יש נממליצים - חלקם אנשים ממש רציניים - להוסיף קצת שמן 2 פעימות לכל מיכל סולר כדי להשקיט רעשי מזרקים בדיזל מסילה משותפת של דנסו.
הטענה היא שהמזרקים עובדים מאוד 'יבש' וצריך לסוך אותם מעט.
מישהו ניסה?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
יש נממליצים - חלקם אנשים ממש רציניים - להוסיף קצת שמן 2 פעימות לכל מיכל סולר כדי להשקיט רעשי מזרקים בדיזל מסילה משותפת של דנסו.
הטענה היא שהמזרקים עובדים מאוד 'יבש' וצריך לסוך אותם מעט.
מישהו ניסה?
אסף.
אתה מהנדס.. נכון?
עכשיו, תחשב מה אחוז השמן הנדרש מול הכמות היחסית של הסולר במיכל מלא כדי שזה באמת ישנה את תכונות הסולר(שהוא שמנוני בפני עצמו).
והאם זה לא ״בטל בשישים״ מכני-פלאסבו נעים באוזן.
מזכיר לך שאותו ״קסם״ 2 פעימות היה פעם התרופת סבתא לנקיון מזרקים הדיזלים הישנים.
זה נשמע שהתרופה עברה גלגול מודרני למסילה משותפת.
יש הטוענים שטוב להוסיף שמן גיר. יש הטוענים שטוב להוסיף כמה ליטרים של בנזין על כל מיכל סולר.
אני מעדיף להשאר עם סולר בלבד.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אולי תשאל את הבנצ'מאכער המפורסם. ההוא מהבגושים.
בפייסבוק הוא ממליץ לכל דיכפין שמוכן לקרוא את הגיגיו, להוסיף בנזין לסולר בכל תדלוק.
סוף סוף נמצא המקור לשמן נחשים
איציק
מאוד ממולץ, המנוע הופך לשקט יותר והנסיעה מרגישה יותר ״חלקה״.
אבל אני מציע לחפש תשובות בפורומים בחו״ל, שם יש הרבה יותר מידע.
שים לב שהשמן חייב להיות מינרלי ולא סינטטי או חצי סינטטי.
בTD5 הקפדתי שנים ארוכות (עד שנמכר) על 0.5% שמן דו"פ מינרלי, בעקבות המלצה של חבר מהתחום שעושה את זה ברכבי הדיזל שלו.
לא הצלחתי אף פעם להוכיח שזה באמת משקיט את המנוע וחוסך דלק, אבל הי, המנוע הגיע ל370 אלף ק"מ בבריאות טובה.
מקריאה בפורומים בחו"ל ממש לא ברור שזה שמן נחשים, והם לא פחות ציניים וידענים מאיתנו כאן, אולי יותר.
בדיסקו 4 הפסקתי עם זה עקב קיומו של DPF ובכלל כי חלאס, זה סתם שמן נחשים :D.
לא סתם מנועי דיזל מכונים ״oil burners”, זה כי סולר מאד קרוב לשמן בתכונות.
גם בבעירה וגם השימון.
מה ששוכחים זה ששמן שנשרף מייצר פיח עודף ביחס לסולר תחבורתי נקי.
אז מה שאתם עושים תכלס זה לקחת סולר נקי ולהוסיף לו מרכיב מלכלך ומעכב לבעירה.
מאד עושה שכל.
אני מייחס את בריאות המנוע ואורך החיים היפה הזה לטיפולים בשעתם במוסכים מקצועיים ועם החומרים של הביוקר לאורך כל חייו, לנהיגה רגועה בכללי ועדינה בפרט כשהמנוע קר, למינון נמוך של נסיעה בפודרה, לסולר מתחנות נורמליות, לשמן דו"פ הזה וגם לסיעתא דשמיא.
אוקיי אולי לא כולם תרמו באופן שווה.
יש מצב שהטיפול המסור שלך פיצה על האכלת המנוע בשמן 2 פעימות
מה כל כך חריג במנוע שהגיע ל-370,000 ק"מ? על אחת כמה וכמה דיזל, ועוד כזה שטופל היטב ובזמן וקיבל יחס מתחשב?
לא טענתי שחריג, אמרתי יפה.
אבל עזבו, אסף שאל מי ניסה את הפרקטיקה הזו, תרמתי את הנסיון שלי. שחררו.
אני נחשף כאן לראשונה לטריק הזה, אז בוודאי שאין לי משהו טוב לומר עליו.
מהצד השני, ראיתי כל כך הרבה נזקים שנגרמו מפיח, בegr, בטורבו גיאומטריה משתנה, בממיר קטליטי, בdpf, ב scr שלהכניס למנוע חומר שהתוצר העיקרי שלו הוא עישון, נשמע לי כמו רעיון בעייתי.
על מה החבר'ה ממליצים בסקאלה שבין 2 ל4 אחוז? ;)
ומה אתה אומר על הוספת מעט בנזין לסולר?.....
תוסיף גם מאוורר 12v של מחשב בסעפת יניקה כדי לתגבר את המולקולות אויר שיסתדרו בכיוון הנכון כדי לשפר את בעירת הבנזין ששדרג את הסולר.. שהרי הם נדלקים בנקודות שונות.
המהדרין מערבבים 36% בנזין 95, 60% אוקטן 98 והיתר בכלל בנזין לבן של כירת קולמן, והכל מנוער ולא מעורבב חלילה.
בסיני נוהגים להוסיף בנזין לסולר, כדי לשפר ביצועים. מניסיון המקומיים הוספת בנזין לסולר (חצי ליטר עד ליטר למיכל) משפרת את הביצועים ומקצרת את תוחלת חיי המנוע.
טוב, נו...
http://www.fuelexpert.co.za/2-stroke...ical-study.php
אסף.