דעתי על השילוב הנפיץ הזה ידועה כבר שנים רבות.
אני לא מתלהב מקרוסאוברים כי הם מכוניות בינוניות-מינוס על הכביש.
אבל אני מזועזע ממש מהם כשהם יורדים לשטח. כי בשטח מדובר בפחי-אשפה. הם לא יכולים לשרוד את זה לאורך זמן.
והנה עוד חיזוק לדעתי זו:
קובץ מצורף 131966קובץ מצורף 131967
משולש תחתון מאלומיניום במתלה אחורי רב-חיבורי שנקרע ונעקר מהבוקסה שרותמת אותו למרכב. צ'רוקי KL טריילהוק, מודל 2016, עם ק"מ 5 ספרתי נמוך, שלא ראה יותר מדי שטח בחייו.
בשביל עם קצת אבנים, הנהג שמע רעש של "משהו נשבר" ועצר מיד.
גרירה לא באה בחשבון כי שאר חלקי המתלה שעשויים מאותו פח אלומיניום דקיק היו פשוט מתפרקים והיה נגרם נזק כספי כבד ביותר.
הצלחנו לאלתר תיקון שהחזיק מעמד עוד יום וחצי של טיול ואפילו חזר הביתה בנסיעה, בשלום.
היה תיקון לא טריוויאלי, שלקח זמן והצריך אמצעים וכלים שרוב המטיילים וגם רוב הג'יפאים הרציניים לא סוחבים איתם בד"כ.
כן - חדי העין ישימו לב לקיבוע מאולתר עשוי מנדנדות קפיצים של סופה/YJ שאני תמיד מחזיק ספייר. מין הסתם יצא חזק וטוב יותר ממשולש האלומיניום המקורי של הרכב התקול...
מסקנה: ככל שזה קשור לשטח - הקרוסאוברים הם דרעק אמיתי. הם לא בנויים לעשות שום סוג של שטח.
גם אם יש להם איזה שהוא סוג של מערכת 4X4 + בקרת משיכה ובמקרה הזה, של הקרוסאובר עם יכולת השטח הטובה ביותר מבין בני מינו - אפילו LOW ונעילה אחורית.... ואפילו אם אני אישית התרשמתי פעם לטובה מיכולות השטח שלו במבחן דרכים כשהיה חדש.
בסופו של דבר, כל מה שעשוי אלומיניום ופלסטיק ומבוסס על פרייבט, עם מתלים נפרדים, מרכב אחוד, צמיגי חתך נמוך ומרווח גחון מגוחך, כנראה לא ישרוד נהיגת שטח וכנראה שבכלל לא מיועד לרדת מכביש.
מי שייקח את הסיכון, בסוף יגיע למצבים כאלה באיזה שהוא חור נידח וידבר ללאמפה. וזה כאמור, הקרוסאובר שמצוייד הכי טוב לשטח שאפשר. לא רוצה לחשוב על האחרים, שנחותים ממנו בכל פרמטר.
לא יעזור לאף אחד - אין תחליף לרכב-שטח אמיתי של פעם. שילדה, סרנים, ברזל.