מי מכיר מסלול חי״ר מהתקופה הנוכחית ?
שני בנים התגייסו ערב הסגר הראשון, אחד ליחידה מובחרת השני לחטיבת חי״ר ״רגילה״.
בעוד שהראשון עובר מסלול מאד אינטנסיבי החל מרגע הירידה מהאוטובוס בבסיס הטירונים ואף חתום קבע,
בשני עושה רושם שלא ממש משקיעים ... מעט מאד אימונים, הרבה מאד שמירות ומטבחים. מתוך 8 חדשי מסלול נראה שהתאמנו פחות מחדשיים נטו בכל מה שקשור ללחימה. בהתחשב בשירות שנמשך כיום שנתיים ושמונה זה נראה הזוי.
זה רק אני ? (טוב לא רק אני , אפילו לאמא שלו ששירתה כקצינת נפגעים בקריה זה נראה מגוחך)
תגובה: מי מכיר מסלול חי״ר מהתקופה הנוכחית ?
יש לי בן מגיוס אוגוסט האחרון לא בחי"ר אלא בתותחנים.
הגיוסים האחרונים לא שנתיים ושמונה אלא שנתיים וחצי.
זה צמצום משמעותי וכתוצאה מכך מצמצמים מאוד את משך המסלולים שבעבר היו 8 חודשים, מה שאולי נותן משנה תוקף לביקורת הקטלנית של האלוף במיל' בריק על צבא היבשה.
אצל הבן שלי היו גם הרבה מטבחים ושמירות אבל לא רק. נוסף לטירטורים הרגילים נוסף גם ההעקה של הקורונה ויש עונשים אם המסיכה יורדת מהפרצוף. גם סוגרים 28.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
מיולי השנה קוצר השירות ל 30 חודש וואלה. אבל ממה שאני רואה ניתן לקצר את ההכשרה של לוחמי החי״ר משמונה חודשים לחודשיים אם לא לוקחים בחשבון את העניין הגופני.
מה חדש...
במובחרות קורעים את התחת במסלול ואח״כ (יחסית) ״נחים״
ברובאית מתעסקים בשטויות בטירונות ואח״כ קורעים את התחת בשגרות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
מה חדש...
במובחרות קורעים את התחת במסלול ואח״כ (יחסית) ״נחים״
ברובאית מתעסקים בשטויות בטירונות ואח״כ קורעים את התחת בשגרות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
נכון, אבל בשנים האחרונות הצבא עבר שינוי חזק מאד ולאו דווקא לטובה. מצד אחד הציוד האישי וציוד הלחימה שודרג מאד מצד שני הרבה מיכולות החייל סורסו עקב פחד מתאונות אימונים. חוץ מיחידות מובחרות אין היום אימונים בתחמושת חיה בלש"ב. חייל בגולני למשל מסיים שירות סדיר בלי שירה כדור אחד חי בתוך מבנה. רימונים חיים מחוץ לתחום בהגדרה. נהיגה חשוכה בדרך מבצעי ואו לוגיסטי כנ"ל. יוצא מצב שבעוד המיוחדות מאד שיפרו את הכשירות שלהם ביחס לתקופה שלי בשנות השמונים, דווקא "הגדודים" ירדו ביכולת. על מילואימניקים אני בכלל לא מדבר.
Sent from my SM-A720F using Tapatalk
https://www.ynet.co.il/news/article/SkgyfDSww#autoplay
מה אתם דואגים ? בYNET כתוב שכוחות המילואים יתאמנו כמו היממ...
הנגשת האימונים למרכז בפעם המליון, כרגיל זה יעלם כמו שזה בא.
מה הם כן אמורים ללמוד במסלול חי״ר ?
היו מס׳ שבועות של מטווחים סטטיים , תכלס קליעה למטרה , בעיקר בשבועות של ״קדם טירונות״ .
זרקו רימון אחד.
היה שבוע שדאות , היה שבוע של אימון ירי מתקדם, היה שבוע פקל״ים אישיים, שבוע כיתה, שבוע מחלקה. ספק אם פספסתי משהו. כל אחד מוסמך על פק״ל אחד ולא מכיר בכלל את השאר , אפילו לא לומדים לפרק את הנשק האישי , רק להוציא מכלול ולהעביר משחולת. בין לבין יש אימוני קרב מגע ברמת מבוא, בחני כושר , מסעות קצרים יחסית ללפני 20 שנה והעיקר הוא אבטחת מחנה שלכך מוקדשים רוב שבועות הטירונות והאימון המתקדם, שבוע חינוך גם היה.
אם הייתי יודע שזה האימון שמקבלים לוחמי חיזבאללה או אפילו חמאס - הייתי רגוע..
