טרופר - מעבר לג'אנט 15 - יתרונות וחסרונות
היום מותקנים לי ג'אנטים מקוריים 16 שלבושים בצמיגים שצריך כבר להחליף דחוף.
אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולעבור לג'אנט 15 עם צמיגי 31 ורוצה לדעת יתרונות וחסרונות
לגבי יתרונות אני מניח שאני יודע:
נראה שיש מבחר צמיגים מגוון יותר
עדיפים לשטח - יותר "גומי" לשטח ואפשרות ללחץ אוויר נמוך יותר
לגבי חסרונות, השאלה עד כמה הם מהותיים:
כבדות/עצלות של הרכב - מושפע מגודל הג'אנט או יותר מסוג הצמיג?
צריכת דלק - עד כמה יותר גרועה אם בכלל?
עומס על מכלולי היגוי וסיכוי גדול יותר לשבירה של מוט הגה - שוב עד כמה זה כבר יותר עומס?
התנהגות דינמית/התנגדות לסיבוב ושינוי כיוון וכו' - יש איזה השפעה?
עוד משהו?
לשם הדיון אני לא ארכיב צמיגי שטח מלא MT אלה AT בעיקר משום מרחק בלימה גרוע יותר על רטוב של צמיגי שטח (כשהם מתיישנים, צמיג חדש אין בעייה)
תגובה: טרופר - מעבר לג'אנט 15 - יתרונות וחסרונות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofer_b
לגבי חסרונות, השאלה עד כמה הם מהותיים:
כבדות/עצלות של הרכב - מושפע מגודל הג'אנט או יותר מסוג הצמיג?
בהחלט מושפע מקוטר, רוחב ומשקל הצמיג.
הצמיג המקורי בטרופר הוא 245/70R16. קצת פחות מ-30 אינץ'. צמיג 31 ממוצע הוא בקוטר 30.6-30.7 אינץ' והרוחב שלו במילימטרים הוא 265. כלומר גדול הן בקוטר והן ברוחב וכנראה גם כבד יותר. חישוק 16 מקורי ברוב הטרופרים עשוי סגסוגת, לא יודע כמה שוקל, אבל אם אתה מחליף לחישוקי 15 מברזל הם בוודאות יהיו כבדים יותר. תשווה את גודל ומשקל הגלגל החדש קומפלט לגלגל המקורי, בפנצ'ריה, בזמן ההתקנה. הגלגל החדש כנראה כבד משמעותית. כל זה אמור להשפיע על תגובת הדוושה והביצועים. הרכב בהחלט יהיה עצל יותר. אבל במקרה של עליה מצמיג 30 ל-31', הפער יהיה קטן למדי. תעלה ל-33' ותגלה פער מוחשי. מאוד...
צריכת דלק - עד כמה יותר גרועה אם בכלל?
כעקרון, אם הגלגל גדול יותר בקוטר וברוחב וכבד יותר, הוא מייצר יותר התנגדות ובהתאם צריכת הדלק תעלה. במקרה שלך, הפער מהמקורי לא גדול ולכן השינוי יהיה, אם בכלל, באחוזים בודדים.
עומס על מכלולי היגוי וסיכוי גדול יותר לשבירה של מוט הגה - שוב עד כמה זה כבר יותר עומס?
כנ"ל. יותר משקל = יותר עומס על כל המכלולים. בולג'וינטים, מיסבי גלגל, תפוחי הגה, רפידות בלם..... וגם מוטות הגה. טרופר ידוע כשובר מוטות הגה סדרתי גם עם גלגלים מקוריים, כדאי שתחליף אותם למוטות מחוזקים בלי קשר בכלל.
התנהגות דינמית/התנגדות לסיבוב ושינוי כיוון וכו' - יש איזה השפעה?
כנ"ל. גלגל הוא משקל בלתי מוקפץ. ככל שהוא גדול וכבד יותר, כך ההשפעה שלו על ההתנהגות הדינמית היא ממש לא לטובה. במקרה שלך, ההשפעה על נוחות הנסיעה תהיה זניחה עד לא קיימת כי המשקל העודף די מזערי ומתקזז עם הרבה יותר אויר בצמיג הגדול יותר. אבל איכות ההיגוי, היכולת בפניות ובשינויי כיוון ומרחקי הבלימה, בהחלט מושפעים לרעה ככל שהגלגל גדול וכבד יותר ביחס למקורי. שוב, זה מינורי במקרה שלך. אתה לא עובר לצמיג 33' או 35'....
עוד משהו?
כן. כמו שאתה רואה, להגדלת גלגלים לכשעצמה יש בעיקר חסרונות. אבל במקרה שלך, עם הגדלה מינורית של אינץ' אחד בקוטר וסנטימטר אחד ברוחב, החסרונות האלה מינוריים/זניחים. אתה מקבל גלגל שבהחלט מתאים יותר לדגם הרכב הספציפי, במידה נפוצה שקל למצוא בכל פנצ'ריה, עם מבחר גדול של מותגים ודגמים. אני אומר - לך על זה בלי לחשוב פעמיים.
לשם הדיון אני לא ארכיב צמיגי שטח מלא MT אלה AT בעיקר משום מרחק בלימה גרוע יותר על רטוב של צמיגי שטח (כשהם מתיישנים, צמיג חדש אין בעייה)
יש צמיגי MT עם ביצועי כביש (שקט, אחיזה, בלימה) טובים. כן, הם עולים יותר.
...
תודה על התשובה, נראה שבאמת אלך על זה.
שאלת המשך - ג'אנטים - מה שנפוץ וקל להשיג אלו ג'אנטים "מגנזיום", כמו שיש לי היום.
חוץ ממראה/יופי - יש עוד איזהשהוא פרמטר לבחירת ג'אנט לשטח?
בגדול שיהיה מספיק חזק - אבל נראה לי (לפי תמונות לפחות) שכולם די אותו דבר
דבר נוסף שיתאים לליפטמייט אבל זה אפשר בקלות לבדוק לפני הקנייה
לבדוק כמה שוקל.
ההצדקה היחידה לחישוקי סגסוגת אלומיניום ומגנזיום, מעבר לאסתטיקה/לוק (שזה עניין של טעם אישי) היא שהם קלים יותר - וזה חשוב בכל פרמטר של התנהגות ונוחות נסיעה (אני עברתי מחישוקי ברזל 15' ברוחב 8 אינץ' לחישוקי סגסוגת 15' מקוריים של Jeep ברוחב 8 אינץ'. השיפור בנוחות ובהתנהגות על כביש לא פחות מתהומי) אבל אל תיקח את זה כתורה מסיני - רוב חישוקי הסגסוגת בשוק במחירים אטרקטיביים יחסית הם ממוצא סיני ולא בהכרח קלים משמעותית מהחישוק המקורי או מחישוק ברזל, או קלים מהם בכלל. חישוקי סגסוגת איכותיים וקלים ממותגים נחשבים הם בהתאם גם יקרים.
חישוקי ברזל חזקים יותר. כשהם מקבלים מכה חזקה הם מתעקמים וקל (יחסית) ליישר אותם. לעומתם, חישוקי סגסוגת עלולים להישבר ממכה חזקה. מצד שני חישוקי הברזל כבדים משמעותית, עם כל מה שמשתמע.
בכל מקרה אל תתפתה לחישוקים רחבים מדי! עבור צמיגי 31/10.5R15 החישוק המתאים הוא ברוחב 7-8 אינץ'.
גם אופסט שלילי גדול מדי (בליטה כלפי חוץ) לא מומלץ כי מפעיל מנוף גדול (עומס) על מסבי הגלגל ומכלולי הסרנים.
יש גם הבדלי קוטר, רוחב ומשקל בין צמיגים שונים של יצרנים שונים. כן כן, באותה מידה רשמית בדיוק. הפער יכול להיות משמעותי. (צמיג טויו MT למשל, במידה 31/10.5, במציג קוטר גדול בכאינץ' שלם מצמיגי 31/10.5 MT אחרים. וגם כבד מהם באופן מורגש) ובשטח אתה כן רוצה קוטר גדול יותר, גם במחיר של עוד קילו או שניים לכל צמיג.
תבצע חיפוש, יש בפורום הרבה חומר בנושא הזה.
לאחר התשובה המדעית לעילא של דרור,
אם אינך נהג מירוצים, אתה לא תרגיש בשום הבדל (סחיבה, אחיזה, משקל מוקפץ, צריכת דלק).
הדבר היחידי שתרגיש, חשבון העו"ש שיקטן קצת.
לדעתי , בשביל להישאר עם צמיגי AT, חבל על כל הטררם.
בהצלחה בכל מקרה
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
לאחר התשובה המדעית לעילא של דרור,
אם אינך נהג מירוצים, אתה לא תרגיש בשום הבדל (סחיבה, אחיזה, משקל מוקפץ, צריכת דלק).
הדבר היחידי שתרגיש, חשבון העו"ש שיקטן קצת.
לדעתי , בשביל להישאר עם צמיגי AT, חבל על כל הטררם.
בהצלחה בכל מקרה
רענן
רענן, אלה עובדות. ויש הבדלים.
זה שהאוטו מסתדר עם זה? סיפור אחר.
אבל את כל ההשקעה הזו בשביל להישאר עם AT?......
