תגובה: קניית סטיישן ב15000
אני עם סקודה פאביה ספייס 2008 כבר 7 שנים.
הרכב עם 550000 ק"מ שאני עשיתי מתוכם 450000.
הרכב נוסע כמעט כל יום כ-10 ק"מ בדרכי עפר.
הרכב מתקלקל מעט מאד וחסכוני בדלק (19-20 ק"מ/ליטר).
לא מכיר את המחירים שלהן היום אבל לא הייתי פוסל מראש רכב כזה גם עם ק"מ גבוה.
חשוב שלא תתבלבל בין "אמינות" ל"עדינות".
פרייבטים מודרניים יחסית הם נמוכים ועדינים. מכלוליים קריטיים חשופים לחלוטין במרחק סנטימטרים ספורים מפגעי השביל. הם מאוד-מאוד לא אוהבים מכות בגחון.
המועדפת עלי היא פוקוס דור II סטיישן (עד אמצע 2011) - מכונית מעולה. מרווחת, איכותית, עם מזגן פרוע ומכניקה פשוטה ואמינה ביותר, וגם תשאיר לך לא מעט עודף מהתקציב. גם צריכת הדלק פחות נוראה ממה שחושבים (ה-1.6 אוט' 2010 שלי עם ממוצע של 7.5 ליטר ל-100 ק"מ)
הפוקוס היא סמן ימני למאפיינים דינמיים מצטיינים של רכב אירופאי - שילוב בלתי מנוצח של נוחות נסיעה, התנהגות כביש ברמה סופר-גבוהה ואיכות-היגוי עילאית (ביחס למכונית עם הנעה קדמית). משהו שפעם היה חלק מה-DNA של פיז'ו - ואז הם זרקו את זה לכל הרוחות. זה שילוב שהיפנים והקוריאנים לא יודעים לעשות במכונית עממית.
אבל היא עדינה. נמוכה וחשופה, לא מיועדת לדרכי עפר ולא אוהבת את זה.
לא להתפתות לדור III (סוף 2011 והלאה) - מודרנית ונוסעת נפלא, אבל שוב נפילה באיכות הייצור והגיר הדו-מצמדי יכה אותך חזק בכיס.
מה לגבי מסחריות כמו קנגו וברלינגו?
יחסית קשוחות, מרווחות, די אמינות, ומתאים גם מבחינת התקציב.
חשבת על זה?
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
תודה רבה לעונים
לגבי הסקודה אני חייב לציין שיש לי פיתוי ללכת על זה, אבל מפחיד לקנות רכב עם יותר מ300 אלף קמ ולפי מה שאני מבין כל תיקון בגרמני יקר יותר מהאחרות..
דרור. כל הרכבים בשנתונים האלו כבר נמוכים ועדינים או שהפוקוס יותר מהאחרים?
תודה
יובל
- - - Updated - - -
ולגבי מסחריות נראה לי שלא.
רוצה משהו לא גדול מידי.. גם מבחינת עלויות תחזוקה וגם משהו שאשתי שרגיש בנוח לנהוג..
תודה
עשר שנים אחורה לא היו הרבה מכוניות סטיישן. השתיים שהיו פופלריות היו פורד פוקוס דור שני (סטיישן שנים 2008-2009) ויונדאי i30CW. יש לי נסיון בליסינג עם שתיהן והן סבבה. אני הייתי בוחר בפוקוס. הזהירו אותך מפוקוס דור 3 ובצדק. יונדאי i30CW דור שני - הדגם שהתחילו לשווק ב2013 - נהדר באמת, קפיצת מדרגה מבחינת יונדאי, אבל יש לו בעייה אמיתית של גובה. הוא ממש נמוך גם ביחס לפריבטים אחרים. ממש בעייה בישוב עם כבישים גרועים ובאמפרים, על אחת כמה וכמה אם אין אספלט כמו שאתה אומר.
אז כאמור, אני הייתי מתמקד בפוקוס סטיישן 2008-2009.
כל הפוקוסים נמוכים ועדינים.
מצד שני, על הכביש הם אדירים.
המנוע לא חזק, אבל לתחבורה יומיומית הוא מספיק. אבל ההתנהגות... תענוג. שפתיים יישקו.
דור 1 ודור 2 הם האמינים. 1.6 עם 100 כ"ס - קצת חלש עם האוטומט (4 היל' פלנטרי). יש גם מעט ידניות ושווה לחפש אותן. 2.0 עם 145 כ"ס - מנוע של מאזדה 3/6, ביצועים מצויינים, אוטומטי בלבד (4 היל' פלנטרי).
