספרים אמיתיים יחד עם התייחסות לסטטיסטיקה מקומית, עולמית, ובמקרים קודמים
מציאות היא חוו"ד בלתי תלויות בפרנסה מערוצי תקשורת
מציאות היא עוד הרבה דברים - מציאות היא לא תקשורת שעכשיו חוגגת על תור הזהב שבא לה מהשמיים עם רייטינג גבוה כל יום (ורוב שעות היום בגלל בידודים ואנשים שנשארים בבית), אחרי שכבר שנים ארוכות התקשורת אינה רלוונטית לצריכת חדשות ולפרסום בה
טוחנים כבר במשך שבועיים ימים שסוף העולם הגיע במטרה להדביק אנשים למסך בפחד, למרות שהמספרים נכון להיום סטטיסטית פשוט מגוכחים לעומת מה שהתקשורת מנסה להציג אותם.
כל המידע שאנחנו מקבלים הוא מעוות ובעצם אנשים כלשהם עושים לנו מניפולציות בתודעה.
אפילו העובדות הן לא מוחלטות.
קח למשל את מספר החולים במדינות שונות בעולם.
הרי מספר הבדיקות שונה בין מדינה למדינה ובאף אחת מהמדינות לא בודקים את כלל האוכלוסיה.
איך אפשר להשוות ככה בצורה אמיתית בין המדינות?
הכי בסיסי בשביל להדגיש שמציאות היא לא אמת מוחלטת אלא תפיסה ותודעה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
איטליה זאת בכלל מתנה שהתקשורת קיבלה מהנגיף הזה, "אלפי נפטרים" שמספרם הכולל אינו מגיע ל1% מאוכלוסית איטליה (המונה 60.48 מליון איש) נכון להיום
מה שעוד התקשורת שוכחת לפרסם זה 3 נתונים מעניינים על איטליה -
1. אוכלוסית איטליה נמצאת במקום הראשון בעולם (לא פחות!) באחוז המעשנים בה. כ21% מתושבי איטליה מעשנים
2. איטליה נמצאת במקום השני בעולם באחוז האזרחים המבוגרים בה - כ23% מתושבי איטליה הינם אזרחים בגיל 65 ומעלה
3. באיטליה נפטרים בשנה כ123,000 איש ממחלות לבביות (בלבד - לא כולל עוד אלפי מקרי פטירה מסיבות אחרות)
איטליה היא גן עדן לכל וירוס או שפעת שיודעים לתקוף מערכות נשימתיות
עכשיו שכל אחד יעשה את החשבון שלו אם כמות הנפטרים שבה מפתיעה אותו - או אם כמות הנפטרים משמעותית לסטטיסטיקה האיטלקית