חיזוק "שלדה" בצ'רוקי XJ - בעד ונגד
נניח לרגע שאני שוקל להביא את הקיט הזה (או משהו מקביל לו):
https://www.ironrockoffroad.com/product/xj-unibody-frame-stiffeners-full-set.html
ונניח גם שאכפת לי מהג'יפ ואני רוצה לשמור אותו להרבה שנים ...
אז ברור שחיזוק המרכב יכול למנוע סדקים עקב המתיחות והמכות שהמרכב חווה, לזה הקיט מיועד.
מצד שני, כל הריתוכים האלו עשויים להחליש את המתכת בצמידות לריתוך, לפגוע בצביעה המקורית ולעורר חלודות במקומות שלא נגישים לצביעה אחרי הריתוך.
ונעזוב כרגע את עלות הערכה והעבודה ...
אז כדאי ?
איזה עוד שיקולים לא לקחתי בחשבון ?
מי מנצח ? הבעד או הנגד ?
תגובה: חיזוק "שלדה" בצ'רוקי XJ - בעד ונגד
בעד
הריתוך מתבצע בחורים יעודיים שרובם על ציר שעובר לרוחב המישור עליהם הם נמצאים, בדיוק במרכז. זו הנקודה בה הדיפורמציה לא קיימת בתיאוריה (השילדה "זזה" הכי פחות), ובכל מקרה גם אם תופרים את החיזוק בהיקף, לא תופרים את כל ההיקף אלא במקטעים, וגם זה יוצא ב"פינות" של פרופיל השילדה, איפה שיש הכי הרבה עובי חומר.
מבחינת קורוזיה בין משטחים, יש חומרים יעודיים לכך, אבל אני פחות בקיא בנושא.
בלי קשר לכלום, הדרך הכי טובה להקל על הרכב היא להפחית במשקל . אני במקומך הייתי מוציא את כלללל מה שיש בתוך הרכב ועושה חושבים מחדש.. אישית, על הגגון הייתי מוותר.
נדב יקירי,
אני אגיד את מה שאני חושב, ואתה רשאי לענות כמו שאתה אוהב - "דפדף הלאה".
לדעתי יש פער בין מה שאתה מחפש, לבין הפלטפורמה שיש לך.
כמעט בכל תקופה שאני יכול לזכור, יש לך לפחות נושא אחד פתוח בנושא חיזוק -
סרן, נעילות, גיר, שילדה..
לדעתי אתה על מדרון חלק של השקעה אין סופית, שלעולם לא תעצר.
לדעתי אתה צריך להחליף פלטפורמה ( וכרגע אני אחסוך את הדיון מה האלטרנטיבית).
דווקא בגלל שאתה כל כך יודע מה אתה מחפש, לך על פלטפורמה מחדש.
בשקט, בשקט, תעשה עם עצמך חשבון, כמה השקעת בשנים האחרונות, וכמה אתה חושב שאתה הולך להשקיע בהמשך, ותראה, אתה על מדרון חלקלק, טוב זה לא יגמר.
My two cents
התלבטתי אם בכלל להגיב בהמשך לזה שאתה לא בדיוק במצב האזנה. שיהיה.
במצב של המרכב שלך אין לך יותר מדי ברירות כרגע.
כל שיקולי הנגד הם שוליים ביחס לעומס שיש כרגע.
בנושא החלודה אפשר לטפל בצורה מקצועית מונעת והריתוכים, גם אם יחלישו, החיזוק עצמו נותן להם את הגיבוי.
מה שאתה לא פותר כאן וישפיע כנראה בהמשך זה את הבעיה המרכזית והיא שאתה ממשיך להיות מחובר למרכב עם זרועות קצרות, זווית קיצונית, מומסים מטורפים ביחס לתכנון המקורי הן של המשקל שאתה סוחב באוטו והן של הגלגלים הגדולים והעבירות התובענית שאתה עושה.
לדעתי החיזוק הזה רק יעביר את העומסים למקום אחר. למשל קורות הגג.
על מנת להוציא את המרכב מהמשוואה אני לא מצליח לחשוב על אפשרות נוספת מאשר תת שילדה שהזרועות יהיו מחוברות אליה ועם היה ניתן אז גם תושבות הקפיצים. לפחות העלים.
מעבר לזה, מה שזיו אמר.
אתה מגדיל את ההשקעה באוטו לאזורים לא ראליים כפי שעשית בוויטרה רק לאחרונה.
האם התוצר הסופי מצדיק את המחיר? לא בטוח.
אולי נכון יותר לעצור ולחפש פלטפורמה שבנויה מבחינה מכנית נכון יותר לביצועים שאתה מחפש.
אם לא, תישר קו עם הסטאפים האמריקאיים.
יש להם המון נסיון מצטבר.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
גם בארץ יש שצברו ניסיון, אפילו מאוד קרוב אליך, עליי אסרת לדבר בנושא.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בנושא החלודה אפשר לטפל בצורה מקצועית מונעת והריתוכים, גם אם יחלישו, החיזוק עצמו נותן להם את הגיבוי.
