קובץ מצורף 128920קובץ מצורף 128921
https://gaadiwaadi.com/india-bound-m...istically/amp/
Printable View
מילא טנדר.. אבל מצורע כזה?! עדיף שלא...
ומהר פוסט מקביל בשירשור יצירות מחרידות..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
דווקא נראה לי כמו "גור" רנגלר...😂
מעניין מה יהיה המחיר.
לא יקרה תהייה רגוע...
אם יקרה.. יהיה גרוע...
בסיס גלגלים ממש ארוך מדי.. אפשר היה לייצר מרכב 5 דלתות ששומר על התפיסה הקומפקטית של הג׳ימני ועדיין לא היה מתיישב על כל תלולית - זה היה יכול להיות להיט [emoji846]
מאיפה הקביעה הנחרצת? למה לא יקרה?
ולמה גרוע?
עם קביעות כאלו נידרש במינימום נימוק...
אם לשפוט לפי המלל בכתבה, התמונות הן עבודת מחשב, ואורך הרכב במציאות לא אמור לעבור את הארבעה מטרים (לשם השוואה, ג'ימני הוא 3645 מ"מ, וגראנד ויטארה -לא הדור המביך האחרון- היא 4300 מ"מ). איך הם יכניסו עוד דלת עם תוספת של 33 וחצי ס"מ? הפתרון בידי שיווה.
הרכב הזה לא קיים ואין הכרזה רשמית על כוונה לייצר אותו
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
לפי איכות חלקי החילוף המקוריים שמגיעים מהודו ....עדיף שישאר שם...
מתחרה בדאצ׳יה דלתא
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
הסברתי בשרשור אחר.
השוק העיקרי הוא יפן, לא אירופה ולא אוסטרליה... וביפן הוא נכנס לקטגוריה ספציפית של רכבים שמקבלים הנחות במיסוי או משהו כזה.. .אם קצת יתפח לא יהיה רלוונטי ולכן לדעתי הסיכוי שואף לאפס ..
לגבי למה לא יהיה מוצלח.. כי זה כבר לא יהיה גימיני/סוזוקי... המשקל... זוויות הבטן.. ועוד יפגיעו בחדוות נסיעה.. .בעבירות.. בזריזות... קיצר על הפנים.
צקצקו בזמנו גם על הרנגלר 5 דלתות והוא כיום 75% ממכירות הרנגלר.
גם ג'ימני 5 דלתות יהיה להיט מכירות מטורף וגם הוא יהיה מעולה לשטח. זה שג'ימני קצר ורנגלר קצר יהיו טובים יותר בשטח לא גורע במאומה מהרלוונטיות של רכב כזה או מסיכויי ההצלחה שלו בשוק העולמי שכן יכולת שטח הם לא הפרמטר היחיד בקניית רכב שטח. וגם עם בסיס גלגלים ארוך יותר ב30-35 סמ, כלומר 255-60 ס''מ + סרח אחורי מעט יותר ארוך יהיו לו זוויות לא רעות. האתגר האמיתי יהיה להכניס לו מושב חמישי.
זו ההערכה שלי על כל פנים
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
אורי(e-pitam) כנראה פיספסתי את השרשור שהגבת בו, אני חושב שזה יהיה מבורך ג'ימיני ארוך, הגיע הזמן שהקטן הזה יגדל, רכב שטח אמיתי עם 2 סרנים חיים.
לגבי הודו וכו', זה בסדר התרגלנו, גם לנדרובר הודי, והיי, תראה את הדאסטר כאן בארץ... מי חשב בכלל שיגיע לגדולות...😂
אם בזמנו בויטארה דור ראשון, תמורת 41 ס"מ לאורך הכולל, מתוכם 28 ס"מ לבסיס הגלגלים, ועוד 175 ק"ג למשקל העצמי, הצליחו לעבור מגמד לרכב 5 דלתות ראוי ואפילו עם בגאז׳, למה שלא יוכלו לעשות את זה לג׳ימני ?
האורך של הויטארה שלי, ארוכה דור ראשון, הוא 403 ס"מ. אם סוזוקי יחליטו ללכת על זה, אני לא מודאג מהצד ההנדסי, הם יודעים את העבודה. רק צריך לשכנע אותם לקבל את המשימה הזו [emoji846]
לדעתי זה יהפוך ללהיט (מחוץ ליפן כמובן), אפילו אם מימד הרוחב יכתיב עדיין רק 2 נוסעים מאחור.
יאללה, בואו נראה אם ההודים יודעים לעשות משהו חוץ ממחלות מעיים...