מה כוונתך שאומר חטיבת חי"ר רגילה
לאיזו חטיבה התגייס ??
עוד לפני שתשיב...
יש חטיבות חי"ר "רגילות" רציניות ומקצועיות ויש שפחות...
שווים ושווים יותר :-(
רגילה הכוונה לחטיבת חוד, לא חי״ר גבולות או מוטציות אחרות. חטיבה ״נחשבת״,בכוונה לא מציין איזו כדי לא להסית את הדיון .
הסמכה לרובאי 5 ואח״כ לרובאי 7 - התכנים אחידים גם אם הביצוע בשטח יכול להשתנות מיחידה ליחידה בגלל רמת מקצועיות שונה של המדריכים.
זה לא שבחטיבה אחת יעברו שלושה שבועות שדאות ובאחרת רק שבוע.
הרוב המוחלט של הזמן בפרקי ההכשרה ובקורסים תמיד מוקדש בעיקר לשמירות ולמטבחים.
זה חלק מהתפיסה המושרשת בצבא שרואה בחיילים שנמצאים בהכשרות ובקורסים כוח עבודה זמין וזול. כלבי שמירה, מלצרים, שוטפי כלים ופועלי-נקיון.
אחרי שקיצרו את אורך השירות הכולל בחצי שנה שזה המוןןןן, כבר לא נשאר לחיילים זמן-שירות מספיק שבו יוכלו להביא תועלת אמיתית, כשהם לא רק מוסמכים להיות מבצעיים אלא גם בעלי נסיון ומקצועיים. אז מה יעשה הצבא?... האם יתייעל באמת ויחתוך מההכשרות את בזבוזי הזמן?... מה פתאום. כדי להרויח את פרק הזמן הזה שבו לוחם מוסמך ומבצעי, יחפפו את ההכשרה.
אחר כך נתפלא איך קורה שנדרשים חמישה צנחנים כדי לגבור פיזית על חיזבאלון אחד.
האלוף בריק צודק בכל מילה. אבל הרושם הוא שכמו עם ניצולי השואה, גם כאן המערכת רואה בו ובשכמותו סוג של קוץ בתחת שכל מה שצריך זה רק עוד קצת סבלנות עד שגם הוא יילך לעולמו בשיבה טובה כמו כל קשיש אחר. ואז כבר לא יישאר מי שיצעק.
מי מכיר מסלול חי״ר מהתקופה הנוכחית ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הרוב המוחלט של הזמן בפרקי ההכשרה ובקורסים תמיד מוקדש בעיקר לשמירות ולמטבחים.
זה חלק מהתפיסה המושרשת בצבא שרואה בחיילים שנמצאים בהכשרות ובקורסים כוח עבודה זמין וזול. כלבי שמירה, מלצרים, שוטפי כלים ופועלי-נקיון.
.
סתם שאלה,
מי יעשה את זה אם לא החיילים?
זה האוכל שהם והחברים שלהם אוכלים אז לא בושה שהם יגישו כמו שהם מקבלים.
ולא בושה לשטוף את הכלים שהם אוכלים מהם.
ולא בושה לנקות את השירותים שהם מחרבנים בהם ואולי הם ילמדו להתייחס בכבוד הדדי כי היום זה החבר שלך ומחר זה אתה בתורנות שירותים.
וזו לא בושה לחנך לנקות את סביבת החיים שלך או בכלל להיות מעורב במרחב בו אתה חי ולא להתנהג כאילו אתה אורח שם.
ואלו כן ערכי ערבות הדדית שלוחמים (ובני אדם בכלל) צריכים להטמיע, ודברים שהולכים ופוחתים, והצבא הוא הזדמנות להחזיר.
ואם את כל המטלות האלו היו מבצעות חברות קבלן היית צועק שזה בזבוז כספי ציבור?
בתקופה מסויימת הייתי במסגרת צבאית עורפית בה יש חברת תחזוקה אזרחית, וההתייחסות של החיילים לציוד הכללי ולניקיון סביב היה הרבה יותר נמוך מאשר יחידה קרבית/כזו שהחיילים מתחזקים את עצמם.
זה בסדר לעשות תורנויות, אבל לא בכזאת פרופורציה לאימונים, הבן השני שעובר במקביל את אותם שלבים בעיקרון , ביצע עד כה 3 שבועות של תורנויות בלבד.
השאלה היא אם זה נניח אילוץ שנובע ממיקום ומבנה הבא״ח שדורש יותר עמדות שמירה או שגם בשאר חטיבות החי״ר 70% מההכשרה כלל לא מנוצלת לאימונים.
