תגובה: מעשה בבחור בשם עוגן
אני היום החלטתי להפתיע את אשתי ולהכין ארוחת ערב. בדרך כלל אשתי מכינה את ארוחת הערב, אבל הפעם אני אמרתי שהגיע הזמן שאני אכין משהו, אבל משהו שאני יודע. הלכתי לקצב שלנו, עופר, שיושב ברמת גן לא רחוק מהבית שלי וקניתי שלושה סטייקים. לא משהו משוגע אבל באמת נתחים מיושנים יפים שבדרך כלל אני לא היתי מעז להרשות לעצמי. אני מגיע הביתה ואשתי כמעט מתחילה להכין אוכל. אז עשיתי לה כזה קטע של עזבי אותך היום הכל עלי. ושמתי את הסטייקים בצד. אחר כך לקחתי שישה תפוחי אדמה וישר לסיר, עם מלח והמון מים. שעה במים רותחים פלוס מינוס, עם המלחה. מפה לשם אני מסתכל בשעון, חמש וחצי. אוקיי, אני מעביר את הסטייקים לפלנצ'ה ועל הפלנצ'ה שם טיפ טיפה חמאה ורוזמרין. הסטייקים מקבלים טסססס יפה בכל צד וגם עומדים מעט על הצד כדי לסגור את כל הנוזלים. ואז נכנסים לתנור. הרבה אנשים לא שמים סטייק בתנור אבל לדעתי זה חבל. בזמן שהסטייקים בתנור אני לוקח עוד חמאה וסליחה אם יש הקפדה על כשרות ואני מניח בעדינות בסיר של תפוחי האדמה, ואת תפוחי האדמה אני כמובן מקלף בעדינות מהקליפה. אני שם מעט מוסקט ואז מתחיל לאט לאט למעוך אותם, עם הקווצ'ר הזה שעושה פירה. אני לא מוסיף מלח תוך כדי כי הם כבר בושלו במלח. מפה לשם הפירה מוכן לקראת שש בערב ואז יוצאים הסטייקים. אני לוקח מעט מהנוזלים שהצטברו לי בפלנצ'ה ונותן לפירה לשתות וגם מעט לסטייקים ואז מדליק שוב את הפלנצ'ה ונותן לסטייקים שוב שריפה הגונה. הגשתי הכול לקראת ככה שש ועשרים. פלוס מינוס, אל תתפוס אותי על הדקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
אני היום החלטתי להפתיע את אשתי ולהכין ארוחת ערב. בדרך כלל אשתי מכינה את ארוחת הערב, אבל הפעם אני אמרתי שהגיע הזמן שאני אכין משהו, אבל משהו שאני יודע. הלכתי לקצב שלנו, עופר, שיושב ברמת גן לא רחוק מהבית שלי וקניתי שלושה סטייקים. לא משהו משוגע אבל באמת נתחים מיושנים יפים שבדרך כלל אני לא היתי מעז להרשות לעצמי. אני מגיע הביתה ואשתי כמעט מתחילה להכין אוכל. אז עשיתי לה כזה קטע של עזבי אותך היום הכל עלי. ושמתי את הסטייקים בצד. אחר כך לקחתי שישה תפוחי אדמה וישר לסיר, עם מלח והמון מים. שעה במים רותחים פלוס מינוס, עם המלחה. מפה לשם אני מסתכל בשעון, חמש וחצי. אוקיי, אני מעביר את הסטייקים לפלנצ'ה ועל הפלנצ'ה שם טיפ טיפה חמאה ורוזמרין. הסטייקים מקבלים טסססס יפה בכל צד וגם עומדים מעט על הצד כדי לסגור את כל הנוזלים. ואז נכנסים לתנור. הרבה אנשים לא שמים סטייק בתנור אבל לדעתי זה חבל. בזמן שהסטייקים בתנור אני לוקח עוד חמאה וסליחה אם יש הקפדה על כשרות ואני מניח בעדינות בסיר של תפוחי האדמה, ואת תפוחי האדמה אני כמובן מקלף בעדינות מהקליפה. אני שם מעט מוסקט ואז מתחיל לאט לאט למעוך אותם, עם הקווצ'ר הזה שעושה פירה. אני לא מוסיף מלח תוך כדי כי הם כבר בושלו במלח. מפה לשם הפירה מוכן לקראת שש בערב ואז יוצאים הסטייקים. אני לוקח מעט מהנוזלים שהצטברו לי בפלנצ'ה ונותן לפירה לשתות וגם מעט לסטייקים ואז מדליק שוב את הפלנצ'ה ונותן לסטייקים שוב שריפה הגונה. הגשתי הכול לקראת ככה שש ועשרים. פלוס מינוס, אל תתפוס אותי על הדקה.
