משולש תחתון ובוקסת היגוי סיניות- מסוכן או סתם לא עמיד?
אני תמיד מבקש חלפים מקוריים ומשלם בהתאם.
במוסך מציעים משולש תחתון ותפוח היגוי חליפיים סינים בשליש מחיר. לא מתכוון לשים סיני אז אין צורך לדון בזה. אבל התעורר דיון אחר: האם חליפיים סינים אלו ( ספציפית משולש תחתון ותפוח היגוי) פשוט פחות עמידים ולכן ידרשו החלפה יותר תדירה או שיש סכנה בנסיעה עמם אם ישברו תוך כדי טיול/ נסיעת כביש מהירה. ?
לנדקרוזר 120
תגובה: משולש תחתון ובוקסת היגוי סיניות- מסוכן או סתם לא עמיד?
אפשרות א' יותר קרובה למציאות.
אם אתה הולך להחזיק את הרכב שנים קדימה, ללא ספק שווה להשקיע בחלקי טויוטה מקוריים או חלפים איכותיים מאד. אם החסכון הכספי המיידי יותר חשוב ואתה לא מאילו שמתחתנים בכנסייה קתולית עם הג'יפ שלהם, אז מבחינה בטיחותית אתה תהיה בסדר גם עם משולשים סיניים. מן הסתם רוב הלקוחות בוחרים באפשרות הזאת.
לכל הפחות בבטיחותיים, ממליץ לרכוש מקוריים/oem איכותיים
Sent from my iPhone using Tapatalk
בדיחה עצובה
כולל אלה שארדואן מספק
איציק
אחרי שראיתי משולשים סדוקים ושבורים, ריתוכים מתפרקים- לא מציע להמר.
לא במקרה המקוריים נחשבים 'זהב' אצל אנשי הפרונטים, כולל אלו שימו לך סיני (ואת המקורי שלך ישפצו ויימכרו ביוקר)
אסף.
אולי הוא מתכוון לזה:
https://www.teknorot.com/en/company-profile/
יצרן שיש לא מעט ממנו בחנויות ובמחירים זולים מאוד.
כמו שכתבתי, אני שם מקורי וישן בשקט.
הויכוח שהיה לנו האם חוץ מזה שיהיה בלאי מואץ למשולש סיני, גם יש עניין בטיחותי? כלומר הוא יכול להתפרק בנסיעה ולגרום לתאונה או נזק אחר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
אני תמיד מבקש חלפים מקוריים ומשלם בהתאם.
במוסך מציעים משולש תחתון ותפוח היגוי חליפיים סינים בשליש מחיר. לא מתכוון לשים סיני אז אין צורך לדון בזה. אבל התעורר דיון אחר: האם חליפיים סינים אלו ( ספציפית משולש תחתון ותפוח היגוי) פשוט פחות עמידים ולכן ידרשו החלפה יותר תדירה או שיש סכנה בנסיעה עמם אם ישברו תוך כדי טיול/ נסיעת כביש מהירה. ?
לנדקרוזר 120
בבדיקה לפני הטסט האחרון נדרשתי להחליף תפוח היגוי.
בגלל שלא היה מקורי זמין, המוסך הציע לשים סיני ״אבל תדע שמבחינתנו זה מספיק בערך לטסט וייגמר מאד מהר, עד כדי מצב בשטח של שליפת התפוח מהבית שלו״.
הוא ממש הדגיש שזה פלסטר לטסט מבחינתו ואם ניתן, לחכות עם הטסט״.
הפשרה הייתה על קוריאני שגם טושי אמר שמחזיק לא רע.
לא זוכר את המותג..
1 קבצים מצורפים
לדעתי כן - בסבירות גבוה יותר. כבר ראינו תפוחי היגוי יחסית חדשים לא מקוריים קורסים תחת עומס שנראה לא גדול במיוחד, חלק פשוט חיתוך חלק וחלק התעקמו כאילו לא חושלו (אני לא מבין גדול במתכות - אולי אין חישול בזה)
משולשים תחליפיים זולים בפאגרו Q יעלו 280~ כולל בולגויינט - לרכב שמטייל באמת יחזיקו לרוב עד הטסט הבא מניסיון של כמה וכמה. כמו שאמר אסף, המקוריים שווים זהב, העדיפות היא להחליף להם את הבוקסות כי בסיניים אי אפשר (הקוטר קטן מדי).