תכלס , אימוני חי״ר לא דורשים תקציב גבוה , האמצעים די זולים ביחס לכל מני יחידות יעודיות, מתסכל לדעת שזאת הרמה המבצעית של עיקר הכוח הלוחם.
ניר, הצבא כל כך גדול ומלא במנהלים.
צריך משרתים בזול בשבילם.
לוחמים זה לצבאות שיש להם אויבים. אצלנו אין.
אתה רואה , ניר? ניסית לנהל דיון רציני וקיבלת תגובה של טוקבק.
אני משווה את מה שכתבת למסלול חי"ר הכי עלוב בעולם שאני עברתי - וזה לא קרוב אפילו.
מצד שני אני רוצה להאמין שאחרי ההכשרה הבסיסית הזו, הלוחמים יקבלו את מה שצריך בהיבטים הלחימה המקצועיים- ביחידה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תודה אסף.
רציתי להחמיא לך על התגובה האינטיליגנטית שלך.
כול הקוראים החכימו ממנה מאוד.
חבל רק שהיא מבוססת על אמונה ולא על המצב האמיתי של הצבא.
על רצון לאמונה. באמונה תמיד הייתי חלש.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אתה רואה , ניר? ניסית לנהל דיון רציני וקיבלת תגובה של טוקבק.
אני משווה את מה שכתבת למסלול חי"ר הכי עלוב בעולם שאני עברתי - וזה לא קרוב אפילו.
מצד שני אני רוצה להאמין שאחרי ההכשרה הבסיסית הזו, הלוחמים יקבלו את מה שצריך בהיבטים הלחימה המקצועיים- ביחידה.
אסף.
פחות עניין אותי דיון, יותר אם יש כאן עוד הורים ללוחמים בחי״ר שיכולים לספר אם מדובר בכשל נקודתי או שזה המצב בכלל הצבא.
בינתיים נקווה שהנשיא טראמפ יבחר לקדנציה נוספת, ימשיך לחנוק את האירנים - מה שיקשה עליהם לממן את שכירי החרב מצפון ומדרום, ככה שלא נצטרך להתמודד עם תוצאות ההזנחה.
ד.א. זה לא אני שיושב ביציע ומחלק ציונים - זה החיילים עצמם שמרגישים שהמסלול שלהם זה חרטא.
תראה ניר,
האיומים על ישראל השתנו בשנים האחרונות.
אני משער שישראל לא צופה איומים צבאיים של קרבות מול צבאות של ממש כי אלו שעוד יש להם צבא אמיתי חתומים איתנו על שלום ויש להם ברית איתנו נגד איומים מבחוץ.
נשארנו עם לוחמה מסוג אחר ממה שהצבא בו גדלנו ידע לעשות. והצבא משתנה בהתאם לאיומים ובצדק.
יש לנהל את המב״מ.
בשביל זה צריך מודיעין מסוגים שונים, קומנדו וחיל אוויר.
יש מנהרות - המציאו אמצעים טכנולוגיים וחיזקו את מערך ההנדסה.
פלסטינאים - בגלל המגבלות של מחסור בכוחות חיר לוחמים ובגלל המיומנות והתעוזה שלהם החליטו בדרום לחנוק אותם מבחוץ, לנטרל את המנהרות ולירות כיפות ברזל.
נגד הבלונים הצבא מחפש ליצנים אבל עוד אין פתרון.
בשומרון מצליחים לשמר את המצב ומתפללים שלא תפרוץ אינתיפאדה.
חיזבאללה זה טילים ולוחמת גרילה.
חיל אוויר, אגוז ויחידות מובחרות.
בסוריה אין צבא ועסוקים לנהל איתם מב״מ ומתפללים שטראמפ יבחר והברית עם הרוסים תבריח את האירנים.
במעגל הרחוק יותר זה חיל אוויר וקומנדו וכמובן מודיעין/סייבר.
עכשיו נשאר המון חיילים.
אחרי שמכשירים אותם קצת הם מעולים. עולים שקל ועשרים ועושים עבודה מעולה בשמירות, מלצרות ומטבחים. לפעמים בטח גם גידור ועוד עבודות כלליות למען המעמד הבכיר והמדינה.
זה אולי לא מנומס בסגנון הצפון תל אביבי אבל זו תמצית המציאות.
זה לא בדיוק שחיזבאללה זה אירגון גרילה והצבא כיום רואה בו כצבא עוין שהוא האיום העיקרי.
כזה שיש לו מסגרות מסודרות של גדודים וחטיבות וכזה שמסוגל לבצע כיבוש בשטח הגליל גם אם הוא מוגבל במרחב ומוגבל בזמן.
למתאר הזה בעיקר צבא היבשה מתאמן.
כבר פחות רלוונטי להתאמן שוב ושוב על כיבוש פיתה סורית.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk