מערכת סאונד מקורית ללא USB ברכב
המכונית - פוקוס 2010 ליסינג אדישן.
מגיעה עם מערכת קול מקורית מהיצרן משולבת בפאנל הקדמי המקורי. רדיו ונגן דיסקים.
לא מצאתי שקע USB/SD/AUX או כל דבר אחר שמאפשר חיבור/הכנסת מדיה נשלפת.
יש אפשרות להוסיף למערכת דבר כזה?....
האם לא תהיה ברירה אלא להחליף מערכת קול קומפלט לכזו עם כניסת USB/SD? (יש דבר כזה בפאנל מתאים?.....) או שגם את זה אי אפשר לבצע ואכלנו אותה עם רדיו (באיכות לא משהו) ונגן דיסקים בלבד?........
היה לי את הרכב הזה בליסינג פעם (זאת הגרסא המרובעת נכון?) - בתא הכפפות יש AUX שממה שאני זוכר לא מחובר למערכת בגלל רמת הגימור.
ראה כאן איך ניתן להוסיף AUX
https://www.youtube.com/watch?v=8h78blTfN_M
או BT
https://pl.aliexpress.com/item/40008...09223-_d81Kq2h
Sent from my iPhone using Tapatalk
תגובה: מערכת סאונד מקורית ללא USB ברכב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
המכונית - פוקוס 2010 ליסינג אדישן.
מגיעה עם מערכת קול מקורית מהיצרן משולבת בפאנל הקדמי המקורי. רדיו ונגן דיסקים.
לא מצאתי שקע USB/SD/AUX או כל דבר אחר שמאפשר חיבור/הכנסת מדיה נשלפת.
יש אפשרות להוסיף למערכת דבר כזה?....
האם לא תהיה ברירה אלא להחליף מערכת קול קומפלט לכזו עם כניסת USB/SD? (יש דבר כזה בפאנל מתאים?.....) או שגם את זה אי אפשר לבצע ואכלנו אותה עם רדיו (באיכות לא משהו) ונגן דיסקים בלבד?........
מתאם BT לרדיו. יענו, מקבל אות BT מהטלפון ומשדר אותו בתדר FM לרדיו.
יש כאלה בגרוש וחצי בעלי. יש כאלה ננעצים בשקע מצית ונדלקים אוטומטית בסיבוב סוויץ'.
החסרון הוא שצריך למצוא אזור בסקאלה פנוי יחסית כדי לשמוע סביר.
יש לי שנים כאלה (bt/mp3 to fm).
פתרון די גרוע. המון הפרעות למי שמסתובב קרוב לקו הירוק (תחנות פלסטיניות, גולשים ומפריעים). איכות השמע לא משהו, ובד"כ הדיבורית המובנית במכשירים הללו, אפילו יותר חלשה. אולי בפרייבט שקט זה נסבל, בדיסקו בבינעירוני לא שומעים את הצד השני.
קראתי המון סקירות על מוצרים דומים של חברות שונות, גם נחשבות יותר, בכולם תלונות דומות.
אצלי זה מונח בתא הכפפות למקרים נדירים שממש מתחשק לי לשמוע משהו ספציפי, או כשהילדים "חייבים" איזה שיר מטופש ("מיאו מיאו, מיצי מיצי, מיאו מיאו, מיצי מיצי, מיאו מיאו, מיצי מיצי, מיאו מיאו מיאו" - אני לא ממציא. אלו מילות שיר לדוגמא).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
כשהילדים "חייבים" איזה שיר מטופש ("מיאו מיאו, מיצי מיצי, מיאו מיאו, מיצי מיצי, מיאו מיאו, מיצי מיצי, מיאו מיאו מיאו" - אני לא ממציא. אלו מילות שיר לדוגמא).
מי לא מכיר את אלי החתול [emoji41]
Sent using Tapatalk
האם יש למערכת יכולת שליטה על מחליף דיסקים חיצוני ? (זה תקע בחלק האחורי של המערכת)
אם כן, יש מתאם גנרי .
אני התקנתי במאזדה 2 שנת 2008 .
בנוסף למתאם, צריך כבל USB מאריך ורצוי תקע שתוכל להתקינו בכל מקום שתבחר.
נ.ב - אכות השמע מצוינת ובהתאם ליכולת המערכת המקורית והרמקולים.
בהצלחה
רענן
אני עשיתי מחקר על הדגם הזה.
ברוב המקרים כולל שלי אכן אין כניסת aux, רק רדיו או cd.
כנראה שבחלק קטן מהדגמים כנראה שיש כניסה למחליף דיסקים מהבגאז שאפשר להתלבש עליו ככניסת aux.
אם לא היתה שליטה מההגה על הרדיו המקורי הייתי מחליף לרדיו עם BT וזהו, אבל רציתי לשמור את השליטה מההגה ואחרי חיפוש אינטנסיבי מצאתי פיתרון שצריך קצת ידע בהלחמה וסיכון אבל שורה תחתונה זה עובד.
הרעיון לחבר מודול BT חיצוני ולחבר את הכניסה שלו לכניסה של ה CD, ואז אני מכניס דיסק עם שקט ובעצם מצב CD = BT.
אם אתה רוצה אני יכול למצוא את ההוראות.
Sent from my H3123 using Tapatalk
ברמת המחירים כיום של headunits במיוחד מתוצרת סין הפתרון הנכון והלא ממש יקר זה להחליף כליל את המערכת בכזו שתכלול BT וגם מתאם המאפשר המשך שליטה מההגה אם יש כזו. זה לא כזה יקר.
https://youtu.be/WTn_UH7n06A
במילה אחת - אי אפשר.
בעשר מילים - יש מתאם פלסטיק לרדיו 1 דין, לרכישה במרשתת. רדיו 1 דין איזה שתרצה, אבל לא יהיה לך שליטה מההגה, כי זה עולה עוד איזה 100 ש"ח.
במילה נוספת - יש לי כזה כרכב שלישי. יש עליו מתאם פלסטיק ורדיו 1 דין. עשה לי טלפון מחר, ואצלם לך הכל.
שמיל, עברו כמה שנים (10 בערך..) מאז שהחזקתי את הרכב (אחלה רכב לתקופתו אגב)
אבל הרדיו בסרטון שהעליתי - זה לא הרדיו שהגיע גם לארץ? מה הבעיה להוסיף את המודול הזה שהוא מתקין ועולה כמה גרושים בעליאקספרס?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
שמיל, עברו כמה שנים (10 בערך..) מאז שהחזקתי את הרכב (אחלה רכב לתקופתו אגב)
אבל הרדיו בסרטון שהעליתי - זה לא הרדיו שהגיע גם לארץ? מה הבעיה להוסיף את המודול הזה שהוא מתקין ועולה כמה גרושים בעליאקספרס?
זה אכן הרדיו.
יכול להיות שזה פתרון גם כן, בשלב בו חיפשתי פתרון, זה לא היה בין אלו שמצאתי..
אני מתעצל לצאת לצלם.... אבל אני זוכר את דגם הרדיו CD6000 או משהו כזה.
אכן יש "שליטה מההגה" שזה לא מגלגל ההגה עצמו אלא ממין פאנל מצ'וקמק שנמצא מאחורי גלגל ההגה בצד שמאל.
ואני לא מחפש BT אלא ספציפית שקעי USB/SD. סתם כי התרגלתי ממכשירי הרדיו הסיניים הגנריים.
בפוקוס ליסינג 2011 יש חיבור אודיו 3.5 מ"מ בתא הכפפות, אולי גם ב2010. ואולי היו תתי רמות גימור שונות ...
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
https://www.ebay.com/itm/164030863325
היה לי משהו דומה ברדיו המקורי של הג׳ימני - עבד יפה (מתחבר ליציאה של המחליף דיסקים)
דרור אל תתעצל.. צלם אם הדגם, אם יש חיבור בתא כפפות ורצוי את הפנל האחורי
Sent from my H3123 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
ברמת המחירים כיום של headunits במיוחד מתוצרת סין הפתרון הנכון והלא ממש יקר זה להחליף כליל את המערכת בכזו שתכלול BT וגם מתאם המאפשר המשך שליטה מההגה אם יש כזו. זה לא כזה יקר.
נראה לי שזה הכיוון.
ועכשיו אני רואה שיש ים של סרטונים שמתייחסים להחלפת ההד-יוניט המקורי בכל מיני מכשירים תואמים של יצרנים חיצוניים. כנראה שהקמצנות הזו של היצרן מציקה לעוד כמה אנשים בעולם.... אז נבדוק כמה זה עולה.
חשוב לי שהשליטה מההגה תישמר ומצד שני, בכמה שהאוטו הזה עלה ושווה בתכל'ס, לא בטוח שמוצדק להשקיע דווקא בזה.... נבדוק.
קח רק בחשבון שאיכות השיחה בדיבורית המובנית בHU לא להיט וקליטת הרדיו פחות טובה.
מכשיר סיני סביר יעלה סביב 200 דולר, הזולים יותר לרוב איטיים ומבאסים וגורמים לך להתגעגע לרדיו המקורי.
עד כה לא התעלפתי מאיכות הקליטה והצליל של הרדיו המקורי הזה CD6000 או משהו דומה....
המכשירים הגנריים הסיניים של 150-200 שקל בג'יפ ובפוקוס הישנה יותר קולטים טוב יותר ומוציאים צליל הרבה יותר נקי מהדבר הזה.
רצוי לציין שאני ממש לא מחפש מסכי מולטימדיה, לא ניווט ולא אינטרנט ולא כלום!..... נהפוכו - אני נגד מסכים כלשהם ברכב! רוצה רק שיהיו סלוטים ל-USB ול-SD.......
ואני לא מחובבי הסאונד בעלי האוזן הרגישה.... כולה שומע גלי צה"ל ו-88FM. מוזיקה אצלי היא ב-USB ועל SD.
אז שים כזה:
₪ 8.86 45% Off | Ford Car 6000CD Radio Aux Audio Cable male plug input For Ford Mondeo Focus 2 MK2 Aadpter Wire with 4 Removal tools Suit KOJDL
https://a.aliexpress.com/_BSMyU9
או כזה:
₪ 49.83 26% Off | bluetooth Aux Receiver Cable with USB,microphone Hands-free Aux Adapter for for Ford for Focus Mk2 MK3 for Fiesta
https://a.aliexpress.com/_BO6seZ
ותשקיע ברמקולים ;)