שלום לכולם!
אני אשמח שתאירו את עיניי
אם אני רוצה לקנות פראדו בעיקר לטיולי שטח
כולל שטח קשה מאוד
מה יהיה יותר מתאים לזה?
הפראדו הישן 125 כס או החדש יותר עם 163 כס?
תודה רבה מראש
Printable View
שלום לכולם!
אני אשמח שתאירו את עיניי
אם אני רוצה לקנות פראדו בעיקר לטיולי שטח
כולל שטח קשה מאוד
מה יהיה יותר מתאים לזה?
הפראדו הישן 125 כס או החדש יותר עם 163 כס?
תודה רבה מראש
בוקר אור לכולם!
אני אנסה להיות יותר מדויק וברור
אם היו שני פראדו אחד 163 כס והשני 125 כס
עם אותם נתונים
ורק בשנתונים הבדל של שנה
ה125 כס היה שנת 2000 וה163 כס היה שנת 2001
איזה מהם היה יותר מתאים לטיולי שטח כולל שטח קשה?
ברור שה2001 עדיף אם זה השיקול היחיד.
התשובה נמצאת בגוף השאלה.
והתשובה היא - אף אחד מהם.
פראדו זהו suv מצויין לשימוש מעורב של כביש עם שטח קל עד בינוני.
בשטח קשה האוטו ישבר מהר או שתאלץ לשפר אותו בכבדות וגם אז הוא ימשיך להשבר.
בשימוש בשטח קשה צפה לבלאי מהיר במתלים - בול ג'וינטים, מוטות מייצבים, זרועות רדיוס, בוקסות משולשים.
גם הדיפרנציאלים (3) והגיר .
דווקא למנוע זה פחות משנה.
לשטח קשה עדיף לקנות רכב שטח אמיתי, רצוי עם שני סרנים חיים.
בהתלבטות בין שני הדגמים שהצגת, החדש יותר עם מנוע 1kd הספק 163 כ"ס , עדיף.
בברכה,טושי
ככלל - כאשר מדובר ברכב בן 20 שנה, חשוב יותר לבדוק את מצב הרכב הספציפי, איך תוחזק בשנים האחרונות, האם נעשה שימוש בחלפים איכותיים והאם טופל בזמן.
לגבי ההבדל בין הדגמים ומי תיאורטית עדיף יותר לשטח קשה - אני לא מספיק מכיר את ההבדלים ביניהם כדי לענות (אני בטוח שמייד תקבל תשובות ענייניות לשאלה ההיפוטתית לחלוטין הזו).
תודה רבה לכל העונים
ברשותכם
1. אני שואל כי דיברו בפורומים שה125 כס יותר חלש בכביש אבל חזק יותר בשטח בגלל חוזק סרנים ויחס העברה וכולי שאני לא מבין בזה יותר מידי
ולכן שאלתי האם בחישוב הכולל לשטח עדיף להישאר ב125 כס אם יש הפרש רק של שנה ושניהם מתוחזקים טוב וכולי.
2.איזה רכבי שטח מתאימים לשטח קשה?
תודה מראש לעונים
תן דוגמא למה שאתה קורא שטח קשה. טיול בדרום המשלב מעלות כמו מעלה עשוש, למשל, או טיול שכולנו מסע עבירות?
נשלח מהנייד
עקרונית, 163 כ"ס עדיף על 125 כ"ס. יהיה לו יותר כוח בכל מצב.
בפועל, בנהיגה יומיומית רגילה ההבדל קטן ממה שמקובל לחשוב.
יש שטוענים שהמנוע הישן עם 125 כ"ס אמין יותר - כי הוא פשוט יותר.
לגבי התאמה לשטח - כבר כסטנדרטי, יכולות השטח של הדגם הזה טובות משמעותית משל כל SUV יפני מקביל במצבו המקורי - פאג'רו, טראנו, טרופר וכו'. הוא מגיע עם גלגל בקוטר 31 מקורי, נעילה אחורית מקורית, יש שפע שיפורים ושדרוגים. יש לו גם נקודות חולשה בולטות שטושי הזכיר - בעיקר סביב כל מכלול הפרונט/מתלה הקדמי שסובל מכשל תכנוני חמור ברמת סיכון לתאונה (סיפור הבולג'וינטים. זה פחות דרמטי אם לא מגביהים ומקפידים להשתמש בחלפים מקוריים) והדיפרנציאלים החלשים - אל תקל בזה ראש. "טויוטה לא מתקלקלת" זה כמו שלגיה וסינדרלה - זה רק באגדות. המציאות הרבה יותר אפרורית ויקרה.
רק לזכור דבר חשוב: טויוטה משומשת, כל טויוטה משומשת, בדרך כלל תהיה יקרה משמעותית לרכישה מכלי רכב אחרים מאותה קטגוריה ובאותו שנתון. כי מוניטין האמינות וכו' וכו' וכו'. זה נכון לפראדו ממש כפי שזה נכון לקורולה וליאריס. וזה אומר שהאלטרנטיבות באותו מחיר - יהיו צעירות יותר. לעתים בפער משמעותי. עם כל מה שמשתמע לגבי מצבן והסיכוי לתקלות בהמשך.
האם הפער הזה מוצדק?... לא יודע. רבים וטובים יאמרו שלא מוצדק. רבים הרבה יותר יאמרו שכן - מוצדק ועוד איך. וגם יביאו לך סטטיסטיקות שתומכות בדבריהם. אז סטטיסטיקות זה אחלה - גם אני מסכים שקורולה בת 10 תהיה אמינה ועמידה יותר מסיטרואן בת 5. אבל כאן זה כבר אוטו בן 20 שעבר הרבה בחייו - אמינותו המופלגת כבר מאחוריו. הסיכוי לתקלות גדולות במכלולים עיקריים יקרים שייפלו במשמרת שלך, הוא גדול.
אז ממש כמו בדמוקרטיה, גם כאן הרוב אולי קובע (את הביקוש) אבל לא בהכרח צודק.
את החשבון שלך אתה תעשה לבד ובסוף תצטרך אפעס... להמר.
עוד הערה: מאחר וה 163 הוא מסילה משותפת המנוע יותר יקר לשיפוץ או החלפה.
מחיר שיפוץ מזרקים או החלפה שלהם זה הבדל של אלפי שקלים.
צריך להביא את זה בחשבון לרכב עם 300 אלף ק"מ ויותר.
בתור אחד שהיה לו 125 כ"ס הרבה שנים ולכל שאר חברי 165...
מכיר את שניהם בשטח ומיחוצה לו בצורה חעולה.
ל 125 לא חסר גרם כוח בשטח.
נכון שה 165 קצת יותר חזק, אבל בשטח זה לא ממש בא לידי ביטוי.
מה כן בא לידי ביטוי?
התחזוקה של ה 165 יקרה יותר מבחינת המנוע, יותר מחשבים, יותר חלקים (אינטר קולר...), החלפת מזרקים יקרה יותר - הרבה יותר וגם פחות נוח לביצוע לבד ב 165 (הם נמצאים בתוך מכסה השסתומים ולא מיחוצה לו כמו ב 125.
ככלל, תמיד עדיף כמה שיותר חדש וכמה שפחות קילומטרים.
ביננו, (שאף אחד לא ישמע...) שני הרכבים שציינת, לא באמת מתאימים לשטח קשה, בטח לא בתצורה הסטנדרטית שלהם.
הם בהחלט מספקים הנאה מאוד גדולה בשטח ואפילו בינוני פלוס, פלוס.
כדי לעבוד איתם בשטח קשה, תאלץ לשפר והרבה ולהיות מוכן להוצאות כבדות.
לסיכום,
אין הבדל משמעותי ביכולות הכלים בשטח.
יש הבדל בכביש לטובת ה 165, בכוח ובצריכת הדלק.
יש הבדל לטובת ה 125 בפשטות המנוע ועלות חלקיו.
שני הכלים מיועדים לקחת אותך (כתלות בכישורי הנהיגה) בשטח עד בינוני פלוס ולא קשה.
להגדרתי קשה - לא הייתי מנסה את הזיק, לא את מחמל ודומיהם.
עם קצת עזרה בכוון בניה ונהיגה נכונה, ורדית הוא על הגבול...
מקווה שהבנת את הכוון :)
אם השאלה רק לגבי המנוע - חד משמעית הייתי בוחר בישן יותר.
העולם לא היה מתקדם למנועי מסילה משותפת מתוחכמים אם היה צורך לשמור על מנועי הדיזל אמינים וקלים לאחזקה לאורך זמן.
חוץ מזה ההבדלים בין הדורות השונים של הסדרה 90 הם קטנים.
אסף.
שוב תודה לעונים!
