שאלה ..
ועזרה ...
וכו' ...
כדי לא לגרום לקריסת השרת .. אני אפרט בפרטי אם קיים פה קוסם כזה.
אבל בגדול, שליפה שלא מצליחה לי ..
תודה.
Printable View
שאלה ..
ועזרה ...
וכו' ...
כדי לא לגרום לקריסת השרת .. אני אפרט בפרטי אם קיים פה קוסם כזה.
אבל בגדול, שליפה שלא מצליחה לי ..
תודה.
למה אתה לא נעזר במטריקס שהם הנציגים?
לא מומחה בעצמי, אבל מכיר לפחות שניים..
השתמשתי בו בפרויקט או שניים. מה השאלה?
הפורום הזה מתדרדר...
לא מומחה גדול אבל מכיר.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
קולקשן שנראה ככה:
{
"_id": "5fd90c63f982dd0c58f1be39",
"status": "ok",
"totalResults": 70,
"articles": [
{
"source": {
"id": null,
"name": "Geektime.co.il"
},
"author": "עידן בן טובים",
"title": "חברת Unity רוכשת את RestAR הישראלית שתהפוך למרכז פיתוח ראשון בישראל - גיקטיים",
"description": "הסטארטאפ הישראלי גייס רק 1.5 מיליון דולר, והמנכ׳׳ל מספר לגיקטיים: ׳׳3 פעמים היה לי פחות משבוע לגייס השקעה נוספת עבור המשכורות הבאות או לפטר את כל העובדים׳׳.",
"url": "https://www.geektime.co.il/unity-acquires-restar/",
"urlToImage": "https://files.geektime.co.il/wp-content/uploads/2020/12/cover-bar-shimon-large-1608050488-600x315.jpg",
"publishedAt": "2020-12-15T17:31:50Z",
"content": "1.5 , : 3 .\r\n: \r\n: RestAR , Unity . , RestAR Unity . . , , .\r\nRestAR , -AR . . , . .\r\n-RestAR , . , , -eCommerce . .\r\nRestAR Wix Capital, Wix . 500Startups, ( ), Dafiti . , 7 .\r\n?\r\n , \r\n: RestAR\r\n, -… [+209 chars]"
},
{
"source": {
"id": null,
"name": "Calcalist.co.il"
},
"author": "הגר רבט",
"title": "חברת Artlist רוכשת קטלוג מדיה אמריקאי תמורת 65 מיליון דולר - כלכליסט",
"description": "חברת הווידאו הישראלית מודיעה על רכישת חברת Motion Array. הרכישה תגדיל את מספר המשתמשים של ארטליסט ליותר מ-6 מיליון ברחבי העולם, ותרחיב את סל המוצרים שלה ביותר מחצי מיליון מדיות דיגיטליות חדשות",
"url": "https://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3881937,00.html",
"urlToImage": "https://images1.calcalist.co.il/PicServer3/2020/06/29/1000943/5_l.jpg",
"publishedAt": "2020-12-15T13:59:34Z",
"content": "- (Artlist) () Motion Array , 65 . -6 , . \r\n -2016 : , : , . "" , . -2019 . , , . \r\nMotion Array, 2013, , , , , , .\r\n , , . . , , : Nike, Wix, Coca Cola, Ikea, Google, Mercedes, Adobe, Netflix, Salin… [+152 chars]"
},
אני מנסה נואשות לחלץ משם מידע לפי חיפוש .. משהו כמו זה למשל:
> db.news.find( { "articles.url": { $in: "facebook" , $in: "Globes" } } )
ועוד מליון ווריאציות דומות
ניסיתי גם עם aggregate ולא ממש מצליח.
החשד שלי הוא שהדברים שאני מחפש הם ברצה השלישית פנימה. אבל אני מחפש אותם ברמה השניה ..
אבל אין לי באמת מושג.
אשמח לכל עיצה.
תודה.
וסליחה משאר גולשי הפורום המכובד על הרעש הסטאטי שהם חוטפים עכשיו ..
קשה לקרוא את הג׳יסון ככה אבל נראה לי שבעקרון אין לך דבר כזה articles.url אלא articles[0].url וכן הלאה, ככה שהייתי הולך בכיוון של map/reduce (גילוי נאות אני מתכנת די חלוד, הכל בע״מ)
אז ככה:
- העברית מחרבשת את הJSON לגמרי
- ה JSON לא תקין, לא שזאת הבעייה.
- הצלחתי להריץ שאילתא שעבדה: לא מצליח להכניס את הקוד פה (בעיית עברית באתר) אז הנה תמונה:קובץ מצורף 131933
השאילתה מביאה את כל הרשומות (פה היתה אחת בלבד) שבהן אחד המאמרים מכיל ב URL כלכליסט
ד"א, היתה לי בעייה להכניס או יותר נכון לקרוא את הנתונים כאשר ה keys היו במרכאות, כך שיצרתי json לא תקין כש ה keys לא בתוך מרכאות, והכנסתי אותו למונגו כדי להצליח לתשאל , יכול להיות שזו גם הבעייה בשאילתה שלך או בנתונים, לא בטוח
נגמרו לי 15 דק' העדכון ...
אני אולי לא הסברתי את עצמי טוב, פה כבר הייתי .. אני מחפש לפלטר הודעה ספציפית .. למשל אם אני מחפש author שכולל facebook ביחד עם publishedAt שכולל 10:37 אני רוצה לקבל רק את הבלוק הספציפי שמסומן בצילום המצורף .. כרגע אני מקבל את כל 70 ההודעות יחד. כי אחת מהן לפחות ענתה על הקריטריון ..
יש דבר כזה ?
קובץ מצורף 131934
- - - Updated - - -
כן ... אולי אתה צודק.
בודק, תודה.
לדעתי תלוי מאד כמה רשומות יש ועד כמה המהירות היא קריטית. אתה בוודאות יכול לפתור את זה בתוך מונגו עם map/reduce. ביצועים זה כבר ענין אחר, אבל בהנחה שאתה לא בונה איזה פייסבוק כמעט תמיד עדיף ללכת על הפתרון הכי קל למימוש ותחזוקה, לאו דוקא מה שירוץ הכי מהר.
טוב ..
רק למען הסיכוי הזעום שמישהו פעם יחפש את זה ..
פיצלתי את הרשומות בפייתון לפני השמירה למונגו ועכשיו הכל פועל ..
תודה למייעצים
וטוב לדעת שאפילו בזה ג'יפולוג מבין :)