חלונות תקועים - איפוס / ריסוט חלונות בסובארו פורסטר 2014 (אתחול החלונות החשמליים)
ובכן.הבעייה הזו אינה נדירה.
מסתבר שבעיית חלונות לא עולים, לא יורדים או נתקעים במהלך אינה נדירה.
ברוב המקרים הבעייה אינה בעיית מפסקים כמו שחשבתי. אלא בעייה הדורשת ריסוט על ידי קומבינציה של לחיצות ושיחרורים.
זה רשום גם בספר הרכב ומופיע באיספור אתרים וסרטוני וידאו (לכל דגמי הסובארו). אלא מה... אף אחד מהם לא ברור דיו.
חלק מדברים ומציגים לחיצות שלוש פעמים. חלק מציגים לחיצות עשר פעמים. חלק לוחצים על המפסקים למטה וחלק למעלה בקומבינציות שונות ומשונות. חלק מדברים על סגירת הדלתות וחלק מדברים על הנעת הרכב תוך כדי. בקיצור... בלגן...
במקרה שלי יש לי/ היו לי שתי בעיות.
1. חלון צד נהג תקוע / סגור.
2. חלון נוסע אחורי תקוע / סגור.
בגלל חוסר ידיעה הערכתי שהבעייה הינה בעיית לוח המפסקים (כמו שקרה לי ב- B4).
רכשתי מערכת מפסקים צד נהג ובהחלפה זריזה הסתבר שהבעיות לא נפתרו.
סקירה קצרה באינטרנט הביאה אותי ללמידה והבנה של בנושא חיישני החלון והריסוט שלהם.
כמו זה:
https://www.youtube.com/watch?v=SXfAKIOxLPQ
וכמו זה:
https://subaru.co.il/newsite/images/...k_forester.pdf
עמוד 130.
אתחול החלונות החשמליים)חלונות בעלי ניתוק מושהה(אם הפעולה האוטומטית של החלונותהחשמליים )סגירה/פתיחה אוטומטיותבלחיצה בודדת( אינה תקינה, יש לאתחלאת מערכת החלונות החשמליים באמצעותהפעלה של כל אחד מהחלונות לפי הנוהלהבא.1 .סגור את הדלת.2 .העבר את מערכת ההצתה למצב ON.3 .פתח את החלון עד תום מהלכו ולאחרמכן לחץ לחיצה ממושכת, של כשנייהאחת, על מתג החלון החשמלי.4 .סגור את החלון עד תום מהלכו ולאחרמכן משוך משיכה ממושכת, של כשנייהאחת, את מתג החלון החשמלי.
לאחר סדרת ריסוטים כפי שרשום במקורות בעיית חלון נוסע אחורי נפתרה והוא נפתח ונסגר כיאות.
חלון צד נהג עדיין תקוע.
האם מישהוא יודע / יכול להנחות מהי סדרת הריסוטים לחלון צד נהג בתקווה שזו אכן הבעייה ולא בעיית מפסק/סנסור/מנוע.
תודה !
תגובה: חלונות תקועים - איפוס / ריסוט חלונות בסובארו פורסטר 2014 (אתחול החלונות החשמליים)
מקפיץ השירשור, אולי מי שפתח החכים מאז?
אצלי הבעיה בפורסטר 2015, חלון נהג לא עולה בלחיצה אחת (בין אם מחזיקים המתג או לוחצים עד הסוף מצב אוטומטי) אלא דורש מספר לחיצות ואז עולה במקטעים, לרדת יורד תקין.
דווקה העלייה בריאה ולא נראה לי שהמנוע עייף.
שימנתי עם wd את התעלות של החלון ואין שיפור (בעבר היה עושה ההבדל).
אני תוהה האם הכיול שפותח השירשור תיאר הוא הכיוון.
במידה והבעייה היא המתג, האם צריך להזמין את היחידה קומפלט לכל החלונות בדלת הנהג או רק לחלון הנהג? ואם יש לינק אז בכלל טוב.
Asaf-a
אסף.א
תגובה: חלונות תקועים - איפוס / ריסוט חלונות בסובארו פורסטר 2014 (אתחול החלונות החשמליים)
נראה לי שמדובר בכמה סוגי תקלות שונות:
1. איפוס המנגנון. לאחר ניתוק מצבר יש לאפס את מנוע הצעדים ואת החלונות. מרימים ידנית עד שנעצר ואז לוחצים על המתג כ-5 שניות. חוזרים על הפעלוה בפתיחה מלאה של החלון.
2. תקיעה תוך כדי עליה/ירידה - זה לרוב חיכוך או מנוע עייף. ניתן לנקות ולשנסות לסוך קלות את המסילות והמנגנון, לרוב זה יפתור את הבעיה.