ניתן לצפות בעמוד זה ב
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3940
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3940
כמו שאומרים הציניקנים- נרשמת לאתר רק בשביל לפרסם את זה? [emoji23]
אחלה כתבה.
אתה יכול לפרט על המארזים של פרונט ראנר, והיכן רכשת?
האם המצברים ממוקמים בתוך תא הנוסעים כפי שנראה בתמונות?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תודה,
אם אתה מתכוון בשאלתך למארזים, למה שראית בתמונה עם המצבר אז זה שתי מגירות תיכנון עצמי
מאלומיניום. מפרונט ראנר קניתי את התושבת למצבר שבמכסה המנוע.
לגבי מיקום המצברים, אחד במכסה המנוע ואחד בבגאז'.
אני מכין פיצוחים ומחכה לדיון של זיו-דורון-נדב וכו' :)
אבל רגע של רצינות - מעיון שטחי בלבד - נראה מרשים, התכנון והביצוע כאשר המציאות של פותח השרשור מעוררת את הצורך ומביאה לפתרון שנראה איכותי.
מחר אעבור על הפרטים ביתר עיון.
נשלח מהנייד
פייק: אין בכל כדור הארץ אישה שהיא סבבה, מפרגנת וזורמת על טיולים.
ביצוע מרשים.
אתה מעיר, ובצדק, שגם למצברי AGM יש מגבלה של רמת הפריקה.
אתה יכול להגיד כמה עלו לך המצברים (AGM), וכמה AH אתה חושב שאתה יכול להוציא מכל אחד, מבלי לגרום לנזק?
תודה
ה-72ah איתי כבר שנתיים בערך אז אם אני זוכר נכון זה היה בסביבות 1000 כולל מעמ
ה-95ah עלה 1200 כולל מעמ לפני חודש בערך
מבחינת פריקה ההמלצה לא לצרוך יותר מ40-50% אם לא רוצים להתחיל לצבור "צלקות" במצבר (זו הסיבה שבליתיום אפשר לעשות שימוש המצברים קטנים יותר לאותם שימושים כי שם ניתן להגיע לפגישה מלאה ללא "צלקות" כלל)
מה שאומר בערך 30 אמפר מהמצבר הקטן שזה ממש הרבה עבור תאורה,מטענים ושאר קישקושים ללילה
ו45 מהגדול שזה מספיק בהחלט גם למקרר וגם לאספרסו וטוסטים בבוקר
הפרויקט מעניין אבל יש כמה דברים שלא ממש הצלחתי להבין
1.) למה בכלל צריך 3 מצברים ?
2.) המצבר המשני בתא המנוע מחובר ללא בקר טעינה ? Vsr הוא לא בקר טעינה אלא רק מפריד.
זרמי הטעינה למצבר agm שונים ממצבר התנעה רגיל , איך אתה ממלא את המצבר המשני ל 100% ללא בקר
אצלי מחובר מצבר משני 70Ah בתא המטען עם מטען dc2dc , ובמקרה שכחתי את המקרר מיום חמישי בבוקר עד ראשון בערב, במשך 3 וחצי ימים ללא טעינה, המקרר שמר על טמפרטורה של 3 מעלות והמצבר ירד ל 11.3v
המדען המטורף
למה 3 מצברים? הסברתי בכתבה, חלוקת תפקידים טובה ונכונה יותר עבורי בין המצברים (אצלנו יש שימוש גם בממיר מתח 1500W לטובת מכונת אספרסו,טוסטר וכיוב') ובלי קשר תולדה של התפתחות העניין.
לגבי VSR, לא נכתב בשום מקום שהוא מתפקד כבקר טעינה, יחד עם זאת ברכבים חדישים שמגיעים מהיצרן עם מצבר AGM אין צורך בבקר טעינה כיוון שהיצרן עושה שימוש "באלטרנטור חכם" שלמעשה מתפקד כבקר טעינה ויודע לשנות את מתח הטעינה (לא זרם) בהתאם לצורך, זה כמובן לא נעשה בגלל שהם חושבים עלינו המשדרגים רחמנה ליצלן אלא מטעמי עמידה בתקני זיהום אוויר.