להבא, נסה reverse sear.
לא סוגרים את הבשר לפני הבישול, אלא הפוך.
תנור על 110 מעלות, בשר בפנים מונח על רשת עם תבנית מתחת לנוזלים, עד שמגיע לטמפ' פנימית של 54-58 מעלות (רצוי לבדוק עם מדחום, אם אין אז לפי עוצמת לחיצה). מוציאים, נותנים לנוח 10-15 דק', ואז צריבה אימנית על הפלאנצ'ה.
עובד גם עם מנגל מעשנה (שמים את הבשר בצד אחד, ומדליקים אש בצד שני, כדי שיהיה רק חום עקיף בערך באותה טמפ' של 110 עד טמפ פנימית של 54~)
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
להבא, נסה reverse sear.
לא סוגרים את הבשר לפני הבישול, אלא הפוך.
תנור על 110 מעלות, בשר בפנים מונח על רשת עם תבנית מתחת לנוזלים, עד שמגיע לטמפ' פנימית של 54-58 מעלות (רצוי לבדוק עם מדחום, אם אין אז לפי עוצמת לחיצה). מוציאים, נותנים לנוח 10-15 דק', ואז צריבה אימנית על הפלאנצ'ה.
עובד גם עם מנגל מעשנה (שמים את הבשר בצד אחד, ומדליקים אש בצד שני, כדי שיהיה רק חום עקיף בערך באותה טמפ' של 110 עד טמפ פנימית של 54~)
אבל מה מרגישים בלחיצה ? וכמה לחיצה ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אבל מה מרגישים בלחיצה ? וכמה לחיצה ?
https://butcherboymarket.com/know-ho...a-thermometer/
יש הרבה כאלה בגוגל. זה רחוק מלהיות מדויק, אבל נותן אינדיקציה סבירה, והניסיון עוזר.
בכ"מ, מדחום בשר עולה באמת גרושים. אם אוהבים ומכינים הרבה, שווה לדעתי. זה משדרג את איכות התוצר פלאים. אין יותר פספוסים ואפשר להגיע לרמת עשיה מדויקת כל פעם.
אחד השרשורים היותר מועילים. תודה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
פעם כולנו אהבנו את עוגן
קובץ מצורף 129559
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
פעם כולנו אהבנו את עוגן
אני פחות מבין כיצד זה מתקשר עם הנושא המקורי שלשמו נפתח השרשור
זה בגלל שאתה לא רואה את התמונה הגדולה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
3 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
אני פחות מבין כיצד זה מתקשר עם הנושא המקורי שלשמו נפתח השרשור
לא יותר ולא פחות מתגובתך. לענייננו , בכל אתר מקום , אם אני מתכנן עצירה/שהיה/לינה , אני בודק בשטח ( מחפש שילוט ) , מי היא הרשות הממונה/אחראית . כך עשיתי בתחתית מעלה יאיר לפני כשבועיים כששיכנתי ללינה 10-15 רכבים וכך עשיתי שלשום בחניון מבוא חמה /עין עקוב שחשקנו בו ללינה. צריך לקרוא את פרוטוקול הרשות הממונה - קק"ל - ראה סעיף 9 ואז לתת פרשנות יצירתית .קטונתי , אבל אקדח + 48 כדור ( אקמול/אופטלגין ) נותנים להבנתי/תחושתי : " מענה בטיחותי כנדרש ". אני אולי גם ייקה/פוץ לפעמים , אבל כאשר בא בעל תפקיד לטענתו , בבקשה/הוראה כלשהי , אני לעיתים מבקש/דורש הצגת תעודה. מה שכן נכון , הרשויות תמיד יעדיפו לבצע אכיפה/אכיפה כביכול ,מול מי שיש להם איתו פחות פוטנציאל לחיכוך. קובץ מצורף 129569
