-
עצות במעבר מסמוראי משופר לטנדר חדיש - דיון פוצל
מבין שלנהג יש משמעות עצומה.
אבל לבוא למעלה בשביל רבע שעה לשים אבנים לא נקרא לעלות אותו מבחינתי.
יש בנכבדי הפורום מישהו עם טנדר מתלים נפרדים מקדימה, זוג נעילות והגבהה שיעיד שעבר במסלולים כאלו כמו עדשה, וורדית בוקר ודומיהם בצורה טובה?בלי לשבור ולהרוס?
מאוד מפחיד אותי לאחד רשויות, לקנות טנדר, לשים 20 אלף ביום הקניה על נעילה קדמית הגבהה ומיגון ולגלות שמקומות כמו בוקר או עדשה יאלצו אותי לשבור את האוטו / לעבור במעקף.
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
-
תגובה: לזר משורה ובוקר, טיפים לפני יציאה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי טויוטה
יש בנכבדי הפורום מישהו עם טנדר מתלים נפרדים מקדימה, זוג נעילות והגבהה שיעיד שעבר במסלולים כאלו כמו עדשה, וורדית בוקר ודומיהם בצורה טובה?בלי לשבור ולהרוס?
מאוד מפחיד אותי לאחד רשויות, לקנות טנדר, לשים 20 אלף ביום הקניה על נעילה קדמית הגבהה ומיגון ולגלות שמקומות כמו בוקר או עדשה יאלצו אותי לשבור את האוטו / לעבור במעקף.
עם טנדר כמו שאתה מתאר (מודרני נעול אחורה מוגבה "2 עם צמיגי שטח),
כל המעלות שציינת הם אתגר לא קטן,
תידרש בנייה רצינית, סבלנות, הכוונה ומספר ניסיונות (ללא קשר לכישרון הנהג),
והוא יעלה - מאמין שגם יחטוף כמה מכות תוך כדי.
רכב ארוך עם בטן שנוטה להיתפס על מדרגה גבוהה, נועד יותר למסעות ועבירות בינונית - שם הוא מככב ונוח פי אלף מסמוראי.
דניאל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי טויוטה
עקרונית אפשר להביא טנדר עם מתלה קדמי נפרד לרמת עבירות דומה, אבל זה יהיה משמעותית יותר יקר מאשר סמוראי.
נעילה אחורית יש בטנדרים, אבל נעילה קדמית ויחסי העברה הם גם יקרים יותר וגם מסובכים יותר להתקנה (מקדימה).
יחסי העברה בטרנספר - בהיילקס ויגו פשוט אין מוצר כזה, למיטב ידיעתי. אם היה הייתי מתקין מייד. האנטר מגיע מראש עם יחסי העברה טובים אפילו פחות מהיילקס ויגו.
מעבר לזה, זויות מרכב כמובן פחות טובות מסמוראי אבל מצד שני בסיס הגלגלים הארוך נותן יתרון בהרבה תרחישים, וזה בכל מקרה עניינים שאפשר לפתור עם פלדה, דיסק ורתכת.
-
בכוונה ציינתי את מעלות אלו, שכשהייתי בהם עם הסמוראי ( בתקופות שונות), לא הורגש אתגר בשבילו.
אם מעלות כאלו יהוו אתגר משמעותי לטנדר גם אחרי 20k שיפורים( צמיגים, נעילה, הגבהה ומיגון) , כנראה שלצערי זה לא בשבילי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי טויוטה
בכוונה ציינתי את מעלות אלו, שכשהייתי בהם עם הסמוראי ( בתקופות שונות), לא הורגש אתגר בשבילו.
אם מעלות כאלו יהוו אתגר משמעותי לטנדר גם אחרי 20k שיפורים( צמיגים, נעילה, הגבהה ומיגון) , כנראה שלצערי זה לא בשבילי.
אתה צודק. ב20K אתה יכול להגביה, לשים צמיגי שטח ואולי נעילה קדמית. זה יעבוד במעלות מדבריים כמו ורדית, זיק, בוקר. במסלולים טכניים יותר ארוכים כמו עדשה וכמריר הבעייה תהיה אין את יכולת הזחילה שהתרגלת אליה בסמוראי, אפילו לא קרוב. במיוחד עם גיר ידני.
מצד שני עובדתית, את עדשה וכמריר עברו ועוברים גם כלי רכב עם מתלה קדמי נפרד ובלי טרנספר קצר, כן עם נעילה קדמית, גיר אוטומט, ובדרך כלל עזרה עם כננת. אני יודע על לנדקרוזרים, ויגואים, טרופרים ועוד.
-
מעצ ארוך ומעייף, כננת ולדפוק כמה פינות ברכב לא נקרא לעבור מבחינתי. גם לאא רצה לעשות את זה ככה.
השאלה עכשיו היא האם בשביל עדשה פעם בשנה שווה לא לעבור לרכב כזה וליהנות מהיתרונות בכל שאר הטיולים שהם הרוב המוחלט.
