דרום מדבר יהודה/ערד - נקודות באזור
אהלן,
אני יוצא למילואים השבוע באזור ערד, מחפש נקודות קרובות וקלות, כדי לקפוץ אליהן לשעה של קפה או שעה של בירה, לא מאתגר (פג'רו בודד ), לא שטח אש.
חשבתי על ברכת צפירה (ראיתי שזה בקצה שטח האש, האם מטיילים שם באמצע שבוע? אפשר להגיע עם הרכב ממש עד לבריכה נכון? לא הייתי שם שנים)
תצפית הר קנאים, שווה את הנסיעה?
ראש מעלה יאיר - האם כשמגיעים מכיוון ערד על הכחול, צפוי אתגר עבירות כלשהו? (בעמוד ענן מוזכר מעלה מורג) האם מצדיק נסיעה בחושך כדי להגיע לזריחה?
אשמח לכל המלצה קלילה אחרת באזור, לא טיילתי המון זמן באזור הזה.
סוף שבוע נעים
תגובה: דרום מדבר יהודה/ערד - נקודות באזור
אין לך בעייה בדרך למעלה יאיר, סע בכחול תחזור בשחור לכביש או להיפך ("מעלה מורג" זה עוד אחד מהפייק-מעלות שמנקדים את עמוד ענן)
מהמנחת דרומה בציר הגז (ירוק) עד לנחל חימר.
השביל האדום מגבעת זרון לאורך הגדה הצפונית של נחל חימר.
השביל הירוק עד לבסיס הנ"מ הנטוש בראש מעלה אליעז.
השוליים הצפוניים של יער יתיר, חרבת יתיר, עד הר חירן ומיתר.
הכל יפה ומלא נקודות נוף לעצירה וקליל לפאג'רו ולא שטחי אש. ולא חסר שבילים של שעה-שעתיים אבל נראה לי זה מספיק לשבוע מילואים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אין לך בעייה בדרך למעלה יאיר, סע בכחול תחזור בשחור לכביש או להיפך ("מעלה מורג" זה עוד אחד מהפייק-מעלות שמנקדים את עמוד ענן)
מהמנחת דרומה בציר הגז (ירוק) עד לנחל חימר.
השביל האדום מגבעת זרון לאורך הגדה הצפונית של נחל חימר.
השביל הירוק עד לבסיס הנ"מ הנטוש בראש מעלה אליעז.
השוליים הצפוניים של יער יתיר, חרבת יתיר, עד הר חירן ומיתר.
הכל יפה ומלא נקודות נוף לעצירה וקליל לפאג'רו ולא שטחי אש. ולא חסר שבילים של שעה-שעתיים אבל נראה לי זה מספיק לשבוע מילואים.
תודה רבה נמרוד.
האם השביל הירוק בראש מעלה אליעז, הכוונה היא לירוק שמוביל לתצפית נחל רחף? איפה יש שם בסיס נטוש? (או שהתבלבלתי בשביל)
הכוונה לירוק שמוביל מזרחה לנחל עמיעז והר קומות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dorbh
תודה רבה נמרוד.
האם השביל הירוק בראש מעלה אליעז, הכוונה היא לירוק שמוביל לתצפית נחל רחף? איפה יש שם בסיס נטוש? (או שהתבלבלתי בשביל)
אתה מתכוון לשביל הירוק מראש מעלה יאיר צפונה עד לכביש ערד-מצדה, שזה גם אחלה השלמה למסלול מעגלי אם אתה נוסע לראש מעלה יאיר. אני התכוונתי לשביל ירוק (כמעט כביש סלול האמת) שמתחבר לכביש דרומית לצומת חתרורים.