שבוע טוב לכולנו,
אני מעוניין לחבר וונטה חשמלית בקידמת הרדיאטור לצורך עזרה בקירור הרדיאטור.
אשמח לדעת מה הקוטר המכסימלי שכדאי להתקין, תודה.
Printable View
שבוע טוב לכולנו,
אני מעוניין לחבר וונטה חשמלית בקידמת הרדיאטור לצורך עזרה בקירור הרדיאטור.
אשמח לדעת מה הקוטר המכסימלי שכדאי להתקין, תודה.
גם סיקס וגם סופה, הם שניהם כלים שמערכת הקירור המקורית היא מעל ומעבר למה שהמנוע מחייב.
אם הרכב שלך מתחמם, תוספת של וונטה חיצונית רק תקנה לך עוד קצת זמן.
בנוסף, וונטה חשמלית, אם מסוג טוב שבאמת דוחפת כמות גדולה של אויר, היא צרכנית לא קטנה של זרם, מה שעלול להעלות את העומס ולקצר את חייב של האלטרנטור.
אם עדיין לא שוכנעת, אז פופולרי לשים 16 אינצ'.
רק שים לב לחבר אותו עם ממסרים.
לכל המתעניינים ברעיון הטיפשי שלי. אז ככה..
הגיפ אוטומט. לפנים הרדיאטור ישנו אינטרקולר לשמן גיר. מקום נסיעתי - דיונות+8 איש+..יולי אוגוסט+ אוטומט...צריך עזרה בקרור הגיר ולא במנוע
יש לך אולי רעיון יותר טוב ? גרשון?
- - - Updated - - -
בכל אופן תודה לכל המגיבים לעניין :p
מה קורה גיא. בנורמאל גם אני היתי מתבאס לקבל תשובות שמורכבות משתי מילים (ו700000 עמודי PDF) אבל תכלס- זה מה ששאלת. אם להוסיף מאוורר קדמי לפני רדיאטור סופה. ואז אנשים ענו לך די בצדק את מה שענו - כלומר לפחות אלה שענו לעיניין.
מעבר לכך, אם אתה נכנס כבר לפירוט- אין לך אינטרקולר, יש לך מצנן שמן גיר. ואני לא יודע מה יש לך מותקן - אך סביר להניח שהוא קטן מהרדיאטור המקורי שלך ולכן אני לא חושב שמאוורר 16 אינץ' יסייע הרבה.
אני כן יכול לומר לך שאני גם עם מצנן שמן גיר. למעשה אצלי יש מצנן שמן מקורי גדול למדי - אבל אצלנו ניתן להוסיף עוד מצנן וכך עשיתי. המצנן שהוספתי הוא מצנן איכותי ולא ספיישל איביי ב 120 שקל - אני עם מצנן שמן גיר של B&M - ולמצנן הזה אכן מחובר מאוורר נשלט של ספאל. הקוטר שלו לא 16 אינץ' כי זה פשוט ענק. יותר בכיוון 12 אינץ' ביום טוב.
אני יכול לומר לך שבעבודה עם סורק - מרגע הפעלת המאוורר לוקח כדקה עד שטמפ' שמן גיר מתחילה לרדת. אני אישית מפעיל את המאוורר בזחילת סלעים.
גיר אוטמת זה סיפור אחר.
התצורה המומלצת היא כזו:
מומלץ רדיאטור מים שיש מחליף חום לטובת גיר אוטומט. מבחינת חיבורים זה 2 ניפלים לצנרת שמן שעוברים בבריכה התחתונה של הרדיאטור.
עכשיו, זה אף פעם לא מספיק. אז מבחינת זרימה, הצינור החוזר ממחליף החום, אותו מחברים לרדיאטור נוסף (קולר שמן) בד"כ בגודל של 30*40ס"מ או משהו בסגנון (עלות סביב 200-300ש"ח) ואותו ממקמים לפני הרדיאטור הראשי.
גם כשאתה בזחילה, המאוורר המשוגע של הסופה ישאב המון אויר דרך הקולר הנוסף, וכאן נגמר לחלוטין הסיפור של התחממות גיר.
אני לא ממליץ לוותר על ממיר החום של השמן גיר שיושב בתוך הבריכה התחתונה. יש לו חשיבות גבוהה בעיקר כאשר הסל"ד סביב הסרק.
אגב, אם יש לך הידרובוסט, אז אותו סיפור גם איתו.
תודה חברה ,
...מכונאי אחד מקצועי טוען כי לא כדאי לחבר את השמן גיר לרדיאטור הראשי, בטענה כי ישנו חשש שפריצה ברדיאטור לשמן והלך הגיר... מה חושבים?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם הרדיאטור תקין, ולא מאיכות ירודה, ונוזל הקירור הוא נוזל טוב ולא זיוף, אז אין סיבה שזה יקרה.
זה נשמע כמו עצה מהסגנון של "לא צריך טרמוסטט בישראל. חם."
אפשר לוותר על עבודה עם מחליף חום במידה ואתה עובד עם רדיאטור יעודי + מאוורר מופעל מפסק טרמי (טרמוסוויץ') לטמפרטורות שאתה צריך.
נהוג לחבר גם לרדיאטור הראשי בשביל ששמן הגיר יתחמם מהר יותר ויגיע לטמפרטורת עבודה מהר יותר
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
יש דעות לכאן ולכאן (חפשו את השרשור של רענן בנושא עם הטרופר. נשפכו שם עמודים על גבי עמודים של טקסט בנושא).
עובדתית,
יש יצרנים שאצלם זה משולב, ויש כאלו שאצלם זה נפרד. כך ששתי הגישות מקובלות גם על מי שמתכנן רכבים. (לנדרובר, למשל, עברו מקולר אינטגרלי לקולר נפרד, במעבר מהדיסקו 1 לדיסקו 2).
אינטואיטיבית, בלי שום מידע בנושא, הייצי אומר שבמדינה עם אקלים חם כמו שלנו, יש יותר יתרונות בקולר נפרד (פחות סכנת נזק במקרה של ערבוב, פחות העמסה על קרור המנוע), מאשר חסרונות (התחממות שמן גיר יותר איטית בבקרים קרים, ובואו, אין אצלנו באמת בקרים קרים).
*חידוד:
אם פות"ש גר במסעדה/מג'דל שמס/בוקעתא/עין קיניה (שילוב של הרבה בקרים קרים, ויש שם לא מעט סופות) , אז יש יתרון לאינטגרלי ;)
איל,
אתה מפנה אותו לכתבה של רענן, וממליץ הפוך מהמסקנה של רענן.
אם לא שמים קולר מפלצתי, והרוב לא שמים, חייבים לחבר דרך "החליל" ( הרדיאטור של המים).
והסדר הנכון, מהגיר לקולר, ומהקולר לצליל, ומשם חזרה לגיר.
בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים, מי שנוסע נכון, ומשלב ל Low בזמן, עיקר העומס על הגיר, הוא בכלל לא בשטח.
עיקר העומס, והחימום, הוא בעליות ארוכות כמו יציאה מים המלח או עליה לירושלים.
במקרים כאלו, הקולר הממוצע ששמים, לא מספיק.
יתרה מזאת במאמץ רגעי, הרבה חום בזמן קצר, מים מפזרים חום הרבה יותר טוב.
ואם כבר הצטרפתי לשרשור הזה, אז כונס טוב, יותר חשוב מהכל.
אני אומר ששני הפתרונות מקובלים, ושניהם מוצגים עם כל המשמעויות שלהם בשרשור תגובות למה שרענן כתב
אם אני מסתכל על פתרון חבילת הגרירה בגרנד צירוקי ZJ אז הסדר הוא מהגיר לחליל, לקולר קטן ללא מאוורר לצד הרדיאטור הראשי וחזרה לגיר.