טופס שחרור אחריות לחילוצים מזדמנים. כן או לא?
מביא לידיעתכם את הנושא הבא למען הזהירות.
לא בטוח שהמידע משפטי. נכתב במקור ע"י חברנו יואב פולס
הדברים בשם אומרם.
________________________________________ __________________________
כתב שחרור ופטור מאחריות לפני שרצים לחלץ רכב תקוע, תקראו קודם את הכתבה.
| קאר-פדחילוץ רכב תקוע הוא סוגיה מורכבת ולעיתים עלולה ליצור נזקים לרכב המחולץ ואף לרכב המחלץ.
נזקים כאלו עלולים לגרור גם עלויות תיקון ותביעה מצד חברת ביטוח.
תקראו בעיון. https://car-pad.co.il/טיפים-ומחשבות/disclaimer/
________________________________________ __________________________
תגובה: חילוצים בשטח - WhatsApp
זהו המסמך המפורסם שניסח חברנו KOOKE, עוד בימי ג'יפטריפ העליזים....
הנושא הזה חשוב עד קריטי לכל מי שיוצא לו לצאת לחילוץ.
גם אצלי מונחים כמה וכמה עותקים כאלה כבר שנים רבות.
אינני משפטן, אבל יותר מכמה משפטנים רמזו לי שערכם האמיתי של מסמכים כגון זה במבחן בית המשפט, עלול להיות מוטל בספק. אל תשכחו לעולם שבית המשפט בישראל אינו היכל של אמת וצדק. גם לשופטים/ות יש דעות קדומות, גם הם/ן טועים/ות, ולא מעט. גם הםן/ לא תמיד ישרים/ות והגונים/ות (בלשון המעטה...) כי הם/ן רק בני אדם. אל תבנו על טוב ליבם ועל חוש הצדק שלהם.
יתרונו הגדול של המסמך הזה, וכנראה גם ייעודו האמיתי - הוא לצורך ייצור הרתעה. להוציא לאנשים את מחשבות הזדון מהראש. ואת זה הוא עושה טוב מאוד.
בקבוצות החילוץ שלנו כאן, אני מאמין חד-משמעית ובלב שלם שהאנשים מספיק חבריים והגונים זה לזה.
אבל בחוץ?... בחוץ מסתובבים המון חארות - ואני מצטער על הבוטות. חארות בעלי אינטרס מובהק לנסות להלביש על החילוץ הזה תביעה שתממן תיקון של נזקים קודמים. היו דברים מעולם.
לצערי, מי שאני מגדיר כ"חרא" בדרך כלל גם לא טיפש, ובמקרים רבים יודע לתכנן היטב את מעשיו מראש. לא שהוא נתקע בכוונה תחילה, אבל אחרי שנתקע, הוא כבר מחשב ומתכנן איך לצאת מזה בזול. ועם קצת מזל, אולי לגמרי בחינם. על חשבונו של המחלץ.
לכן, כפי שנאמר גם כאן - תהיו זהירים ותקפידו על כמה דברים:
חתימה על המסמך - שימו לב להבעות פנים ולהתנהגויות של אנשים כשאתם מציגים להם את המסמך ודורשים שיקראו ויחתמו. אם מישהו מהסס או מסרב לחתום, סימן שיש לו מה להסתיר. ואז מוטב שלא תחלצו. שלום שלום ואל תבוא לי בחלום.
אחרי החתימה, תיעוד מלא - צלמו את הרכב המחולץ מכל הכיוונים לפני שבכלל מתחילים לחלץ. חפשו שריטות, כיפופים, שברים, נזילות ושאר נזקים שקיימים לפני תחילת פעולת החילוץ.
המהדרין יקפידו גם לדרוש מנהג/בעל הרכב המחולץ שהוא יהיה זה שיחבר בעצמו את הרצועות והשאקלים לרכב שלו - ויקפידו לצלם גם את זה. אם יש איתכם מישהו שיכול לצלם סרטון קצר של מהלך החילוץ, גם טוב.
אל תתעצלו, לכל פרט ופרט באירוע כזה יכולה להיות משמעות אחר כך!
ברוב המוחלט של המקרים אתם תראו שאם לנהג הרכב התקוע יש מלווה, כמעט תמיד הוא יעמוד בצד ויצלם - מאותה סיבה בדיוק.... אז אל תתעצלו. שתהיה גם לכם תחמושת אפקטיבית למאבק המשפטי שאולי יגיע אחר כך.
הבעיה היא לא המחולץ.
הוא יילך בתום לב ויתבע את הביטוח שלו.
הביטוח יבוא לחפש אותך.
בנוסף,
אני,
ולא אף אחד אחר,
אחבר את הרצועות כשאני מחלץ.
עוד פרשנות משפטית (נכתבה ע״י חבר גיפאי ועו״ד):
כאשר אדם פונה למחלץ לא בשכר, הטופס בהחלט יכול לסייע הואיל והאמור נעשה בהתנדבות. בנוסף מומלץ לצלם סרטון וידאו של החילוץ ואף לוודא שבעל הרכב המחולץ מעגן את הרכב שלו באופן עצמאי( אפשר להסיר לו איך לחבר אך שייבחר לבד) ואף ניתן לבקש שיציין בקולו כי ידוע לו כי החילוץ מתבצע על פי בקשתו וכי לא תהיה לו כל טענה או תביעה כנגד המחלץ אם חלילה יגרם נזק. בנוסף ניתן תמיד לטעון כי החילוץ נעשה בהתאם להוראות חוק לא תעמוד על דם רעך הקובע חובה לסייע לאדם במצוקה. החוק האמור הוא המקבילה שלנו לחוק השומרוני הטוב ( אצלנו יש סנקציה למי שלא מסייע ואילו חוק השומרוני הטוב קובע חסינות מתביעה נזיקית בעקבות הושטת העזרה).
חשוב לציין כי האמור נאמר לגבי נזק לרכוש וכי יש גם לקחת בחשבון מה נסיונו של אותו מחלץ מתנדב בחילוצים, אך אם חלילה האירוע מסתיים עם נזק לגוף אזי המצב עלול להיות מורכב הרבה יותר מבחינת המחלץ במיוחד לאור האמור כי על פי דין חילוץ כהגדרתו בחוק היבש הוא רק על ידי מי שהוסמך לכך על פי דין.
סיכומה של חפירה, אם הייתם פונים אליי בכובעי כעורך הדין שלכם הייתי ממליץ לא לסייע כי קיימת חשיפה. אך בכובעי כג׳יפאי אני מסייע לא אחת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בנוסף,
אני,
ולא אף אחד אחר,
אחבר את הרצועות כשאני מחלץ.
כאן הטעות שלך. יש לזה משמעות.
אם משהו נתלש והתעופף ופגע ברכוש או גרוע מזה, בנפש, יחקרו טוב-טוב מי הוא זה שחיבר את הרצועה לאיזה רכב.
השאלה "האם אדוני מחלץ במקצועו, בעל תעודת הסמכה רשמית?...." תגיע גם תגיע.
אם כמו 99.9% מאיתנו התשובה היא "לא" - סיכוי סביר ביותר שאכלת אותה.
עצה ידידותית מחבר:
אתה תבדוק ותוודא אם נקודת הריתום ברכב שלו תקינה ושלמה, זה כן. אבל הוא יחבר.
אתה תעמוד לידו ותשגיח טוב-טוב שהוא עושה זאת כמו שצריך - אבל שוב - הוא זה שיחבר.
אתה תחבר את הצד של הרכב שלך - אבל הוא יחבר את הצד של הרכב שלו. אתה צריך ורוצה שהאחריות תיפול ברובה עליו ולא עליך.
תאמין לי. היו דברים מעולם. זה רק לטובתך.
נ.ב. - ואם מעורבת כננת בסיפור ופתאום קרה משהו, העסק יכול רק לקבל תפניות למקומות גרועים בהרבה ולהסתבך הרבה יותר.
אז דיר-באלקום. אני לא צוחק.
הדעה שלי על טופס השחרור מאחריות הזה לא השתנתה ב20 השנים האחרונות כשהוא עולה לדיון כל חורף.
הוא הזוי.
1. אני בחיים לא אבקש שמישהו יחתום על משהו.
2. אם מישהו ישלוף לי טופס כדי לחלץ אותי, אני אגיד לו תודה על לא דבר (ובשקט בשקט, אשמח שאנחנו לא חברים).
ובהרחבה:
אני מושך כל חורף כמה כלי רכב מזדמנים, פשוט בגלל הסביבה שאני גר ומטייל בה. רובם ככולם חילוצי שלולית או מעבר מים טריביאליים של ג'יפונים ופרייבטים. אם אני עובר בסביבה ורואה מישהו תקוע והוא מבקש יפה ויש לי זמן וזה לא טרחה גדולה, אני מושך אותו. תמיד עם רצועה שלי, (עדיף את זה על פני השרשראות והחוטים שמוציאים לי לפעמים...).