אני מסכים איתך לחלוטין. כל עוד לא עוברים ל-MT, בהחלט אין שום טעם בכל ההשקעה הזו. אפשר להישאר עם המקורי.
לא כתבת איזה שנתון הרכב.
לבנזין 3.2 ודיזל 3.1 לא מאושר 31 אלא רק המידה המקורית.
שנתון 2004, דיזל. מידה 15 מאושרת.
לגבי mt או at, למה הנחרצות הזו?
גם עם צמיג at אני עדיין מרוויח יותר גומי, יותר אפשרות לרדת ללחץ נמוך בלי צביטות וגם עוד טיפ טיפה גובה.
אני לא רוצה צמיג שטח מלא רק בגלל הבלימה ברטוב. היה לי בעבר על ג.ויטרה BF שטח מלא שהיה מצויין, גם בכביש אבל אחרי שנה וחצי שנתיים היה הבדל ממשי בכביש רטוב והחלטתי שהסיכון לא שווה את זה, בכל זאת רכב יומיומי (כמו הטרופר היום)
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
אמל"ק - אל תקנה ג'אנט סיני עלום, ממליץ על GT.
ה2 סנט שלי בנוגע למעבר המדובר,
ביצעתי מעבר כזה עם הטרופר שלי מיד כשקניתי אותו.
בהתחלה לסט ג'נטים 15" משומשים,
שמכר לי אנטון ב600 ש"ח במסגרת זה שרכשתי אצלו רביעייה של צמיגי קופר שטח מלא.
לג'אנטים האלה היה אופסט שלילי גדול מדי וזה הורגש גם בניג'וס של לנקות בוץ מכל שלולית אפשרית
וגם במוסך (לא סגור אם כי אז הייתי אצל מוסכניק זבל, או כי באמת הפעיל לחץ על המכלולים.)
אחרי שהסט של הצמיגים הנ"ל החזיק אצלי פחות משנה (בפיצוץ השני או השלישי החלטתי שמספיק)
העפתי אותו יחד עם הג'אנט הזה ועברתי למקסיס 8060 וסט ג'אנטים חדש, סיני.
ביציאה לאחד הטיולים, חבר הראה לי שיש סדק בג'אנט (משהו בעובי של שערה) באחת הצלעות,
החלפתי את הסט ג'אנטים, שוב, הפעם לסט של GT.
הסט צמיגים של מקסיס החזיק 3 שנים עם 0 תקלות ופנצ'רים.
היום אני עם עוד סט של מקסיס 8060, ממליץ בחום.
בהצלחה.
רועי
צמיגים יהיו כנראה BF AT, מקסיס מתייבשים מהר יחסית ואני לא הייתי מרוצה מהם. מה גם ששטח מלא פחות מתאים לי כמו שרשמתי בגלל אחיזה בכביש רטוב
לגבי אופסט שלילי או חיובי, זה משהו שאפשר לראות בעין או למדוד (בלי להרכיב צמיג ולהרכיב על הרכב)? או רק לפי נתוני יצרן?
למשל אם אני רוכש סט משומש, אני יכול לראות איזה אופסט יש לג'אנט?
"צמיג בן שנתיים וחצי" - מה זה אומר?.... זה אומר רק שעברו שנתיים וחצי מהיום שהורכב על האוטו. בתנאי האקלים שלנו צמיג בן שנתיים וחצי כבר די יבש. הביצועים שלו על הכביש צונחים משמעותית. זה מתבטא ברעש וגם במרחקי בלימה, רמת אחיזה וכו.
בן כמה הצמיגים היה כשקנית אותם?... (תאריך הייצור מוטבע על הצמיג. בדקת?...)
כמה ק"מ נסעת בשנתיים וחצי?...
כמה מתוך זה שטח?...
מה תדירות הנסיעות בשטח?...
איזה סוג שטח?....
האם אתה מוציא אויר בנדיבות בכל ירידה לשטח?.....
הרכב חונה רוב הזמן בשמש או בחנייה מקורה ומוצלת?....
אתה מבין, יש הרבה משתנים כאן. בסופו של דבר, הרבה אמיתות שמוסכמות על חלקנו/רובנו הן רק תחושות אישיות.
אני מסכים שצמיג MT יהיה פחות טוב על הכביש מ-AT. באותו פער פחות או יותר שבו ה-MT יהיה טוב יותר בשטח. בשורה התחתונה כולנו נוסעים הרבה יותר על הכביש - אבל גם מאוד חשוב לנו התפקוד בשטח, כי שם הצמיג יידרש להפגין את מלוא הביצועים והעמידות.
כל ההתייחסות לפנצ'רים/פיצוצים כמדד להשוואה בין דגמי צמיגים שונים, קצת בעייתי.
