Article: מסלול 4X4: חוצה מדבר יהודה מאלמוג לערד
תגובה: Article: מסלול 4X4: חוצה מדבר יהודה מאלמוג לערד
מסלול יפה. צילומים נהדרים.
תודה על השיתוף.
ערן CJ
הפעם - וזה מסלול שבאלף גרסאות טיילנו לארגון ולרחבו - הפעם מזג האויר היה מושלם. חורפי אבל לא מדי. בהחלט תרם רבות לטיול.
רק הערה אחת - חניון הלילה של רמת חבר - מקולל ברוחות תמיד, אני כבר שנים רבות נמנע ממנו, ואחרי לילה רוחני קשה הפעם - אמשיך לנסות ולהמנע ממנו.
אסף.
מרהיב
תודה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
גרמי המדרגות בנחל סככה... הכתבה מלפני שנים בהארץ נראית כמקור המידע העיקרי ברשת. מצויין שנערכו חפירות מסודרות והיו פרסומים.
PW - עיני העם נשואות אליך :rolleyes:
3 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
גרמי המדרגות בנחל סככה... הכתבה מלפני שנים בהארץ נראית כמקור המידע העיקרי ברשת. מצויין שנערכו חפירות מסודרות והיו פרסומים.
PW - עיני העם נשואות אליך :rolleyes:
מנוול,
(היו צריכים להדיח אותך מבה"ד 1 כמו שהדיחו את הצוערים שלא קמו לזקנה באוטובוס) על "והדרת פני זקן" שמעת?
למה אתה מפריע למנוחתם המנומנמת של קשישים, בין שתיים לארבע, ועוד בפרטי פרטים של זוטות קטנות שלא מעניינות אף אחד?
לפנינו (נכון לעכשיו) מקרה קלאסי שבו כמות הפולקלור, סיפורי המעשיות, תיאוריות הקונספירציה וסתם ספורי בדים ואגדות העם - עולה בכמותו ואפילו באיכותו וצבעוניותו, על הסיפור הפיזי, דו"חות החפירה, הממצאים וההסבר האפשרי שלהם.
מכיוון שאני עייף, עצל, ובעיקר קצת עסוק, הנה כמה טיזרים "בנוהל" להתנעת המהומה:
ראשית, הטקסט המכונן:
"בחרובא שבעמק עכור תחת
המעלות חבואה למזרח אמות
אריח ארבעין שדת כסף וכליה
משקל כיכרן שבעשרה ק/כן"
שנית, כמה תמונות לסיפתח של מחולל המהומה, לא מי שאתה חושב:
קובץ מצורף 129040קובץ מצורף 129041קובץ מצורף 129042
נראה לי זה מספיק כדי להתניע
לילה טוב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
(היו צריכים להדיח אותך מבה"ד 1 כמו שהדיחו את הצוערים שלא קמו לזקנה באוטובוס) על "והדרת פני זקן" שמעת?
PW,
אני דווקא חושב שצריך להדיח את הצוערים שכן קמים כשזקנה נכנסת לאוטובוס. אם הם ערים כדי לראות שהיא נכנסה, זה אומר שהם לא עבדו מספיק קשה במשך השבוע...
[emoji6]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
את המלך הנמוך והמשופם אני מזהה, ומניח שהוא מבקר בחפירה את אלגרו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
את המלך הנמוך והמשופם אני מזהה, ומניח שהוא מבקר בחפירה את אלגרו.
אין כמו המלך.
אל תשכח שאנחנו עוסקים בזוטי זוטות:
מתי?
היכן?
(נ.צ. ב - 12 ספרות בכל רשת שתבחר - גם טוב)
https://binyamin.org.il/newspaper/?parent=5031
משער שהתמונה הראשונה צולמה בפתח המערה על מצוק ההעתקים בה גרם ידידנו אינדיאנה לנזק הנופי הכי גדול - עד היום רואים על מצוק ההעתקים את הפתח המלבני הגדול וערימת השפכים (טאלוס) הענקית שנחפרה משם ונשפכה על המדרון.
נ.צ. מדוייק ותאריך אין לי
Article: מסלול 4X4: חוצה מדבר יהודה מאלמוג לערד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
וערימת השפכים (טאלוס)
רק תיקון קטן.
טאלוס הוא שפוכת מדרונית טבעית הכוללת חומר לא ממוין(יש מיון טבעי), ולא מעשה אדם כמו במקרה הנוכחי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
https://binyamin.org.il/newspaper/?parent=5031
משער שהתמונה הראשונה צולמה בפתח המערה על מצוק ההעתקים בה גרם ידידנו אינדיאנה לנזק הנופי הכי גדול - עד היום רואים על מצוק ההעתקים את הפתח המלבני הגדול וערימת השפכים (טאלוס) הענקית שנחפרה משם ונשפכה על המדרון.
נ.צ. מדוייק ותאריך אין לי
הבן יקיר לי,
התבלבלת באינדיאני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
אין כמו המלך.
אל תשכח שאנחנו עוסקים בזוטי זוטות:
מתי?
היכן?
(נ.צ. ב - 12 ספרות בכל רשת שתבחר - גם טוב)
אם זוטי זוטות, אז אני שואל אותך - המלך, הוא שותה תה או קפה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
רק תיקון קטן.
טאלוס הוא שפוכת מדרונית טבעית הכוללת חומר לא ממוין(יש מיון טבעי), ולא מעשה אדם כמו במקרה הנוכחי.
אם כבר תיקנת, אז עד הסוף [emoji846]
המונח המלא הוא מניפת/קונוס טאלוס (Talus Fan/Cone).
נכון שב'גיאומורפולוגית' מדובר על צורת נוף טבעית ותהליך היווצרות טבעי, אבל אני השתמשתי בו בהשאלה לשפוכת מעשה ידי אדם (שמתנהגת בצורה דומה מאוד לצורה הטבעית)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם זוטי זוטות, אז אני שואל אותך - המלך, הוא שותה תה או קפה?
יקירי,
שאלה חשובה ומצויינת, שגם אותה אתה יכול לפתור לבדך.
מכיוון שהגורמים המשפיעים הם חינוכו של המלך והשעה ביממה, אתה יכול לקבוע בוודאות גמורה (בהנחה שאת המיקום אתה מכיר ומהתמונה אתה יכול לקבוע את השעה) איזה נוזל נמצא בספלו של המלך.
בהצלחה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
PW
יקירי,
שאלה חשובה ומצויינת, שגם אותה אתה יכול לפתור לבדך.
מכיוון שהגורמים המשפיעים הם חינוכו של המלך והשעה ביממה, אתה יכול לקבוע בוודאות גמורה (בהנחה שאת המיקום אתה מכיר ומהתמונה אתה יכול לקבוע את השעה) איזה נוזל נמצא בספלו של המלך.
בהצלחה!
הגדלתי את התמונה, מדדתי את זוית נטיית הזרת ביד האוחזת בספל, ניתחתי את ההרכב הכימי המשוער של החרסינה - ואני מגיע למסקנה זהה לשלך - המלך שותה תה!
עכשיו תפסיק להחזיק אותנו במתח, וספר לנו סיפור, את כולו, כמו שרק אתה יודע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הגדלתי את התמונה, מדדתי את זוית נטיית הזרת ביד האוחזת בספל, ניתחתי את ההרכב הכימי המשוער של החרסינה - ואני מגיע למסקנה זהה לשלך - המלך שותה תה!
.
אלא אם קרה כמו שקורה הרבה.. שבסריקות תמונות ישנות זו תמונת מראה..ואז הצל הפוך.
בשביל זה צריך לזהות את המיקום המדויק.
7 קבצים מצורפים
דורון - מכיוון שבזוטי זוטות הפעם אנו עוסקים, אני חושב שניתן די בוודאות לומר שהתמונה אינה הפוכה. המלך אוחז בספל הרי ביד ימין בתמונה. ומניין לנו אינו איתר יד ימינו? זה לא מסוג הפרטים שמופיעים בוויקיפדיה, ואפילו אם באותן רשימות של "דמויות היסטוריות שמאליות" לא מופיע שמו של המלך אין זו הוכחה שאכן היה ימני. אולם, סקירה קצרה של המלך מצולם בפעילות האהובה עליו (הפומבית - אם כי מקובל להניח שגם בפעילויות אחרות אותה היד דומיננטית), מספיקה כדי לשכנע שאם לא כל התמונות הפוכות, הרי שהמלך אוחז את הספל ביד ימין, מכיוון שמשלל סיבות שחלקן הוזכרו המשקה הוא תה הרי השעה חייבת להיות בין ארבע לארבע ושלושים אחר הצהריים, ולפי כיוון הצל המלך עומד ופניו בכיוון כללי דרומה. אין לי מושג מה המקום המדויק.
קובץ מצורף 129069קובץ מצורף 129070קובץ מצורף 129071קובץ מצורף 129072קובץ מצורף 129073קובץ מצורף 129074קובץ מצורף 129075