ואם השקוע לא בא לי טוב, או שזה חילוץ לא טריביאלי, אני פשוט אומר שלא מתאים לי, ונותן לו טלפון של חבר עם טרקטור שישמח לבוא תמורת הסכום הנכון. יש לי שני מקרים כאלו בזכרון מהחורף האחרון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זהו המסמך המפורסם שניסח חברנו KOOKE, עוד בימי ג'יפטריפ העליזים....
בדיוק.
הנושא צף בפייסבוק כאשר בחור חביב ניסה לנסח משהו בכיוון.
יצרתי קשר עם עו"ד שלמה מרבאום, ביקשתי את רשותו להעלות את הטופס לאתר.
שלמה הסכים, בדרך עבר על הטופס לוודא רלוונטיות, והטופס עלה.
הנושא הוא מאוד מורכב, וניתן להגיע איתו להמון מקרי קצה, עד כדי פגיעה בגוף ובנפש.
כל אחד מאיתנו מפעיל את שיקול הדעת שלו, בהתאם לנסיון שצבר. אם ניתן לצרף גם ניסיון שאחרים צברו - מה טוב.
אדם זר שאינני מכיר - אני לא אשים אצבע על הרכב שלו לפני שיהיה אצלי טופס חתום, מצולם בסלולרי ונשלח לג'ימייל.
מה שנמרוד אמר בדיוק.
זו גם בין היתר הסיבות שקבוצת החילוצים כאן מיועדת לחברי האתר.
בניגוד לדרור אני מאמין שרובם המכריע של האנשים ישרים וטובים ואני משתדל כמו נמרוד לסמוך על טביעת העין שלי בעת הבחירה למי לעזור.
כמו כל דבר בחיים אין ביטחון מוחלט.
יותר גרוע מבחינתי זה לאבד אמון באנשים.
זה מוביל לחברה רעה יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מה שנמרוד אמר בדיוק.
בניגוד לדרור אני מאמין שרובם המכריע של האנשים ישרים וטובים ואני משתדל כמו נמרוד לסמוך על טביעת העין שלי בעת הבחירה למי לעזור.
.
עד היום שלפתי את המסמך פעמיים, בגלל תחושת בטן שהתבררה כנכונה כשמישהו סרב לחתום.
תחושת בטן זה אחלה, הנייר הזה הוא ״וידוא הריגה״ למתחזים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מה שנמרוד אמר בדיוק.
כמו כל דבר בחיים אין ביטחון מוחלט.
יותר גרוע מבחינתי זה לאבד אמון באנשים.
זה מוביל לחברה רעה יותר.
בועז,
אתה מפספס את הנקודה.
האדם יאמר לך תודה ויזמין אותך אליו הביתה ל'על האש' כשאתה רק בסביבה.
חברת הביטוח שלו תתבע אותך על נזקים שנגרמו לו, אם נגרמו לו כאלה והוא יבקש להפעיל ביטוח.
כשאתה תבקש ממנו לשפות אותך על הנזקים, הוא יסרב.
האם הטופס יציל אותך? כנראה שלא.
האם טופס חתום מעמיד אותך בעמדה חזקה יותר מולו - כנראה שכן.
לא מוכן לחתום על הטופס - מסננת נהדרת.
אינני משפטן אבל נדמה לי שיש מושג משפטי שנקרא "שומר חינם".
אני חושב שאם בת משפט יצטרך להחליט בענין כזה הוא יחמיר דווקא עם אותו אחד שהיה לו מסמך כזה מוכן.
ואני מקווה לא להגיע למצב הזה ולהישאר תמים.
ביננו, כמה מכם נכווה ממקרה כזה? ועוד בשטח.
היה מקרה בזמנו נדמה לי על הכביש בכביש העולה לירושליים.
לא שמעתי מאז ולו על מקרה יחד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
עד היום שלפתי את המסמך פעמיים, בגלל תחושת בטן שהתבררה כנכונה כשמישהו סרב לחתום.
תחושת בטן זה אחלה, הנייר הזה הוא ״וידוא הריגה״ למתחזים.
אני אומר לך שאם מישהו היה שולף לי מסמך הייתי מחכה למישהו פחות הזוי שיעבור. זה אומר שאני כנראה מתחזה.
השאלה שלי רק, מתחזה למה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אינני משפטן אבל נדמה לי שיש מושג משפטי שנקרא "שומר חינם".
אני חושב שאם בת משפט יצטרך להחליט בענין כזה הוא יחמיר דווקא עם אותו אחד שהיה לו מסמך כזה מוכן.
ואני מקווה לא להגיע למצב הזה ולהישאר תמים.
ביננו, כמה מכם נכווה ממקרה כזה? ועוד בשטח.
היה מקרה בזמנו נדמה לי על הכביש בכביש העולה לירושליים.
לא שמעתי מאז ולו על מקרה יחד.
לי נסדקה לפני כמה שנים שמשה קדמית מכבל שנקרע.
במקרה הזה יש ביטוח שמשות אבל ביזבזתי לא מעט זמן להחליף אותה
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
בלי לפגוע באיש, סוכני ביטוח ועורכי דין חיים במצב תודעתי של עיסוק מתמיד בחישוב וניהול סיכונים. לכן אם תשאל עורך דין על חילוץ והנזקים האפשריים עבורך - הוא תמיד יידע להסביר על האפשרויות להיתבע. וזה בסדר כי הוא צודק - האפשרות קיימת.
כמו שסוכן ביטוח ישמח למכור לך פוליסה נגד זה.
אבל מה ההסתברות? כנראה זניחה עד אפסית.
אני קצת יותר מ25 שנה בשטח - ומעולם, מעולם! לא שמעתי מיד ראשונה על מקרה שזה קרה.
אז מבחינתי שראיתי עשרות רבות של חילוצים וחוג מכריי הרחב שהשתתפו בעוד עשרות רבות של חילוצים - ולא שמעתי אפילו על מקרה אחד של תביעה כזו כלפי מחלץ פרטי מזדמן כמוני כמוכם - מבחינתי ההסתברות היא כלום.
ולכן אני לא מתכוון להשקיע גרם של מאמץ כדי להחתים אף אחד על טופס כזה. ואם נדמה לי שמדובר בטיפוס שצריך להחתים אותו - וזה קרה לי בערך פעמיים - אני לא אתאמץ לחלץ אותו. כן, כבר הצעתי למישהו שיחכה לחורף, בטח השיטפון הראשון יוציא אותו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
נייר חתום זה המאה ה 20. אני בטוח שגם אם תדפיסו את המסמך, לא תמצאו עט באוטו.
מי מכם שחושב שזה נחוץ, תצלמו את המחולץ הפוטנציאלי מצהיר בכמה משפטים שהחילוץ הוא לבקשתו ושהוא משחרר אתכם מאחריות.
אני מסתפק במילה שלו.
מעולם לא סירבתי לבקשת חילוץ ובכמה עשרות או יותר חילוצים שבהם שיצא לי להשתתף עד היום, מעולם לא החתמתי ולא ניסיתי להחתים מישהו על טופס כזה או אחר.
באותן פעמים ספורות שבהן נתלש פגוש או נגרם נזק אחר דומה לרכב המחולץ (ואני זוכר לפחות 3 כאלה), הדבר היחיד ששמעתי מהמחולצים היה "תודה".
עמי (עו"ד קצת יותר מ-20 שנה).
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
למרות שנראה לי שאם הייתי רואה עיגולד אשכנזי כמוך באמצע שלולית כנראה שתחושת הבטן הייתה שאתה לא מזיק (ברובו..)
ואם כבר, אז אלו הכי מסוכנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
- - - Updated - - -
ואם כבר, אז אלו הכי מסוכנים.
אתה אל תפתח אצלו ציפיות ואשליות שהוא מפחיד מישהו..
זאבים עם עיגולדים בעור כבש.
אחרת מה איכפת לו לחתום?
מי שמסתובב עם מסמך כזה בתא כפפות, בעיניי, איבד את זה כג'יפאי.
במידה ואבקש עזרה בקבוצת החילוצים אני מודיע מראש שאם מישהו יגיע עד אליי מהקצה השני של הארץ וישלוף מסמך כזה, יבקש להקליט אותי מצהיר או כל דבר מעין זה, אודה לו מאוד ואשחרר אותו מהמשימה.
גם אם אגלה פעם בדרך הקשה שטעיתי, אני מעדיף לטעות ולהישאר אדם.