אלטרנטור "טיפש" מייצר עומס קבוע כי הוא כל הזמן מספק 14.5V, לעומתו עבודה עם אלטרנטור "חכם" מאפשרת עבודה מ-14.7V ועד לאזור ה-12V כשהמצבר טעון ובכך מלבד שמירה על חייו של המצבר העומס על המנוע פוחת ובכך היצרן חוסך כמה גרמים של זיהום אוויר שבמכפלות מספר הרכבים המיוצרים, בסופו של תהליך מתורגמים ליכולת שלו לעמוד בתקני הזיהום ההולכים ומחמירים.
ולעניין המקרר, עם איזה מקרר 60 ליטר אתה עובד?
אני לא מכיר אף לא מקרר אחד לרבות הדגמים היקרים ביותר שצורכים הספק נמוך כפי שאתה מתאר.
מקרר 60 ליטר צורך בזמן הפעלת המדחס כ40-50 וואט, לפחות כל אלו שאני נתקלתי וקראתי את דפי הנתונים שלהם.
גם אם נניח שלצורך שמירה על הטמפרטורה המוגדרת הוא עובד 10 דקות בשעה(וזה נתון מאאד סלחני), זה אומר שעל פני 24 שעות המדחס עובד במצטבר כ-4 שעות כך שלמעשה הוא צורך 16A ב-24 שעות.
חישוב צריכת הזרם של המדחס בזמן עבודה 50W/12V=4.16A
נכפיל את צריכת הזרם כ-4A שעה כפול 4 שעות ביממה ונקבל צריכה של 16A ביממה.
אם הוא עבד אצלך 3.5 ימים זה אומר שצרכת מהמצבר 56A מה שאומר
1. לא יכול להיות שלאחר פריקה של כ-80% מקיבולת המצבר המדידה מראה ירידת מתחר רק ב-10%
(זו תכונה שקיימת אך ורק למצברי ליתיום)
2. פריקה של מעל 50% ממצבר AGM מתחילה לייצר "צלקות" למצבר ולקצר את חייו.
המקרר שלי הוא weaco cf50, מקרר 50 ליטר
נתוני הצריכה שלו פורסמו פה כבר מזמן כולל ניסוי ומדידה שלו לאורך זמן .
אני עם מצבר 70 אמפר של קלונעיות ומוטען דרך dc2dc שגם לגביו עשיתי פה פוסט שמתאר את הבניה והמחשבות שלי
אגב, השאלות שלי נועדו ללמוד ולא בשביל להתנצח, אם בטעות ניתן לחשוב כך
השאלה לגבי ה vsr באה מתוך מחשבה שהמצבר הראשי הוא לא מצבר agm (טעות שלי). אם אתה עם אלטרנטור "חכם" איך אתה שומר על טעינה כשהאלטרנטור יורד מתחת ל - 13.2v? ה-vsr לא מנתק את המצבר השני במצב זה?
שאלה אחרונה שמעסיקה אותי, היא לגבי הפאנל הסולארי, כיוון שהבקר טעינה שלי תומך גם בטעינה מפאנל, אני חושב לשים אחד על הגג
אגב, שמתי לב אצלי שכאשר הבקר טעינה מזהה המצבר המשני טעון 100% הוא משאיר את החיבור בין שני המצברים פתוח, ולכן אני חושב שטעינה דרך הפאנל יכולה לעבור גם למצבר הראשי שלי
מתנצל מראש חפרתי פה הרבה, מקווה שתוכל להתייחס
המדען המטורף
כשנקרא קדיש על המצברים האלו והמחירים של הליתיום ירדו (ואולי גם באותו הזמן הטכנולוגיה שלהם תשתפר עוד) אני בהחלט אתקין ליתיום.
לגבי ה-waeco לפחות לפי מה שכתוב באתר היצרן הוא צורך כ70W כך שאני לא מצליח להבין את אופי הניסוי שבוצע.