שלא יהיו אי הבנות, אני לא נגד חוק וסדר ושומר על הטבע לא פחות מהם. חוק 100 מטר אני לא אוהב אותו אבל מבין למה הוא קיים ואם הייתי 78 מטר אז זה לא 100 מטר. (אין לי מט"ל) אני כן נגד אכיפה סלקטיבית בהתאם למי עומד מולך וראיתי לא מעט פעמים פקח נותן דוח שלא לומר מתעמר באדם בודד עם או בלי משפחה אבל מסובבים את הראש מול חבורה של ערסים כאלה ואחרים ולפעמים באותו מקום. זה נכון שאותו פקח נמצא במצב בעייתי מול חבורה שכזאת אבל עם כל הכבוד שיפתור את הבעיות שלו. זה הוא שבחר להיות פקח. אני גם לוקח בחשבון שלפקחים יש שיקולים שאני לא מכיר מתוקף תפקידם ולא באמת מצפה שיסבירו לכל אזרח את כל מערכת השיקולים שלהם. בנוסף יש עוד בעיה והיא שהרשויות יותר עסוקות במה אסור אבל לא נותנות פתרונות במקום. בגדול כל שנה יש פחות ופחות מקומות שאפשר לטייל בהם והרבה פחות מקומות עם מיים שאפשר לשהות שם. כתוצאה יש לחץ הרבה יותר גדול על המקומות שנשארו כי מה לעשות אנשים אוהבים מיים בקיץ ואז עוד נחלים ותאי שטח נטחנים עד שגם הם נסגרים. אז אני לא נגד החוק בכלל אני רק מצפה/דורש שיאכפו אותו בצורה שווה וזה בעיה שלהם איך הם עושים את זה. אני כבר כמה שנים עושה כל מאמץ לא לפגוש אותם ואת כל טיולי השטח שלי אני מתכנן בהתאם ובדרך כלל מצליח. בהנחה שאקבל קנס זה יהיה הראשון שלי. דרך אגב היום חנו שם לא מעט כלים, עבר פקח ועזב אותם בשקט. לא צילם ולא בטיח.
Sent from my SM-A720F using Tapatalk
אני החלטתי לחתור בסאפ הבוקר, אז אחרי הנס קפה והואפל בלגי שקנינו מאיקאה (4 חבילות, כי ממש נדלקנו על זה, אפילו בני משפחה שנוסעים לשם או לאיזור קונים לנו מידי פעם, עד כדי כך נדלקנו על הוואפל בלגי הזה תוצרת שוודיה) העמסתי את הסאפ על הפרייבט (עוד לא מצאתי דרך לסחוב בגיפ, הגג נורא גבוה וזה לא נוח) יש לי 2 פסים רכים כאלה שקושרים אליהם את הסאפ עם ראצ'ט, פתרון לא רע.
חתרתי קצת בים בכיף, נירוונה, עם כובע רחב שוליים כמובן וחולצת גלישה ארוכה ( אני נזהר בשמש בגלל שהשורשים שלי מהארצות הקרות מאוד), כשסיימתי שטפתי טוב טוב אותי ואת הסאפ במקלחון של החוף עם כל עם ישראל חי וקיים, העמסתי על הרכב וכהרגלי בדרך חזרה עצרתי ב Beer point לקנות בירה קרה לדרך, וחטיף ממש ממש יקר אבל אמריקאי כזה שלא מוצאים בשום מקום.
ממש ליד הבית הרגשתי כבר שהראש במצב טוב למרות שמדובר בבירה אחת אבל מחוזקת כזאת ואחרי ספורט על בטן ריקה.
נהניתי ממש, הבטחתי לחזור על התהליך.
הבוקר שלי התחיל בלאסוף את הילד מההסעה ליד תחנת הרכבת , יצא לשבת קצרה, שאלתי אם שמע על התקרית בין השוודים למפקדי קורס מ״פאים השבוע בשטחי באלי״ש, סיפר שגם מאחד הממ״ים שלהם נגנב מיקרו תבור מתחת לאף בקריית המטווחים של הבא״ח - תצפיתן מהשבט השכן זיהה אותו משאיר את הנשק על השולחן ומסובב את הגב כדי לתדרך את החיילים שישבו מחוץ לסככה, חצי דקה של פחד והוא התחדש בפאר התעשייה הצבאית. בערב רוקנו להם השכנים את בונקר התחמושת כי צריך גם כדורים שזה יעבוד .15,000 כדור.
כל מה שיכולתי לחשוב עליו הוא... סססאמק, לא רע להיות שוודי.
אוגוסט זה כאן.
אני מתחיל לחשוד יותר ויותר שזה באמת ביטר המקורי... גם הוא גר בראשון ואם אני מזהה נכון את המקומות כולם בראשון והסביבה.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אני מתחיל לחשוד יותר ויותר שזה באמת ביטר המקורי... גם הוא גר בראשון ואם אני מזהה נכון את המקומות כולם בראשון והסביבה.
לא רבים זוכים כמו ביטר המקורי לראות את הגלגול שלו עוד בחייו
ביטר המקורי לא היה עולה על סאפ. ובטח לא משתכר מבירה אחת (גם אם היא היתה 90% אתנול).