כמו בכותרת, יש לי פאנל סולרי 10W שמחובר לשקע מצית להטענת מצבר 100A, ללא בקר.
האם אני צריך לנתק את הפאנל לפני שאני מניע או שאפשר להשאיר אותו מחובר כל הזמן?
Printable View
כמו בכותרת, יש לי פאנל סולרי 10W שמחובר לשקע מצית להטענת מצבר 100A, ללא בקר.
האם אני צריך לנתק את הפאנל לפני שאני מניע או שאפשר להשאיר אותו מחובר כל הזמן?
דרך בקר אין בעיה.
חבר נוסע עם הפאנל מחובר ברכב כל הזמן.
גם בסידור שלך אנ לא בטוח שיש בעיה כי הזרם זניח ביחס לטעינה של האלטרנטור, אבל אין לי מושג האם מתח 18v לא ישגע לך משהו אחר ברכב.
במדידה בצהרי היום הלוח מוציא 19.7V...
האם חיבור של בקר יאזן את מתח הטעינה?
מה השאלה ?
בקר מומלץ?
תודה, יש לי בקר 10A, אחבר אותו.
חשבתי שאם הפנל קטן אז אפשר לוותר על הבקר...
אם יש לך בקר אז תחבר. למה לא?
אבל בעקרון לוח קטן כזה לא ירים את המצבר לערכים אסורים.
תבדוק אותי בצהרי היום, ליתר בטחון, עם מצבר מלא, ומד מתח.
מדדתי על החיבור מצית של הפאנל :cool:
מתח 20.4V
אמפר 0.22
קובץ מצורף 131035קובץ מצורף 131036
מתח ללא עומס מחובר הוא חסר משמעות.
בדוק מתח על המצבר, כשהלוח מחובר.
תמדוד על המצבר עצמו.
אם מראה אותו הדבר, נתק מיד וחבר באמצעות הבקר.
אם יראה מתח טעינה נורמלי של מצבר - יש לך בעייה בחיווט - לרוב היא במינוס אבל לא בהכרח.
בכל מקרה, חבר באמצעות הבקר.
חנן, נדב,
אני חושש שאתם לא מדייקים.
אין ספק שאתם צודקים בנקודה שמתח ריקם, פחות, עד לא חשוב,
אבל -
1- הבן אדם צירף מספר 20V ו 0.22A. זה מספר שלאורך זמן, יהרוג מצבר.
2- ברור שאם המצבר על 12.5V, ומדובר בפאנל של 10W (ונגיד שהוא נותן 8W.....), אז אם תחבר את הפאנל למצבר 70-90AH, המתח יתיצב מיד על12.5-12.6V.... ועכשיו בשביל באמת לדעת מה קורה, אתה צריך למדוד זרם (המתח בפני עצמו לא יראה ולא יזהיר שאתה בבעיה).
3- בהנחה שמדובר במקור אנרגיה של 8-10W, אם אין לו הגבלת מתח, והוא מסוגל לעבור את 15V (ולא משנה אם זה 0.5A או 1A), זה יגמור את המצבר.
my two cents
מדדתי על המצבר עצמו 12.5 כשלא מחובר ומתחיל לעלות לאט אחרי שמחבר את הפאנל (12.51,12.52).
ארד לבדוק שוב עוד שעה
תעדכן. למרות מה שזיו כתב, אני עומד על דעתי שפאנל קטן כזה, שיהיה חשוף לשמש חצי יום ביממה, לא יצליח להרים את מתח המצבר לערך לא בריא.
אחרי 3 שעות ללא שינוי 12.51
בסדר. זה לא מפתיע כי המצבר שלך רחוק מלהיות מלא. הוא באיזור ה80 אחוז, ויקח לפאנל הזה עוד זמן רב, כנראה ימים רבים להביא אותו למצב מלא.
אז או שתטען אותו עם מטען חשמלי, או שתניע את הרכב עד שהמצבר יתמלא, או שתחכה בסבלנות רבה.
המבחן האמיתי יתחיל כשהמצבר יהיה עם 12.75 וולט, ואז תאמר לנו לכמה עוד המתח מטפס.
חנן,
תחפש פה, ותראה שכבר לפני שנים, שמטענים היו סיפור יקר, כתבתי פה, שעבור המשימה של של לשמור על מצבר של רכב חונה, אני משתמש בספק ביתי פשוט של 250 מיליאמפר שמחובר ישירות למצבר (ואני עדיין חושב שזה פתרון טוב).
השאלה מה יקרה, עם ביום קיץ, אחרי נסיעה ארוכה, שהמצבר מלא, מחברים לו מקור של 8-10 וואט, מתקרב לאמפר?
יש המון שאלות כמו איכות הפאנל, כמה שמש, וזרמי הזליגה של הרכב, ואני מסכים, שברוב המקרים אין בעיה.
אני רק אומר, שמי שרוצה לחבר ישירות כדאי שיבין את כל השיקולים.
והכי חשוב, בקר, מעבר להגנה מטעינת יתר, אמור לשפר את הטעינה, אז למה להתלבט?
כמה עולה בקר?
אין פה עניין מהותי. הרי רשמתי שאם כבר יש לו בקר, שיחבר.
ועם זאת, עם כל החסרונות שיש למצברי חומצה-עופרת, גם יש להם יתרונות, ואחד מהם הוא סוג של גמישות בנושא הטעינה. קצת יותר, קצת פחות, כל עוד זה ברמה סבירה, הכול הולך, ללא פגיעה מעשית במצבר.
וכמה שעות של זרם של פחות מאמפר (במציאות, מנסיונות שעשיתי עם פאנלים סיניים, זה כנראה יהיה בפועל הרבה הרבה פחות), פעם ביממה, לא ירימו את מתח המצבר למקום לא בריא. הטענה שלי היא שהזרם הזה "יבלע" במצבר בלי להשאיר סימן.
אבל במקום להמשיך לדון בזה תיאורטית, אני מציע לחכות כמה חודשים עד שהפאנל הזה יגיע לאיזורים האלה (:
או שפות"ש ירכיב בקר. אין לי כלום נגד.