איך אפשר לטפל בנושא החלודה ?
(הכוונה היא לחלודה בצד "האחורי" של הריתוכים. בצד החיצוני הגלוי זה לא בעייה ויטופל כהלכה כמובן)
בדיוק בשביל מידע כזה פתחתי את השרשור [emoji846]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מעבר לזה, מה שזיו אמר.
אתה מגדיל את ההשקעה באוטו לאזורים לא ראליים כפי שעשית בוויטרה רק לאחרונה.
האם התוצר הסופי מצדיק את המחיר? לא בטוח.
אולי נכון יותר לעצור ולחפש פלטפורמה שבנויה מבחינה מכנית נכון יותר לביצועים שאתה מחפש.
אם לא, תישר קו עם הסטאפים האמריקאיים.
יש להם המון נסיון מצטבר.
זה קצת חורג מנושא הדיון, אבל אתייחס בעיקר מכיוון ששמעתי כמה יעלה לי להתקין את החיזוקים האלו, ומדובר באלפים רבים. אין לי את מיומנות הריתוך הנדרשת כדי לבצע את ההתקנה בעצמי.
האם ההשקעה לא ריאלית ? אני חושב שהויטארה שלי עונה על השאלה הזו, והיא גורמת לי לחייך לפחות פעמיים ביום. התשובה הסובייקטיבית שלי לשאלה האם התוצאה הסופית מצדיקה את המחיר, בהתייחסות לויטארה, היא לגמרי כן, ללא צל של ספק.
האם ההשקעה הזו כלכלית ? ברור שלא, אבל כל התחביב שלנו לא כלכלי. אצלי זה כנראה בא לידי ביטוי באופן משוחרר יותר מהמקובל, כי למעט המדינה, אין לי שותפים לכסף ואני יכול לבחור בחופשיות מה לעשות איתו [emoji846]
לגבי המשקלים וזרועות ארוכות, כבר דיברתי, כתבתי והסברתי את עצמי מספיק בעבר, אני לא מתכוון לחזור על זה כאן. מי שמעוניין לאתגר את הסבלנות שלי מוזמן לעשות את זה בפרטי.
לגבי בחירת הפלטפורמה - זה יכול להיות נושא מעניין לדיון נפרד, מי שמעוניין בכך מוזמן לפתוח אותו [emoji846]
אצלי ההתלבטות היתה בין הצ׳רוקי לבין טויוטה 75. הטויוטה כנראה יותר "נכונה" מבחינת מבנה והתאמה למשקלים, הצ׳רוקי ניצח בנוק-אאוט באגף החיוכים. לא מתחרט [emoji846][emoji846][emoji846]
בכל מקום צריך להיות יצירתי כנראה באופן שונה.
קודחים חרירים קטנים בפח ודרכם מרססים צבע/חומר מגן אחר.
זה מה שעשיתי בויטארה באזור של שיקום "קורה" בבודי באזור דלת הנהג, זה היה "על עיוור", 3-4 שכבות עם זמן ייבוש ביניהן, וזה המקום העיקרי שמדאיג אותי באמת בכל פרוייקט הויטארה.
ההבדלים הם:
א. בויטארה לא היתה לי ברירה, המקום היה נגוע בחלודה עוד לפני שהתחלתי. בצ׳רוקי איו כרגע בעייה נרחבת באזור "קורות" המרכב.
ב. בויטארה מדובר באזור אחד ממוקד, ואני ממשיך לעקוב אחריו. בצ׳רוקי מדובר בריתוכים בהיקף נרחב הרבה יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
גם בארץ יש שצברו ניסיון, אפילו מאוד קרוב אליך, עליי אסרת לדבר בנושא.
מעולם לא אסרתי על מישהו לדבר. פשוט ביקשתי, בנימוס רב, לצמצם את כמות החזרות על הדברים.
אני תמיד פתוח לשמוע דעות חדשות ושונות, אבל באמת שאין צורך לחזור על הדברים שוב ושוב ושוב ושוב, זה לא יגרום להם להיות יותר נכונים/מקובלים/משפיעים, זה סתם מעצבן.
השמיעה והקריאה שלי עדיין בסדר, טפו-טפו-טפו, וגם הבנת הנקרא והנשמע במצב סביר.
לרוב אני מבין את הדברים כבר בקריאה/שמיעה ראשונה ואין צורך לחזור עליהם, או להביא מהנדס שיחזור עליהם, זה לא תורם כלום.
רק אוסיף לגבי הגנה מפני חלודה במקומות נסתרים כגון - קורות שלדה וגם משקופים .
פשוט - פעם בכמה שנים מתיז דרך חורים בשלדה ובאמצעות צינורית ארוכה ספריי גריז לתוך כל המקומות הללו .
השמנוניות שומרת היטב על המתכת .
בעבר בניתי מיכל קטן המכיל גריז דליל יחסית ומחובר לצינורית נחושת באורך של מטר כאשר הקצה לחוץ ומסביבו חרירים קטנים להתזת הגריז .
בכניסה למיכל ברז אשר מווסת אויר דחוס .
אילן
נשמע טוב, ואם עוד יש לך את המתקן הזה אז אשמח להיעזר בו גם לויטארה וגם לצ׳רוקי (כשיגיע השלב הזה), אבל זה משהו לעשות בסוף הפרוייקט.
אני חושב שהשאלה המהותית ביותר היא איך להגיע לכיסוי טוב באותם מקומות נסתרים שבהם מרססים "על עיוור"
הרבה חורים... (:
חיזוק "שלדה" בצ'רוקי XJ - בעד ונגד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
בכל מקום צריך להיות יצירתי כנראה באופן שונה.
קודחים חרירים קטנים בפח ודרכם מרססים צבע/חומר מגן אחר.
יואב ביצע תהליך כזה בשיפוץ הסיקס שלו.
אצל יואב אין פחים כפולים בשלדה.
הוא השתמש בחומר לשימושים ימיים עם מקדם שחיקה גבוהה. על פניו חומר איכותי ויקר.
אני לא משוכנע כמה הוא ישרוד באזור הריתוכים.
שם כנראה רק סוג של זפת או טבילה באבץ...
אני די משוכנע שלא ניתן להגן אבסוליטית אלא רק לעשות את המיטב.
בסופו של יום הרכב לא יחיה לנצח ומה שמצפים ממנו קצת גדול על יכולותיו ( והוא מתלונן) כך שמדובר בדחיית הקץ במעט ועם בעיקר הרבה קוסמטיקה יקרה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
קישור ?
(לאיש או לשיפוץ..)
נדב,
ארנון שושני עושה פרויקטים כאלו, של חיזוק ותיקון שלדות, שווה להתייעץ איתו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אצל יואב אין פחים כפולים בשלדה.
הוא השתמש בחומר לשימושים ימיים עם מקדם שחיקה גבוהה. על פניו חומר איכותי ויקר.
אני לא משוכנע כמה הוא ישרוד באזור הריתוכים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יואב יישם את ההגנות אחרי הריתוכים, ואם נדב הולך בכיוון זה אותו רעיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני די משוכנע שלא ניתן להגן אבסוליטית אלא רק לעשות את המיטב.
אני גם שותף לתחושה הזו, מה שמחזיר אותנו לליבת השרשור הזה. האם עדיף להתמודד עם החלודות של החיזוק או הסדקים שבלעדיו ?
בואו נניח לרגע שכאשר קניתי את הצ'רוקי לא היו בו סדקים בכלל (הנחה בלתי מבוססת בעליל..).
הצ'רוקי אצלי כבר ארבע שנים, מצאתי 4 סדקים (וזה לפני שהרמתי את השטיח - המשימה שלי להיום ...).
נניח אפילו שאמצא עוד 4 סדקים ברצפה.
8 סדקים בארבע שנים, שניים מהם באזור תיבת ההגה והם בטוח יקבלו חיזוק מקומי איכותי.
תיקון של הסדקים נטו לא מצדיק את רמת הפירוק הקיצונית שאני עושה עכשיו - אני תופס כאן טרמפ על הצורך בריתוכים בפינות הגג כדי לטפל באוסף של עניינים קוסמטיים שאינם קשורים לעניין. בפעם הבאה זה יוכל להיות מצומצם וזול הרבה יותר.
ואללה, אולי עדיף לי להתמודד עם הסדקים פעם בכמה שנים מאשר עם חלודות ב"קורות" האין-שלדה. גם אם יהיה צורך בצביעה חיצונית אחרי תיקון כזה, היא תוכל להיות נקודתית מאחר ואני מעביר את הרכב עכשיו לצבע מסוג ברק ישיר והנוסחה שלו ידועה ושמורה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יואב יישם את ההגנות אחרי הריתוכים, ואם נדב הולך בכיוון זה אותו רעיון.
ברור אחרי ריתוך...
המהדרין יכניסו מברשת על ראש מקדחה
.. אחכ מסיר שומנים כלשהו... לחץ אוויר .
ייבוש מלא... ורק אחכ יישמו חומר נבחר.
אני אגב טוען אחרת מבועז,
תמיד אפשר לשנות מעטפת ביצועים של כלי כזה או אחר.. כנל האינדיאני המדובר.
רק צריך לעשות את זה נכון תוך כדי החיזוקים וההתאמות הנדרשות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נדב,
ארנון שושני עושה פרויקטים כאלו, של חיזוק ותיקון שלדות, שווה להתייעץ איתו.
ארנון שושני עשה עוד הרבה דברים....
אמליץ לוותר על ההתייעצות איתו.