צ'ירוקי דיזל-בנזין גרנד-לרדו
שלום
אני מתעניין בצירוקי עד 2004 וראיתי שיש גירסת דיזל או בנזין 4.7, לימיטד או לרדו ואני קצת מבולבל. ניסיתי לחפור קצת בחיפוש בפורום ולא הצלחתי להגיע לתובנות. בעיקרון הרכב מיועד לשמש כרכב ב' עם נסיעות בעיקר בכביש וגיחות לשטח, מעריך כ 12000 ק"מ בשנה.
אם אני מבין נכון השנתונים הללו נקראים WJ.
מה ההבדל בין לרדו ללימיטד? האם זה בעיקר קוסמטיקה יותר מפוארת בלימיטד? האם יש הבדלים בפוטנציאל השיפורים?
לגבי הדיזל, הבנתי שהמנוע והגיר הם של מרצדס. כמה צפוי להחזיק מנוע כזה (1/2 מילון? מיליון?) בהנחה של טיפולים במעד ותחזוקה נכונה?
האם מעבר לדיזל כל השאר הוא כמו הבנזין (ציריות, סרנים, דיפרנציאל וכו')?
האם מגוון השיפורים זהה בין הדיזל לבנזין?
קראתי פה במספר מקומות שהסבת בנזין, ובעיקר 4.7, לגז היא בעייתית ויש נטייה להתחממות. האם זה עדיין כך או שבשנים האחרונות יש שיפור במערכות הגז המוצעות בשוק?
יש עוד שאלות אבל לא רוצה להפחיד :)
תודה רבה
עודד
תגובה: צ'ירוקי דיזל-בנזין גרנד-לרדו
היי- הכוונה לגראנד או לצ'רוקי?
לגבי ה 4.7,
לאחרי היה קומנדר 4.7 מוסב.
נסע 3 או 4 שנים בלי להתחמם (והוא מהערבה, אם זה אומר משהו...).
תודה,
ממה שאני מבין שנתון 2004 זה גרנד צ'ירוקי.
עודד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודדוש
שלום
אני מתעניין בצירוקי עד 2004 וראיתי שיש גירסת דיזל או בנזין 4.7, לימיטד או לרדו ואני קצת מבולבל. ניסיתי לחפור קצת בחיפוש בפורום ולא הצלחתי להגיע לתובנות. בעיקרון הרכב מיועד לשמש כרכב ב' עם נסיעות בעיקר בכביש וגיחות לשטח, מעריך כ 12000 ק"מ בשנה.
אם אני מבין נכון השנתונים הללו נקראים WJ.
מה ההבדל בין לרדו ללימיטד? האם זה בעיקר קוסמטיקה יותר מפוארת בלימיטד? האם יש הבדלים בפוטנציאל השיפורים?
לגבי הדיזל, הבנתי שהמנוע והגיר הם של מרצדס. כמה צפוי להחזיק מנוע כזה (1/2 מילון? מיליון?) בהנחה של טיפולים במעד ותחזוקה נכונה?
האם מגוון השיפורים זהה בין הדיזל לבנזין?
קראתי פה במספר מקומות שהסבת בנזין, ובעיקר 4.7, לגז היא בעייתית ויש נטייה להתחממות. האם זה עדיין כך או שבשנים האחרונות יש שיפור במערכות הגז המוצעות בשוק?
יש עוד שאלות אבל לא רוצה להפחיד :)
תודה רבה
עודד
תריץ חיפוש עודד. הדעה הרווחת היא שהמנוע הזה לא חי בשלום עם מערכת גז. לא מניסיון אישי, אבל המוסך שאני מטפל בו החליף יותר ממנוע אחד שעשה הסבה לגז.
נשאלת השאלה- מדוע להסב לגז?
בחישוב ROI פשוט וב 12000 קמ בשנה - ייקח לך שנים רבות להחזיר את ההשקעה.
אם כבר מותקנת מערכת גז ברכב מועמד לקנייה - אני הייתי מפרק אותה בגלל הסיבות פוטנציאל הנזק.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בחישוב ROI פשוט וב 12000 קמ בשנה - ייקח לך שנים רבות להחזיר את ההשקעה.