לגבי K-Car:
תקן קיי-קאר ביפן (המקנה הקלות מיסוי וזכות לרכוש רכב חדש ללא הצורך בהוכחת בעלות על מקום חניה פרטי) מתייחס למפרט מאוד ספציפי: אורך ורוחב מוגבלים, הגבלה על נפח מנוע (660 סמ"ק) ועל הספק מנוע (64 כ"ס). הג'ימני היפני הוא בעל מנוע 659 סמ"ק טורבו והספקו הרשמי 64 כ"ס בדיוק. לג'ימני היפני ג'נטים וצמיגים צרים מאוד והמרכב שלו נטול כנפונים, כדי שיעמוד בדרישות הרוחב.
מה שהגיע לישראל לאורך השנים הם דגמי ייצוא שנמכרים ברחבי העולם ולא עומדים בתקן קיי-קאר. מנועי 1.3 ו-1.5 (באירופה גם 1.9 דיזל), ג'נטים וצמיגים רחבים יותר, כנפונים רחבים (החל מהסמוראי ב-1988).... הם נמכרים בעולם במספרים מספיק גדולים על מנת להצדיק את ייצורם ואגב, קצב הייצור לא מצליח לענות על הביקוש... כך שלא זה יהיה התירוץ לא לייצר ג'ימני 5 דלתות.
אין סיבה שדגם 5 דלתות לא יהיה מורשה ל-3 חגורות במושב האחורי, שכבר לא יהיה אנוס בין בתי הגלגל.
ייכנסו לשם 3 ילדים הודים צנומים, אבל זה מספיק. וגם יהיה קצת בגאז' לעומת הכלום שיש היום.
למעט עניין זוית הבטן וכושר התמרון, לבסיס גלגלים ארוך יש רק יתרונות. הן בכביש והן בשטח ובעבירות.
ו...כן, יהיה קצת פחות זריז, פחות שובב, פחות תזזיתי. התנהגות קצת יותר צפויה.
אבל תסלחו לי? הכיעור של זה בלתי נתפס. הפרופורציות הנפלאות של הדגם הקצר הולכות כאן לאיבוד. זה נראה כמו טעות. משהו שגוי. ישר לשרשור יצירה מוטורית מחרידה.
הדלתות האחוריות לא חייבות להיות מלבניות כמו בתמונה. הן יכולות להיחתך בזווית משולשת בתחתית כמו הרנגלר או הג'י קלאס ועוד רבים וטובים אחרים. נוחות הכניסה/יציאה של המושב האחורי יפגעו אבל כך תתאפשר פגיעה נמוכה יותר בזווית הבטן וגם את הבגאז' אפשר להאריך פחות ממה שעשו בפוטושופ הזה ולשמור על פרופורציות סבירות
אבל פגיעה בזווית בטן ביחס לקצר ללא ספק תהיה כמו שגם ברנגלר הארוך זווית הבטן לא מרשימה.
מושב חמישי אני מתקשה לראות נכנס לשם ללא פגיעה משמעותית במרווח הרגליים (על מנת להימנע מבתי הגלגלים האחוריים).
נחיה ונראה בינתיים אני לא חושב שיש כוונה לייצר רכב כזה
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
את תהייה גירסה מוצלחת יותר לטעמי (:
וזה לא פוטושופ..קובץ מצורף 129065קובץ מצורף 129066
דגם ה5 דלתות כבר מתוכנן ויתחיל להיות מיוצר בהודו. מקווה שביצור תחת פיקוח יפני ההודים השתפרו. לגבי הכיעור , ממש הסמוראי היה מלכת יופי :) וגם הדגם החדש לא יפיפה אלא נראה קופסאתי ומזכיר את המרצדס G550 אבל ב1/8 מחיר. אז לא בגלל היופי קונים אותם.
אבל על תדאגו הוא לא יגיע בינתיים לישראל כו האח המקורי שלו כי משנה הבאה הוא לא מתאים לתקן הארופאי לזיהום אוויר. זה מה שקורה שסוזוקי רוצים לחסוך ולוקחים מנוע מהמדף ללא טורבו ואם 105 כ"ס על נפח 1500. מכיוון שישראל מאמצת לרוב את התקן האירופאי משנה הבאה לא נראה אותו כאן. אבל אני לא מודאג. כמו שקרה עם הגימיני שלא היו מוכנים להוסיף לו ESP, בסוף הביקוש הכניע אותם והשקיעו עןד כמה שקלים והרכב חזר. לכן לפי דעתי בעתיד הקרוב הוא יחזור עם מנוע וגיר משודרגים (כמו רכב מודרני :) ואז גם יהיה ביקוש ל5 דלתות שיצדיק את יבוא.
אבל יש זמן להמתין.