-
התייעצות -מעונין לקנות 4x4 למדריך טיולים (7 מקומות) יד שניה, 70-100 אלף שקל?
הרכב חייב להיות 4 על 4 (״רכב סיור מדברי״).
חשוב שגם 2 המושבים האחורים יהיו מספיק מרווחים גם למבוגרים לנסיעות ארוכות על הכביש.
- קיה - סורנטו
- יונדאי - סנטה פה
- לנד רובר - דיסקברי 3 / 4
...
אם יש לכם המלצות אשמח לשמוע! תודה.
-
תגובה: התייעצות -מעונין לקנות 4x4 למדריך טיולים (7 מקומות) יד שניה, 70-100 אלף שקל?
הוא צריך גם לנסוע בשטח? או שמספיק שברשיון יהיה רשום רכב מדברי?
-
תגובה: התייעצות -מעונין לקנות 4x4 למדריך טיולים (7 מקומות) יד שניה, 70-100 אלף שקל?
הייתי מעדיף שיהיה רכב שטח אמיתי , שיהיה את האופציה לרדת גם לשטח לטיולים.
אבל רוב הנסיעות כנראה יהיו על הכביש. למשל, לנד קרוזר - מושב אחורי היה קצת צפוף ולא נח.
-
אז תוריד את הסורנטו והסנטה פה מהרשימה שלך. אלא אם אתה מדבר על סורנטו מהדגמים הישנים.
-
יש לי מכר מורה דרך שהרכב המדברי שלו דיסקברי 4. מאוד מרוצה - מודע היטב לכך שעלויות התחזוקה לא מ נמוכות בקטגוריה, אבל שווה לו את הערך המוסף והערך ללקוחות שלו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
joshua
הרכב חייב להיות 4 על 4 (״רכב סיור מדברי״).
חשוב שגם 2 המושבים האחורים יהיו מספיק מרווחים גם למבוגרים לנסיעות ארוכות על הכביש.
- קיה - סורנטו
- יונדאי - סנטה פה
- לנד רובר - דיסקברי 3 / 4
...
אם יש לכם המלצות אשמח לשמוע! תודה.
קיה סורנטו הוא לא רכב שטח אלא אם כן אתה מתכוון לדור ראשון אבל אז הוא 5 מקומות וגם המנועים ברכב הזה מתאבדים
יונדאי סנטה פה הוא גם לא רכב שטח
דיסקו 3-4 הם רכבי שטח חזקים בעלי עבירות יפה ונהדקים בכביש אך יקרים מאוד לאחזקה והמושבים האחוריים אינם מרווחים ונוחים למבוגרים.
אולי תפרט את הסיטואציה קצת יותר ויהיה אפשר לכוון אותך
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
הכי קרוב למה שאתה מבקש שאני מצליח לחשוב עליו זה אמריקאיות פולסייז כמו שברולט סבארבן אבל אני לא מכיר את רמת העבירות שלהן כל כך טוב אולי מישהו אחר פה יוכל לייעץ לגביהן
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
-
סברבן.
יש בנזין 5.7 ו-7.4 וטורבו-דיזל 6.5
9 מקומות אמיתיים.
מה שאומר שגם עם 7 אנשים באוטו נשאר בגאז' מכובד להרבה ציוד.
היתרונות: אוטו אמריקאי אמיתי כלומר ענקי, חזק מאוד, מרווח ונוח.
החסרונות: אוטו אמריקאי אמיתי כלומר ענקי, התנהגות כביש מאתגרת של משאית קטנה, שתיין מטורף ואיכות כללית נמוכה.
מכיוון שאלה מכוניות ישנות, זה אומר שיהיו תקלות מדי פעם ותצטרך לקבל את זה בהבנה ובאהבה.
יכולת העבירות במצבו הסטנדרטי דומה לכל פולסייז ארוך, כלומר די בסיסית.
אבל אפשר לשפר אותו - הגבהה, נעילות, צמיגים גדולים יותר. ואז הוא יהיה מאוד מפתיע.
שוב - גם אחרי השיפורים זה לא יהיה רכב לעבירויות, אבל הוא כן יעבור יפה מאוד ברוב המקומות שמאפשרים לגודל שלו להיכנס ולצאת.