-
אתה צודק לגמרי, זו הפשרה שאנשים עושים.
אתה עדיין רווק, בלי ילדים, תמשיך להנות מהסמוראי והטיולים האלו כל עוד אתה יכול, אחר כך החיים והמשפחה יגלגלו אותך (כנראה) לרכב מתון ורב שימושי יותר. אם תוכל להרשות לעצמך להשאיר את הסמוראי בצד, אל תהסס.
-
סמוראי נעול כפול עם גלגלים מוגדלים ב-3 אינץ', מתלים משופרים והפחתות קיצוניות כמו אצלך, זה רכב עבירות רציני שלקרוא לו "לא פראייר בכלל" יהיה אנדרסטייטמנט.
טנדר כמו שאתה מתאר לא יתקרב ליכולות האלה.
מצד שני, הוא יהיה טוב, מתאים ונוח פי כמה בכל תרחישי הטיול האחרים. בסיכום כלל היתרונות מול חסרונות - הטנדר לוקח.
מעבר לזה - מעלה בוקר התמתן קצת וגם עבר בניית מעצ מסיבית.
מה זה משנה? עלית בקלילות! שאפו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי טויוטה
למה לשבור את הראש? קח ליאונה 2X4 ותעלה .אפשר לעלות ,השאלה כמה זמן יקח.... למה לשפר רכבים ולשדרג ולרוץ לחפש מעלות אסורים/ קשים /רחוקים? שדרג לאחור וקח מעלה פשוט .יצא הרבה יותר זול ומענין. סליחה אבל זאת דעתי.
-
בן היקר. קראתי את תגובתך כמה פעמים ואני מודה שלא הצלחתי לרדת לסוף דעתך. אשמח להסבר.
הסמוראי לגמרי עז, אם היה ארוך או טנדר אז בכלל.
חשבתי שעם טנדר עם שיפורים לא מעטים, אוכל להגיע ולעשות את אותם מעלות ומסלולים, בלי להזיק ולשבור.
תודה על העצות, החכמתי.
-
אני היחיד שחושב בנתיים שאתה צריך לשדרג לסמוראי טנדר?
-
או להיילקס עד 97
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
אבל הוא רוצה רכב חדיש..
הגעתי למסקנה שבעשר שנים הקרובות יש "חור" בשוק.
אם רוצים רכב שטח מה12 שנים האחרונות, אפשר להתפשר במחיר ולקנות טנדר שהוא לא היילקס, או שאפשר לחצות את גבול ששת הספרות ולקנות היילקס/לנדקרוזר/רנגלר.
כל מי שיש לו 70k או דרומה ורוצה עבירות, מסתכל על רכבים ישנים, רובם כבר נדרשים ל2 טסטים והם כאב ראש מבחינת תחזוקה... אספנות זה פיתרון ביניים אבל גם שם לרוב מדובר ב"פרוייקט" וממש לא בשגר וסע..
עוד עשור, כשרנגלרים ימכרו במחיר שפוי, זו תהיה האלטרנטיבה..
-
היילקס עד 97 משאיר אותי גם עם רכב לא אספנות, גם עם רכב עם עבר מפואר בלשון המעטה וגם עם אוטו מיושן, מושך עיניים שלא יתן לי לישון בלילה.ועוד רכב שידרוש ממני שנתיים של תשומת לב עד שאביא אותו למצב הנוכחי בסמו שלי.
סמו טנדר משאיר אותי עם מה שיש לי עכשיו בערך, יותר יקר בהרבה, פחות מוכר, יותר עביר, ועדיין עם הרבה באלגן של רכב ישן
כלי מדהים ונדיר, אבל לא בשבילי כרגע ( אלא אם זה היה הטנדר של שכטר שעזב אותנו).
המחשבה לטנדר זרמה בעקבות הטיעונים ההגיונים של צחי ורצון עז לטנדר שיש לי מקבלת הרשיון.
אחסון, נסיעה לשטח ומהשטח זריזה ונוחה ( ביחס לסמו) פשטות ומחיר יחסית לsuv( אופציה לידני, מחיר קניה זול יותר) וחשבתי שגם עבירות מספקת.
מספיק לי טיול אחד שארצה לצאת ( מוציא כמריר) והרכב יגביל אותי, אתגלגל שוב לסמוראי.
ככה בדיוק קרה עם הסמו הראשון שלי. החזקתי סמו 97 משופר, עברתי לגימני חדש בשביל להנות מרכב חדיש, אחרי חצי שנה הבנתי שצריך 30 אלך כדי להכניס אותו לעדשה ודומיו בצורה נכונה, קניתי סמוראי שוב [emoji848].
מגניבה אותי העובדה שאפשר להיות רכב חלוץ בכנרת עם חברים בסופש שכל הציוד ועגלה אצלך, ומצד שני לחוות גם את השטח.
