8 קבצים מצורפים
הוואן של עימרי – קמפר מסעות Mitsubishi Delica L300 4x4
ברוכים הבאים לפרויקט.
החדשות הרעות, עברתי ניתוח בברך ואני לא יכול לזוז יותר מידי.
החדשות הטובות, יש לי זמן לכתוב על פרויקט הוואן.
התוכנית היא לתעד את הבנייה כאן בג'יפולוג ולתרגם חלק מהתכנים לאנגלית לאתר שאני מקים לפרויקט.
-------------------------------------
קובץ מצורף 131474
חלק א' – מסמוראי טנדר למיצובישי L300
דברים טובים לוקחים 4 שנים. 4 שנים עבדתי על פרויקט הטנדר. למי שעקב, לאחר שהטנדר חזר לחיים לקחתי אותו למסע של 30 יום ברחבי הארץ. המסע היה תחילתו של פרויקט אחר שנמשך גם הוא 4 שנים וככל הנראה יסתיים בחודשים הקרובים. זוכרים את השיחה מעמוד 30 של שרשור הבנייה? שם עלתה השאלה האם לכתוב בג'יפולוג על המסע או לא. רון נחמן כתב "מצפה (כמו כולם פה) ליומן מסע מקיף. ומהכרותי אותך גם לוידאו, מחזה והירוגליף", הוא היה קרוב.
בג'יפולוג עדיין לא כתבתי על המסע, אבל הייתה לכך סיבה. לא כתבתי כי נשאבתי לפרויקט גדול ומורכב לא פחות מהטנדר. ב-4 השנים האחרונות כתבתי ספר על ההתמודדויות שהחיים הציבו בפני בשנות ה-20 לחיי. פוסט מלחמת לבנון השנייה והשלכותיה עד בניית הטנדר והמסע. ספר שלם שכתיבתו הייתה גם היא תהליך קשה וסבוך. מקווה שאוכל לפרסם פרטים בקרוב ושאהיה אמיץ מספיק להוציא אותו לאור.
אחרי המסע עברתי לברצלונה. במקביל לספר ולחיים עצמם, התחלתי לתכנן את הפרויקט הוואן.
לפני שלוש שנים כשניסיתי להבין מה הדרישות שלי מהרכב, הצבתי את המטרה הבאה: בניית קמפר מסעות, 4x4, שיכול לאכלס זוג לטיול של כמה חודשים (שנים?) ברחבי העולם. צפי יציאה למסע בתוך שנתיים ממועד קניית הרכב. מאז, התעדוף בחיים קצת השתנה והתרכזתי בכתיבת הספר. הזמן, איך לא, עבר מהר ואני בשנה איחור מתאריך היציאה המתוכנן, אבל זה לא מה ש באמת משנה, מה שחשוב הוא שעשיתי את הצעד הראשון וקניתי וואן.
אחרי הגדרת המטרות לפרויקט, התחילו ההתלבטויות על התצורה המתאימה. הראשונה הייתה בין תצורת וואן לתצורת ג'יפ SUV. לאחר שבחרתי בוואן, התלבטתי בין סינכרו טי 3 לבין מיצובישי L300. ארחיב על השיקולים לבחירת הרכב בהמשך, אך כמו שאתם רואים בתמונות, לבסוף קניתי מיצובישי L300 4X4 שעבר הסבה לקמפר. מאז שנקנה הוואן לפני שלושה שנים הרכב עמד בגבורה בנסיעות לטייל לדרום צרפת, כמה גיחות לפירינאיים, שבועיים במיורקה, שלושה שבועות בפורטוגל וכמה מפגשים עם המועדון הספרדי. מלבד החלפת פילטרים ושמנים הרכב לא דרש
יותר מידי תשומת לב. תמונות מצורפות לשרשור ומוזמנים לעקוב גם באינסטגרם או בפייסבוק.
קובץ מצורף 131468
איך ממשיכים
תצטרכו להיות סבלניים. בשלוש השנים שהוואן בבעלותי, לא התקדמתי הרבה מעבר להתקנת שנורקל והחלפת האגזוז, וגם זה היה בגלל אילוץ (ארחיב בהמשך מדוע התחלתי מהמשימות האלה).
בשנתיים -שלוש הקרובות אתעסק בעיקר בתכנון מחדש של הקמפר ואולי כמה משימות שלא מצריכות מקום נוח לעבוד על הרכב. כשאסתדר על סדנא או פינת עבודה נוחה, אני מתכנן לסיים עם השינויים שדורשים את אישורי משרד הרישוי ולאחריהם שיפוץ מכאני מלא ובנייה של הקמפר.
קובץ מצורף 131473 קובץ מצורף 131472 קובץ מצורף 131471
אשמח לשמוע תגובות והצעות בזמן שאני עם הברך מקובעת והרגל באוויר.
בדומה לפרויקט הטנדר, אני כאן כדי לשתף בתהליך כמה שרק אוכל. אתם כאן כדי להנות, לסייע ולדחוף אותי קדימה!
היום אני בן 36, פרויקט נוסף שימשך 4 שנים יהיה מתנה מושלמת לגיל 40.
מתחילים עכשיו, המשך כתיבה בקרוב...
עימרי
קובץ מצורף 131469קובץ מצורף 131470קובץ מצורף 131475
תגובה: הוואן של עימרי – קמפר מסעות Mitsubishi Delica L300 4x4
כל הכבוד !
מאחל לך החלמה מהירה וטובה, ושתפרסם לנו ... והרבה.
:)
עמרי, ראשית תהיה בריא. זה הכי חשוב.
יופי לשמוע שאתה נהנה מהמיצובישי, ובאמת צברת בו ימים ולילות.
אחרי חודשיים בסתיו של השנה שעברה עם הסינכרו, באה הקורונה וביטלה לנו את התכניות לשנה זו...אבל לא אבדה תקוותינו ובשנה הבאה נצא לטייל.
יופי... עוד משהו לשרוף עליו זמן + לחפש שוב בלוחות ואן לקמפר ולנסות לשכנע את האישה שהסכ נורמלי להתנייד ביום יום בואן 4x4 [emoji1787]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
שלום
אני עוקב בשקיקה ובקנאה אחרי פורומים וקבוצות של דליקה (L300+L400) בחו"ל. מדהים מה שאפשר לעשות עם הרכב ומעבר להיותו וואן על כל המשתמע מכך בהיבטים של מקום ואפשרויות בניה, הוא כנראה גם הכי קרוב ביכולות ל-SUV.
חייב לומר שאני נרגש לעקוב אחרי הבניה שלך ומאחל לך את כל ההצלחה שבעולם
אני גם כתבתי ספר על חוויותיי בצבא ושלי אף ראה אור לפני 6 שנים. אם תרצה להתייעץ בנוגע לכך או אפילו סתם אוזן קשבת אתה יותר ממוזמן.
יוני
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אחלה פרוייקט. אין לי הרבה(אולי בכלל) מה לתרום כי אני לא עוקב/מתעניין בקמפרים למיניהם. אבל כייף לראות ולקרוא בהחלט.
בתור מילואימניק שהיה בפנים ב 2006 אשמח לקרוא את הספר כשיצא לאור.
גם שלך yaki5500.
המון בריאות והצלחה.
איפה הטנדר אם כך?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אני לא יודע אם מותר לי לתת פרטים על מוצר שתיאורטית אני מרוויח כמה אגורות על כל יחידה שנמכרת אז שאחד המנהלים יפסוק בעניין לי זה לא ככ משנה
בוא נגיד שבשש שנים ראיתי מהספר הזה סכום שלא מספיק לסט מיגונים. משומש. וגם הצ'ק הזה מעלה אבק באיזו מגירה ולא נפדה כי הספר הזה עזר לי להשתחרר וזה היה שכרי האמיתי ממנו
אני לא מרוויח מזה, אז יכול לעדכן שהזמנתי עותק מקוון משוקן, עכשיו שיש לי זמן :)
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
המון בריאות והצלחה.
איפה הטנדר אם כך?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
שמור היטב. משמש כרכב טיולים כשאני מגיע לביקור.
לא ידעתי שקיים בכלל עותק מקוון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
אני לא יודע אם מותר לי לתת פרטים על מוצר שתיאורטית אני מרוויח כמה אגורות על כל יחידה שנמכרת אז שאחד המנהלים יפסוק בעניין לי זה לא ככ משנה
בוא נגיד שבשש שנים ראיתי מהספר הזה סכום שלא מספיק לסט מיגונים. משומש. וגם הצ'ק הזה מעלה אבק באיזו מגירה ולא נפדה כי הספר הזה עזר לי להשתחרר וזה היה שכרי האמיתי ממנו
תרגיש חופשי לפרסם באוף-טופיק.
ונחזיר את הדיון הזה לקמפרים ודברים משמחים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
13 קבצים מצורפים
חלק ב' – למה L300 ?
כשהתחלתי לחשוב על רכב לטיול ארוך התלבטתי בין שלוש קטגוריות עיקריות.
- SUV\ג'יפ – הנציג המוביל בקטגוריה Land Cruiser 78 Troop Carrier.
- וואן גדול – הנציג המוביל מרצדס ספרינטר 4X4 או מרצדס 410d ישן.
- וואן בינוני - פולקסווגן טרנספורטר סינכרו טי 3.
השיקולים היו טרייד-אוף של יכולות שטח אל מול מרחב מחייה ופסיליטיז. ג'יפ "אמיתי" עם אוהל גג בו רוב מרחב המחייה העיקרי הוא מחוץ לרכב אל מול וואן סגנון ספרינטר עם מיטה בגודל מלא המצויד בשירותים ומקלחת.
*כמובן שהיו עוד הרבה התלבטויות ורכבים פוטנציאלים אך ניסיתי לתמצת, מוזמנים להכווין אותי עם שאלות ספציפיות.
את דרכי בעולם השטח התחלתי בגיל 16 מאופנוע Yamaha DT. אחרי הצבא קניתי טרקטורון פולריס מגנום 500, ולאחריו סוזוקי ג'ימני וטנדר סמוראי. ליכולות השטח של הכלי תמיד הייתה השפעה מכרעת על הבחירות שעשיתי ולכן ה-Land Cruiser נראה כאופציה העדיפה. רכב שטח עם מכלולים מאסיביים, אמינות מנצחת ומוניטין של כלי הרכב המושלם למסעות. הבעיה היא שבאירופה קשה למצוא אותם והמחירים בשמיים (עוד יותר בספרד). לאוהל הגג הנחוץ בתצורה זו יתרונות וחסרונות. הפתיחה והסגירה יחסית מהירים ובקיץ יש זרימה טוב יותר של אויר. החסרונות עליהם חשבתי היו בעיקר סביב מזג אויר חורפי ו- Stealth camping - שינה באזור עירוני. הלנדקרוזר עדיין בגדר חלום ואם הייתי מטייל לבד הוא כנראה הייתה האופציה המועדפת. בתחילה הוא היה בקצה טווח המחירים אך כיום, נראה שהעלויות של הוואן + עלות צפויה לשדרוגים יביאו אותי למספר דומה. מבחינתי, החסרון הגדול של הקטגוריה הוא העדר מרחב פנימי - "סלון".
קובץ מצורף 131531
הקטגוריה השנייה של וואן בגודל מלא בסגנון המרצדס ספרינטר ודומיו נשללה בעיקר בגלל יכולות שטח מוגבלות. אפשרי בהחלט להביא וואן במימדים כאלה לביצועי שטח מספקים אך נראה שהעלויות לפרויקט כזה בשמיים ולא ניתן לעשות את זה חוקי בספרד. גם לטייל עם רכב ארוך במיוחד לא נראה לי תענוג גדול ואנחנו עדיין בשלב בחיים שמוכנים לוותר על חלק מהפינוקים.
הקטגוריה השלישית בה לבסוף בחרתי היא וואן בגודל בינוני (לא מצאתי שם יותר מוצלח לקטגוריה). זו אופציה לא רעה לזוג והאפשרות למרחב מחייה קטן ומוגן קסמה לנו. כשמצמצמים את הוואן-ים בגדלים בינוניים לאלו שמציעים יכולות שטח לא נשארות הרבה אפשרויות. טרנספורטר טי 3 סינכרו הוא אחד מהם. הסינכרו מגיע עם נעילות דיפרנציאל והילוך אחד נמוך. המחיר יחסית גבוה אך יש היצע בספרד וניתן למצוא אותם גם בגרסאת ווסטפליה (החברה שבנתה את פנים הקמפרים של לפולקסווגן). בהתחלה חיפשתי רק סינכרו, וככל שלמדתי על הרכב יותר הבנתי שהוא פחות מתאים למשימה. אני יודע של-T3 יש קהל גדול אבל סיפורים על טרנספורטרים שעולים באש, ציריות שנגזרות בקלות יתרה בשטח ומחיר גבוה רק בגלל התדמית, גרמו לי לוותר על הטנספורטר (אני עדיין חושב שהוא מגניב לאללה).
קובץ מצורף 131532
אופציה נוספת לוואן בגדלים דומים הייתה מיצובישי L300. או אם לדייק Delica L300 P25w. לא הייתי אומר שזה רכב נפוץ אבל בהחלט אפשרי למצוא אחד במצב טוב בספרד. מקור השם Delica מגיע מהיעוד של הוואן – Delivery Car. ממה שידוע לי עד כה, הרכב נמכר בעיקר ביפן, ספרד, רוסיה והסביבה, אנגליה, אוסטרליה ויבוא של השנים האחרונות בצפון אמריקה (גם תחת השם express, exceed, starwagon). המחליף שלו כאמור הוא ה- L400 המודרני (ביפן יש גם דור חדש שנקרא d5). ה-L400 כבר הרבה יותר נפוץ גם בגרסאת ה 4x4. ה- L400, נפוץ הרבה יותר אך העדפתי להתמקד בפשטות של ה L300 (עוד נדון בהמשך על החסרונות של ה L300).
קובץ מצורף 131539קובץ מצורף 131533
אחרי חיפוש בלוחות בספרד, נמצא רכב פוטנציאלי בבילבאו שבבסקים, מרחק 8 שעות נסיעה. שכרתי רכב ויצאתי לבילבאו לבדוק את הסחורה. דליקה משנת 1991 המצוידת במנוע טורבו דיזל 2.5 שעבר 172 אלף ק"מ.
בניגוד לפרויקט הסמוראי טנדר, שנבנה מערמת ברזלים חלודה, הוואן שמור מאוד ובמצב מכאני מעולה. מהאות M בלוחית הרישוי אפשר ללמוד שהוואן התחיל את חיו במדריד. הבעלים מספר שהוואן הספציפי הזה שימש בעברו כרכב הסעות לשגרירות ארה"ב. לאחר מכן עבר לבאסקים שם שימש כרכב טיולים ונשאר אצל אותו בעלים 25 שנים.
קיבלנו באופן זמני את המפתחות מהבעלים ויצאנו לנסיעת מבחן בכבישים הכפריים של הבסקים. הרכב נוסע טוב, המנוע נשמע מעולה ואין סימנים לעשן שחור במאמץ. גם כשהתאמצתי למצוא בעיות לקראת המשא ומתן על המחיר לא כל כך הצלחתי. אין חופשים בדרייבשאפטים, הרכב יבש לחלוטין לכל אורך רכבת הכוח וגם מערכת ההיגוי מרגישה הדוקה. יש מעט חלודה מתחת לרגלי הנהג אך בסה"כ המצב טוב מאוד לרכב בן כמעט 30 שנה. פנים הרכב שמור וסביבת הנהג במצב מדהים.
סיבוב קצר בנוף של הבסקים
קובץ מצורף 131542
פנים הרכב
קובץ מצורף 131535
אוהל הגג שהיה ברשות הבעלים הקודם:
קובץ מצורף 131537
דגם ה GLX מצויד בהגה כוח, מזגן, חלונות חשמל מקדימה, נעילה מרכזית מאחורה וסאנרוף גדול נפתח במרכז הרכב (הבעלים הקודם השתמש באוהל גג שהכניסה אליו הייתה דרך הסאנרוף). כמו מכלולים רבים גם רכבת הכוח הושאלה מהפאג'רו הישן (או מונטרו בשמו הספרדי), מה שכמובן אומר שיש לו Low אמיתי. הסרן האחורי מצויד במנגנון LSD אך השמועות אומרות שעם השנים היעילות שלה יורדת והיא דורשת שיפוץ רציני. הקמפר בתא הנוסעים האחורי נבנה לפני פחות משנה וכולל מיטה, ריהוט מלא, מערכת חשמל נפרדת, מערכת מים נקיים ואפורים, כירה, מקרר ומערכת חימום סטטית.
פאנל שליטה על הטעינה, מצב המים ומערכת החימום הסטטית.
קובץ מצורף 131538
תא המנוע מתחת למושב הנוסע
קובץ מצורף 131534
תמונה שמצאתי ברשת באתר החברה שעשתה את ההסבה לקמפר
קובץ מצורף 131536
המחיר המבוקש על הרכב היה גבוה מאוד והבעלים לא הראה סימני גמישות, להפך, נראה היה שהוא עומד להתחרט על הרעיון למכור את הוואן האהוב. אחרי שיחה ארוכה על הדיפנדר טנדר שברשותו, סמוראי-ים והתוכניות למסע הוא הסכים להוריד מעט במחיר.
קובץ מצורף 131541
לחצנו ידיים רק לאחר שהתחייבתי שהוא הראשון לדעת במקרה ואחליט למכור את הרכב (נראה שכמעט זלגו לו דמעות). נסענו חזרה לברצלונה ברכב השכור בדיוק שהתחילה סופת שלגים ובסופ"ש שלאחר מכן הגענו ברכבת לאסוף את הרכב.
אז יש וואן 4X4 ייחודי שעבר הסבה לקמפר. האם אפשר כבר אפשר לצאת למסע?
ניירת ממלכת ספרד
קובץ מצורף 131543
חידת מקום, היכן עצרנו בחזור?
קובץ מצורף 131540
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
SAN JUAN DE GAZTELUGATXE
- - - Updated - - -
עמרי, מי ביצע את ההסבה באוטו שלך ?
את הסינכרו שלי בנה Uro Camper בסביליה http://uro-camper.com
מבצעים שם עבודות רק למכונוית כפולות הנעה
היי,
את ההסבה עשתה חברה קטנה ומקומית (לדעתי גם לא הכי מקצועית) שמאז נסגרה.
יורו קמפר עושים פרויקטים משוגעים, הם מאה רמות מעל מי שעשה את ההסבה אצלי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
כייף לקרוא, תמשיך..
אם לא נתקלת עדיין, יש זוג שמטייל עם רכב כזה בעולם מעל עשור מתעד ומפרסם את המסע.
https://viajeros4x4x4.com/2015/12/08...rland-journal/
1 קבצים מצורפים
בוודאי שמכיר.
הם גרים לידי, כרגע מטיילים ברחבי אירופה עם דיסקברי. אני בדיוק מסיים את אחד הספרים שלו.
מה שהם עשו זה באמת מעבר ליכולות שלי, לצאת בלי יותר מידי הכנות לרכב או תקציב לטיול.
אנשים מאוד מיוחדים שמטיילים כבר כמעט 20 שנים.
משמאל בתמונה פבלו.
קובץ מצורף 131571
מירדור דה סאן חואן.
אחלה סיפור. תמשיך.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Oren Kipnis
SAN JUAN DE GAZTELUGATXE
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מירדור דה סאן חואן.
אכן Dragonstone from Game of Thrones, aka San Juan de Gaztelugatxe
13 קבצים מצורפים
פוסט לשבת...
בהמשך לסקירה מהפוסט האחרון, שמתי לב שפספסתי עוד כיוון מעניין. קמפר על בסיס טנדר flatbed. איזון מעניין בין עבירות למרווח פנים. אפשר למצוא טנדרים אמינים במחירים סבירים אך כאלה שכבר נבנו כקמפרים עדיין לא ראיתי בלוחות (התמונות מארה"ב). נראה לי שרק אני חושב על רכב כאילו הוא נשאר איתי לתמיד, ובמקרה הזה, רכב שאפשר להשתמש בו ליום יום (שולפים את הקמפר ומניחים ארגז פתוח). יש בספרד סדנאות כמו Uro-camper שמסבות היילקסים חדשים לקמפרים מפנקים אבל המחירים מטורפים. טויוטה ישנה, כמו בתמונה, בהחלט יכולה להיות מעניינת (פור ראנר חתוך אם לדייק).
קובץ מצורף 132918 קובץ מצורף 132919
בכל אופן אנחנו עם הוואן, לפחות לבנתיים.
הטיול הראשון שלנו היה גיחה קצרה לפירינאיים הספרדים.
אנחנו מטיילים לבד אז הטיול לא כלל שטח יותר מידי מורכב. עוד בבית, לפני שיצאנו, בחרתי נקודה בקרחת יער שאיתרתי בגוגל מפס. לנקודה הגענו לקראת חצות כשבחוץ מינוס 2 מעלות. באותו הלילה הבנו כמה חשוב מרחב המחייה הפנימי. מבלי לצאת מהוואן הכנו ארוחת ערב שטפנו כלים ובעיקר נהנינו מחדר חמים, יין וגבינות. בבוקר התעוררנו מעל העננים כשסבבינו מבצבצות פסגות מושלגות.
קובץ מצורף 132923
Panta de sau, שעה וחצי מברצלונה.
קובץ מצורף 132925
WRC Catalunya
קובץ מצורף 132924
Bardenas Reales
קובץ מצורף 132922
חוצה פירינאיים
קובץ מצורף 132920
גיחה של סוף החורף
בטיול הבא כבר חצינו את הגבול לצרפת ונפגשנו עם בחור שטייל שנה עם הדליקה שלו לבד באפריקה.
קובץ מצורף 132929 קובץ מצורף 132928
בקיץ נסענו לבקר חברים בפורטוגל ומשם לשבועיים בצפון ספרד. אחרי זה עשרה ימים במיורקה ומפגש דליקה באי.
באוגוסט האחרון חצינו את הפירינאיים שבעקבות הקורונה היו ריקים מאדם.
בסה"כ שלוש שנים בהן ניסיתי ללמוד את הוואן ולתכנן את השלבים הבאים.
בעיות
זווית הגישה מגבילה מאוד (ישתפר בעתיד עם גלגל קצת יותר גדול והגבהה, אך המבנה עדיין בעייתי).
אין מספיק מקום איחסון בקמפר ויש הרבה חללים שאינם מנוצלים.
תנוחת הישיבה במושב הנהג לא משהו בכלל. בעיקר מפריעה לי הזווית של הברכיים והלחיצה על הדוושות (נראה שהרגליים שלי קצרות מידי).
הגישה למנוע מתחת לכיסא בעייתית ותא המנוע צפוף מאוד.
נטייה להתחממות. לא לרמה שצריך לעצור, אבל כן לרמה שצריך להוריד את הרגל מהגז בעליות ארוכות בכביש (רק בכביש, לא בזחילה בשטח).
קובץ מצורף 132930
פלוסים
אמינות. רכב בן 30 אמינות חצה את ספרד כמה פעמים והדבר היחיד שהחלפתי בו היה שמנים ופילטרים פחות או יותר.
מרווח פנים. שני אנשים מתנהלים בכיף, יש 2 מקומות ישיבה בקמפר אחד מול השני עם שולחן באמצע.
חימום סטטי חובה. יש לנו מערכת חימום של webasto שמחוברת למיכל דיזל. תענוג אמיתי וביחד עם שמיכת הפוך והסאנרוף הופך את הוואן לחדר במלון עם ימבה של כוכבים.
זמינות חלקים.
קהילה, יש מלא מידע וחבר'ה שרוצים לעזור.
שינה נסתרת. אפשר לחנות באמצע העיר והוא לא מעלה חשד של קמפר.
קל לעבור ממצב סלון למצב שינה.
קובץ מצורף 132927
עם יכולות השטח אני חי בשלום. אני מבין שזה וואן ולא רכב עבירות. וואן, עם יכולות שטח סבירות שיוכל לקחת אותנו להרפתקאות בשטח בעבירות קלה עד בינונית (טוב נו, אולי בינונית ספציפית..).
שתי הבעיות העיקריות שעומדות בפני כרגע הן תנוחת ישיבה, נטייה להתחממות. אני צריך להבין איתכם ועם עצמי כמה הן ניתנות לגישור ובאיזה מחיר (אם בכלל...)
סיכום המצב המכאני
ציוץ מציק מהמתלים. זה נפתר ע"י גירוז אבל כל הזמן חוזר (אולי צריך להחליף את התפוחים כי הגריז בורח...).
רעש מחריד שנשמע כמו ציר הטורבו שהתפרק לחלוטין אבל התגלה כפחית מגן שהשתחררה ונגעה בגלגל התנופה בזויות מסויימות.
דוד אגזוז חלוד שהתחיל להתפרק.
לאחרונה התחיל קצת יותר עשן שחור.
בהתחלה המנוע היה מתחמם וגיליתי שנוצר וואקום במערכת קירור. זה נפתר אחרי שהחלפתי את הפקק של הרדיאטור. בנוסף, הורדתי קצת את הרגל מהגז בעליות (2500 סל"ד) והמנוע מצליח להתקרר גם בעליה ארוכה ביום של 40 מעלות. לאחרים בקבוצה אין את זה, אז מניח שאחרי שיפוץ כולל, פאן קלאץ, ניקוי מעברים במנוע, החלפת רדיאטור, זה יכול להיפתר. גם צנרת אגזוז חדשה בקוטר גדול יותר ושנורקל עוזרים למנוע לעבוד יותר יעיל (אכתוב בפירוט בפעם הבאה..), יש גם כאלה שהוסיפו אינטרקולר.
ההסבה לקמפר
היא אחלה לסופי שבוע, פחות מתאימה לטיולים ארוכים או נסיעה בשטח.
הבנייה מאוד אסתטית אבל ממש לא רובסטיות. כמו שכתבתי יש מלא שטחים לא מנוצלים.
חלוקת המשקל לא נכונה - המצבר הנוסף ומיכל המים באותו צד (של הנהג).
הגישה למערכת החשמל של הקמפר לא נוחה ואם צריך לתקן או לבדוק משהו צריך לפרק חצי קמפר.
בהמשך אבנה מחדש את פנים הרכב, בנתיים אנחנו נהנים ממנו ולומדים מה לא לעשות. באופן כללי נצטרך לוותר על הנוחות כדי לקבל עוד שטחי אחסון.
אולי גם אהפוך את הכיוון ככה שהוא יפנה שמאלה (לצד נהג). בצד הימני אי אפשר להתקין צלייה בגלל השנורקל והאגזוז יוצא מתחת לדלת – פחות נעים אם יושבים מתחת לצלייה וצריך להניע קצת.
Delica Camper Club
מסתבר שיש בספרד קהילה של 100 רכבים שמתחלקת בערך 60-40 בין L300 ל- L400 (לטובת השני). 200 אנשים, שחופרים כל היום בוואטסאפפ ומסייעים אחד לשני. הקבוצה נפגשת כמה פעמים בשנה לטיול שטח משותף שכולל בעיקר לילות עם אוכל טוב ושיחות על הדליקה. בשנה נורמלית הם גם עושים טיול שטח למרוקו.
קובץ מצורף 132932 קובץ מצורף 132931
ספרד אומנם גדולה אבל מסתבר שגם כאן כולם מכירים את כולם או שהמקריות חוגגת. מפגשים אקראיים בכביש המהיר, או תמונות שמגיעות אלינו כמה שעות אחרי שיצאנו עם הוואן.
קצת לפני הקורונה עשינו הפתעה לאחד החברים מהקבוצה שהיה צריך להחליף מנוע. בחור מבוגר שגר באיזה כפר באמצע שומקום במרכז ספרד ובחודשים האחרונים מטפל באמא שלו. בתאום עם זוגתו הגענו בהפתעה לקראת חצות ונשארנו לשלושה ימים שהפכו למפגש מרגש של חברי הקבוצה. סרטון מצורף:
https://youtu.be/aCgwGyTJ9V8
עד כאן להיום, התייחסותכם מבורכת.
פורים שמח!