תגובה: התיעצות על מצלמת אבטחה
אנחנו בבית עם מצלמות YI, פנים וחוץ. התקנה קלה, עובדות סבבה כבר מעל לשנתיים, איכות תמונה מצויינת, האפליקציה בנייד יחסית נוחה לתפעול, שומרים על כרטיס זיכרון שמתנקה אוטומטית ואז אין דמי מנוי לאחסון. מה שכן- הן תלויות בחיבור חשמל ואין סוללת גיבוי ( מורידים חשמל בבית אז אין מצלמה..). המצלמה החיצונית מחזיקה יפה את תלאות מזג האויר, והיא גם מתריאה ( צפצוף חזק)בזיהוי תנועות בחצר ( אופציה שאנחנו מפעילים בלילה), בפנים יש לנו את הפשוטות, אצל אמי התקנתי פנימית נשלטת מרחוק שמאפשרת לי לוודא שהכל בסדר איתה עם יכולת הנעת העדשה 360
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
אנחנו בבית עם מצלמות YI, פנים וחוץ. התקנה קלה, עובדות סבבה כבר מעל לשנתיים, איכות תמונה מצויינת, האפליקציה בנייד יחסית נוחה לתפעול, שומרים על כרטיס זיכרון שמתנקה אוטומטית ואז אין דמי מנוי לאחסון. מה שכן- הן תלויות בחיבור חשמל ואין סוללת גיבוי ( מורידים חשמל בבית אז אין מצלמה..). המצלמה החיצונית מחזיקה יפה את תלאות מזג האויר, והיא גם מתריאה ( צפצוף חזק)בזיהוי תנועות בחצר ( אופציה שאנחנו מפעילים בלילה), בפנים יש לנו את הפשוטות, אצל אמי התקנתי פנימית נשלטת מרחוק שמאפשרת לי לוודא שהכל בסדר איתה עם יכולת הנעת העדשה 360
יש אפשרות לגשת לכרטיס זיכרון מהאפליקציה? חיפוש על ציר הזמן וכו'?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
יש אפשרות לגשת לכרטיס זיכרון מהאפליקציה? חיפוש על ציר הזמן וכו'?
כן. לא נגעתי בכרטיסי זיכרון מאז ההתקנה. הכל באפליקציה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
אפשר עלויות, שם וטלפון מתקין, או לינק למוצר בבקשה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ronen7k
חבר שלי הזמין מצלמה כזו -
https://m.banggood.com/iw/GUUDGO-4X-...51535660952402
אני לא מבין בזה וגם החבר ,
אני צריך גם מוצר כזה לכניסה לבית (פרטי) והשאלה אם זה מוצר סביר
ואם יש לכם משהו דומה להציע שהוא יותר טוב עד 200 ₪
ועוד מצלמה על אותו בסיס לתוך הבית.
אשמח לעזרה במציאת קישורים , לא מבין בזה כלום.
תודה
גנבו לי את השרשור ,
עדיין אשמח להתייחסות ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמוליקו
אפשר עלויות, שם וטלפון מתקין, או לינק למוצר בבקשה?
מצלמת yi בגוגל- יש מגוון דגמים: חיצונית דגם אחד ופנימית כמה ( נשלט/לא נשלט)- תראה מי האתר בישראל שמוכר הכי זול. התקנה לבד ( בורג). מורידים אפליקציה, מתחברים וזהו. שים לב שצריך בסמוך לשקע חשמל. למצלמה החיצונית שרציתי למקם גבוה על הגג העברתי נקודת חשמל
גם לי יש מצלמה חיצונית של yi (אחת מהחברות של שיומי). מחיר רגיל 60-70 דולר בחנויות הסיניות, קניתי בשתי הזדמנויות מצלמה כזו (yi outdoor 1080) ב ערך ב-30 דולר כל אחת. צריך סבלנות, מדי כמה חודשים המחיר יורד למבצע כזה או אחר.
קניתי גם מצלמה לשימוש בתוך הבית שלהם yi 1080 נדמה לי, בכ-25 דולר במבצע אחר... בדקתי שהיא עובדת היטב אבל עדיין לא מעבר לזה. אוכל לחפש ולשים קישורים אם זה מעניין.
נשלח מהנייד
אני כבר מעל חצי שנה עם 2 כאלו https://www.aliexpress.com/item/3283...27424c4d5Mqrjy
בינתיים מאוד מרוצה, חיבור פשוט לרשת האלחוטית. מקליט על כרטיס זכרון (יש אפשרות לגיבוי בענן אבל לי זה מיותר)
חיברתי אותן במקום כזה שהצילום לא פוגע בפרטיות של המשפחה פשוט כי אני לוקח בחשבון שכל אחד (פחות או יותר) יכול להתחבר אליהן.
מאותה סיבה לא התקנתי בתוך הבית אלה רק בחוץ.
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
אני כבר מעל חצי שנה עם 2 כאלו
https://www.aliexpress.com/item/3283...27424c4d5Mqrjy
בינתיים מאוד מרוצה, חיבור פשוט לרשת האלחוטית. מקליט על כרטיס זכרון (יש אפשרות לגיבוי בענן אבל לי זה מיותר)
חיברתי אותן במקום כזה שהצילום לא פוגע בפרטיות של המשפחה פשוט כי אני לוקח בחשבון שכל אחד (פחות או יותר) יכול להתחבר אליהן.
מאותה סיבה לא התקנתי בתוך הבית אלה רק בחוץ.
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר אלוני
הקישורים לא נפתחים..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ronen7k
הקישורים לא נפתחים..
https://he.aliexpress.com/item/40007..._content=47843
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ronen7k
הקישורים לא נפתחים..
אצלי נפתחים
נשלח מהנייד
חפש את זו YI Outdoor Waterproof Security Camera 1080p Wireless IP
אם אתה לא ממהר ויש לך פייסבוק תצטרף לקבוצה שנקראית Alibuy יש שם קופונים למצלמה הזו פעם בכמה שבועות.
הלינק שמאיר אלוני צירף זו אותה מצלמה ואם הקופון שלו עדיין זמין זה מחיר מצויין.
צריך גם כרטיס SD אפשר לקנות בארץ המחיר כמעט זהה
ליאור
1 קבצים מצורפים
לא נפתחים לי מהטלפון ,
אנסה בהזדמנות מהמחשב בבית.קובץ מצורף 131766
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ronen7k
לא נפתחים לי מהטלפון ,
אנסה בהזדמנות מהמחשב בבית
אני די בטוח שזה בגלל שעלי אקספרס מנסה להציג לך את האתר בעברית והקישורים נהרסים.
נסה לבחור אתר גלובלי בעלי אקספרס, באנגלית ורק אז לפתוח את הקישור.
נשלח מהנייד
אני כבר באמת מבולבל ..
יש את זו
וגם כאן
וכאן
וזו זולה ??
אני ממש לא מבין , מה להזמין
ועוד משהו חשוב , רצוי שהכבל יצא מאחורי החיבור לקיר ולא ככה חשוף מתחת למצלמה .
שלוש הראשונות כנראה זהות ויש לי 2 כאלו Xiaomi outdoor 1080 - תמונה טובה מאד.
אם היית רוכש במבצעים של שבוע שעבר זה היה בכחצי מחיר...
האחרונה שונה. לא מכיר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ronen7k
אני כבר באמת מבולבל ..
אני ממש לא מבין , מה להזמין
ועוד משהו חשוב , רצוי שהכבל יצא מאחורי החיבור לקיר ולא ככה חשוף מתחת למצלמה .
לא רק אתה...
באופן כללי יש הצפה של מצלמות אבטחה ופרוטוקולים למכביר (סוגי מצלמות, העברת אנרגיה, סוגי אחסון תמונות ועלויות כרוכות, סוגי שידור והעברת ווידאו, אורכי מיקוד, צילום לילה וטכנולוגיות זיהוי חכמות וכו') ומאוד מאוד קשה לקבל החלטה מושכלת עם כל ההיצע האדיר הזה.
כדי לעזור לצמצם את הבחירה ולמקד אותה, כדאי להחליט/ להבין מצב לגבי כמה פרמטרים (עוד לפני שניגשים לפתרונות מקצועניים):
- האם מדובר רק על מצלמה אחת או שיש סיכוי שיהיה מדובר על רשת מצלמות? (אם יותר מאחת - רצוי שיהיו מצלמות של אותו יצרן או שאפשר להתחבר אליהן דרך תוכנות/אפליקציות צד ג')
- האם יש לך אפשרות חיווט נוח לחשמל ו/או ווידאו (לפי הטכנולוגיה הנבחרת)?
- האם יש לך מערכת Wi-Fi ברמת קליטה טובה בכל המקומות בהן יהיו מצלמות? קריטי לשימוש במצלמות עם Wi-Fi ואיכות האנטנות שלהן.
- כמה חשובה איכות התמונה [לא רזולוציה] (לצורך זיהוי פנים, מספרי רכב ביום/לילה)
- מה מאפייני האזור/ים שאתה רוצה לכסות (מבחינת פנים/חוץ, טווח מרחק וזווית הצפיה, סיכון וונדליזם)? לפי זה בוחרים אורך מוקד/PTZ/הקמת תורן/כמות מצלמות הגנה וכו'
- מה טווח המחירים שמוכנים להשקיע?
בטח יש עוד פרמטרים חשובים שלא עולים בדעתי כרגע.
אחרי כל זה יש כמה כללי אצבע/תובנות שעוזרים:
חיישני מצלמה של חברות מוכרות עדיפים (Sony, Samsung)
נראה לי שאפשר לחלק את יצרני המצלמות לכ-3 רמות איכות:
- גבוהה - לדוגמא Arlo, Samsung,Logitech ודומות
- טובה - לדוגמא Provision, Dahuwa Xiaomy Yi
- בינונית ומטה - הרוב המוחלט במחירים הזולים יותר שתמצא בעלי (וכנראה גם באמזון) כולל ה-"מבית שיומי" וכו'.
ככלל, ממה שאני מבין, שתחת מגבלות תקציביות, עדיף לנסות למצוא מצלמות שעונות על הצרכים שלך מהקטגוריה השניה, כיוון שהן יותר אמינות, הפרוטוקולים שלהן יותר אפויים והאפליקציות שלהן יותר טובות ואיכות התמונה יותר "בטוחה"
יש היום גם מצלמות שהן לחלוטין אלחוטיות (עם בטריה שמספיקה למספר שבועות/חודשים שיכולות גם להיות מחוברות קבוע ב-Wi-Fi ולהיטען עם פאנל סולרי מובנה/נפרד. המצלמות האלה מאפשרות המון גמישות וניידות בהתקנה - רק שלא תמיד ברורה איכות חיבור ה-Wi-Fi שלהן
חשוב לומר שאני לא מבין גדול בשום תחום הכרוך במצלמות אבטחה ומה שכתבתי הוא מהתרשמות שלי, ממעט המצלמות שהתעסקתי איתן וממה שקראתי בנושא - אין צורך לצלוב אם יש טעויות - רק לציין לטובת הקוראים.
מתנצל מראש אם הנימה נשמעת דידקטית מדי :rolleyes: