תגובה: בחירת חנויות בימי קורונה
לי יש שיקול נוסף: משתדל לקנות בעסקים קטנים כדי לתמוך בהם, הטייקונים של הרשתות ממילא יסתדרו וגם יקבלו פיצוי מהמדינה, לא כמו המכולת השכונתית.
לי יש שיקול טיפה שונה: אורכו של התור בכניסה. וכפי שנדב כתב-תמיד שווה לתמוך בעסק קטן.
ביום שישי קפצתי לסופרפארם ברמת גן. התור היה מעל 200 מטרים. שעה וחצי. ובמרחק של 700 מטר משם ישב בית מרקחת שכונתי קטן. תור של שני אנשים, רוקחת מנומסת ומחירים דומים.
כנ״ל בדיוק.
ולחזק את הקטנים.
הם הכי צריכים אותנו עכשיו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לי יש שיקול נוסף: משתדל לקנות בעסקים קטנים כדי לתמוך בהם, הטייקונים של הרשתות ממילא יסתדרו וגם יקבלו פיצוי מהמדינה, לא כמו המכולת השכונתית.
+1.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כנ״ל בדיוק.
ולחזק את הקטנים.
הם הכי צריכים אותנו עכשיו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לדעתי,
לאור המצב, זה הדדי, הם צריכים אותנו בדיוק כמו שאנחנו צריכים אותם, לטובת כולם, ובעיקר לטובה חברה שוויונית, לדעתי.
יש משהו מאוד חיובי בעובדה שהקניונים עדיין סגורים ושבעלי הרשתות מתנגדים לפתיחה, זה יוביל לחזרה לחנויות הרחוב, עסקים קטנים, בד"כ נעימים יותר.
בחנויות האלו המבחר מצומצם יותר, מה שאומר שנצוך פחות, נבזבז פחות ונזרוק פחות
ואם כבר שיקול נוסף - אנחנו (ועוד כמה) החלטנו להדיר רגלנו מחנויות רמי לוי.
בימים בהם חקלאים משמידים עגבניות כי המחירים לא מצדיקים קטיף, הוא מעדיף לייבא מטורקיה על עזרה לחקלאים מקומיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
בימים בהם חקלאים משמידים עגבניות כי המחירים לא מצדיקים קטיף, הוא מעדיף לייבא מטורקיה על עזרה לחקלאים מקומיים.
טוב לדעת.
נעניש בהתאם
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
טוב לדעת.
נעניש בהתאם
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כנ״ל.
שעות הגעה:
לסופר גדול, מצאתי שבסביבות 20:30 הסופר כמעט ריק.
מניח שכולם סוגרים יום בבית, ועוד לא מתפנים לסידורים.
הייתי בהחלט מעדיף לפרנס חנות מקומית אבל אנשים שמים זין על הכללים הבסיסיים ביותר של מרווח אישי, ומסיכה ולא מתבלבלים לנהל מעליך ומעל למוצרים שיחות טלפון.
בסופר מודדים חום בכניסה, ומחייבים כפפות ומסיכה ויש ג׳ל לשימוש מי שרוצה(ידית העגלה למשל).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אנחנו קונים כך עוד לפני הקורונה, אפילו שחצי חינם מטר מאיתנו.
יש ליד העבודה מכולת שכונתית, ירקן וקצב.
אנו קונים שם לעיתים קרובות, אולי קצת יותר יקר אבל בסוף גם קונים פחות (בלי השטויות שמסביב) ויותר טרי.
אפילו לא מקפיאים בשר, קונים באותו יום/יום לפני.
מוצרי מזון וניקוי קונה רק במרכול שליד הבית. באמת זורקים פחות וההפרש במחיר לא משמעותי.
נמנע מאושר עד ומרמי לוי מהסיבה שציינו מעלי.
בכלל, משתדל מאוד לקנות מעסקים קטנים מקומיים. השירות עדיף ולרוב הפרש המחיר נמוך.