החשבון באמת פשוט.
בוא נניח שה- WJ צורך 6 ק"מ לליטר בממוצע.
כלומר בשנה הוא צורך 2000 ליטר.
הפרש ההמחיר בין גז לבנזין הוא מעל 3 ש"ח לליטר. נעגל למטה והחסכון השנתי הוא 6000 ש"ח.
מערכת גז עולה בין 6-10 אלפי שקלים. במקרה של המנוע הזה (שהוא יותר רגיש מזה של הצ׳רוקי/סופה למשל) נלך על הרף הגבוה יותר ולצורך פשטות החישוב נבחר בערך 9.
מכאן שהחזר העלות של המערכת יהיה בתוך שנה וחצי, לפי הנתונים הספציפיים של הרכב והנסועה האמורים.
לא הייתי ממהר לפסול מערכת גז על הסף (ואני מקיים את ההצהרה הזו בעצמי כבר ארבע שנים), אבל כן חשוב לדאוג שהיא תהייה מותאמת לסוג המנוע מבחינת רכיבים ובעיקר כיול.
אני מוסיף לעלות לא רק את ההתקנה אלא גם זמן מבוזבז וכאבי ראש מסביב. שלא לומר החלפת מנוע פעם בכמה שנים.....
ולא נשכח שבגז צריכת הדלק גבוהה יותר.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני מוסיף לעלות לא רק
את ההתקנה אלא גם זמן מבוזבז וכאבי ראש מסביב.
שלא לומר החלפת מנוע פעם בכמה שנים.....
סלח לי, אבל זה נשמע כמו דמגוגייה של הפחדות שמתאימות לכל מיני פוליטיקאים, ואלמלא הכבוד שאני רוחש לך (ללא ציניות) הייתי מתבטא באופן חריף בהרבה.
עניינית, אתה יכול להוסיף לתחשיב הפרטי שלי 2 ביקורים אצל המסוקס בב"ש לטיפולים שוטפים. וזהו.
ואגב, גם אם היה קורה היום משהו רע למנוע שלי, הייתי יכול לרכוש בכסף שחסכתי לפחות שלושה מנועים. זה היה יכול להיות אחלה תירוץ להתקין סטרוקר [emoji16]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ולא נשכח שבגז צריכת הדלק גבוהה יותר.
מממ... צריכת הגז בצ׳רוקי זהה לצריכת הבנזין.
ואולי יש קשר בין הדברים...
אני מוכן להסתכן בהימור שאלו שבאמת הלכו להם מנועים, סבלו גם מצריכת גז גבוהה עקב מערכת לא מכויילת.
ואולי זו האינדיקציה החשובה ביותר שצריך לשים אליה לב, ואם צריכת הגז גבוהה מצריכת הבנזין - לקחת את המערכת לכיול מקצועי לפני שבאמת ייגרם נזק...
גז פחות אנרגטי מבנזין - והנסיון שלי הרכבים מוגזים הוא לאורך ימים ארוכים בכבישים קשים מפותלים ותלולים. על גז האוטו מתקשה ומתחמם. כשעוברים לבנזין הכל דבש.
אולי ההתקנה בעייתית. מסכים עם זה - מה שמחזיר אותי למה שכתבתי קודם על כאבי הראש.
ואני לא קטגורית נגד הסבה לגז או למימן או כל דבר שחוסך דלק ונותן לצאת לטייל יותר.
אני, אישית, מעדיף רכב כמה שיותר מקורי ולדעתי בקילומטרז' הזה הכדאיות גבולית. אם היה מדובר בקילומטרז גדול בהרבה - הכדאיות ברורה גם במחיר התקנת מערכת לא מקורית.
וכאמור... יש גם עניין של התאמת המנוע לגז. לא כל מנוע חי טוב עם הסבה לגז וזה דבר שצריך ללמוד מראש.
אסף.
