4 קבצים מצורפים
צינור (לחץ?) מזיע במערכת היגוי
אהלן,
יש לי הזעה ממערכת ההיגוי אני חושב כך בגלל שצבע הנוזל האדום ככל הנראה מתיבת הגה מהחיבור של צינור הלחץ (האם אני צודק?), ניסיתי לחזק אותו ולא הרגשתי חופש, ההזעה היתה קיימת מאז שקניתי את הרכב (כחודש) ולאחר טיול בסופש האחרון התגברה, מה הדרך הנכונה לוודא שההזעה היא אכן משם? אני כמובן עוקב אחרי מפלס נוזל מערכת ההיגוי.
מצרף כמה תמונת של החשוד
קובץ מצורף 129587קובץ מצורף 129588קובץ מצורף 129589קובץ מצורף 129590
תגובה: צינור (לחץ?) מזיע במערכת היגוי
מישהו?
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
כנראה החליפו תיבת הגה, נסה שוב לחזק, אפילו חצי סיבוב.
אם לא הולך וזה ממשיך לנזול אין ברירה וצריך לפרק ולבדוק מה קרה שם בדיוק, הברגה שחוקה, o-ring וכו'.
אני יודע שהחליפו תיבת הגה, אנסה מחר לחזק שוב ואעדכן
תודה
לפי התמונה האחרונה שפירסמת - נראה שהנזילה היא מהצינור עצמו מהלחיצה .
רואים שיש נזילה מעל הניפל לכיוון התיבה .
אילן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
כנראה החליפו תיבת הגה, נסה שוב לחזק, אפילו חצי סיבוב.
אם לא הולך וזה ממשיך לנזול אין ברירה וצריך לפרק ולבדוק מה קרה שם בדיוק, הברגה שחוקה, o-ring וכו'.
חיזקתי, אם כי באמת היה ניתן להזיז מעט מאוד, שטפתי עם סקוצ' וסבון ונראה שעדיין יש נזילה אולי קצת פחות חזקה, עדיין לא נסעתי נסיעה ארוכה אחרי החיזוק
כיצד כדאי להתקדם מכאן?
תודה
אודי
אם עדיין נוזל, אז כמו שאילן רשם ואני גם הצעתי, לפרק את כל הצינור ולבדוק מה קרה.
יש מצב מהלחיצה, או הברגה.
אוקי, אם כך אשמח לקצת הכוונה איך לגשת לנושא כיון שאני בתחילת דרכי כמכונאי :rolleyes:
1. האם זה עבודה סבירה למישהו מתחיל? יצא לי להחליף שמנים, פילטרים ופלאגים זה הרמה שלי
2. איך אני יודע איזה או רינג אני צריך לחלק הזה?
3. אני מניח שאו רינג זה חלק זול ולכן כדאי לקנות כזה או רינג מראש ובכל מקרה להחליף? איפה אפשר לקנות כזה?
4. מה אני צריך לבדוק באו רינג הישן?
5. מה לבדוק בהברגה?
6. האם לא כדאי בכל מקרה להחליף את כל הצינור? איפה רוכשים חלק כזה?
באופן כללי על העבודה, אני מבין שצד אחד של הצינור מחובר לתיבת הגה וצד שני למשאבת הגה כח אני צודק? אחרי החלפת צינור או פתיחה של המערכת צריך לבצע בלידינג?
ואשמח לעוד טיפים, עשה ואל תעשה שלא ציינתי
תודה,
אודי
פירוק והרכבה הם בהחלט עבודה למכונאי מתחיל. אם באמת הנזילה מהצינור עצמו, קח לעסק להידראוליקה ולחץ צינור חדש (מניח שהרכב לא חדש וגם הצינורות).
מה שכן, מחברים והברגות של צינורות הידראוליקה הם עדינים. סגירה עקומה או חזק מדי, ותצטרך לחפש בעל מקצוע שיתקן את הנזק, ולפעמים פירוקים של חלקים נוספים. (גם ההמלצה על חיזוק נוסף שהציעו לך קודם, עוררה בי תחושת חוסר נעימות).
איל, אני בדרך כלל לא נותן עצות לדברים שלא שעשיתי בעצמי, אין בעיה עם חיזוק של הניפל הזה ספציפי.
הבעיה מתחילה אם מישהו לא סגר אותו כמו שצריך או סגר טיפה עקום ואז צריך להחליף ניפל אם כמובן ההברגה בתיבה לא ניפגעה(לא קורה בדרך כלל), קל מאוד לבדוק, סה"כ לשחרר את הניפל ולהיסתכל על הכריכות.
עוד אפשרות, זה כשהתעסקו עם התיבה סיבבו את הצינור ואז נפגעה הלחיצה, ואז כמו שאמר אילן הנזילה כנראה בכלל מישם ומטפטפת על ההברגה וזה נראה כאילו שזה מהניפל.
תודה רבה על התשובות (לא מובן מאליו)
למעשה רק עכשיו דרך התגובות שלכם הבנתי למה אילן התכוון (מתחיל, כבר אמרנו?) צינור כזה הוא לא מוצר סטנדרטי שניתן לרכוש בחנות חלפים? או בחברה?
איך אני יכול לדעת גודל של האו רינג הרלוונטי?
כרגע כל הפתרונות שאני חושב עליהם כוללים השבתה של הרכב כיוון שאצטרך לפרק ואז על פי החלקים שפורקו לרכוש חדשים או לשפץ מה שצריך האם יש דרך אחרת?
ב umi לא מאמין שתמצא צינור כזה, אולי בהזמנה, דגש על אולי, וכנראה תתכונן להיפרד מהארנק.
או ללכת לפירוקיה ולפרק מישם צינור כזה כדי שיהיה לך דוגמה, לקחת אותו לחנות הידראוליקה(אם אתה מאיזור עמקים/צפון יכול להמליץ לך) וללחוץ גומי חדש ומה שצריך.
או להשבית את הרכב ולפרק את הצינור שלך.
אחלה, תודה
טרופר דיזל
לדעתי לא מדובר בעבודה למכונאי " מתחיל" כי פוטנציאל הנזק גדול. מציע שתעזר במישהו שיש לו נסיון קודם.
המלצה לחנות הידראוליקה במרכז?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Udim
המלצה לחנות הידראוליקה במרכז?
אפל ובניו - ר"ח שונצינו פינת בית אלפא ת"א .
מ.פ. מרכז הצנרת - דרום ת"א .
גמיש חולון .
אילן
מניסיוני צינור משופץ לא מחזיק לאורך זמן וחוזרות נזילות מהלחיצות.
המקורי עולה כ 600 שח ויש בחברה לדעתי עדיף פעם אחת פרוק והרכבה ויש לך שקט ל10 שנים.
חיים יוד
כנראה זה תלוי מי לוחץ ואיזה סוג צינור מרכיב...
לחיצה וצינור לא יעלו יותר מ 100 שח...
חשבון תעשו לבד.