הדיון על ה-גראנאדייר - לנד רובר דיפנדר החדש לא לטעמכם? קבלו הצצה ליורש אפשרי אמיתי
כתבה מ YNET
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/BJtOhwiCL
מכירים ? משהו
מעוניין לקנות בעוד.... 20 שנה :)
תגובה: לנד רובר דיפנדר החדש לא לטעמכם? קבלו הצצה ליורש אפשרי אמיתי
תסתכל בשרשור על ההשקה של הדיפנדר 2020.
לפי חלק מרואי השחורות, אם תזכה לראות אחד כזה, זה יהיה בייבוא אישי של איזה ג'יי לנו ישראלי.
אם לנדרובר לא יתבעו אותם קודם על העתקה וזכויות יוצרים.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
כבר תבעו.
והפסידו.
השמועות מספרות שבשלב ההוכחות, החבר'ה של הגרנאדיר הציגו תמונות של דיפנדר ושל גרנאדיר שחונים מעל יריעת קרטון במשך כמה ימים.
אחרי שהקרטון של הגרנאדיר יצא יבש, לא נותר להרכב השופטים אלא לפסוק פה אחד כי לא מדובר בהעתקה....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
אם לנדרובר לא יתבעו אותם קודם על העתקה וזכויות יוצרים.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
תבעו והפסידו
מסתבר שלנד רובר יגואר לא רשמו את התצורה כקניין רוחני
https://www.cityam.com/jim-ratcliffe...efender-shape/
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
עוד מכונאי שדי מסכם את הנושא
https://youtu.be/UHKj_gxMomI
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
תגובה: הדיון על ה-גראנאדייר - לנד רובר דיפנדר החדש לא לטעמכם? קבלו הצצה ליורש אפשרי אמיתי
אני עוקב אחריהם כבר מאז ההכרזה על הפרוייקט.
אם זה לא יהיה רכב של 100000$ - כמו המתחרים שלו... - זה בהחלט יכול להיות אחד מרכבי השטח הבאים שלי.
מחכה לראות מה ייצא כשיגיע לשוק. ובעיקר אם יהיה יבואן נורמלי בישראל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תגובה: הדיון על ה-גראנאדייר - לנד רובר דיפנדר החדש לא לטעמכם? קבלו הצצה ליורש אפשרי אמיתי
פרויקט מדהים.....השובבים כבר שלחו אלי דף נחיתה שיווקי.
אולי המחליף של הקשיש הפנטסטי לא יהיה הטנדר המיתולוגי אלא הגראנדיר :)
או וואו, עושה לי נעים בבטן.
רוצה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
לעולם לא אבין למה לנדרובר התעקשו להרוג את הדיפנדר....
גם אני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
פרויקט מדהים.....השובבים כבר שלחו אלי דף נחיתה שיווקי.
אולי המחליף של הקשיש הפנטסטי לא יהיה הטנדר המיתולוגי אלא הגראנדיר :)
ולמה אתה לא חולק את הדף עם משתמשי ג'יפולוג???
לנדרובר עשו טעות. עוד לפני שהם הרגו את הדיפנדר, הם לא השכילו לעשות איתו מה שמרצדס עשו עם ה G. הם לא ניסו להפוך אותו לרכב נחשק. כזה שמשלמים עליו מחיר מופרז כי הוא סמל סטטוס. אני רואה את הטיפוסים שנוהגים בגרסאות העל של ה G ותוהה האם סיפרו להם שזה נ"נ עם ריפודי עור לפני שהם שלחו את ההזמנה. אבל זה הצליח להם, וללנדרובר לא כי הם לא ניסו. אז הם לא הצליחו למכור ללקוחות פרטיים. כל אלה שעכשיו ייקנו גרנאדייר - לא קנו דיפנדר, כי הוא לא היה נחשק, וכי הוא סחב על הגב שלו תדמית אמינות בעייתית.
אז היו צריכים להרוג אותו. ולנדרובר שהוא יצרן מכוניות יוקרה לא מתחיל תכנון מאפס. הם לוקחים שם היסטורי (דיפנדר / דיסקברי / ריינג'רובר) ופלטפורמה קיימת מהמדף, ומחברים אחד ועוד אחד עם קישקושים מכל מיני סוגים ומה שיוצא מוכרים במאה אלף דולר.... ויש קונים. כי זה באמת מוצר מגניב.