הVSR לפחות זה שאני עושה בו שימוש מתנתק מתחת ל12.8V וזה ממש נדיר שהאלטרנטור יספק פחות מזה כי יש את מערכות החשמל הבסיסיות של הרכב שכל הזמן צורכות מתח.
לגבי הפאנל הסולארי ובקר הטעינה צריך לבדוק במה הוא תומך (שלח את הדגם אנסה לקרוא ולענות לך).
בגדול זה אכן המצב המתואר אצלי בין המצבר השלישי לשני, כאשר המצבר השלישי טעון במלואו בקר הטעינה מעביר אחורה למצבר השני את הטעינה, אני מטעמי זהירות העדפתי בכל מקרה לייצר נתק מוחלט לכיוון מצבר ההנעה באמצעות VSR כדי שבכל מקרה לא "יפתח" קשר בין מצברים המיועדים לשימוש שוטף לבינו כל עוד הרכב לא מונע.
תודה על ההתייחסות ,
הניסוי שלי של צריכה זרם של המקרר הייתה פה
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=802402
אז המקרר היה מלא ומכוון ל 0 מעלות
בסוף השבוע שהמקרר עבד הוא היה ריק יחסית 3-4 פחיות שנשכחו ומכוון ל 3 מעלות
הבקר טעינה שלי הוא THUNDER TDR02020
אשמח לדעת באיזה פאנל אתה משתמש ואיפה קנית
המדען המטורף
עכשיו אני מבולבל....
רשמת בקישור ששלחת שבניסוי שלך הצריכה עומדת על 30A ל24 שעות (שזה נתון הגיוני בהחלט)
אז איך זה עבד לך 3.5 ימים על מצבר של 70A ללא טעינה?
לגבי הבקר, אני לא רואה בניירת שלו שהוא מעביר "אחורה" טעינה כאשר המצבר המשני טעון
אבל אתה יכול לבדוק זו בדיקה פשוטה:
1. תטעין את המצבר המשני שלך טעינה מלאה
2. תפרוק מעט את המצבר הראשי (תדליק אורות נניח לרבע שעה כשהרכב כבוי)
3. לפני שאתה מחבר את הפאנל הסולארי תמדוד מתח על הראשי ועל המשני
(עכשיו הראשי אמור להראות מתח נמוך מהמשני כי פרקט אותו קצת)
4. חבר את הפאנל ותמדוד שוב, אם על המשני אתה רואה את אותה המדידה אבל על הראשי אתה רואה מתח גבוהה יותר ממתח המדידה
לאחר הפריקה הקצרה אזי שהמטען שלך יודע להעביר אחורה.
ב-CTEK יש לזה ממש חיווי מאד נחמד.
הפאנל שלי https://www.wish.com/product/5c7e618...c9f?&share=web
אבל כל פאנל ETFE יעשה את העבודה (אגב,רצוי לבחור את אלו הלבנים ולא השחורים כי היעילות שלהם יורדת כשהם מתחממים מאד).
קובץ מצורף 128702
תראה את כיווני החיצים
אלטרנטור + פאנל יכולים להטעין את המצבר
פאנל יכול להטעין את המצבר וגם להחזיר לכיוון האלטרנטור (שזה בעצם המצבר שלפניו)
בנוגע לנתונים של המקרר, הצריכה שלו היא פונקציה של עומס במקרר והטמפרטורה שאליו הוא מכוון וכמובן טמפרטורת סביבה.
הניסוי בוצע על מקרר מלא והמקרר היה מכוון לטמפרטורה יותר נמוכה. האמת שהופתעתי לאור הנתונים מהניסוי שהמקרר נשאר על אותה טמפ' לאורך 3 וחצי ימים ובטח שעדיין עבד ולא נכנס למצב הגנת מצבר .
לגבי הבקר אני אמשיך לחקור ברגע שאנשים ידיי על פאנל נורמלי
המדען המטורף