עם הסמוראי ברור שאני לא שש לנסוע למרחקים והרכב לא זז אלא לצורך שטח נטו.
נתקלתי בהאנטר ידנית 2013 עם 100 אלף קילו בלוח. מאמין שתמכר סביב 80 ומטה
חשבתי שהגבהה, צמיגים 32, נעילה קדמית וטמבון נכון מקדימה ומאחורה תאפשר שטח כמו שאני רוצה וככה בסביבות ה100 אלף אתה על רכב חדיש יחסית, משופר, מותאם לשטח ולכביש. אפילו ישאר לי עודף ממכירת הפריייבט הנוכחי( לאון 2017 והסמו ).
בפועל.. כנראה שבאמת חייב שני סרנים חיים או לפחות זוויות בטן אחרות בשביל להיכנס למסלולים לעיל בלי לשבור.
מצד שישי, כמו שנאמר, כלים כאלה עושים ויעשו בלי להשאיר סרנים בשטח , אז מה אנחנו מפספסים?
-
חייב עדשה וכמריר? אתגרים כמו מעלה רמון, חמרן, עשוש ויאיר לא מספיקים לך?
אתה צריך להחליט. או שתשאר עם רכב שהוא זוועה מוטורית ולא שימושי בעליל אבל שיכול לעשות אקסטרים או שתעבור למשהו שלא תצטרך לחשוב עשר פעמים אם אתה רוצה לסוע איתו 200 ק"מ בכביש עד לטיול אבל שתוכל לעשות איתו רק מסלולים יותר שפויים.
החלטה שלך.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
כנראה אחרי כמה שנים עם סוזוקי קטנים אתה משנה קנ'מ
יאיר ועשוש לדוגמא,נחשבים לחלק הלא אתגרי של הטיול.
ביאיר הייתי עם הגימני סטנדרט שלי שלא התרגש ובעשוש הייתי עם הסמוראי בפעם הראשונה, ורק אחרי שעליתי ושאר החבר'ה שהיו איתי יצאו לכוון ולצלם הבנת שזה המעלה המדובר.
לא כי אני נהג דגול, כי זה פשוט לא מזיז לאוטו כזה.
הוצאתי את כמריר מהתמונה, הוא כמה רמות מעל ובשבילו גם הסמוראי לא מספיק, אבל אני חי עם זה בשלום.
לא מעוניין לוותר על זיק, וורדית ( שגם אותו עליתי עם הסמו בוואן שוט קצר, קצת מאתגר אבל לגמרי לא מה שקראתי) רמון ודומיו.
כן הייתי שמח לקבל נסיעת כביש נורמלית ונוחה, רכב חדיש וטיפה איכות חיים.
אולי גם טנדר וגם סמוראי? כשנהיה עשירים
תודה על העזרה חברים
-
רק מהניסיון שלי,
למעלות שאתה רוצה לעלות, עם רכב שיעלה אותם באהלן אהלן ויהיה נוח גם ביום יום,
זה רק רנגלר בנוי כמו שצריך (גם לא רוביקון שמגיע מהיבואן) עם צמיגים גדולים, וזו כבר השקעה של 400-500 אלף,
למי שיש ומתאים לו - נראה לי האופציה היחידה שיש היום,
דניאל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל מאירי
רק מהניסיון שלי,
למעלות שאתה רוצה לעלות, עם רכב שיעלה אותם באהלן אהלן ויהיה נוח גם ביום יום,
זה רק רנגלר בנוי כמו שצריך (גם לא רוביקון שמגיע מהיבואן) עם צמיגים גדולים, וזו כבר השקעה של 400-500 אלף,
למי שיש ומתאים לו - נראה לי האופציה היחידה שיש היום,
דניאל
רנגלר ונוח באותו משפט?
שכחת את האינדיאנים...
אינדיאני עם 2 נעילות ו4" עושה את כל המסלולים בקלות ( ורדית קצת יותר קשה) ואף אחד מהם לא עובר את ה100...
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
-
אתה צודק באופן עקרוני רק.
לעלות הם יעלו ללא בעיה גם,
אבל ביום יום הם בנויים כמו מפלצת, וכל בוחן/שוטר על הכביש יש מצב טוב שיידלק עליו.
רנגלר חדש בייבוא אישי הוא פטור מטסטים 3 שנים ומגיע עם גלגל די גדול מאושר.
לכן יש לא מעט כלים כאלה (בשבת נתקלתי בשיירה של איזה 10-12 כלים, אחד מתחרה בשני למי יש יותר גדול),
ועדיין יהיה נוח בכביש עשרות מונים מקופסת הסוזוקי הזו,
דניאל
-
טנדר מוגבה קלות עם נעילות וצמיגי 32 יעלה את ורדית בכיף בלי להשאיר סרנים. גם את זיק. ובטח שאת עשוש.
אתה רק צריך להסגר אם כמריר וחבורתו הם תחומי העניין שלך כי אותי קצת בלבלת.