דור 3 נוסע טוב (מנוע 1.6 עם 125 כ"ס או 2.0 עם 170 כ"ס) אבל הוא כבר מלכודת (גיר פאוורשיפט רובוטי-דו-מצמדי איום ונורא) אלא אם תמצא ידנית וזה כבר בינגו גדול ומומלץ. אחרי מתיחת הפנים עם מנוע טורבו 1.5 ו-150 כ"ס זה רכב חזק ומהיר - הגיר האוטומטי כבר טוב (פלנטרי) אבל מנוע הטורבו מכין הפתעות (בעיות באטם הראש) וממילא לא בתקציב....
בתקציב הנמוך שלך אתה רוצה רכב פשוט ואמין. מנוע אטמוספרי, גיר פלנטרי או ידני. בלי תעלולי טכנולוגיה שמיועדים רק להפיל אותך בפח עמוק ויקר.
בסכומים האלה האירופאיות יותר חדשות ובד"כ עם פחות קילומטרים.
יפניות וקוריאניות בסכומים כאלה הן כבר גרוטאות - ישנות יותר, עייפות, אמינותן מאחוריהן.
אוקטביה זה רכב נמוך מאוד. כשהייתה לי אוקטביה הגבהתי אותה עם קיט מקורי מהיצרן. ללא הגבהה, עוקת השמן בסכנת חיים ויצא לי כבר לראות רכבי פולקסווגן עם עוקה שבורה בשטח.
ב15000₪ זה כמעט לא עניין של דגם אלא רכב מבית טוב ומוכר והרבה מזל.
הייתי מכוון לרכב פחות קשיש.
לדוגמה, לא סטיישן, אבל עזרתי לאחייניתי וקנתה פיזו 301 שנת 2014 עם 90000 קמ רק ב20000₪.... מאדם פרטי, וזה הדגם היותר מפואר אוטומטי.
ה301 רכב מאוד פשוט ולמרות המוצא הצרפתי עם פוטנציאל אמינות לא רע, הגרסה היותר פשוטה עוד יותר זולה .
מה לגבי הדגמים הראשונים של הדאציה לוגאן סטיישן? 5 מקומות ולא ה7 מקומות, רכב רומני ידני פשוט וגבוה זה כיוון טוב
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
בסכום הזה אפשר למצוא “סטיישנים״ מוגבהים כגון יונדאי טוסון, הונדה CRV וקצת פורסטר.
עם השניים הראשונים יש לך סיכוי סביר למצוא רכב עם נתונים טובים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כל הפוקוסים נמוכים ועדינים.
מצד שני, על הכביש הם אדירים.
המנוע לא חזק, אבל לתחבורה יומיומית הוא מספיק. אבל ההתנהגות... תענוג. שפתיים יישקו.
דור 1 ודור 2 הם האמינים. 1.6 עם 100 כ"ס - קצת חלש עם האוטומט (4 היל' פלנטרי). יש גם מעט ידניות ושווה לחפש אותן. 2.0 עם 145 כ"ס - מנוע של מאזדה 3/6, ביצועים מצויינים, אוטומטי בלבד (4 היל' פלנטרי).
דור 3 נוסע טוב (מנוע 1.6 עם 125 כ"ס או 2.0 עם 170 כ"ס) אבל הוא כבר מלכודת (גיר פאוורשיפט רובוטי-דו-מצמדי איום ונורא) אלא אם תמצא ידנית וזה כבר בינגו גדול ומומלץ. אחרי מתיחת הפנים עם מנוע טורבו 1.5 ו-150 כ"ס זה רכב חזק ומהיר - הגיר האוטומטי כבר טוב (פלנטרי) אבל מנוע הטורבו מכין הפתעות (בעיות באטם הראש) וממילא לא בתקציב....
בתקציב הנמוך שלך אתה רוצה רכב פשוט ואמין. מנוע אטמוספרי, גיר פלנטרי או ידני. בלי תעלולי טכנולוגיה שמיועדים רק להפיל אותך בפח עמוק ויקר.
בסכומים האלה האירופאיות יותר חדשות ובד"כ עם פחות קילומטרים.
יפניות וקוריאניות בסכומים כאלה הן כבר גרוטאות - ישנות יותר, עייפות, אמינותן מאחוריהן.
במחירים של הדור 3 עם הגיר הכפול מצמדים זה כבר לא כזה הימור, האוטו עולה גרוש וחצי.
אם הולך לך באוטו גיר אתה מחליף גיר, במקרה של הפוקוס אתה מחליף אוטו, המחיר כבר די דומה.
אם זאת הגיר הזה לא כזה נעים גם שהוא תקין אבל עדיין (אחותי הגדולה למשל לא ממש מבינה על מה אני מדבר, האוטו נוסע) במחירים שהם נמכרים היום 15 אלף לאוטו שמור שנת 2014+- זה גרוש וחצי.
אני לא אוהב את הפורדדים כל-כך שמעתי את הסיפורים על הדינמיות, איכות נסיעה עד שקניתי פורד s-max והאמת לא התרגשתי מימנה יותר מידי, מאוד אהבתי אותה אבל לא נהנתי לנהוג עליה.
בהצלחה
לא יודע לגבי מחיר, אבל sx4 יחסית גבוהים. בשנתונים הראשונים אני לא חושב שהיו סטיישן, אבל ייתכן ואני טועה.
רכב אנמי משעמם, פשוט וזול. בדיוק מה שאתה צריך
(ועם כל הכבוד לדרור, דינמיות מעניינת לי ת'תחת. ב400₪ אתה רוצה כוח אמפראז'???).
לא בדקתי איך היא בשבילים, אבל פיזו 307 סטיישן תשאיר לך הרבה עודף בכיס.
רובן עם מנוע 2000 שזה בונוס נחמד.
רכבים פשוטים "של פעם" אבל מאובזרים בטיחותית ונוחים.
לדוגמא:
https://www.yad2.co.il/s/c/9b2jjspa
(אין לי קשר למודעה)
נוחות כוללת (נוחות נסיעה+נוחות ישיבה/תנוחת נהיגה) חשובה לי.
אפשר להתווכח על התנהגות כביש טובה - פעם היו הבדלים מוחשיים בתחום הזה - אירופאיות התנהגו הרבה יותר טוב מהיפניות ובוודאי מאמריקאיות. היום הפערים נסגרו והסטנדרטים בתעשיה התיישרו - כבר אין מכוניות שלא "מתנהגות טוב" ובאופן בטוח. וגם אם נניח שעדיין יש פערים, מערכות בטיחות כמו ESP דואגות שלא תסתבכו בצרות ועושות את זה מצוין.
אבל רוב המכוניות המודרניות באמת מנותקות לחלוטין מתחושות - ולעומתן עדיין יש כמה שעדיין מאוד מהנות לנהיגה - למי שזה חשוב. לי למשל.
תודה רבה לעונים!
דרור. אתה יודע אם היונדאי אמורה להיות פחות עדינה בשבילים?
ואם האופציות זה רכבים באותו קילומטרג אז היונדאי עדיף?
אני מבין נכון?
יובל.
נמרוד, יש לפוקוס סטיישנים 2010 ואני די בטוח שגם 2011.
אני מכיר אחת כזו שעוברת חיים קשים מאוד, ושורדת בגבורה, כולל גרור וכולל שבילים.
לאחיו של הבעלים יש I30 CW שעוברת חיים קצת יותר קלים, אבל נמצאת הרבה יותר בשבילים ולא פעם עם גרור.
שתיהן שורדות יפה.
יש לציין ששני האחים בעלי נסיון לא מבוטל בהכנסת רכבים רכים לשטח, הם באמת טובים בזה.
ולפעמים גם בהוצאתם.....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
. ב400₪ אתה רוצה כוח אמפראז'???).
300
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה רבה לעונים!
בדקתי יונדאי אחת ולא קניתי.. עוד מחפש פוקוס או יונדאי..
מישהו שאני מכיר מוכר b4 סטיישן אז חשבתי אולי בכל זאת אלך על זה.. מבחינת גובה. קראתי כאן בפורום על כאלו שרצו להגביה..
יש כאן מישהו שעשה את זה?
ראיתי ביוטיוב שיש אפשרות להגבהה 4.5 סמ בצורה חוקית.
אחרי ההגבהה הזו זה יהיה כמו רכב רגיל או יותר גבוה?
- - - Updated - - -
וחוץ מהעניין של הגובה..
זה אמור להיות רכב אמין?
חוץ מצריכת דלק יחסית גבוהה..יש עוד משהו שצריך לקחת בחשבון?
תודה וסופש גשום ונעים!