שוקל לקנות ניסאן טראנו קצר שנת 2002.
אני חדש בגיפים ואין לי ניסיון. בחור יחסית צעיר (23) סטודנט ומחפש רכב יחסית אמין שעלויות הטיפול בו לא יהרגו אותי.
אשמח לדעת ממה להיזהר, האם מתאים, ואם לא מה הייתם ממליצים.
בתודה מראש!
Printable View
שוקל לקנות ניסאן טראנו קצר שנת 2002.
אני חדש בגיפים ואין לי ניסיון. בחור יחסית צעיר (23) סטודנט ומחפש רכב יחסית אמין שעלויות הטיפול בו לא יהרגו אותי.
אשמח לדעת ממה להיזהר, האם מתאים, ואם לא מה הייתם ממליצים.
בתודה מראש!
רכב בן 20 (כמעט. תכף שני טסטים בשנה), בטח אם הוא רכב שטח, ובטח אם הוא רכב דיזל (לא רשמת על איזה מנוע מדובר) הוא מיסודו לא רכב אמין, ועלויות האחזקה שלו לא יהיו נמוכות כלל וכלל.
בהערכה גסה, וכתלות במצב הרכב והנסיעות שתעשה בכביש ובשטח, אני הייתי מכין את עצמי ל5 אש"ח בשנה הוצאות מעבר לשוטפות המוכרות והידועות (טסט, ביטוח, טיפולים שוטפים, חלקים מתבלים כמו מצבר צמיגים וכדומה). זה יכול להיות פחות, אם נפלת על רכב מתוחזק ושמור, והרבה יותר, אם נפלת על נבלה מוזנחת, אבל מניסיוני זו הערכה די סבירה. האם זה מתאים לך? זה אתה תגיד.
אם אתה מחפש לחסוך, כנראה שהבחירה הנכונה היא רכב ממשפחת סוזוקי. ויטרה, גרנד או ג'ימיני. עלויות האחזקה יהיו יותר דומות לשל פרייבט (בטח אם תטפל לבד), וכך גם העלויות השוטפות. החיסרון הוא בגודל ומרחב המחיה, ובנוחות הנסיעה בכבישים בין עירוניים.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
ברוך הבא לפורום, הגעת למקום הנכון.
התשובה הנפוצה (מאד) כאן בפורום היא סוזוקי ג'ימני. רכב שטח מעולה, עלויות אחזקה יחסית נמוכות וקרובות לפרייבט כנראה יותר מכל רכב שטח אחר.
החסרונות שלו כנראה פחות רלוונטיים לגביך - אין בו מקום למשפחה עם ילדים, נוחות נסיעה בכבישים כנראה פחותה מרכב גדול וחדש, אבל בחור צעיר שמעוניין לקבל רכב שטח אמיתי המסוגל לעשות את כל הטיולים בארץ בעלויות יחסית סבירות - הגימני פתרון מעולה.
כעת שים לב שיש לנו בראש פורום זה שאלות שטרחנו לנסח כדי להיות מסוגלים להבין טוב יותר את הצרכים והדרישות של מי שמעוניין לרכוש רכב שטח. אם תעבור עליו ותתן תשובות קצרות וטובות לכל השאלות - יהיה יותר קל לסייע למרות שהתשובה תישאר כנראה ג'ימני...
ספציפית לגבי טראנו - זה בהחלט יכול להיות פתרון מתאים למי שמחפש רכב גדול יותר מג'ימני, אבל מודע לכל הבעיות שהוא עלול להיתקל בהם ברכב מיושן שכנראה עבר לא מעט. אתה צריך להיות מוכן לתהליך לא קצר של השקעה כספית ויישור קו, כמובן תלוי בכמות האהבה שהוא קיבל מהבעילים האחרונים והיסטוריית הטיפולים ב3-4 השנים האחרונות לפחות...