על שמורת אור כוכבים כבר שמעתם?
שילשום פגש אותי אחראי על הפקחים באיזור מכתש רמון או שיש לקרוא לו בשמו החדש מזה שנתיים בערך "מכתש רמון- שמורת טבע אור כוכבים בינלאומית – הראשונה במזרח התיכון"
מסתבר, שבכל איזור המכתש (אני פגשתי אותו בחניון לילה הר ארדון, אבל גם חניון לילה גוונים ולטענתו כל החניונים שבאיזור) חל איסור להדליק אור לבן אחרי רדת החשיכה.
מותר אור צהוב חלש.
היות ועדיין אין בחוק סעיף על זה אגב, הדו"ח שמתקבל הוא על גרימת נזק לשמורת טבע....
יש כאן מישהו שיודע ויכול לומר מהם גבולות שמורת החושך הזאת?
תגובה: על שמורת אור כוכבים כבר שמעתם?
רעיון נחמד, אבל לא עומד במבחן המציאות.
זאת גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה.
אני עיוור צבעים, לא יודע להבדיל ;)
מזל גדול שלא ביקש ממך לנשום באיטיות בכדי לא לגזול את החמצן במועט באזור :):):cool::cool: .
כן ... דברים מוזרים קורים ככל שמדרימים אצלנו במדינה.
יש מחשבות להפוך את מכתש רמון וסביבתו לאיזור חשוך לרווחת חובבי האסטרונומיה.
כמו שיש מחשבות של יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה (זו שלא מוכנה לשבת על כיסא עור בכנסת)
לסגור את כל שבילי ישראל לרכב , כי זה ממש מפריע לחיות הבר. :p
עכשיו לעיניין דו"ח (היה וניתן) אי אפשר לקנוס אדם בעבור עבירה על חוק שלא קיים !!
היה ואכן קיבלת דוח על גרימת נזק לשמורה , המר אותו לערער וזה יהיה אחד הדיונים הכי קצרים
שתעבור אי פעם בבית דין אזרחי :cool:. (זאת בהתחשב שכל עוונך הוא צבע הגרלנדה ולא דברים אחרים)
ובנימה אישית .
איסור "בידוריות" , איסור ליכלוך וכן גם איסור תאורת "מפעלי צין"
רק משפרים את חווית הלילה במדבר , הלו בשביל זה נסענו לשם :confused:.
כל אחד רואה את הפריזמה שלו.
נזקי זיהום אור לחי ולצומח - ידועים היטב.
בנוסף, חובבי האסטרונומיה יכולים למצוא מפלט במעט מאוד מקומות במדינה.
מה שנשאר זה למצוא איזון נכון ולהסביר אותו לציבור.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמוליקו
שילשום פגש אותי אחראי על הפקחים באיזור מכתש רמון או שיש לקרוא לו בשמו החדש מזה שנתיים בערך "
מכתש רמון- שמורת טבע אור כוכבים בינלאומית – הראשונה במזרח התיכון"
מסתבר, שבכל איזור המכתש (אני פגשתי אותו בחניון לילה הר ארדון, אבל גם חניון לילה גוונים ולטענתו כל החניונים שבאיזור) חל איסור להדליק אור לבן אחרי רדת החשיכה.
מותר אור צהוב חלש.
היות ועדיין אין בחוק סעיף על זה אגב, הדו"ח שמתקבל הוא על גרימת נזק לשמורת טבע....
מה עצבן אותו ?
תאורת מחנה שלך ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מה עצבן אותו ?
תאורת מחנה שלך ?
פגשתי את הפקח בשבת
והוא דווקא שיבח את הקבוצה,
"יש עם מי לדבר.."
משמח לדעת שהקבוצה מג'יפולוג :)
בסה"כ הסביר למה חל איסור להדליק אור בלילה..
זה לא נפתח כשרשור תלונה..
לא עצבן אותו כלום
ישבנו על כוס קפה והוא הסביר לי את הרציונאל מאחורי הדבר.
לא כעסתי או התרגזתי אז ואני לא מתרגז עכשיו,
יתרה מכך ביום חמישי הקרוב אני מוציא קבוצה אחרת לחניון נחל גוונים.
רק שעכשיו אני יודע מה המגבלות שם.
כן, גם אני יורד למדבר כדי להרגע לא לשמוע בידוריות ולא לראות דיסקוטקים.
אבל, כשמכינים על האש ויושבים לאכול ואח"כ יושבים עם גיטרות, אנחנו אוהבים שיש גם אור, כדי שנראה האחד את הבעות הפנים של השני.
אני גם חייב לציין שכמעט בכל הטיולים אני האחרון שהולך לישון כי אחת ההנאות הגדולות שלי היא לכבות את כל תאורת המחנה ולבהות בכוכבים לפחות חצי שעה, היו טיולים שכמה שעות.
שוב, לא מתלונן, מבין, לא מחפש איך לעבוד על החוק, מבין שאם אני שם זה חלק מהדברים שאני צריך לקחת בחשבון.
השאלה נבעה מהעובדה שניסיתי היום לחפש חומר כתוב בצורה מסודרת על ההגבלות, והגבולות המדוייקות של השמורה.
את אלה לא מצאתי וקיוויתי שמישהו כאן מכיר ויודע ואם אף אחד לא מכיר, לפחות אני מעלה את הנושא לתודעה.
אז כן אפשר לתת לי דו"ח או לא, אני יכול ללכת לבית משפט או לא זו לא הנקודה.
אחזור לשאלה המקורית בלי עצבים, (יש כ"כ הרבה דברים נוספים במדינה שמרגיזים, אבל אני באמת לא רוצה להכנס לשם).
האם מישהו יודע לכוון אותי לגבולות השמורה החשוכה הזאת ולהגבלות המדוייקות כהגדרתן?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הכוכב הכחול
פגשתי את הפקח בשבת
והוא דווקא שיבח את הקבוצה,
"יש עם מי לדבר.."
משמח לדעת שהקבוצה מג'יפולוג :)
בסה"כ הסביר למה
חל איסור להדליק אור בלילה..
שמח שדיבר עלינו טובות.
אגב, יש לך הכרות אישית איתו, או שפשוט נפגשתם, כמו שהוא פגש אותנו?
אם התשובה היא כן, אשמח למספר הטלפון שלו, אני בטוח שהוא ידע לתת לי את כל התשובות שאני מחפש בנושא וכך גם אוכל להעלות את החומר לכאן ממישהו מוסמך...
אגב בלילות עם ירח כפי שהיה בסופ"ש האחרון, הוא עושה זיהום אור בעצמו.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמוליקו
זה לא נפתח כשרשור תלונה..
לא עצבן אותו כלום
ישבנו על כוס קפה והוא הסביר לי את הרציונאל מאחורי הדבר.
לא כעסתי או התרגזתי אז ואני לא מתרגז עכשיו,
יתרה מכך ביום חמישי הקרוב אני מוציא קבוצה אחרת לחניון נחל גוונים.
רק שעכשיו אני יודע מה המגבלות שם.
כן, גם אני יורד למדבר כדי להרגע לא לשמוע בידוריות ולא לראות דיסקוטקים.
אבל, כשמכינים על האש ויושבים לאכול ואח"כ יושבים עם גיטרות, אנחנו אוהבים שיש גם אור, כדי שנראה האחד את הבעות הפנים של השני.
אני גם חייב לציין שכמעט בכל הטיולים אני האחרון שהולך לישון כי אחת ההנאות הגדולות שלי היא לכבות את כל תאורת המחנה ולבהות בכוכבים לפחות חצי שעה, היו טיולים שכמה שעות.
שוב, לא מתלונן, מבין, לא מחפש איך לעבוד על החוק, מבין שאם אני שם זה חלק מהדברים שאני צריך לקחת בחשבון.
השאלה נבעה מהעובדה שניסיתי היום לחפש חומר כתוב בצורה מסודרת על ההגבלות, והגבולות המדוייקות של השמורה.
את אלה לא מצאתי וקיוויתי שמישהו כאן מכיר ויודע ואם אף אחד לא מכיר, לפחות אני מעלה את הנושא לתודעה.
אז כן אפשר לתת לי דו"ח או לא, אני יכול ללכת לבית משפט או לא זו לא הנקודה.
אחזור לשאלה המקורית בלי עצבים, (יש כ"כ הרבה דברים נוספים במדינה שמרגיזים, אבל אני באמת לא רוצה להכנס לשם).
האם מישהו יודע לכוון אותי לגבולות השמורה החשוכה הזאת ולהגבלות המדוייקות כהגדרתן?
ממצפה רמון ועד חניון לילה נקרות מערב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמוליקו
שמח שדיבר עלינו טובות.
אגב, יש לך הכרות אישית איתו, או שפשוט נפגשתם, כמו שהוא פגש אותנו?
אם התשובה היא כן, אשמח למספר הטלפון שלו, אני בטוח שהוא ידע לתת לי את כל התשובות שאני מחפש בנושא וכך גם אוכל להעלות את החומר לכאן ממישהו מוסמך...
לי יש הכרות אישית איתו, אם תרצה אוכל לקשר ביניכם לטובת שיחה והסברים
ד"א אם יש לך שאלות על שמורות/חוקים/ מסלולים בדרום היפה אתה יכול לפנות אלי בפרטי ואענה לך על הכל בכיף
דבר טוב אחד לפחות אפשר להגיד על הרט"ג במכתש רמון.
ברוב החניוני לילה יש שרותים אקולוגיים.
תסתכלו מה קורה מסביב לחניונים בגזרת ים המלח . טונות של נייר טואלט.
לא מבין למה שם אין שרותים
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כל אחד רואה את הפריזמה שלו.
נזקי זיהום אור לחי ולצומח - ידועים היטב.
בנוסף, חובבי האסטרונומיה יכולים למצוא מפלט במעט מאוד מקומות במדינה.
מה שנשאר זה למצוא איזון נכון ולהסביר אותו לציבור.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
והגרילנדה בארדון זה מה ששבר את גב הגמל.
עושה שכל.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
דבר טוב אחד לפחות אפשר להגיד על הרט"ג במכתש רמון.
ברוב החניוני לילה יש שרותים אקולוגיים.
תסתכלו מה קורה מסביב לחניונים בגזרת ים המלח . טונות של נייר טואלט.
לא מבין למה שם אין שרותים
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
חייב להגיד .. אחרי כמה שעות שינה בחולות כסוי .. ראיתי בבוקר מישהו יוצא מהכספת ברזל הזאת .. ושאלתי מה הוא עשה שם ואז הסבירו לי שזה שירותים.. מודה שבחיים לא היה עולה על דעתי אפילו לבדוק ..
על שמורת אור כוכבים כבר שמעתם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמוליקו
שילשום פגש אותי אחראי על הפקחים באיזור מכתש רמון או שיש לקרוא לו בשמו החדש מזה שנתיים בערך "
מכתש רמון- שמורת טבע אור כוכבים בינלאומית – הראשונה במזרח התיכון"
מותר אור צהוב חלש.
זה מופיע היכן שהוא בהנחיות ספציפיות לחניון?
באותה מידה שיקנסו בעלי פרייבטים/אוטובוסים עם פנסי קסנון או סתם באור גבוה, שנוסעים רבע שעה שלמה בשטח בזיהום אור מקסימלי לחניון בארות, שמואר בעצמו כפנינה זוהרת במכתש..
אהה.. אבל זה יפגע בהכנסות רט״ג, אז נחריג אותו ונציק רק למי בחניונים החינמיים שלא מכניסים כסף לרט״ג.
אני רואה כבר את השלב הבא, עמדות בראש מעלה עצמאות ובמעבר גוונים לצביעת הפנסים של רכבים בכביש 40 לפס צר סטייל מלחמת העולם השנייה.
וכמובן חלוקת מגבונים לניקוי ביציאה.
אם כבר,
בואו נחשיך את כל מצפה!
ואת מלון בראשית על המצוק!
ואת בה״ד 1 כי ההילה שלו מזהמת מעשרות קילומטרים..
בקיצור,
בהתחשב בכל הרבה מקורות אור גדולים באזור המכתש, זה פשוט בלבולי ביצים והקרצצות נטו.
אבל עם חיוך. כדי להמתיק את הגלולה.
עוד נקודה שלילית לרט׳ג שנראה שכבר אין להם לאן לרדת.
נראה שמנכ"ל הרט"ג החל במסע יחצנות אגרסיבי לחיזוק מעמדו על חשבוננו. להערכתי הרט"ג ראו את הנהירה ההמונית והבלתי מוצדקת של עשרות אלפי משפחות משועממות לצפייה ב"נפילת המטאוריטים" ראו כי טוב והחליטו למנף את הנושא למיזם עיסקי בחיק הטבע.