-
סאברבן מדברי (וכל רכב מדברי מעל 3.5 טון) דורש רישיון נהיגה ל.... אתם יושבים?
אוטובוס.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...27045cd60d.jpg
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
[QUOTE=Yaki5500;893906]קיה סורנטו הוא לא רכב שטח אלא אם כן אתה מתכוון לדור ראשון אבל אז הוא 5 מקומות וגם המנועים ברכב הזה מתאבדים
דיסקו 3-4 הם רכבי שטח חזקים בעלי עבירות יפה ונהדקים בכביש אך יקרים מאוד לאחזקה והמושבים האחוריים אינם מרווחים ונוחים למבוגרים.
אני מדריך טיולים מחפש רכב להסעה של נוסעים - חייב להיות 4 על 4 -ואז אני ארשום אותו כרכב סיור מדברי. ככה אני יכול להסיע תיירים בתשלום בצורה חוקית (בלי רשיון מונית).
רוב התיירים לא באמת מעוניינים וכנראה שגם לא אגיע איתם בכלל לשטח.
מאמין שרוב הנסיעות יהיו : ת״א - ירושלים - ים המלח - קיסריה ... וכו...
מה שחשוב לי זה שיהיה מתאים גם לנסיעות ארוכות בכבישים - מרווח ומקום ל6 נוסעים + נהג סה״כ 7 מקומות.
חשבתי שאם אני כבר קונה 4 על 4 אז שיהיה מתאים גם לרדת איתו לשטח (ממה שאני מבין הקיה והיונדאי לא מתאימים)
הבנתי שדיסברי 3 יכול להתאים טוב מאוד גם לנסיעה על כביש וגם שטח, וברור לי שיכול להיות תקלות ברכב כזה ישן ובכללל בללנד רובר..
אם יש לכם רעיון לעוד אופציות?
אני מנסה לבדוק לגבי עוד רכבים. (הרבה אנשים המליצו לי שעדיף לא לקנות שברולט..)
* אם לא אמצא רכב מתאים גם לשטח, אז חשבתי ללכת על הקיה סורנטו פשוט.. (אבל אז אני אוכל להציע נסיעות רק על הכביש.)
-
הסברבן (הישנים) היו, אא"ט, 3490 ק"ג.
על מנת להסיע 2 מבוגרים מאחור, אתה צריך 7 מקומות אמיתיים.
באף רכב חוץ מהענקים לא תוכל.
ולא דיברנו עדין על המטען של המטיילים - שגם הוא צריך להיכנס...
זה משאיר את הסברבן, יוקון XL, טויוטה סקויה (קשה לי להאמין שתמצא בתקציב) ואולי (לא מכיר אותו) ניסן פטרול.
כל אלו, בגרסת הבנזין יקבלו גז באהבה.
יתקנו אותי המגיבים, אבל אני לא זוכר עוד.
בנוסף, בעבר לא ניתן היה להסב רכב למדברי אם הוא על הכביש מעל מספר שנים מסויים. מציע שתבדוק גם את זה.
-
[QUOTE=joshua;893960]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
קיה סורנטו הוא לא רכב שטח אלא אם כן אתה מתכוון לדור ראשון אבל אז הוא 5 מקומות וגם המנועים ברכב הזה מתאבדים
אני מדריך טיולים מחפש רכב להסעה של נוסעים - חייב להיות 4 על 4 -ואז אני ארשום אותו כרכב סיור מדברי. ככה אני יכול להסיע תיירים בתשלום בצורה חוקית (בלי רשיון מונית).
רוב התיירים לא באמת מעוניינים וכנראה שגם לא אגיע איתם בכלל לשטח.
מאמין שרוב הנסיעות יהיו : ת״א - ירושלים - ים המלח - קיסריה ... וכו...
מה שחשוב לי זה שיהיה מתאים גם לנסיעות ארוכות בכבישים - מרווח ומקום ל6 נוסעים + נהג סה״כ 7 מקומות.
חשבתי שאם אני כבר קונה 4 על 4 אז שיהיה מתאים גם לרדת איתו לשטח (ממה שאני מבין הקיה והיונדאי לא מתאימים)
הבנתי שדיסברי 3 יכול להתאים טוב מאוד גם לנסיעה על כביש וגם שטח, וברור לי שיכול להיות תקלות ברכב כזה ישן ובכללל בללנד רובר..
אם יש לכם רעיון לעוד אופציות?
אני מנסה לבדוק לגבי עוד רכבים. (הרבה אנשים המליצו לי שעדיף לא לקנות שברולט..)
* אם לא אמצא רכב מתאים גם לשטח, אז חשבתי ללכת על הקיה סורנטו פשוט.. (אבל אז אני אוכל להציע נסיעות רק על הכביש.)
זה יותר ברור עכשיו.
שום רכב 5+2 (סורנטו/סנטה פה/ קודיאק/אאוטלנדר וכו') לא באמת מתאים להסעת נוסעים מבוגרים (בטח לא כאלה שמשלמים) בנסיעות ארוכות. זה חייב להיות רכב עם 7 מושבים פרופר.
לכן אני ממליץ לך להתעניין ברכב מסחרי כמו פולקסוואגן טרנספורטור, סיטרואן ג'אמפי שיאפשרו לך גם לשאת מטען וגם להסיע נוסעים בנוחות יחסית. רכבים כאלה יש להם דלת הזזה שהיא פתרון הרבה יותר נורמלי לסיטואציה כזו מאשר להידחק דרך דלת רגילה שיכול להיות לא נוח אם יש אנשים כבדי משקל או כבדי תנועה או מוגבלים בדרך אחרת. אפשר לייצר לרכבים כאלה פתרונות מיזוג הרבה יותר טובים שלדעתי גם די הכרחי לסיטואציה כזו.
פתרון לנהג + 6 נוסעים שיכלול גם 4*4 אני לא מכיר
-
לפני כמה זמן היה למכירה סאניונג רקסטון עם רישוי מדברי, הבחור לא היה מעוניין להוריד את הרישוי המדברי, אולי הוא עדיין למכירה.
-
מה בנוגע לוואנדורה 4x4?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
רכב מסחרי כמו פולקסוואגן טרנספורטור, סיטרואן ג'אמפי
זה 4 על 4?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
joshua
רכב מסחרי כמו פולקסוואגן טרנספורטור, סיטרואן ג'אמפי
זה 4 על 4?
יש טרנספורטר 4*4 למרות שאיני יודע מה רמת היכולת שלו בשטח או אם הוא נכנס בתקציב של 100 אלף ש"ח
ג'אמפי לפי דעתי אין בארץ 4*4 אבל הבן אדם אמר שהוא יכול לוותר על 4*4 אם אין משהו ראוי.
אולי אני טועה אבל להסיע נוסעים בתשלום במושבים האחוריים של רכב 5+2 נשמע לי לא הגיוני. אם אין ברירה אז הרקסטון כנראה ייתן את הפתרון הטוב ביותר עם שורה אחורית הכי מרווחת ובחלק מהדגמים עם פיקוד נפרד למיזוג גם. אבל אם טרנספורטר 4*4 קיים ונכנס בתקציב זה נראה לי עדיף הרבה יותר גם בהיבט של מיזוג, גם בהיבט של כניסה ויציאה מהרכב וגם בהיבט של מטען וגם בהיבט של נוחות נסיעה. גם ונדורה 4*4 נראה לי שיהיה קשה להשיג - כל שכן רכב במצב סביר לעבודה עם תיירים
-
אני לא יודע על איזה תיירים מדובר. אם זה על תרמילאים סטלנים, עוד מילא. אם מדברים פה על אנשים בוגרים, אני חשב שהדרישות והתקציב חא מתכנסים. אי אפשר להסיע 7 מבוגרים בגרוטאה (בתשלום). זה צריך להיות רכב יחסית חדש, ואז יורד נושא ה4*4.
לרכב אשכול צריך רשיון מונית?
-
ונדורה 4X4 יש, תהיה יותר מרווחת ונוחה מהטרנספורטר.
אם יורד נושא 4X4 - יש לא מעט קיה קרניבל וקריזלר וויג'יר שיתנו פתרון מרווח ונוח. אם תמצא אחד עם כסאות קפטן - הרווחת.
-
שברולט טראוורס בגרסה מפוארת (הנעה כפולה וכיסאות קפטן).
לא ממש רכב שטח ואוכל הרבה דלק אבל מתאים להובלת תיירים.