ואז בא מישהו ואומר... רגע... אז *זה" מה שנשאר? אין יותר רכבי שטח-עבודה אמיתיים? (מזכיר לי רגע מסויים בשנות ה90 לאחר התפרקות כל הלהקות הישראליות הגדולות, שישבנו מדוכדכים ו'מישהו' אמר 'זהו? נשארנו רק עם אתניקס...??? ' )
אז בואו נעשה רכב שטח כמו שצריך להיות. והתחילו עם דף חלק ויצא... דיפנדר. אבל בנוי ממכללים איכותיים - הכי טוב שאפשר לקנות.
האם השלם יהיה טוב באמת? אני בטוח שהם ימכרו יפה מאוד ומקווה שלא יתמחרו גבוה מדי. בסוף המבחן האמיתי יהיה במוסכים. אז נחכה ונראה..
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני עוקב אחריהם כבר מאז ההכרזה על הפרוייקט.
אם זה לא יהיה רכב של 100000$ - כמו המתחרים שלו... - זה בהחלט יכול להיות אחד מרכבי השטח הבאים שלי.
מחכה לראות מה ייצא כשיגיע לשוק. ובעיקר אם יהיה יבואן נורמלי בישראל.
אסף.
בבקשה, קיבלת בחצי מחיר - $50000
https://www.autocar.co.uk/car-news/n...grenadier-2021
גבוה אבל סביר. זה מחיר של גלדיאטור רוביקון.
יאללה לקנות. אני מחכה למשומשים הראשונים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לנדרובר עשו טעות. עוד לפני שהם הרגו את הדיפנדר, הם לא השכילו לעשות איתו מה שמרצדס עשו עם ה G. הם לא ניסו להפוך אותו לרכב נחשק. כזה שמשלמים עליו מחיר מופרז כי הוא סמל סטטוס. אני רואה את הטיפוסים שנוהגים בגרסאות העל של ה G ותוהה האם סיפרו להם שזה נ"נ עם ריפודי עור לפני שהם שלחו את ההזמנה. אבל זה הצליח להם, וללנדרובר לא כי הם לא ניסו. אז הם לא הצליחו למכור ללקוחות פרטיים. כל אלה שעכשיו ייקנו גרנאדייר - לא קנו דיפנדר, כי הוא לא היה נחשק, וכי הוא סחב על הגב שלו תדמית אמינות בעייתית.
אז היו צריכים להרוג אותו. ולנדרובר שהוא יצרן מכוניות יוקרה לא מתחיל תכנון מאפס. הם לוקחים שם היסטורי (דיפנדר / דיסקברי / ריינג'רובר) ופלטפורמה קיימת מהמדף, ומחברים אחד ועוד אחד עם קישקושים מכל מיני סוגים ומה שיוצא מוכרים במאה אלף דולר.... ויש קונים. כי זה באמת מוצר מגניב.
ואז בא מישהו ואומר... רגע... אז *זה" מה שנשאר? אין יותר רכבי שטח-עבודה אמיתיים? (מזכיר לי רגע מסויים בשנות ה90 לאחר התפרקות כל הלהקות הישראליות הגדולות, שישבנו מדוכדכים ו'מישהו' אמר 'זהו? נשארנו רק עם אתניקס...??? ' )
אז בואו נעשה רכב שטח כמו שצריך להיות. והתחילו עם דף חלק ויצא... דיפנדר. אבל בנוי ממכללים איכותיים - הכי טוב שאפשר לקנות.
האם השלם יהיה טוב באמת? אני בטוח שהם ימכרו יפה מאוד ומקווה שלא יתמחרו גבוה מדי. בסוף המבחן האמיתי יהיה במוסכים. אז נחכה ונראה..
אסף.
דיפנדר לא נחשק?
בכל העולם כולו מעריצים אותו. הוא רכב נחשק באבו-אבוה.
אבל כדי שרכב יהיה עוד יותר נחשק, סמל מעמד, כזה שיקסום ללקוחות העשירים באמת, אלה עם הטעם הרע באמת במכוניות, תכשיטים ונשים, כל מה שצריך זה בדיוק מה שמרצדס עשו - הרבה פאר מופרך, אלקטרוניקה מתקדמת והמון גאדג'טים, מבחר גדול יותר של יחידות כוח חזקות שכולל מנוע בנזין מוגזם עבור גרסת ביצועים חזקה ובעיקר - תג מחיר מפוצץ - כי בסופו של דבר מכוניות זה עולם של תדמיות ורוב האנשים לא באמת מבינים במכוניות והם שופטים מכונית רק לפי דבר אחד - כמה היא עולה. אם היא מגה-יקרה, היא הופכת לחלום. למשהו נחשק.
ולא שהדיפנדר היה זול אי פעם. אבל ביצועי המנועים המקוריים, אפעס.... והרעש, והנדסת האנוש, ותנוחת הנהיגה הבלתי אפשרית, והאוירה הספרטנית, ורמות האיכות והאמינות המפוקפקות... ואולי בכלל הביקוש לדבר הזה שנקרא "רכב שטח אמיתי" זה משהו שהולך ומצטמצם, הולך ונעלם?.... מכירות הרנגלר והג'ימני והטויוטה סדרה 70 מוכיחות שממש לא.
ומנגד - רקורד האמינות של ה-G האזרחי כבר שנים רבות לא טוב מזה של הדיפנדר כלל ועיקר ואולי אפילו להיפך. הוא הפך למפלצת מורכבת ומסובכת, אמינותו קלוקלת, עלויות תחזוקתו פסיכיות. דגמי העל שלו לא באמת מכוונים לשטח.... זה מפריע למישהו מרוכשיו?..... כשאתה אוליגרך/פרקליט-צמרת/זמר מזרחי נערץ/סוחר-סמים/סוחר-נשק/מגה-רועה-זונות/כדורגלן-על, שטח בתכל'ס לא באמת מעניין אותך וכדי לתחזק את תדמית המצליחן שלך אתה יכול להרשות לעצמך רכישת "ג'יפ-מרצדס" במיליון וחצי-שני מיליון שקל.... וההוצאה הזו עבורך מקבילה לעלות קופסת סיגריות עבורי.... ואתה ממילא לא לוקח את הרכב למוסך בעצמך וכל זה לא באמת מטריד אותך.
אגב - יש כמה וכמה יצרנים קטנים, סדנאות בוטיק, שמעוללים את הדברים הללו בדיוק לדיפנדר המקורי. לא שיפורים לשטח אלא לפאר ולהדר, עבור לקוח עשיר שרוצה משהו מיוחד בטעם רע במיוחד. מנוע מאוד חזק, ג'נטים עצומים עם צמיגי כביש בחתך נמוך מוגזם, המון עור ועץ ואלומיניום מוברש... חפשו קצת ברשת אצל Khan-Design ו-Overfinch הבריטים. או אצל Brabus הגרמנים ועוד שלל סדנאות אירופיות שמתמחות בדברים כאלה. השוק הזה קיים ופורח.
--------------------------
מאחורי הגרנדיר אין באמת דף חלק. אינאוס רצו להמשיך לייצר את הדיפנדר כמו שהוא ולרכוש את פס הייצור שלו בשלמותו - אבל לנדרובר סירבו. אז הם לא החליטו לייצר את רכב השטח הטוב ביותר מאפס אלא את הפרשנות שלהם לדיפנדר. כי גם אוהדי המתחרים כמו Jeep וטויוטה מחזיקים מהדיפנדר כמו שהוא, רכב שטח בנזונה וגם מאוד נחשק - הוא רק צריך להיות קצת יותר ידידותי למשתמש, יותר ביצועיסט ובעיקר - הרבה יותר אמין ואיכותי, שזה משהו שלנדרובר כנראה לא יודעים לעשות.
גם הגרנדיר נראה בנזונה. יפה הוא לא, משהו בפרופורציות שלו צורם לי, בעיקר בחרטום - אולי כי אני מחפש את הפרופורציות הקלאסיות של הדיפנדר, אבל כמו הדיפנדר והזיבאר וההאמר הצבאי וה-G, יופיו של הגרנדיר נמצא בכיעורו. לכאורה, כל מגרעות הדיפנדר אמורות לבוא על פתרונן בגרנדיר והוא עדיין דומה לדבר האמיתי. אז וואלה, הייתי שמח לשים עליו יד.
אבל לפני שאנחנו מתלהבים, רק כמה תהיות:
1. בהנחה (פרועה) שיגיע לכאן איכשהו, (אולי דרך ערוצי היבוא האישי...) 50K$ שם הופכים בקלות ל-500-600,000 שקל כאן. מחיר התחלתי, כן?... המנועים החזקים, קצת תוספות, והמחיר ירקיע עוד הרבה. כלומר כמו דיפנדר חדש.
2. האם מנועי ב.מ.וו המתוחכמים יודעים ואוהבים לתפקד בתנאי שטח קשים?... חום מטורף?... אבק קיצוני?... להסתדר עם שמנים ונוזלי קירור מפוקפקים, סולר מזוהם ובנזין קלוקל?
3. מה עם גיר ידני?....
4. מה גודל הגלגלים? האם הרכב ערוך לקבל צמיגים גדולים יותר?
5. מה עם שוק אפטרמרקט?.... אם לסרנים האיטלקיים שלו קיימים שדרוגים כמו מבחר יחסי העברה ונעילות וציריות מחוזקות?.... אפילו אנחנו הגדרנו פעם "רכב שטח אמיתי" כאחד כזה שאפשר לשפר ולשדרג ושקיים עבורו שוק אפטרמרקט גדול.
בקיצור, בעלי דיפנדר-ישן-אמיתי יקרים - תשמרו על אהובכם היטב. כי אני מהמר שאין ולא יהיה משהו דומה לו, לטוב ולרע. עם כל מגרעותיו, הוא בדרך להיות פריט אספנים מבוקש וכן - נחשק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דיפנדר לא נחשק?
בכל העולם כולו מעריצים אותו. הוא רכב נחשק באבו-אבוה.
.
הוא נחשק בקבוצות נישה שלא מסוגלות להצדיק פס-ייצור.
ומרגע שלקוחות מוסדיים הזמינו פחות, אז נגמרה ההצדקה לייצור, להבדיל מ-G שהמשיך בציר המפואר הנפרד.
תראה כמה כסף לוקחים על סדרת heritage, שכל כולה דיפנדרים ישנים אבל בנויים מחדש ברמת הבורג, ועם חלקים תחליפים שאמורים לטפל בחוליים (נו טוב, פיצ׳רים..). של המקור.
טויוטה אומרת בגלוי שבלי שוק ממסדי-תעשייתי, (ובשקט בשקט גם בלי דגמי עולם שלישי ללא מגבלות איכות סביבה), סדרה 70 תפסיק להתקיים.
ג׳ימני?
מה הקשר שלו לסיפור?
להערכתי, הגרנדיר, כמו הסנטנה, לא באמת יהווה תחליף נחשק.
אנשים עדין חולמים על הדיפנדרים ההם מהקאמל טרופי / מסעות באפריקה שקראו עליהם / ראו ב- national geographic.
בסופו של דבר זה הכל מסתכם בשיווק ותדמית.
75% מהדיפנדרים עדין קיימים (הם אמרו), שכחו להגיד מהו מצב הצבירה שלהם ולמה משמשים...
Sent from my iPhone using Tapatalk
לטויוטה נשאר רק ה 76 עם סרנים קשיחים והוא מצויד מאחור בקפיצי עלים..בנוסף לא ניתן לייצאו לאירופה וארצות הברית. אם הרכב החדש יהיה אמין כמו ה 76, נוח יותר ועם תקינה אירופאית ואמריקאית, על פניו פוטנציאל השוק שלו לא זניח.
אבל עם מנוע BMW וגיר אוטומטי 8 הילוכים של ZF הוא בוודאות יהיה נחות באמינותו מול ה 76 שגדל בארצות עולם שלישי.
הדיון על ה-גראנאדייר - לנד רובר דיפנדר החדש לא לטעמכם? קבלו הצצה ליורש אפשרי אמיתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
לטויוטה נשאר רק ה 76 עם סרנים קשיחים והוא מצויד מאחור בקפיצי עלים..בנוסף לא ניתן לייצאו לאירופה וארצות הברית..
יש סדרה שלמה של 76/78/79 חד-קבינה/דבל קבינה, בסיסי, מפואר, מנוע 6טור בנזין/6טור דיזל בלי/עם טורבו/V8.. עם ארגז/בלי ארגז/עם/בלי נעילות ועוד ועוד.. ושוק אפטר מרקט גדול מאד בשווקים הרלוונטיים.
ואתה יכול לקבל כזה עכשיו מייצור 2020.
הרכב כן מגיע לאירופה, רק יקר רצח גם שם.
בקיצור,
(לא ״נשאר רק 76״, זה ליין שלם ש(בינתיים) חי וקיים (אז אפשר להמשיך להצדיק ליין של רכבים קשוחים כאלו, אז למה לנדרובר לא עדכנו והמשיכו את הדיפנדר?)
זה שהוא לא מגיע לארהב זה בעיקר מעיד על ארהב שטויוטה לא רואה בה שוק רלוונטי מול השינויים שצריך לעשות לשוק המקומי (וזה לא הרכב היחיד שנמכר בשאר העולם ואירופה ולא נכנס לארהב).
ארהב כארהב עושים הרבה רוח אבל בקנ״מ גלובלי הם לא כזה שחקן משמעותי מסתבר.
אז גם הגרנדייר התורן לדעתי לא יגיע לארה״ב ככ מהר והשוק שלו יהיה בעלי אמצעים אירופאים או ממסדי אם יהיה דגם בסיסי שיקרוץ לחברות תשתיות גדולות וארגוני NGO.
ואז באמת יהיה שמח ואולי תהייה עוד אלטרנטיבה.