מה שבטוח שהנהירה של עשרות אלפי מחפשי אטרקציות לילדים משועממים במכתש בשעות הלילה לא תיטיב עם הטבע במכתש שמאבד את צביונו הייחודי במהירות ( נזכר בלילות שרצתי במכתש בניווטי הבדד של בהד 1 בחיפוש נ"צ טרם השלטים והסימונים בשטח :)) .
מצרף קישור למיזם העיסקי של הרט"ג בעלות 50 ש"ח למשתתף.
https://www.parks.org.il/new/%D7%9E%...0%D7%95%D7%9E/
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
נראה שמנכ"ל הרט"ג החל במסע יחצנות אגרסיבי לחיזוק מעמדו על חשבוננו. להערכתי הרט"ג ראו את הנהירה ההמונית והבלתי מוצדקת של עשרות אלפי משפחות משועממות לצפייה ב"נפילת המטאוריטים" ראו כי טוב והחליטו למנף את הנושא למיזם עיסקי בחיק הטבע.
מה שבטוח שהנהירה של עשרות אלפי מחפשי אטרקציות לילדים משועממים במכתש בשעות הלילה לא תיטיב עם הטבע במכתש שמאבד את צביונו הייחודי במהירות ( נזכר בלילות שרצתי במכתש בניווטי הבדד של בהד 1 בחיפוש נ"צ טרם השלטים והסימונים בשטח :)) .
מצרף קישור למיזם העיסקי של הרט"ג בעלות 50 ש"ח למשתתף.
https://www.parks.org.il/new/%D7%9E%...0%D7%95%D7%9E/
מי שמפרסם כל שנה על "מטר מטאורים מדהים " הם התיירנים בדרום שעושים מזה קופה טובה,
השנה אפילו אמר לי אחד מהם שהוא יודע שזה לא מוצדק אבל כולם עושים את זה אז הוא זורם איתם ומשתף פעולה כי זה המון כסף בסוף שבוע אחד,
למרות שידוע שלרוב זה ערב אחד או 2 אתה רואה כל שנה פרסומים על "חודש של מטר מטאורים.."
שיטת הצפרדע.
בסוף כנראה הפקחים יהיו בשר התותחים של אוסף ההחלטות ההזויות האלו.
בוקר טוב,
אתחיל ואומר תודה למי שנתן לי ולמי שהציע את מספר הטלפון של מעיין, כמובן דיברתי איתו וקיבלתי את התשובות.
אנסה לעשות קצת סדר בבלאגן.
מטרת השרשור היתה תמימה לחלוטין, לא תלונה על מצב, אלה נסיון להבין אותו, מה מותר בו ומה הן המיגבלות.
אני חושב שכמו רבים מהשרשורים לאחרונה, גם השרשור הזה הפך קצת לשרשור הוצאת קיטור.
אני לא מצודד וגם לא נגד מי שהחליט להפוך את המכתש לשמורת אור כוכבים, כי אני לא באמת יודע מה עומד מאחורי המהלך, יש יאמרו בצע כסף, אחרים יגידו צורך של אנשים להתחבר עם הטבע, אני פשוט מקבל אותו בהבנה.
לתפיסתי, הטבע צריך להיות נגיש לכל מי שרוצה בהנחה שהוא שומר עליו ומשאיר אותו כמו שהוא גם לדורות הבאים (מבחינתי צעד כזה עוזר על השמירה של הטבע וזה מבורך).
אני לא חושב שהצעד הזה קשור לרוח הכללית שהתפתחה כאן בשירשור.
ולתשובות שלי עצמי :)
כמו שגבע כבר ענה כאן (תודה גבע) שמורת הטבע היא ממצפה רמון, בגדול כל המכתש ועד חניון הלילה נקרות.
מבחינת איזה אור מותר, אין חשיבות לאור חלש או חזק כפי שסברתי בטעות בהתחלה, אלא האור צריך להיות עם מנורות של אור חם ולא אור לבן, המנורות אמורות להיות 2700K או 3000K.
שוב, בצורה מינימאלית ומתחשבת.
לדעתי אלה לא דרישות מוגזמות ולא משהו שאמור לפגום לנו בהנאה, זה רק יכול להיות נחמד יותר.
לא הייתי לוקח את זה למקומות שליליים, זה לא נראה לי הכוון.