תגובה: ארגז גג - בעד? נגד?
לנדב42 יש כזה על השירוקי... אני מניח שהוא יגיב כאן בהמשך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
לנדב42 יש כזה על השירוקי... אני מניח שהוא יגיב כאן בהמשך.
אני ממתין ... :)
אצלי הגגון מאוד ורסטילי. משמש גם כדי להוביל דברים גדולים מדי פעם. ארגז לא בא בחשבון.
לימות החורף הגשומים יש לי כיסוי ברזנט לציוד, וכמובן שלהרבה אנשים יש גם צ'ימיגג למטרות האלו.
אמנם ברוב הטיולים מה שיש על הגגון זה בעיקר עצים למדורה, אבל כשאנחנו יוצאים לקמפינג וטיולים עם משפחות עם פרייבטים, אז המזרונים והאוהלים שלהם עולים אצלי על הגגון. מעולם לא נגעו לי בציוד.
אכן, קניתי את הצ׳רוקי עם מזוודת גג. זה לא היה תכנון או בחירה שלי, ככה הגיע האוטו.
בעיני זה מאוד נוח - במזוודה גרים דרך קבע 2 מזרונים, אוהל, מחצלת, שולחן קטן, כסא או שניים וחלק מציוד החילוצים. בגדול - ציוד קבע עתיר נפח ובעל משקל קל יחסית.
לא יודע לענות לגבי רעש או צריכת דלק, כי אין לי בסיס להשוואה, וגם שיקולי נראות לא רלוונטיים עבורי.
בהשוואה לגגון פתוח, המזוודה מגבילה אותך בנפח, אבל הנוחות והשמירה על הציוד בעיני שוות את הפשרה על הנפח. אני נשאר עם המזוודה, ואם היא אי פעם תוחלף למשהו אחר, זה יהיה לאוהל גג - וגם זה לא יקרה כל עוד הכלבלב איתנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בעיני זה מאוד נוח - במזוודה גרים דרך קבע 2 מזרונים, אוהל, מחצלת, שולחן קטן, כסא או שניים וחלק מציוד החילוצים. בגדול - ציוד קבע עתיר נפח ובעל משקל קל יחסית.
TNX
כדי להבין את הניצולת ביחד למה ששמת בפנים, מה המידות של הארגז שלך ? (בגדול אתה באורך של 130-140 או באזור ה- 190-200 ?)
ארגז/אוהל גג חד משמעית יוצר גרר אוירודינמי ולכן מעלה צריכת דלק ויוצר רעש רוח חזק.
הארגזים האוירודינמיים של THULE ודומיו פחות מפריעים בפרמטרים האלה, אבל עדיין תרגיש את זה טוב טוב.
למה לא להישאר עם גגון ולהתקין צימיגג עפ״י הצורך?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
למה לא להישאר עם גגון ולהתקין צימיגג עפ״י הצורך?
היום אני עם משהו מאוד דומה - מין ברזנט תפור שסוגר יפה את כל מה שאני מעמיס שם.
אבל עדיין מרגיש לי הרבה יותר גניב מאשר ארגז סגור.
היום יש לי בעיה לעצור בדרך לקמפינג לסיבוב טיול רגלי. 5 דקות ומורידים לי את הכל מהגג. מרגיש לי שגם צימיגג זה אותו סיפור ואולי ארגז - קצת פחות..
אתה מכיר מישהו שזה קרה לו?
הסבירות שיגנבו לך את האוטו, או ישברו חלון כדי לקחת משהו גבוה בהרבה.
לדעתי זה לא שיקול. במיוחד אם הציוד סגור בצ'ימיגג, או מכוסה בברזנט.
אבל אין כאן שחור ולבן. מי שזה נותן לו בטחון, ולא צריך את הורסטיליות של הגגון, אהלן וסהלן.
מה הבעייה לפרוץ ארגז ? אם הוא בכלל נעול ...
הארגז לא לידי, אבל בהתאם למזרנים שנכנסים בו אני מעריך שהוא כ- 1.50x0.80
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הסבירות שיגנבו לך את האוטו, או ישברו חלון כדי לקחת משהו גבוה בהרבה.
+1.
השיקול המכריע בעיני הוא נוחות לעומת גמישות.
מזוודה תיתן לך את שיא הנוחות, ואתה תגלה שהיא תהפוך לדיור קבע עבור הציוד - לא מעמיסים ופורקים כל טיול מחדש.
מצד שני מה שלא נכנס למזוודה, לא עולה על הגג. למשל עצים למדורה.
מכאן, כל אחד עם סדרי העדיפויות שלו לפי אופי הטיולים... אני נשאר עם המזוודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ארגז/אוהל גג חד משמעית יוצר גרר אוירודינמי ולכן מעלה צריכת דלק ויוצר רעש רוח חזק.
הארגזים האוירודינמיים של THULE ודומיו פחות מפריעים בפרמטרים האלה, אבל עדיין תרגיש את זה טוב טוב.
יחסית לרכב בלי גגון, ללא ספק.
אבל יחסית לציוד שקשור על הגג/גגון ישירות ?
נראה לי שמזוודה מהווה משמעותית פחות גרר ממזרנים שמתנפנפים ברוח ...
נצל"ש, מחפש תיק גג, מה מומלץ?
קניתי דרך bigpack מוצר איכותי במחיר טוב.
סביון פרסם בזמנו את המוצר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מה הבעייה לפרוץ ארגז ? אם הוא בכלל נעול ...
הארגז לא לידי, אבל בהתאם למזרנים שנכנסים בו אני מעריך שהוא כ- 1.50x0.80
תודה :D
גגונים לסוגיהם ומזוודות קשיחות הם עצמים גדולים וכבדים שמייצרים בעיות איחסון של עצמם כאשר אינם בשימוש, ולכן בד"כ הם נשארים קבוע על הגג ביחד עם החסרונות - רעש רוח, צריכת דלק מוגברת והגבלה בכניסה לחניונים מקורים עם תקרות נמוכות יחסית. בג'יפים גבוהים זו בעיה ממשית (אצלי בחניון התת קרקעי אין לי שום אפשרות לשים שום דבר על הגג של הסופה. גם ככה כמו שהוא, המרווח בין הברזנט לצנרת שרצה מתחת לתקרת החניון הוא כ-3-4 ס"מ בלבד)
תיקי גג רכים אפשר לקפל ולשמור במחסן ואנחנו מפרקים אותם מהאוטו אחרי כל טיול.
המזוודות הקשיחות עמידות בהרבה וגם אטומות לחלוטין לגשם ואבק, בניגוד לתיקי גג רכים לסוגיהם השונים שלא כולם מצטיינים באטימה מוחלטת, בוודאי אם חטפו קרע קטן מענף..... חלק מהתיקים הפחות איכותיים שתפורים מחומר דקיק, נקרעים במהירות כתוצאה מהעמסת יתר ואפילו מרוח. נתקלתי בכמה כאלה במסע חוצה ישראל בשבוע שעבר.
לשיקולכם.
קחו בחשבון שהעמסה רצינית על הגג מייצרת בעיות משלה - פסי גגון שלא תמיד שורדים את המשקל, הרמת מרכז כובד ופגיעה ביציבות בשיפועי צד למשל.
לטעמי האישי - בעבור מי שמפרק את הציוד מהגג אחרי כל טיול ולא מעמיס על הגג ברוב הטיולים, כנראה שפתרון ממשפחת הצ׳ימיגג (מהאיכותיים שביניהם) יהיה נכון יותר. לי המזוודה נוחה יותר כי אני עצלן ולא מרוקן את המזוודה, אלא אם כן צריך לפרק את הגגון לטובת פחחות [emoji848]
תבדוק שהוא אטום טוב.
אחד שהיה לי בעבר היו נכנסים מים
Sent from my SM-G960F using Tapatalk