2 קבצים מצורפים
steering box brace לג'יפ CJ
מחפש אומגה/"שלה" כזאת:
https://www.4wheelparts.com/p/mounta...OREOFF-SB9037C
קובץ מצורף 129023
בניתי כזה לפני שנים בסיקס שהיה לי. הבאתי אז את החלק מארה"ב ואני רואה שעד היום יש את אותה חברה (M.O.R.E) שמוכרת את זה רק שזה עוד יותר יקר ועם המשלוח בימים אלו באמת מוגזם.
איפה אני מוצא כזה דבר? זה לא שלה פשוטה של צינורות, היא צריכה להיות עם עובי דופן גדול. קוטר פנימי בערך 55 מ"מ. יש רעיונות יצירתיים אחרים?
קובץ מצורף 129024
תגובה: steering box brace לג'יפ CJ
כן. למצוא צינור בקוטר דומה, לחתוך פלאחים בעובי 3 מ"מ, לקדוח חורים, ולאנוס אותם לצורה עם פטיש אוויר.. אחר כך שים ברגים חדשים וזהו.
שלה של צנרת מים תעשה מצויין את העבודה - מניסיון .
קח שלה של צנרת ותעשה לה "תספורת" למעלה ולמטה - מספיק מעל ומעבר - אצלי על הסיקס מתפקד כבר 14 שנה של שטח עד קשה מאוד .
אני ריתכתי צד אחד של השלה אל המוט התומך .
אילן
אני עשיתי כמו אילן, השתמשתי בשלה "פיצוץ" זה נועד לסתום חורים בצנרת מתכת. קצת תספורת עם דיסק וחיבור למוט. מחזיק נפלא כבר שנים..
תודה, אשמח אם תוכלו להעלות צילומים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אלי לבן
יש לו גם שלת פיצוץ
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
אם אתה חושש ששלת פיצוץ דקה לך מדי, לא קשה לכופף פלח (גם עבה) על צינור כמו שאמרו קודם. פשוט מחממים היטב עד שאדום מכופפים (עם מאריך) על הצינור. ניתן להגיע לתוצאות יפות מאוד מנסיון. אופציה נוספת היא לרתך על אותו צינור, ברזל עגול עבה (ברזל בניין). כל פעם נקודת הריתוך (המשיקה לצינור) מתחממת מאוד, ומכופפים אותה על הצינור. הבעיה היחידה בשיטה הזאת היא שבסוף (או בהתחלה) צריך לרקע את מוט הברזל כדי שאפשר יהיה לקדוח שם חור לבורג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אם אתה חושש ששלת פיצוץ דקה לך מדי, לא קשה לכופף פלח (גם עבה) על צינור כמו שאמרו קודם. פשוט מחממים היטב עד שאדום מכופפים (עם מאריך) על הצינור. ניתן להגיע לתוצאות יפות מאוד מנסיון. אופציה נוספת היא לרתך על אותו צינור, ברזל עגול עבה (ברזל בניין). כל פעם נקודת הריתוך (המשיקה לצינור) מתחממת מאוד, ומכופפים אותה על הצינור. הבעיה היחידה בשיטה הזאת היא שבסוף (או בהתחלה) צריך לרקע את מוט הברזל כדי שאפשר יהיה לקדוח שם חור לבורג.
רק בעיה אחת כל מה שהצעת עולה יותר מלקנות שלה בחנות .
עידו
הוא העלה את החשש ששלה תהיה דקה מדי. לא אני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הוא העלה את החשש ששלה תהיה דקה מדי. לא אני.
נכון.
אבל שלה פיצוץ היא עבה כך שעדיף לקנות
עידו
לא בעיה לעשות. אם אתה לא מסתדר עם השלת פיצוץ ואתה באיזור, תמדוד בדיוק מה אתה צריך ואיזה עובי חומר ונבנה לך. נפחיה, בית מלאכה וכל זה...
תודה לכולם. "שלת פיצוץ" זה כנראה המונח המקצועי שהיה חסר לי, אחפש בחנויות.
steering box brace לג'יפ CJ
ואחרי שמצאת פתרון, אם יורשה לי וסליחה על הבורות.
אני מכיר את הפתרון הזה של תמיכה מג׳יפים נטולי שלדה ששם יש נטיה עם גלגלים מוגזמים לסדוק את הקורה בצד הנהג.
למה יש צורך בתמיכה נגדית כאשר יש שלדה חסונה ב CJ?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הבעיה היא לא השלדה אלא התושבת של התיבת הגה שעשויה מפח 1 מ"מ ומתחילה לעשות יוגה כשקשה לה.
הפיתרון הנכון והיקר יותר הוא להחליף לתושבת הגה מחוזקת ( תמונה מצורפת ) ,יש להשיג בארץ או בחו'ל ( תרום ימי סגר משלוחים של הקורנה ), גם הפיתרון של המוט נגדי שדובר כאן עובד, לטעמי פחות אסטטי ויותר חלש מתושבת מחוזקת ולמעשה נעשה כאילתור זול ופשוט .https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...550227369d.jpg
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
אצלי גם חיזוק נגדי לשלדה עם שלת פיצוץ וגם תושבת תיבת הגה מחוזקת .
אין כלל חופשים בהיגוי - נוסע ישר ומדוייק .
אילן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
תודה לכולם. "שלת פיצוץ" זה כנראה המונח המקצועי שהיה חסר לי, אחפש בחנויות.
אצלי לקחתי 2 כאלה (לא מבין במונחי אינסטלציה אבל שלת ברזל מהום סנטר לקוטר המתאים), שמראש גבוהות יותר ממה שצריך בסיקס, חתכתי כל אחת ל2 ונהיו לי 4 חתיכות. הצמדתי כל זוג אחת על השניה וריתכתי אותן יחד. קצת השחזה קוסמטית ויש לך את מה שאתה צריך.
בסבן שלי התקנתי תושבת מחוזקת כמו שפורסם.
התושבת המקורית היא פשוט בדיחה עצובה. כל הכבוד שהחזיקה כמה שהחזיקה.
שיפור עצום בהתנהגות ההגה. סוף סוף הגה נורמלי.
הוספתי לזה גם מוט הגה עם צלב אמיתי ולא הבדיחה המקורית.
ההגה יציב נוסע ישר ובסיבובים ההגה אפילו חוזר בקלות..
זו הדרך הנכונה לתקן את הבעיה המקורית, המוט הזה פשוט לא מספיק.