דוגמא מהשבוע האחרון, קניתי צבע לבית במשלוח מהטמבוריה המקומית. נותר פח מיותר. החזרתי. לא היה צורך בהצגת קבלה. הספיק לו לזהות את צורת כיתוב המחיר שעל הפח.
מצד שני, קניתי גגון לרכב בהום סנטר (תווי שי. אין לי משהו אחר לעשות איתם). התברר שלמרות שפורסם כגגון לדאסטר הוא לא מתאים. חזרתי עם חשבונית והתעקשתי לקבל זיכוי חזרה לכרטיס המגנטי ולא זיכוי לחנות. יותר מחצי שעה של ויכוח ועצבים עד שיצאתי משם.
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
מהסיבה הזאת אני לא קונה אצלו עוד מלפני עידן הקורונה.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בבקשה, מתוך מבזק ב- ynet:
האוצר יעניק הטבות ב-6 מיליארד שקל לרשתות הגדולות
משרד האוצר הודיע כי יקצה עוד 6 מיליארד שקל "לשימור והחזרת עובדים למעגל התעסוקה במשק". בשלב זה עדיין לא קיים מודל להקצאת אותה מסגרת תקציבית לעסקים, אולם מדובר בפועל במענקים לחברות ולרשתות הגדולות שהפעילו לחצים כבדים על הפוליטיקאים להעניק גם להם מענקים כפי שמקבלים העסקים הקטנים. את ההודעה פרסם שר האוצר יחד עם משרד ראש הממשלה. לפי הערכות בשלב זה מדובר במענקים של בין מיליונים לעשרות מיליוני שקלים לחברה. (עמרי מילמן, כלכליסט)
שימו לב שהרשתות הגדולות עוד יגרמו לביטול ההטבת מעמ על הזמנות מתחת ל-75$.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
שימו לב שהרשתות הגדולות עוד יגרמו לביטול ההטבת מע"מ על הזמנות מתחת ל-75$.
אפשר להגיד הרבה נגד ה"רשתות הגדולות", אבל דווקא אם יצליחו בזה, לטעמי זה לזכותן.
למה שעל מוצר שאתה רוכש בישראל תשלם מס ועל מוצר זהה שאתה רוכש בחו"ל, כאשר אתה מוציא כסף מהמדינה במקום לפרנס עובדים מקומיים, תהיה פטור ממס?
המצב כרגע הוא הזוי - תחשוב על עלויות והמגבלות שיש על יבואן מקומי:
1. מכון התקנים - אותם לא מעניין שלמוצר יש תקן בארה"ב או גרמניה, הם רוצים שתעשה בדיקה גם פה - בעלויות של אלפי-עשרות אלפי ש"ח.
2. מכס
3. מע"מ
לאומת ייבוא אישי:
1. לאף אחד לא איכפת מהתקינה של המוצר (למה בעצם? מה ההבדל?!)
2. מכס - נאכף באופן מאוד סלקטיבי
3. מע"מ - סלקטיבי גם כן.
כל זה - כשאנחנו (היבואנים הישראלים) נמצאים בנקודת פתיחה גרועה גם כך במשא ומתן על המחיר אל מול היצרנים, בגלל גודלו המזערי של השוק הישראלי אל מול השווקים בחו"ל
זה נהיה אופנתי לבכות על "יבואנים ישראלים חזירים" ולצקצק על המחירים הגבוהים בישראל ומצד שני לסגוד להטבות פופוליסטיות הזויות כמו פטור ממע"מ על ייבוא אישי מחו"ל.
לטעמי - אם רוצים שיהיה פה מגוון שוק סביר, הכנסות למדינה, כדי שתוכל לתת שרות לאזרח ומקומות תעסוקה - חובה להשוות את תנאי הייבוא המסחרי לתנאי הייבוא האישי.
עידן
מצד שני, על פריט קטן בודד שקונים מחו"ל משלמים על משלוח פרטני, בעוד יבואן מקומי לרוב מייבא במכולות ועלויות השילוח שלו לפריט בודד נמוכות משמעותית. לי זה דווקא נראה איזון סביר ..
אם היבואנים רוצים שיקנו מהם את מה שרוכשים בחו"ל,
המע"מ הוא תמריץ קטנטן.
הרוב המוחלט של מי שאני מכיר שמזמין מחו"ל,
היה קונה בארץ לו הפער היה רק 17 אחוז.
בנוסף, הרי כל מה שצרכן פרטי משלם על קנייה של פריט יחיד,
היבואן שרוכש בכמויות משלם פחות מחצי.
אז במקום לעשות מכה עם פער רווחים ענק ולא מוצדק
שיציעו מחיר הוגן ויחזירו את הלקוחות ביושר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
אפשר להגיד הרבה נגד ה"רשתות הגדולות", אבל דווקא אם יצליחו בזה, לטעמי זה לזכותן.
למה שעל מוצר שאתה רוכש בישראל תשלם מס ועל מוצר זהה שאתה רוכש בחו"ל, כאשר אתה מוציא כסף מהמדינה במקום לפרנס עובדים מקומיים, תהיה פטור ממס?
המצב כרגע הוא הזוי - תחשוב על עלויות והמגבלות שיש על יבואן מקומי:
1. מכון התקנים - אותם לא מעניין שלמוצר יש תקן בארה"ב או גרמניה, הם רוצים שתעשה בדיקה גם פה - בעלויות של אלפי-עשרות אלפי ש"ח.
2. מכס
3. מע"מ
לאומת ייבוא אישי:
1. לאף אחד לא איכפת מהתקינה של המוצר (למה בעצם? מה ההבדל?!)
2. מכס - נאכף באופן מאוד סלקטיבי
3. מע"מ - סלקטיבי גם כן.
כל זה - כשאנחנו (היבואנים הישראלים) נמצאים בנקודת פתיחה גרועה גם כך במשא ומתן על המחיר אל מול היצרנים, בגלל גודלו המזערי של השוק הישראלי אל מול השווקים בחו"ל
זה נהיה אופנתי לבכות על "יבואנים ישראלים חזירים" ולצקצק על המחירים הגבוהים בישראל ומצד שני לסגוד להטבות פופוליסטיות הזויות כמו פטור ממע"מ על ייבוא אישי מחו"ל.
לטעמי - אם רוצים שיהיה פה מגוון שוק סביר, הכנסות למדינה, כדי שתוכל לתת שרות לאזרח ומקומות תעסוקה - חובה להשוות את תנאי הייבוא המסחרי לתנאי הייבוא האישי.
עידן
מעניין ,אם כך מתח הרווחים של היבואן והקמעונאי הישראלי מאוד קטנים, זאת אומרת שכל ההנחות והמבצעים גורמים להם להפסדים, כל המוצרים שנמכרים בהנחות מפליגות של 50- 60 % בחנויות ולאו דווקא מיבואן יחיד, כל ה1+1 כי קלו כל הקיצין מביאים את הסוחרים לשים רק לחם ומים על שולחן ארוחת הערב כי הפסידו בגדול?
עידן, האמת היא איפושהו באמצע עם נטיה גדולה לחזירות, רובנו היינו מוכנים לשלם 10-15% יותר ולקנות בארץ שזה ריאלי לגמרי.
ורק למען ההגינות, לעסקים בארץ יש עלויות גבוהות רק על עצם קיומם. זו חוכמה קטנה לקרוא להם חזירים.. גם אני קונה בארץ כאשר הפער סביר, ובמקרה שלא אז אני מזמין מחו"ל. זה לא אומר בהכרח שהיבואן הוא חזיר, ברוב המקרים החזירות היא מהמדינה, והמע"מ על היבוא זה רק קצה הקרחון ...