לבקשת איל, פתחתי שרשור נפרד:
קובץ מצורף 128634
למה זה כל כך חשוב לעזאזל?... חשוב עד כדי שאנחנו, מדריכי נהיגה, נפתח בזה את השיעור הראשון?....
נדסקס בזה, נסביר, נדגים, נזהיר, נבקש ונתחנן שתשבו נכון - נכון מבחינת היחס בין הגה, דוושות ומושב. שתחזיקו את ההגה תמיד בשתי ידיים בשעה 3 ו-9, שהזרועות שלכם יהיו כפופות ב-45 מעלות, שגם הרגליים שלכם יהיו כפופות ב-45 מעלות וכף רגל שמאל (כאשר אינה מפעילה דוושת מצמד) תהיה נעוצה במדרך על מנת שהטוסיק והגב יוצמדו הכי אחורנית שאפשר לתוך המשענת.
בקורס/הדרכה, המדריך מסביר, והחניכים מבצעים ואכן הכל בסדר. אבל בסוף ההדרכה/קורס, החניכים יחזרו למכוניות שלהם ושוב יעשו מה שהם רוצים, כלומר מה שהם רגילים לעשות שנים ארוכות - יקחו את הכסא עד הסוף אחורה ועד הסוף למעלה, ישכיבו את המשענת אחורנית, ינמיכו את ההגה עד הסוף למטה, יניחו יד אחת על החלון/יחבקו את הדלת, יד שניה על ההגה בכל מקום חוץ מאשר במקום הנכון (יסובבו אותו באצבע או ב"מריחה/ניגוב חומוס" במקום ב"חליבה") , ויפליגו לדרכם....
בסופו של דבר - אף אחד לא אוהב לסבול, לשבת בתנוחה כפויה שמציקה לו. אתם יושבים ונוהגים איך שהכי נוח לכם, לא?......
אני טוען שמי שלא יושב נכון, נוהג פחות טוב.
הוא מתעייף מהר יותר, הוא מגיב לאט יותר ומדויק פחות (כן, איחור בתגובה של חצי שניה זה המון. זה נצח), מהירות ויעילות התפעול של אבזרי השליטה נפגמת. חלק מהעניין זה גם הישיבה הגבוהה שאני רואה אותה כרעה חולה בכל מה שקשור לנהיגה מהירה, בעיקר בכביש (שטח זה משהו אחר. בשטח אנחנו דווקא כן רוצים לשבת גבוה לטובת תצפית טובה על מה שקורה מסביב לרכב וגם כאן יש דרכים שונות להשיג את זה - נכונות ולא נכונות (ותיכף נגיע לזה).
וכן, ברור לי שלא כולנו נבראנו באותן פרופורציות גוף - יש גבוהים ויש נמוכים, יש ארוכי רגליים/ידיים וקצרי ידיים/רגליים. יש רזים ויש שמנים. ברור לי שמה שנוח ומתאים למשל לעידו כהן על 2 המטרים שלו יהיה מאוד לא נוח למי שנמוך ממנו בארבעים סנטימטרים.... אבל אני מתכוון שישיבה נכונה תמקם את גלגל ההגה בגובה מסוים מול הגוף שלנו, ומכיוון שברוב המכוניות כוונון גובה ומרחק גלגל ההגה אינו מספק ואינו עוקב מספיק אחרי טווח כוונון גובה המושב על מנת להתאים בול לכל אחד, קל מאוד לחרוג מזה ולקבע תנוחת ישיבה שגויה שמקשה את השליטה ברכב.
איל - אתה ביקשת שנפתח נושא נפרד. טענת משהו - קדימה, אתה ראשון. מתחילים......
ותעשו טובה - טיעונים ענייניים. לא "ככה נוח לי ואני לא משתולל אז זה מספיק טוב".