קובץ מצורף 128896
הקוראני נקרא CTR לזכרוני. נחשב לטוב מבין התחליפיים מהמזרח
http://www.neoctr.kr/wen/
חבר שלי נוסע עם ל"ק 2005.
מתקין רק חליפי - כי הרבה יותר זול.
האוטו נוסע מעט מאוד (5-10 ק"מ ביום...)
אבל פעם בשנה עד שנה וחצי מחליף משולשים...
(הוא חושב שזה נורמלי, אני אמרתי לו שהוא דביל)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
חבר שלי נוסע עם ל"ק 2005.
מתקין רק חליפי - כי הרבה יותר זול.
האוטו נוסע מעט מאוד (5-10 ק"מ ביום...)
אבל פעם בשנה עד שנה וחצי מחליף משולשים...
(הוא חושב שזה נורמלי, אני אמרתי לו שהוא דביל)
גדול;)
השאלה היתה בעיקר על ההיבט הבטיחותי. כלומר- אם כבר יש על האוטו משולש ותפוח קצה הגה סיניים- האם כדאי להחליף כתחזוקה מונעת כי שבר שלהם יכול להיות בעיה בטיחותית ( ולא רק אי נעימות וטרחה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
גדול;)
השאלה היתה בעיקר על ההיבט הבטיחותי. כלומר- אם כבר יש על האוטו משולש ותפוח קצה הגה סיניים- האם כדאי להחליף כתחזוקה מונעת כי שבר שלהם יכול להיות בעיה בטיחותית ( ולא רק אי נעימות וטרחה)
בוא נגיד ככה.. אני מכיר 2 מקרים של תפוח היגוי סיני שנשלף מהבית שלו.
אחד אצלי בשטח במהירות אפס בתמרון חניה.
הורכב כאילוץ כי לא היה מקורי זמין.
גם המקרה השני שראיתי היה בשטח, בנסיעה רגועה.
מזל לחלוטין שלא היה במהירות או בכביש.
המוסכניק שאני עושה אצלו בדיקת רכב מיושן מתייחס לתפוחים האלו כחלק לטסט בלבד..
יצא לי כבר לראות יותר מטויוטה אחת ״יושבת״ על המשולש בחניה. על פניו יכול לקרות בכל רגע נתון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
יצא לי כבר לראות יותר מטויוטה אחת ״יושבת״ על המשולש בחניה. על פניו יכול לקרות בכל רגע נתון.
הסיני התפרק ברבע מהקמ שלקח למקורי לפתח חופש.
בשביל ההבהרה, לא בלנדקרוזר אבל תפוח סיני.
משהו לא מסתדר בסיפור הזה, אם ידוע שגיל רכב ממוצע בישראל הוא כשבע שנים, בטוח שיש מאות אלפי מכוניות, לא רק ג'יפים שמתגלגלות בכבישים עם בלמים, חלקי הגה, תפוחים ובלומי זעזועים לא מקוריים, רוב מכוניות הליסינג וההשכרה מתוקנות במינימום הוצאה ובחלפים לא מקוריים.
אם הייתה בעיה בטיחותית קשה כמו שמתואר בפוסט, היינו שומעים על המון תאונות שנגרמו בכלל כשל במערכות הרכב ואם היה כך, כנראה שלא יאשרו ייבוא והתקנה של רכיבים שלא עומדים בתקן או לא עוברים בדיקת מעבדה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyalski
משהו לא מסתדר בסיפור הזה, אם ידוע שגיל רכב ממוצע בישראל הוא כשבע שנים, בטוח שיש מאות אלפי מכוניות, לא רק ג'יפים שמתגלגלות בכבישים עם בלמים, חלקי הגה, תפוחים ובלומי זעזועים לא מקוריים, רוב מכוניות הליסינג וההשכרה מתוקנות במינימום הוצאה ובחלפים לא מקוריים.
אם הייתה בעיה בטיחותית קשה כמו שמתואר בפוסט, היינו שומעים על המון תאונות שנגרמו בכלל כשל במערכות הרכב ואם היה כך, כנראה שלא יאשרו ייבוא והתקנה של רכיבים שלא עומדים בתקן או לא עוברים בדיקת מעבדה.
לא נכון להשוות פרייבט בכביש מול עומס מכלולים ברכב שטח.
רוב אנשי הפרייבט כלל לא תוהים מדוע המוסכניק אומר להם שצריך להחליף תפוחי הגה פעם בדנה~ המחיר הנמוך הרבה יותר רלוונטי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyalski
אוי אוי כמה שאנשים מנותקים מהמציאות היום יומית
מספיק לראות מה הולך מסביב
אתה באמת חושב שהמצב יותר טוב מכל משרדי הממשלה הקשורים לנושא ?
תראה כמה שרפות יש לאחרונה מהטענת מצברים בבית / בחדר מדרגות / במשרד
אז מה ?
מי שנשרף נשרף
מה עושה בוחן תאונה ? מסתובב עם מטר ומודד
הוא יודע שמאה מטר לאחור היה בור בכביש ?
מענין אותו איזה בולם זעזועים מורכב ברכב ?
רק בטסט השנתי אוהבים להכשיל לפי צבע החלקים .
וכשאתה נכשל בטסט .... לא פעם מספיק לנקות את החלק הפגום ואתה עובר בטסט חוזר
+1.
עוד לא פיענחתי איך חלקים כאלה באיכות של מזבלה ניכנסים לארץ ומקבלים אישור להימכר ולהתקין אותם ברכבים שונים, אבל אני יודע שמקומם בפח אשפה של המיחזור ברזל שמישם הגיעו.
ודרך אגב, ראיתי כבר כמה פעמים תפוחים כאלה קורסים לא רק ברכבי שטח, גם בפרייבטים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
+1.
עוד לא פיענחתי איך חלקים כאלה באיכות של מזבלה ניכנסים לארץ ומקבלים אישור להימכר ולהתקין אותם ברכבים שונים, אבל אני יודע שמקומם בפח אשפה של המיחזור ברזל שמישם הגיעו.
ודרך אגב, ראיתי כבר כמה פעמים תפוחים כאלה קורסים לא רק ברכבי שטח, גם בפרייבטים.
כי הצרכן מיילל על העלות הגבוהה של חלפים. זה בגלל החזירות של המדינה עם מיסוי מטורלל, החזירות של היבואנים שמחוייבים להחזיק מלאי יקר ולעמוד בדרישות ובתקנים שונים ומשונים והכל עולה כסף והם צריכים להרויח.... החזירות בכל פינה. החזירות שולטת.
אז אישרו לתקן בחלקים תחליפיים שעולים הרבה פחות. נתנו לנו את זכות הבחירה. כי לא כל אחד בנוי לטירטור של יבוא אישי, עם השגת אישורים ממשרד התחבורע על כל בורג.... תחשוב מה יקרה אם יחליטו שמותר לייבא רק חלקים מקוריים... המחירים ינסקו לשמיים, אנשים לא יוכלו לעמוד בעלויות ויסעו עם ליקויים ואז ייגרמו תאונות, תקום צעקה.
אז מותר למכור גם חלקים זולים עם אורך חיים קצר - זה זול יותר ואתה תחליף שוב ושוב.... לא כל אחד מודע להבדל העצום באיכות ויש כאלה שמודעים ובכל זאת בוחרים בחלק הזול כי לא יכולים לעמוד בעלות חד פעמית של חלק מקורי. וכן, כלכלה שלמה בנויה על זה.
מה שכן מדהים זה שמותר לייבא ולהתקין את הזבל הסיני הזה, אבל אסור להתקין חלק משופר באיכות גבוהה יותר מהמקורי. כי זה הופך את האוטו לטוב יותר...לזה המדינה כבר לא מוכנה להסכים. "שינוי מבנה" עאלק.
דרור, אתה מבלבל.
לא הצלחתי להבין אם עמדתך היא שיהיה מותר הכול כולל איכות מחורבנת ושכל אחד יהיה אחראי למה שהוא מרכיב או שאתה רוצה רק איכותי ופיקוח והשגחה של מכון התקנים על האיכות.
נשמע שאתה תומך כל פעם בצד אחר
ולמה אתה טוען שאי אפשר להרכיב חלק מאיכות טובה?
איזה מניעה יש להביא moog?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94