הנסיון המועט שלי הוא אחר, וכשהצ׳רוקי יחזור לכשירות אתה מוזמן לבחון את ההתנהגות שלו בגז לעומת בנזין, אם תצליח להדחק למושב הנהג [emoji848]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
הנסיון המועט שלי הוא אחר, וכשהצ׳רוקי יחזור לכשירות אתה מוזמן לבחון את ההתנהגות שלו בגז לעומת בנזין, אם תצליח להדחק למושב הנהג [emoji848]
אני נוהג בדורנגו 5.7 hemi מוסב לגז (ע״י ערן המסוקס), כבר שנתיים ו 40000 ק״מ.
ללא בעיות או תקלות.
נבדק על דיינו ואין הפרש בהספק המנוע בין הגז לבנזין.
צריכת הדלק שלי בגז גבוהה ב 15 עד 20 אחוז מאשר בבנזין.
האזהרה היתה ספציפית למנוע ה 4.7 של הגראנד שכנראה רגיש להתקנה כזו.
תודה רבה על התגובות.
אני רוצה לשאול שוב לגבי ההבדלים בין הדיזל לבנזין. כמה צפוי להחזיק מנוע דיזל (1/2 מילון? מיליון?) בהנחה של טיפולים במעד ותחזוקה נכונה?
אני מניח שאם הדיזל מצוייד ב QD2 לא אתקין נעילות, כך שבתור התחלה הכוונה היא הגבהה וצמיגים.
כיוון שהשנתון מתקרב ל 20 והדיזל להבנתי מקורו באירופה, האם צפויה בעיה של חלפים?
עודד
עודד, בגלל שאחוז גבוה מהרכבים האלו הגיעו ביבוא אישי, כל רכב לגופו וע"פ המפרט שהזמינו מהיצרן.
יש לרדו בלי הילוך כח, יש גם בלי 4X4, שמעתי גם על לימיטד כאלו. צריך לקחת את ה VIN של הרכב ולהסתכל במפענח.
אני מניח שבאלו שנקנו בארץ יש אחידות מסויימת.
תודה,
מה זה VIN? איפה מוצאים אותו? ומה זה המפענח?
Vehicle identification number מספר הזיהוי של הרכב. מופיע ברישיון הרכב ובדרך כלל על לוחית קטנה על הדשבורד ליד השמשה הקדמית
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודדוש
תודה,
מה זה VIN? איפה מוצאים אותו? ומה זה המפענח?
אחרי שענו לך מה זה VIN, המפענח זה אתר שמכניסים בו את המספר VIN והוא נותן לך את מפרט הרכב כמו שיצא מהמפעל.
כמובן ששדרוגים שנעשו אחרי לא מופיעים שם. אבל אם הרכב 4X4 אם יש לו הילוך כח, איזה תוספות, רמת גימור וגם QT או QD ועוד...
תחפש בגוגל: Jeep VIN decoder
המונח VIN ידוע בארץ כמספר שלדה.
האם יש ניסיון עם ה QD2 לאורך זמן מבחינת אמינות?
האם רכב מתחילת שנות ה 2000 עם QD2 צפוי לבעיות רבות במערכת זו?
בקיצור האם יש מה לחשוש ממערכת זו לאורך השנים?
שאלת תם, האם ה QD2 גם שולט על ה ABS?
תודה
עודד
רק משנת 2005 ג'יפ הכניסה qd2 לחלק מהגרנד צ'רוקים, מבחינת אמינות זו נעילה בולט פרוב, קשה מאוד לדפוק אותה, נדרשת כמובן תחזוקה שוטפת בסרנים, להחליף לשמן המתאים בזמן ולהוסיף תוסף לפי ספר הרכב, שמן ישן עלול לסתום את המעברים בנעילה, ישנם סלונואידים בסרנים האחראים לתפקוד הנעילות, יש מקרים של נתקים בחוטים בעיקר בסרן הקידמי, דבר המצריך החלפת הסלונואיד כנראה פעם בחיי הרכב. חיישני abs תקינים גם חיוניים לתפעול.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk