תגובה: התאמת בוכנה לצילינדר
אני ממליץ לך לעבוד לפי ספר רכב, מוסבר בו בדיוק איך ומה למדוד.
במידת הצורך, מצויין בו לאיזה גודל לחרוט ובאיזה גודל בוכנות ורינגים להשתמש.
בגדול חרט שמכבד את עצמו בעל האמצעים למדוד לחרוט לפי הספר, רק תביא לו צילומים מהספר בשביל שהוא ידע את המידות.
לגבי ספר ל84 תחפש באינטרנט או תפנה לעמרי (שיפוץ טנדר כחול). הוא ענה לך בשירשור של השיפוץ.
אתה גם מוזמן לראות את השיפוץ שלי.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...D7%A5-SJ410-84
בהצלחה
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
weref
אני ממליץ לך לעבוד לפי ספר רכב, מוסבר בו בדיוק איך ומה למדוד.
במידת הצורך, מצויין בו לאיזה גודל לחרוט ובאיזה גודל בוכנות ורינגים להשתמש.
בגדול חרט שמכבד את עצמו בעל האמצעים למדוד לחרוט לפי הספר, רק תביא לו צילומים מהספר בשביל שהוא ידע את המידות.
לגבי ספר ל84 תחפש באינטרנט או תפנה לעמרי (שיפוץ טנדר כחול). הוא ענה לך בשירשור של השיפוץ.
אתה גם מוזמן לראות את השיפוץ שלי.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...D7%A5-SJ410-84
בהצלחה
הזמנתי ספר רכב הוא פשוט עדיין לא הגיע, עמרי באמת עוזר לי המון (פשוט בהודעות פרטיות).
אשמח אם תוכל לצלם לי את העמןדים הרלוונטים או אם יש לך שם של חרט שידע לעשות לי את זה.
אני רוצה להזמין את החלקים כדי שהם יגיעו עד שהספר רכב יגיע גם כן
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
בשלב הראשון החרט ימדוד אם יש צורך בחריטה בכלל. הוא מודד בכל צילינדר בכמה מקומות אם הצילינדר אובאלי,
במידה ויש צורך בחריטה, הנסיון המועט שלי שהוא יחרוט רק אחרי שתביא עם הבלוק גם את הבוכנות החדשות.
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
בשלב הזה השאלות שלך צריכות להיות מופנות לחרט שאתה עובד אתו. נדמה לי שהומלץ לך על ברזני, ואני מצטרף. הוא יודע מה הוא עושה והוא ינחה אותך.
חרט לבדו לא יודע לאיזה מידות לחרוט, לכל מנוע יש גודלים שונים. לכן חשוב להגיע אליו עם כל המידות מהספר.
ממליץ גם להגיע עם סט אטמים לראש מנוע בעיקר להחלפת גומיות שסתומים.
ספר אין לי בשלוף לצערי.
לגבי חרטים מומלצים, אני יודע על בחור בטירה שמאד מומלץ ואחד בכפר קאסם. שניהם מומלצים פה בפורום.
יש גם חברה מומלצים בפת, מקום די גדול - לא זוכר את שמם, לצערי היה לי נסיון פחות טוב איתם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
בשלב הזה השאלות שלך צריכות להיות מופנות לחרט שאתה עובד אתו. נדמה לי שהומלץ לך על ברזני, ואני מצטרף. הוא יודע מה הוא עושה והוא ינחה אותך.
אני לא עובד עם חרט, אני מחפש אחד לעבוד איתו. השאלה אם בטוח שהמנוע צריך חריטה וכמה זה אמור לעלות אם כן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
weref
חרט לבדו לא יודע לאיזה מידות לחרוט, לכל מנוע יש גודלים שונים. לכן חשוב להגיע אליו עם כל המידות מהספר.
ממליץ גם להגיע עם סט אטמים לראש מנוע בעיקר להחלפת גומיות שסתומים.
ספר אין לי בשלוף לצערי.
לגבי חרטים מומלצים, אני יודע על בחור בטירה שמאד מומלץ ואחד בכפר קאסם. שניהם מומלצים פה בפורום.
יש גם חברה מומלצים בפת, מקום די גדול - לא זוכר את שמם, לצערי היה לי נסיון פחות טוב איתם.
לא הבנתי למה להגיע עם סט אטמים?
והראש מנוע בשיפוץ נפרד כולל החלפת גומיות ושסתומים..
ותודה על ההמלצות!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מתן הירש
אני לא עובד עם חרט, אני מחפש אחד לעבוד איתו. השאלה אם בטוח שהמנוע צריך חריטה וכמה זה אמור לעלות אם כן?
אם יש לך דיאל אינדיקטור ואתה יודע להשתמש בו, שתף אתנו את המידות של הצילינדרים בפועל, ואת המידות והטולרנסים שרשומים בספרות היצרן, ויהיה ניתן לענות לך על זה.
אם לא, גש אל החרט שתחליט לעבוד אתו ותן לו למדוד ולומר לך מה המצב.
אני לא זוכר מחירים.
בגדול, הנטיה שלי היא שאם כבר עבדתי קשה וכל החלקים אצלי ביד (במיוחד שאני יודע שהמנוע ותיק מאוד) , אז ללכת על כל הקופה: חריטה של הבלוק והקרנק, בוכנות אוברסייז, רינגים, מיסבי קרנק וטלטלים אנדרסייז. הכול. להוריד ולפרק מנוע זו חתיכת עבודה ויהיה מבאס מאוד לחזור עליה שוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אם יש לך דיאל אינדיקטור ואתה יודע להשתמש בו, שתף אתנו את המידות של הצילינדרים בפועל, ואת המידות והטולרנסים שרשומים בספרות היצרן, ויהיה ניתן לענות לך על זה.
אני לא זוכר מחירים.
בגדול, הנטיה שלי היא שאם כבר עבדתי קשה וכל החלקים אצלי ביד (במיוחד שאני יודע שהמנוע ותיק מאוד) , אז ללכת על כל הקופה: חריטה של הבלוק והקרנק, בוכנות אוברסייז, רינגים, מיסבי קרנק וטלטלים אנדרסייז. הכול. להוריד ולפרק מנוע זו חתיכת עבודה ויהיה מבאס מאוד לחזור עליה שוב.
+1.
כבר הכל פתוח ומפורק, עבודה של החרט זה "כסף קטן" לעומת להרכיב ולפרק שוב כי בחרת לחסוך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני לא זוכר מחירים.
תודה רבה חנן
זה בדיוק התשובה וההסבר שחיפשתי. אין לי את הידע הדרוש ולכן אני אפנה לחרט שישב איתי ויחרוט את הצילינדרים למידה שרשומה בספר הרכב ואזמין בוכנות אוברסייז.
אולי עדיף לחכות שבוכנות אוברסייז יגיעו וללכת איתן לחרט שימדוד אותן ויחרוט בהתאמה? וכך אדע שההתאמה בין הצילינדר לבוכנה היא מושלמת.
רק לא הבנתי למה כל שאר החלקים חוץ מהבוכנה אמרת שעדיף 'אנדרסייז'?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
+1.
כבר הכל פתוח ומפורק, עבודה של החרט זה "כסף קטן" לעומת להרכיב ולפרק שוב כי בחרת לחסוך.
צודק לגמרי אני מקווה שלא אפתח את המנוע שוב בזמן הקרוב,הרעיון הוא לעשות לו עכשיו שיפוץ מלא וכולל.
רק שאדע בערך מה הטווח מחירים של עבודת מדידה וחריטה למידה מדויקת?
אין לי ידע אמיתי לתרום אבל נראה תחילתו של שרשור שיפוץ מרתק.
מציע לרכז הכל השרשור שיפוץ אחד גדול.
אמשיך לעקוב ובהצלחה ענקית.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מתן הירש
צודק לגמרי אני מקווה שלא אפתח את המנוע שוב בזמן הקרוב,הרעיון הוא לעשות לו עכשיו שיפוץ מלא וכולל.
רק שאדע בערך מה הטווח מחירים של עבודת מדידה וחריטה למידה מדויקת?
אני מכיר מחירים של בין 2000- ל 3000 להכל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מתן הירש
תודה רבה חנן
זה בדיוק התשובה וההסבר שחיפשתי. אין לי את הידע הדרוש ולכן אני אפנה לחרט שישב איתי ויחרוט את הצילינדרים למידה שרשומה בספר הרכב ואזמין בוכנות אוברסייז.
אולי עדיף לחכות שבוכנות אוברסייז יגיעו וללכת איתן לחרט שימדוד אותן ויחרוט בהתאמה? וכך אדע שההתאמה בין הצילינדר לבוכנה היא מושלמת.
רק לא הבנתי למה כל שאר החלקים חוץ מהבוכנה אמרת שעדיף 'אנדרסייז'?
אוברסייז ואנדרסייז מתייחסים למידות, אם מגדילים את הצילינדר או אם חורטים את הגל ארכובה(קראנקשאפט), לצורך זה צריך את הספר של אותו מנוע ולהבין מה היצרן אומר לגבי זה.
יש גבול גם למידות שאפשר לחרוט...
זה בגדול מאוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אני מכיר מחירים של בין 2000- ל 3000 להכל.
אוברסייז ואנדרסייז מתייחסים למידות, אם מגדילים את הצילינדר או אם חורטים את הגל ארכובה(קראנקשאפט), לצורך זה צריך את הספר של אותו מנוע ולהבין מה היצרן אומר לגבי זה.
יש גבול גם למידות שאפשר לחרוט...
זה בגדול מאוד.
תודה נדב על התשובה. אני אמדוד (יותר נכון חבר שיש לו מפעל שקשור לברזל ויודע להשתמש בדיאל אינדיקטור) ולפי זה אדע אם צריך חריטה. כי אני לא רוצה להוציא אלפי שקלים על חריטה אם לא צריך.
בנימה זו אבקש גם אם מישהו יכול בבקשה לצלם לי את הדפים הרלוונטים עם המידות והטולרנסים בספר הרכב? (הספר שלי עדיין לא הגיע מחו"ל)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אין לי ידע אמיתי לתרום אבל נראה תחילתו של שרשור שיפוץ מרתק.
מציע לרכז הכל השרשור שיפוץ אחד גדול.
אמשיך לעקוב ובהצלחה ענקית.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
תודה רבה. אכן מרתק בשבילי השיפוץ,מקווה שאצליח להעביר את התחושה הזו גם לך.
שאר השיפוץ של הרכב (סמוראי 84') נמצא בפורום RR.
(יודע אם אפשר לשלב איכשהו בין שני השירשורים? )
עדיין מחפש מישהו שיוכל בבקשה לצלם לי את המידות של הצילינדרים מספר הרכב (sj410 ומנוע F10A) כדי שאוכל לבצע את המדידה עם הדיאל אינדקיטור.
תודה
054
9796728 מתן
ניסית לבדוק בשרשור ה FAQ בראש פורום סוזוקי? יש שם בין היתר קישורים לספרים, אולי תמצא את הנתון שאתה מחפש
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ניסית לבדוק בשרשור ה FAQ בראש פורום סוזוקי? יש שם בין היתר קישורים לספרים, אולי תמצא את הנתון שאתה מחפש
נשלח מהנייד
כמובן שניסיתי. אין שם את הפרטים של הsj410 לדאבוני
1 קבצים מצורפים
נסה פה
https://pdfslide.net/documents/manua...otor-f10a.html
יש את הספר להורדה - בספרדית.
עמוד 82
קובץ מצורף 130824
נ.ב. הרבה זמן לא יצא לי לחפש ספר טיפולים פעם אכן היה יותר קל.