ההשוואה אינה באמת מדוייקת. כי לעולמים הסטים השונים לא משמשים באותו מתאר בדיוק.
הרי מספיק "טיול עצבני" אחד (בתכל'ס מסע עבירות) כדי לגרום נזק לצמיגים, גם חדשים מהניילון, גם ממותגי על ומחירי תופת.
היחידים אולי שיכולים לתת משוב מדוייק יחסית, אלה מדריכי טיולים שנוסעים כל הזמן באותם מסלולים. דווקא אצלם אני רואה הרבה מאוד צמיגים ממותגים זולים או לעתים אפילו עלומים, שחוקים ומיובשים בטירוף. אולי כי אצלם זה פרנסה וכל שקל קובע, וממילא לא מתקרבים לגבולות המעטפת ולכן הם מרשים לעצמם למצוץ מהצמיג כל מילימטר של גומי וכל יום של שימוש, לפני שמחליפים.
דרור, מנסיונך על איזה צמיג MT אתה ממליץ שייתן את האחיזה הטובה ביותר בכביש (ובעדיפות נמוכה יותר גם שפחות ירעיש וגם שיהיה עמיד. על מחיר אני לא שואל).
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
עם BF-KM2 יש לי נסיון טוב.
הוא טוב על כביש. לא רע גם על רטוב. לא יודע איך ה-KM3.
טויו MT הכי שקט בכביש. האחיזה על רטוב קצת פחות טובה.
מעשית - טרופרים על 31 עובדים מצויין בשטח. מתצפיות רבות ביותר. זו פשוט קומבינציה טובה ברכב הזה.
לא מזמן מישהו כאן פרסם למכירה חישוקים 15 מקוריים של מיצובישי נדמה לי. אם הם מתאימים (נדמה לי שכן) - זה מה שאתה מחפש. חישוקי מגנזיום מקוריים של אחד היצרנים הגדולים. הם איכותיים יותר מכל חישוק אפטרמרקט.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
+1 לכל מה שרשמו למעלה.
וטרופר דיזל על 31" זה האידיאל מניסיון מעשי של כמה טרופרים(ואפילו על 32"), יחסי העברה של 4.3 לא מרגישים את ההבדל אם בכלל.
מה שכן מיד לחזק מוטות היגוי, יש המון מוכרים ברשת זוג בסביבות ה 400 שח, רק לוודא עד כמה שאפשר שזה עשוי מ 4340 ולא איזה דרעק שמתעקם/נישבר גם.
עם BF-MK2 פגשתי עמודי מגן של מדרכה (כיכר בקיץ שזלגו מים לכביש מהשקיית הדשא ).
לעומת זאת, עם מקסיס 8060 טרופדור, הרגשתי בטחון רב בנסיעה בכביש רטוב, גשום.
אני חושב שהם אוחזים לא פחות טוב בכביש רטוב מטויו MT שיש לי עכשיו.
לדעתי, מקסיס 8060 צמיגי שטח מלא שנותנים תמורה מצויינת למחיר.
רענן
לגבי הצמיגים - אני ממליץ לך על מקסיס טראפדור 8060 - צמיג MT שמתנהג בכביש כמו צמיג AT .
הצמיג קל ונעים מאוד בכביש וגם בשטח , לא מרעיש כלל!! גם לאחר שלוש שנות שירות , בחול מתנהג כמו צמיג AT - רך וגמיש .
בהחלפה האחרונה הקשבתי ליורשי העצר שלי ( כנראה שכבר מתכננים על הירושה ) ורכשתי BF KM3 - צמיג כבד ממש , רועש , קשה ולכן בדיונות ממש לא טוב , ובנוסף יקר משמעותית מהמקסיס . צריכת הדלק עלתה ב:15% .
שוקל להחליף בחזרה למקסיס ולמכור את אלו .
אילן
אוקי, אם אתם ממליצים בכזו נחרצות אז נבדוק את העניין.
עד כמה הדופן של המקסיס 8060 עמידה? כמה שכבות? לעומת ה BF למשל?
בקבוצה של הצ׳רוקים (אלו שעובדים קשה בשטח) יש דיווחים על תיסכול רב מ- KM3 לעומת KM2, באותם תנאים עם אותם רכבים ונהגים ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אני חושב שהם אוחזים לא פחות טוב בכביש רטוב מטויו MT שיש לי עכשיו.
רענן
זו לא מחמאה. הטויו לא כל כך אוהב כביש רטוב.
אבל הוא גבוה מהמקסיס באינץ' שלם. אם לא יותר, ובעיקר לועס ויורק אותו באחיזה בשטח סלעי/טרשי.