היי
בדומה לשאלה ששאלתי לגבי נוזל הגה ונעניתי בחיוב, האם אני יכול לשאוב עם מזרק נוזל בלמים ולהחליפו מס' פעמים על מנת לבצע רענון?
Printable View
היי
בדומה לשאלה ששאלתי לגבי נוזל הגה ונעניתי בחיוב, האם אני יכול לשאוב עם מזרק נוזל בלמים ולהחליפו מס' פעמים על מנת לבצע רענון?
לא. נוזל בלמים - ובמיוחד ברכב עם abs - מחליפים עם משאבת ואקום (או מזרק) ובפעם אחת עד שכל הנוזל הישן יצא ומתחיל לצאת נוזל חדש. אבל הכי נכון ברכב עם abs להחליף עם ספוטניק - במוסך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ומהו ספוטניק אם יורשה לשאול?
אצלי ברכב אני מפעיל פרוטוקול ניקוז אוויר מהמחשב, ודואג גם ללחוץ לפני את הבוכנות של הקאליפרים כדי שלא ישאר שם נוזל ישן כלוא.
לבושתי הרבה, בפעם האחרונה המוסך החליף לי את הנוזל ולדעתי הם לא השתמשו בכלי ייעודי שאינני מכיר.
אוקיי
ומה לגבי שמן גיר?
(עליתי פה על שיטה? (-;...)
האם כדי לרענן את שמן הגיר, אני יכול לשאוב עם מזרק וצינורית דרך המדיד וכך למעשה לבצע רענון?
לשמן גיר בדרך כלל יש פקק ריקון.
עדיף לדעתי להחליף שמן גיר יחד עם הפילטר ואז אין ברירה אלא לפרק את אגן השמן
לשמן גיר יש פקק ריקון ומילוי.... לפעמים. נתקלתי במכוניות אוטומטיות לא מעטות שבהן השמן הוא 'לכל החיים' ואין פקק ריקון. במצב כזה משתמשים במכונה או בשיטת ריקון ומילוי מצינור המצנן, או שמורידים קרטר כי ממילא צריך לטפל במסנן.
'מציצת' השמן מפתח המילוי אפשרית אבל לא בכל גיר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
צודק, זה טיפול החלפת השמן.
אני התכוונתי לריענון בלבד, כלומר החלפת חלק מהשמן.
הסיבה שאני שואל אם אפשרי דרך "מציצה" היא העובדה שבשיטה זו אני חוסך ביקור במוסך, ויכול לבצע בקלות.
יש לי בורג ריקון, אבל זאת עבודה מלוכלכת יותר, וקצת יותר מסובכת לחובבן כמוני.
- - - Updated - - -
תודה.
בשמן גיר, גם אם יש פתח ריקון, או שמורידים קרטר, או שמוצצים.....
נשאר שמן בממיר ובמערכת קרור (שצנרת, חליל, קולר).
די קשה לנקז עד הסוף באמצעים האלו, אבל השאלה אם באמת צריך, או החלפה של חלק \ רוב השמן מספיקה?
[QUOTE=אבי ביטר;897302]צודק, זה טיפול החלפת השמן.
אני התכוונתי לריענון בלבד, כלומר החלפת חלק מהשמן.
הסיבה שאני שואל אם אפשרי דרך "מציצה" היא העובדה שבשיטה זו אני חוסך ביקור במוסך, ויכול לבצע בקלות.
יש לי בורג ריקון, אבל זאת עבודה מלוכלכת יותר, וקצת יותר מסובכת לחובבן כמוני.
פתיחת הבורג בצד "למציצה" או התחתון לריקון זו בדיוק אותה עבודה ולא מסובך
רק לפני שאתה מרוקן תדאג שהבורג מילוי פתוח, ושיש ביכולתך לדחוף לשם שמן אחרי ריקון - יותר מבאס לרוקן ואז לגלות שלמלא יותר קשה ;(
מרענן את הפוסט עם שאלה
הרכב היה אתמול במוסך לסידור מסויים
"על הדרך" ביקשתי טלפונית שיחליפו נוזל בלמים DOT4
כשהגעתי נאמר לי שהחליפו רק במיכל....
הם לא מכירים את השיטה? או שביצעו רק ריענון וזה בסדר ?
להחליף מוסך ?
לא יודע ספציפית לגבי המוסך שלך, אבל בטיפול תקופתי האחרון לפרייבט שלנו נדרש להחליף נוזל בלמים על פי הוראות היצרן, כיוון שביצעתי את הטיפול לבד קראתי על הנושא ואכן ראיתי שמוסכים רבים נמנעים מלבצע את העבודה הזו ואם מבצעים זה כמו שעשו אצלך-מחליפים נוזל רק במיכל, מן הסתם יש כאלו שיודעים ועושים החלפה מלאה. בכל אופן קניתי משאבת ואקום (יש גם שיטות עם צינור ובקבוק) ולפני שבועיים ביצעתי את ההחלפה (לאחר שצפיתי במספר מדריכים ביוטיוב) לא עבודה מסובכת מידי, ובנתיים הרכב נוסע מעולה, אם תחליט לעשות את זה לבד אתה מוזמן להשאיל את המשאבה
אודי
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
החלפת הנוזל של המיכל בלבד היא ככוסות רוח למת.
אין כאן סירקולציה אמיתית. רוב הנוזל שבאמת עובד נמצא בצנרת ובבוכנות (כל מה שאחרי המשאבה). החלפת נוזל בלם היא לא עבודה מסובכת מדי, ומוסך שמתעצל לעשות את זה הוא בהחלט מוסך גרוע בעיני.
מאוד מפתיע אותי י לשמוע שזאת פרקטיקה מקובלת במוסכים.
1.לגבי נוזל בלמים:
אם מחליפים-אז לגמרי
2.כלים להחלפה-מכונאי מוסמך\משאבת ואקום(סורק MUT של מיצובישי)