אם יש לכם כוח
אז עוד כמה התייעצויות
1.אם רוצים לקנות רכב להרבה שנים טובות ולשפר אותו עם השנים עד כדי רמה לעשות את נחל כמריר מתי שהוא, זה אפשרי עם קונים פארדו?
2.בשביל לעלות את מעלה ורדית או עשוש
עם רכב של 7 מקומות שעולה 40000 שח
בלי נזק יותר מידי
עדיף פראדו בשנתון ישן או תחליף (רקסטון או טראקאן או פגארו) בשנתון יותר חדש?
3. אם עדיף התחליף - על איזה תחליף הייתם ממליצים?
מודה מראש לטורחים לענות
+1.
קרא מה טושי רשם.
כל הקטגוריה הזאת לא בנויה לשטח קשה, זה שמשפרים ועושים לא אומר הרבה וגם לא פיתרון כזה חכם, כל הזמן לשבור ולתקן. לשטח קשה צריך רכב קשוח תרתי משמע, וגם זה שהוא נחשב לקשוח לא מבטיח לך שהוא לא ישבר, לכל ברזל נימאס מתישהו.
יש לנו בחבורה גם 125 וגם 163, שניהם נעולים כפול(אחרי ששברו דיפ' קידמי) אתה לא רוצה לדעת כמה השקעה יש עליהם רק בתיקונים.
מחירי הפראדו ירדו/התאזנו בזמן האחרון, אולי הפנימו שהילד כבר לא ילד, הוא זקן בן 20....
באמת חסר לך מה לקנות באותה גטגוריה של שנתון/תקציב?
גם כל suv דוגמת טרופר, טראנו, פת'פיינדר, קוריאנים וכו' יעשו כמעט אותו דבר ובתמורה שנתון יותר גבוה ורכב יותר צעיר, בנוסף אולי תוכל להכניס בתקציב נעילה אחת ועוד שיפורים כאלה ואחרים לפי הצורך, עדיין זה לא יהפוך אותו לקשוח יותר.
אבל לדעת רבים וטובים טויוטה זה חד קרן, אין עוד רכב שטח קשוח כמוהו שלא מתקלקל, לכן בוחרים בו...
לא מתקלקל בתחת שלי...
קח סופה. גם 7 מקומות גם רכב שטח אמיתי וגם אפשר לפעמים למצוא משהו טוב בתקציב הזה.
אסף.
קראתי והפנמתי ואני מסכים במאה אחוז. ה-suv הקשוחים של סוף שנות התשעים הם רכבים מצוינים הם יודעים לאזן יפה בין צרכי המשפחה מחד, ומאידך לקחת אותך למדבר עם הציוד הנחוץ ולהגיע לנק' עניין מיוחדות וגם על הדרך להתמודד עם מעלות בינוניים ואף קצת מעבר. אבל הם אינם מתאימים לטיולי עבירות נטו.
לא בגלל שהם לא יעברו. הם דווקא כן עוברים. גם את זיק וגם את ורדית וגם את בוקר ועוד ועוד ועוד. והשבירות באופן בלתי נמנע מגיעות.
ואני שואל איזה רכב מתאים לביצוע טיולי עבירות ולא נכנס למוסך 3-4 פעמים בשנה?
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
פראדו יעשה את כמריר, אחרי שישבור חצי רכב או אחרי שתחליף חצי ממנו ואז תשבור קצת פחות.
כמו שטושי אמר אתה צריך רכב עם סרנים קשיחים. כאן תצטרך להתפשר על כמה דברים. אין רכב שיוצא מהמפעל שמסוגל ללכת ישר לכמריר ולעבור כמו כלום, לא קיים. גם הרנגלים שאתה רואה עברו השקעה. חפש לך רכב שבנוי יחסית ומושקע שיהווה אחלה של בסיס להכל ( שוב 2 סרנים חיים זה יותר קשוח ממתלים נפרדים) ומשם תמשיך קדימה.
סופה היא אופציה מעולה לטיולים של עבירות קשה+ טיולי מדבר מדי פעם.
היילקס עד 97 היא אופציה גם כן מעולה, אם אתה רוצה נטו לעבירות יש הרבה מפלצות למכירה במחירי רצפה בגלל כל עניין החוקיות.
אלה 2 ההמלצות שלי, רד מעניין הפראדו אם אתה מתכנן לעשות כמריר וכאלה חבל על הנזק לכיס ולרכב