אילו גלאי רדאר מומלצים היום ומה הם מכסים/ לא מכסים מבחינת האיומים?
האם יש מגבלות יבוא אפקטיביות מצד משרד התקשורת?
מחירים?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
Printable View
אילו גלאי רדאר מומלצים היום ומה הם מכסים/ לא מכסים מבחינת האיומים?
האם יש מגבלות יבוא אפקטיביות מצד משרד התקשורת?
מחירים?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הי בועז,
אני עם היונידן השני שלי, הפעם DFR8, ממליץ.
מה שחשוב במגלים היקרים שניתן לכבות את תדרי הK וה X, שכל מערכת חיישני רכב חדש גורמת למגלה לצאת בהתרעות שווא.
לייזר הוא לא תמיד מגלה ב 100% או שהשוטר לא יורה.
הזמנתי באמזון והבאתי דרך shipito, רוצה אפרט בפרטי.
למה דווקא אותו ולא את ה R3 או ה R7?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני עם R7 נקנה והותקן בארץ, יקר !
יש GPS שמתריע על המון נקודות "תתכן מלכודת מהירות" לפעמים באמת יש שם.
מתריע על מצלמות רמזור, נת"צ ומהירות.
(אישית אני נגד התראה על מצלמות רמזור, מצידי שכולם יחשבו שבכל צומת יש)
לא מזהה לייזר, בכלל, גם כשלזרו עלי בודאות.
מזהה דבורה נהדר, כמעט תמיד כשהוא מזהה אני גם רואה אחר כך את הניידת.
יש "באג" אחד מעצבן.
בגלל שהוא לא יודע לאן אסע הוא מתריע על מצלמות שאחרי הצומת אבל לא בכיוון הנסיעה שלי.
לדוגמא כביש 4 לצפון, מחלף חולון, יש על היציאה לחולון מצלמה אחרי שלט שמגביל ל70, אני ממשיך ישר ומקבל ציפצופים של מהירות חורגת כי אני על מאה.
ה k לא נדרש לדבורה?
מתעניין גם כן.
הדבורה היא KA
אחרי בדיקות והתיעצויות הזמנתי את ה R3.
הייתה באמת התחבטות אם או בלי gos ובסוף החלטתי שכן.
הוזמן מארהב כולל קיט התקנה . מחיר משוער בארץ 1400 שח.
אומי, תרחיב בבקשה בעניין הלייזר כשאני עוד יכול לבטל.
בלי לייזר חבל על הכסף מבחינתי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז
הלייזר הוא קריטי.
ברוב במקומות בסוף עוצרים עם לייזר לתחושתי.
לא יודע מה זה ברוב המקרים...
בסטטיסטיקה הפרטית שלי הליזר הוא האוייב היחידי שפגשתי.
פעם לפני איזה 10 שנים גם קיבלתי תמונה מגדרה כנראה מולטנובה או דרעק דומה עם התראה שהקנס בדרך. הם כנראה התחרטו ולא היה קנס או נקודות. כלום.
עד אתמול לא ידעתי מה זה דבורה בכלל.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מה המצב בועז
אני לא יודע אם אתה שואל בעקבות הפוסט שלי מלפני כמה ימים על נושא התיקון של הגלאי - אבל:
יודגש: שימוש בגלאי רדאר הוא חוקי.
1. העבודה שלי כוללת לקחת פעם בשבוע רכב ולנסוע בו מהר, לא כי סתם בא לי, זו העבודה. אני מחליף רכבים פעם בשבוע. גלאי רדאר הוא מבחינתי פיסת ציוד חיונית שבלעדיה איני מניע את הרכב. אפשר לומר שאני עבריין מהירות סדרתי.
נושא מצלמות, מכמונות וכו הוא "ההתמחות" שלי ואין ספק שאני מרגיש קצת כמו החתול שיושב על השמנת
https://www.calcalist.co.il/local/ar...773712,00.html
2. בישראל פועלות 2 מכמונות מהירות: הראשונה היא ה BEE 3 והשניה היא כמובן אקדח הלייזר. הדבורה משדרת על תדר KA, הלייזר משדר לייזר. (אני לא כולל כאן את הגאטסו, להיבהל ממצלמה שעומדת באותו מקום כבר שנתיים זה עלוב). מולטנובה: יצאה משימוש.
הדבורה
https://www.youtube.com/watch?v=X7cFG9QdGlwhttps://www.youtube.com/watch?v=X7cFG9QdGlw
https://www.youtube.com/watch?v=lsBpRCLvu1E
3. שוטר (יותר נכון, דובר משטרת התנועה) אמר לי פעם משפט נכון: אני מה שמשטרת ישראל מגדירה כ"יעד איכותי", כלומר אחד שלתפוס אותו זה פרס. הבעיה היא שמגיל 17 נתפסתי פעמיים על מהירות. פעם אחת בגיל 18 ופעם אחת לפני שנה. ואני חוגג בשנה הבאה 45, כשחלק ניכר מהשנים שמאחורי עברו במהירות גבוהה. הדוח של לפני שנה בוטל. למה אני מספר לך את זה? כי בדומה לסטלנים, בדומה לעברייני מס וכו- עברייני מהירות איכותיים לא נתפסים. אלא אם הם לא מכירים את המערכת. שים לב, זה ההסבר מפיו של אחד שבשבועיים האחרונים עברה לו בידיים פורשה אחת, מרצדס אחת וג'יפ ליברטי אחד (הליברטי דרעק, מהירות מופרזת? אפילו לא בירידה לים המלח). מה שאני אומר זה: הסכת ושמע מפיו של מי שהוא עבריין מהירות "פור א-ליבינג".
4.לייזר: שכח מכל ניסיון לאתר מראש את אקדח הלייזר. השוטר ירה? אתה נתפסת. כמובן, יש שלל מקרים שבהם השוטר ירה על הרכב שלפניך קילומטר והגלאי שלך קלט את זה- שזה יופי, אבל זה לא קורה במציאות. בכל נושא הלייזר אנשים פשוט לא מבינים: אין, לא היתה ולא תהיה כחוכמת ההמונים: קנה לך תושבת של ראם, התקן אותה במקום ברור וגלוי מול העיניים שלך (אבל לא כך שמפריע לנהוג) ותהיה מודע תמיד למה שהולך ב WAZE. לשמחתנו כדי להפעיל את הלייזר השוטר חייב להיות נייח לחלוטין. אסור לו לזוז, וזה אומר שתוך דקה מישהו ידווח שהוא שם. כמובן- אם אתה הראשון שיפגוש את השוטר אז אכלת אותה, אבל סטטיסטית זה לא סיכוי גבוה. כמובן, יש משבשים, משבש הוא הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו.
5. הדבורה: אגדות רבות סופרו על הדבורה האימתנית, יכולותיה בלה בלה בלה בתחת שלי הדבורה. מדובר במכמונת מהירות מיושנת למדי שמשדרת בעוצמה שיכולה לטגן ביצה. היא יושבת על ניידת- או על אופנוע. האופנוע והניידת שעליהם מותקנת הדבורה יכולים להיות בתנועה- או נייחים. אתה חייב להיות לבד בכביש- אי אפשר לתפוס אותך עם עוד רכבים לידך, זה לא קביל. לכן תמצא את הדבורה בעיקר בשעות הלילה הקטנות, כבישי הדרום וכו. גם גלאי דרעק יכול לגלות אותה ממרחק של חצי קילומטר ולמרבה הזוועה לשוטר אסור להינעל עליך מעל 400 מטרים. עוד נקודה חשובה: השוטרים עצלנים או סתם לא הכי חדים. וזה אומר שהם נוסעים עם דבורה פועלת ומשדרים KA בעוצמה אדירה קדימה ואחורה. גלאי סביר יגלה דבורה במרחק של בערך 2 ק"מ מהדבורה. יש לדבורה פונקציה של "ירי בזק". קוראים לזה POP. השוטרים קוראים לזה "דבורה קרה". גלאי איכותי יגלה את הדבורה גם כשהיא "ישנה".
6. מצלמות גאטסו: אם WAZE שלך לא יודע איפה הן, אללה יראחמק.
7. איזה גלאי לקנות:
בכל הקשור בגלאים, אסור לשכוח עובדה חשובה: הטכנולוגיה בה משטרת ישראל משתמשת היא בדרך כלל טכנולוגיה בת חמש שנים ומעלה. זה יתרון אדיר לנהגים בישראל. מה שמשטרת ישראל מגדירה כ"מכמונת חדשה וקטלנית" היא למעשה מכמונת שיצרני גלאי הרדאר מצאו לה פתרון לפני חמש שנים. כיום יש מספר גלאי רדאר איכותיים - אבל בתכלס מה שחשוב לך בגלאי רדאר היא רק תכונה אחת : יכולת גילוי טובה לתדר KA. גם גלאי שבארה"ב יגדירו כ"בינוני ביכולתו" ביחס למפלצות הגילוי החדשות של וולנטיין ושל יונידן- יעשה את העבודה. רק להקפיד על גלאי עם טווח KA טוב.
א. האם לקחת גלאי עם GPS? התשובה: לא. זה גם יקר וגם חבל על הכסף שלך כשיש את חוכמת ההמונים של WAZE. עדכון קבצי מצלמות בגלאי זה נחמד אבל לפעמים פתוח למי שרכש בישראל (אגב, כלך הסיפורים על התאמה של גלאי לתדר הישראלי הם בולשיט שאין כדוגמתו) ולפעמים זה לא ממש עוזר לך כשיום אחד צצה מצלמה חדשה תוך 24 שעות, שהרי מדינת ישראל אוהבת לדפוק אותנו בישבננו בהיחבא וכמה שיותר מהר.
הכלל החשוב ביותר בבחירת גלאי רדאר: KEEP IT SIMPLE STUPID.
ב. חשוב לקחת גלאי שיש לו יכולת לנטרל את כל התדרים שאתה לא תשתמש בהם - כלומר KA, KU וגם X. אחרת יעופו לך התראות שווא כל היום וכל הלילה. חשוב גם שתהיה מסוגל לנטרל את הלייזר. דווקא את הלייזר!?!? כן- בגלל שיש רכבים שהרדאר שלהם שמונע תאונות ושומר מרחק משגע את הגלאי שלך.
ג. בגלאי רדאר יש מעט חברות שבאמת מייצרות מוצר טוב. תתעלם מכל מה שמוכרים לך בישראל - אלה מחירים שמעידים שהמוכרים טסים בעצמם בגובה נמוך - אבל על הרבה אלכוהול או חומרים קשים יותר. בארה"ב יש שוק מטורף לגלאים וכל דגם חדש גורם לדורות הקודמים לצאת לאיביי בכמויות אדירות במחירי רצפה (חדש, משומש, סטוק ישן)- ואנחנו אמרנו קודם שכל מה שצריך בשביל הטכנולוגיה של משטרת ישראל הוא גלאי שנחשב חדש...לפני 3 שנים. קנה באמאזון, לא באיביי. שילוח טוב יותר עם פחות אי הבנה לגבי אישורי משרד התקשורת.
ד. אז מה טוב? קודם כל תתעלם ממבחנים מודפסים למיניהם - חלקם הגדול אמינים כמו ברמה של כתבות תוכן שיווקי שמשוות בין ג'יפונים. לך לראות סרטים עם נתוני אמת - וכאלה יש ביוטיוב למכביר.
אלה היצרנים שאני מאמין בהם:
1. וולנטיין אינדסטריז V1. המלך הבלתי מעורער של גלאי הרדאר. זה הלנד קרוזר 200 של עולם הגלאים. כלומר- לא שינו אותו כבר 10 שנים. היצרן מתייחס לכל יחידה שיוצאת מהמפעל כמו למטיל זהב. אפשר לעדכן תוכנה רק אם שולחים לארה"ב את המכשיר. המחיר: 500 דולר ומעלה. טווח הגילוי: אני השגתי 3 ק"מ על דבורה. אגב- וולנטיין מדגישה שאין להם תקלות. לי היה אחד שהלך, שלחתי לוולנטיין. הם שלחו בחזרה מכשיר אחר, חדש , עם קופסה והכול. הישן פשוט הלך לפח. כי כאמור- אין תקלות. אני מדגיש שהמכשיר הפרטי שלי כרגע עושה שוב בעיות ולכן:
2. יונידן סדרה R. יונידן מייצרת גלאים הרבה שנים ולמען האמת הגלאים שלהם סבירים, זה הכול. אבל - יש להם יכולת מאוד מרשימה לגלות KA. ובתכלס זה מה שאנחנו צריכים - טכנולוגיה של לפני שנתיים שלוש- שנלחמת במשטרת ישראל שיש לה טכנולוגיה בת חמש..... כדי לא להיות כמו כל היועצים שכולנו מכירים כאן שאין להם טיפת ניסיון מעשי "אבל הם קראו באינטרנט" - אדגיש שהשאלתי יונידן R3 לפני שבוע. טווח גילוי KA הוא כשני קילומטרים - די והותר עבורי. כמו כל דבר- ליונידן יש סדרות מוצר. למיטב הבנתי הדגם הכי חדש והכי מדובר הוא ה 7 R של יונידן שיש לו חיצי מיקום , GPS ויכולת משופרת. גם ל 3 יש GPS אבל אין חיצי מיקום. אני אישית לא סבור שצריך מעל 2 ק"מ לגילוי דבורה, זה מרח אדיר בהתחשב בעובדה שלשוטר מותר להינעל מ400 מטרים ומטה, אחרת זה לא קביל.
3. אסקורט רדליין: אין לי חו"ד כי לא היה בבעלותי.
4. לוולנטיין 1 יש דור חדש שנקרא וולנטיין 1 GEN2. הביקורות בחוץ לארץ מהללות את הפלא החדש ומניסיון עם וולנטיין - כנראה שהן נכונות. מדוברים על 4 ק"מ טווח גילוי דבורה, שזה מאוד מאוד מכובד לכל הדעות.
תודה תומר.
ראשית בתגובה גם כלפיך וגם לאומי, הלייזר מתופעל לרוב באופן כזה שלא פעם הם דוגמים אותך מחוץ לטווח והאלומה במרחק 300 מטר כבר לא כל כך דקה. מדובר על קוטר של מטר ביד לא יציבה. כל רעידה עשויה להדליק התרעה אבל הסיכון באמת גדול.
מצד שני כבר שנים שאני לא הולך להשתין בלי וויז.
אני כנראה אשאר עם ה R3 שהזמנתי.
הgps חשוב במיוחד בשביל נטרול התרעות במקומות קבועים.
הגאטסו הבנתי הפסיקו לפעול וקראתי במקום כלשהו שמתכוונים להפסיק אותם לחלוטין. הורידו את צפי ההכנסות מדוחות שלהם בתקציב המדינה. סימן מעודד.
הדבורה לטעמי לא פעילה במקומות שבהם אני מסתובב רוב הזמן. מעניין יהיה לראות אם צדקתי או שסתם ניצלצתי בנס עד היום.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תומר:
1.לא יכולת לכתוב את כל זה לפני כמה חודשים לפני שקניתי ביוקר בארץ ?
2. אני כן רואה יתרון בהתראה של היונידן על מקומות שבהם "תתכן מלכודת מהירות".
בועז, מבחן התוצאה, לזרו עלי בודאות, לפחות פעם אחת, לא התריע בכלל.
אני חושב שב2020 הגיע הזמן שהוויז והגלאי ידברו בניהם, הכנסת דטא בזמן אמת מדיווחים של נהגים אחרים, הגלאי ידע לאן אתה נוסע ולא יתריע על מצלמות בכיוונים אחרים ועוד ועוד....
מספיק להפעיל.
תוודא תחת : תצוגת מפה>דיווחים
שהגדרות ההתראות שאתה מעוניין בהן יהיו מפעלות וכאלו שאינך מעוניין בהן מבוטלות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מה, אם בכלל, החיתרון של r3 או r7 על פני dfr1 ?
אסף.
https://www.amazon.com/dp/B01C0B0TMK..._SW.oFb3TW6947
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ההשוואה אם כבר היא מול dfr9
אבל בהמשך לדיון על הלייזר יתכן מאוד שכל מכשיר שנותן תוצאות טובות נגד הדבורה ) Ka) אז התראות תקבל.
מכאן ההבדל יהיה בשולי מעטפת הטווח והיכולת לנטרל התראות שווא.
היקרים יותר הכוללים גם gos מובנה יודעים לסמן אזורים עם התראות שווא וגם למיטב הבנתי שליטה סלקטיבית יותר טובה לנטרל תחומי תדרים לא נחוצים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ההשוואה שלי היא מול מכשיר בפחות מ50 דולר שאם יש לו אותה טכנולוגיה, וממילא לא צריך gps - למה צריך יותר ממה שהוא נותן?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הרחבתי לגבי ה gps בעריכה.
הוא בעיקר טוב נגד התראות שווא
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94