4 קבצים מצורפים
שוב צצים לי רעיונות להחלפה - תמנעו ממני את השטות הזו....
כרגע מזה כמעט 3 שנים בעלים של רנגלר 2010 משופר ומשודרג לטעמי.
מאאאד מרוצה מהרכב אין תלונות...
בכל זאת לרגע מדגדג לי להיכנס לפרוייקט של החלפת הרכב ובניית רכב חדש....(הרמה להנחתה למכריי פה המודעים לקצב החלפת הרכבים שלי..)
כרגע בגדול אני בהפרדת רשויות, הרנגלר משמש רק לטיולים כמעט וביום יום מתנייד עם סיטרואן C1.
בדרכו ארצה צ'רוקי אספנות שנת 1989 שחוץ מפחחות לא משהו במצב מושלם ושמור (לפי מה שנאמר לי)
קובץ מצורף 129841קובץ מצורף 129842קובץ מצורף 129843קובץ מצורף 129844
המחיר כ- 40,000 ש"ח . פרוייקט בנייה ושידרוג שיכלול - יישור קו מיכאני, החלפת סרנים לנעולים (דנה 44) + טרנספר רוביקון, פגושים ברזל, מגיני סף, הגבהה כולל לונג ארמס 3.5", צמיגים 35" ,צבע כללי, דיגום תא נוסעים כולל מיכל מים, משטח שינה/ מגירות ומערכת אודיו טובה.
אחרי כל זה עדיין יישאר לי עודף ממכירת הרנגלר שלי (לא הרבה עודף) אם יוצא מנקודת הנחה שלא אעבור את ה- 100,000 ש"ח לפרוייקט לא כולל מכיר הרכב עצמו (יעני בסך הכל 140,000 ש"ח).
יתרונות - רכב אספנות = הוצאות החזקה קבועות שוטפות נמוכות יותר בהרבה (טסט, ביטוח), התנהלות נוחה יותר מול התחבורע והמשטרע, מכלולים חדשים והכיף שבפרוייקט חדש, עבירות טובה יותר בקצת מהרנגלר שלי.
חסרונות- תא נוסעים צפוף, שינה מאד קלסטרופובית וצפופה ברכב, בכל זאת רכב "זקן" ויש עייפות חומר שתפתיע כל פעם במקום אחר גם אחרי יישור קו ופחחות וצבע כלליים.
בקיצור - תחזיקו אותי שלא אעשה שטויות...
תגובה: שוב צצים לי רעיונות להחלפה - תמנעו ממני את השטות הזו....
אהלן שלמה,
נסעת קצת בשטח עם אחד הצ'ירוקים של החברה?
נראה לי שזה יענה על שאלתך הכי טוב.
נסה גם לישון ברכב של אבי לילה.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
לגבי שינה, מה עם RTT?
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
שלמה, מה שסוחרים אמריקאים אומרים לא תמיד נכון, מאיזה איזור מגיע הצרוקי, מלבד החוף המערבי, קליפורניה, אריזונה, נוואדה, תצפה לחלודות ולרקבונות.
בשנתון הזה לדעתי סרן אחורי קרייזלר 8.25, זול לנעילה ולא פחות חזק מדנה 44
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elephant man
לגבי שינה, מה עם RTT?
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
בהחלט שקלתי את זה כחלק מהפרוייקט - אבל משקל כזה על הגג פוגם בעבירות בגלל מרכז כובד גבוה. אני דיי אוהב עבירות קשה על גבול האקסטרימית.
שלמה יקירי,
אני ישן בטרופר, וצפוף לי...
אתה גדול ממני ( פיזית) ורוצה להכניס לצ'ירוקי מגירות, ולישון עליהן???
תקפוץ לכ"ס לנדב ( יש לו כזה סידור, אבל כרגע הכל מפורק), ותתרשם.
My two cents
דרך אגב, לא הבנתי למה זה עדיף על מה שיש לך, אני חושב בדיוק הפוך.
שלמה - לדעתי טעות גדולה !!
אם הרנגלר רק לטיולים תשמור אותו ככה. תחסוך בביטוח ע"י ביטוח לפי ק"מ.
הרנגלר תמיד יכול לשמש כשצריך גם כרכב יום יומי.
הצ'רוקי הישן:
1. העלות לעולם לא תחזיר את עצמה או תשמור על עצמה (הרנגלר מחזיק מחיר מצויין) כשתסיים את הצ'רוקי, כבר הפסדת 50K במכירה.
2. אם תתקע באיזה בוקר הוא לא יכול להחליף את הפרייבט כי הוא מוגבל 7-9 בבוקר.
3. עייפות החומר ברכב בן 31 שנה... זה לא שיפוץ חד פעמי אלא התעסקות בלתי נגמרת והפתעות לא תמיד נעימות.
4. חלפים יש לרנגלר בלי סוף. לצ'רוקי מהשנתון הזה, פחות. כמה אתה רוצה לשבת על איביי, לחכות, לריב עם המכס?
5. אני לא בטוח שהעבירות תהיה יותר טובה כמו שאתה כותב.
6. רוב הטיולים שלך בדרום. תחשוב על הנסיעה לשם עם מזגן בן 30 ומכלולים ומערכות בטיחות שלא קיימות בכלל.
7. לא בטוח שיותר קל לעבור טסט כמו שאתה כותב. בינתיים הרנגלרים מסתדרים לעבור כל אחד בדרכו.
8. כמה רכבי אספנות אתה רואה מטיילים במדבר? ועוד טיולים כמו שלך שהם לא קלים.
9. אני מנסה לחשוב על עוד סיבות כדי להגיע ל-10, אבל מציקים לי במשרד לצאת לאכול...
10. בקיצור - השני סנט שלי, שלדעתי שווים לך עשרות אלפים והרבה עצבים - לא !!!
לאאאא!
באמת התחרפנת.
אתה מגודל מכדי לנהוג באוטו צפוף כזה. בעיקר במימד הגובה - צ'רוקי XJ הוא אוטו "רזה" - הריצפה גבוהה אבל הגג לא......
לי זה מאוד קשה להיכנס לתוכו, שלא לדבר על לנהוג בו (אנחנו באותו גובה +/- אבל אתה יותר.... עבה)
זיו
כתבתי ביתרונות למה זה עדיף על מה שיש לי - הוצאות קבועות שוטפות נמוכות בהרבה (טסט ביטוח), התנהלות מול התחבורע והמשטרע נוחה להם יותר לעיכול כשמדובר ברכב אספנות וגם יתרון קל בעבירות בגלל משקל קל יותר וזווית בטן טובה יותר.
- - - Updated - - -
שי
תודה...שכנעת אותי....זה מה שחיפשתי...למה לא...
אין לך מספיק אורך לישון שם, אלא אם כן אתה מוציא את מושב הנוסע . בשבילי זה גבולי במימד האורך ואתה ארוך ממני משמעותית ...
ואחרי שראיתי מה שדרור כתב אז כן, אתה גם לא תיכנס בגובה כדי לנהוג בו. אני נוהג עם הראש כמעט נוגע בתקרה (אם כי יושב זקיף יחסית לרוב האנשים).
בקיצור, לא בשבילך ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אין לך מספיק אורך לישון שם, אלא אם כן אתה מוציא את מושב הנוסע . בשבילי זה גבולי במימד האורך ואתה ארוך ממני משמעותית ...
ואחרי שראיתי מה שדרור כתב אז כן, אתה גם לא תיכנס בגובה כדי לנהוג בו. אני נוהג עם הראש כמעט נוגע בתקרה (אם כי יושב זקיף יחסית לרוב האנשים).
בקיצור, לא בשבילך ...
אתה מה אתה מתערב ?
נהפוך הוא, תעודד אותו לייבא !
עכשיו יהיה עוד בודי בפוטנציה <label for="rb_iconid_7">http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon7.png</label>...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
שלמה - לדעתי טעות גדולה !!
אם הרנגלר רק לטיולים תשמור אותו ככה. תחסוך בביטוח ע"י ביטוח לפי ק"מ.
הרנגלר תמיד יכול לשמש כשצריך גם כרכב יום יומי.
הצ'רוקי הישן:
1. העלות לעולם לא תחזיר את עצמה או תשמור על עצמה (הרנגלר מחזיק מחיר מצויין) כשתסיים את הצ'רוקי, כבר הפסדת 50K במכירה.
2. אם תתקע באיזה בוקר הוא לא יכול להחליף את הפרייבט כי הוא מוגבל 7-9 בבוקר.
3. עייפות החומר ברכב בן 31 שנה... זה לא שיפוץ חד פעמי אלא התעסקות בלתי נגמרת והפתעות לא תמיד נעימות.
4. חלפים יש לרנגלר בלי סוף. לצ'רוקי מהשנתון הזה, פחות. כמה אתה רוצה לשבת על איביי, לחכות, לריב עם המכס?
5. אני לא בטוח שהעבירות תהיה יותר טובה כמו שאתה כותב.
6. רוב הטיולים שלך בדרום. תחשוב על הנסיעה לשם עם מזגן בן 30 ומכלולים ומערכות בטיחות שלא קיימות בכלל.
7. לא בטוח שיותר קל לעבור טסט כמו שאתה כותב. בינתיים הרנגלרים מסתדרים לעבור כל אחד בדרכו.
8. כמה רכבי אספנות אתה רואה מטיילים במדבר? ועוד טיולים כמו שלך שהם לא קלים.
9. אני מנסה לחשוב על עוד סיבות כדי להגיע ל-10, אבל מציקים לי במשרד לצאת לאכול...
10. בקיצור - השני סנט שלי, שלדעתי שווים לך עשרות אלפים והרבה עצבים - לא !!!
אני אשלים את ה 9-10 בסיפור קצר.
לפני כשנתיים עדין עם הדיפנדר (94), טיול יומי (ביולי) ברמת הגולן, אני המדריך.
נוסע מהמרכז בבוקר מוקדם, המזגן מפסיק לקרר...
מגיע סחוט לרמה. הטיול עובר סבבה (חם אבל סביר) אבל אז צריך לחזור... חוזר הביתה סמרטוט רצפה.
מנסה לתקן את המזגן ואז מסתבר שאת הגז שלו כבר אי אפשר להשיג... מוצא בסוף, אי שם, מישהו שעוד נשאר לו משהו, חצי מיכל...
סרט הודי...
Sent from my iPhone using Tapatalk
שים לב שמנוע ה4.0 ליטר (וגם ה4 צילינדר אם זה הדגם) עד 1990 היה עם מערכת הזרקה Renix שנחשבת לא מוצלחת והרבה פחות נפוצה מהמערכת שהחליפה אותה בשנת 1990 ומוכרת לנו מהסופה, רנגלר, ועוד.
ובכל מקרה רכב כזה הייתי בודק בזחילה מתחת למרכב לפני קנייה, בשום פנים ואופן לא לקנות לפי תמונות. הבעיות בצ'רוקי הן לא במכניקה שבמילא אתה מתכוון לשפר אלא הבודי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
הוצאת לי את המילים מהפה.
שלמה כדאי לך!
תייבא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
זיו
כתבתי ביתרונות למה זה עדיף על מה שיש לי - הוצאות קבועות שוטפות נמוכות בהרבה (טסט ביטוח), התנהלות מול התחבורע והמשטרע נוחה להם יותר לעיכול כשמדובר ברכב אספנות וגם יתרון קל בעבירות בגלל משקל קל יותר וזווית בטן טובה יותר.
- - - Updated - - -
שי
תודה...שכנעת אותי....זה מה שחיפשתי...למה לא...
שלמה,
בא נחלק את התשובה לשני חלקים -
מה שאתה קורא הוצאות קבועות שוטפות - אין שום בעיה למצוא רכב אספנות הרבה יותר זול והרבה יותר מתאים לשימושים שלך. יש מלא ג'יפים לסוגיהם (CJ וסופות).
לגבי משטרה ותחבורע - כל הגבהה (חריגה) והגדלת צמיגים זה הזמנה למסיבה, ולא משנה איזה רכב זה.
קודם כל אכן עזרתם לי לרדת מהעניין. על כך תודתי.
האורך לשינה כשמושב הנוסע מוזז קדימה עד הסוף הוא 185 ס"מ - אכן צפוף לי (גובה 187 ס"מ) - פתיר אם הייתי הולך על אופצייה של אוהל גג שהוצעה כאן.
הצפיפות בכסא הנהג במימד הגובה - לדעתי בר תיקון עם שינוי המסילות / תושבות/ או בכלל כיסא.
אבל בכל מקרה ירדתי מהעניין - הבהרה אני לא מייבא את הרכב שבתמונות - הוא כבר בדרכו לארץ או ייתכן שהגיע בימים אלו והובא לידיעתי על ידי חבר.
אאתגר אותך קצת, כי מה שאתה מחפש זה לא רכב אחר, אלא רכב נוסף, משהו להתעסק איתו כי ברנגלר כבר אין לך משהו לעשות.. אתה לא מחפש רכב טיולים חדש, אתה מחפש פרוייקט.. השאלה אם תהיה מוכן ללכלך את הידיים? אחרת זה יהיה יקר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
האורך לשינה כשמושב הנוסע מוזז קדימה עד הסוף הוא 185 ס"מ - אכן צפוף לי (גובה 187 ס"מ) - פתיר אם הייתי הולך על אופצייה של אוהל גג שהוצעה כאן.
.
מאחר ואת התמשיך לחפש הרפתקאות, אז בא ונסגור את הנקודה- זו לא הבעיה של האורך, כמעט בכל רכב שאני מכיר, הטיית הכיסא קדימה, תפתור את בעיית האורך.
הבעייה האמיתית היא הגובה בין המישור שאתה ישן עליו (מעל המגירות, ואיפה המקרר?), לתקרה.
אתה פשוט לא תצליח להשתחל פנימה והחוצה (ותשכח מלשבת שם).