כן כן... הדיסקו הלך לבעלים חדש...
הגיע מחליף בדמות ראם 2013. מקורי.
אז תכף מתחילים, בקיצור- צריך הכל! מהתחלה! 😂
Printable View
כן כן... הדיסקו הלך לבעלים חדש...
הגיע מחליף בדמות ראם 2013. מקורי.
אז תכף מתחילים, בקיצור- צריך הכל! מהתחלה! 😂
תתחדש
תתחדש מברוק !
מה בתכנון?
הפוטנציאל גדול מאוד !!
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
תתחדש.
אין ספק שאתה חי את החלום (לפחות את החלומות שלי).
מקווה בשבילך שיש איזה ארגז-קאמפר נתיק בתכנון.
יופי של מכונה. פוטנציאל אדיר- ולא רבים בארץ מימשו אותו
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תתחדש נדב!
אני רק מקווה שאתה לא מאבד את הידע על הטרופרים, בונים עליך :)
מסקרן לראות מה תעשה מהמפלצת החדשה.
תתחדש.
להתראות מחר בגולן.
רגע רגע,
כולם פה מהללים, בזמן שבעצם, לפי חוקי הפורמט, האירוע בכלל לא התרחש... :img:
יש מצב.
בראש... בינתיים מצב סביר....🤣
לגבי השאר, עובד על זה. שואב מידע.
משתדל...
קובץ מצורף 132798
תתחדש.
לאט לאט האתר ישנה את שמו לטנדרלוג [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
טבילת אש ראשונה...בגולן...
מעניין לראות פתאום כמה פול סייז מסתובבים בשטח...
אפילו יצא להישתתף אמש(הצטרפתי לאלעד,את החדש השארתי בחניה) בחילוץ מורכב מאוד של 2 כאלה בשלג עד השעות הקטנות, אם לבועז יש כוח שיפרט.... אני הולך לישון קצת...😂
קובץ מצורף 132816קובץ מצורף 132817
העבירות של הדברים האלה היא האמ-אמא של המוגבלת.
במיוחד אם אתה נשאר במגבלות החוק (שאוסר להגדיל צמיגים).
היום הספיקה סופה אחת כדי למשוך ראם מוגבה ונעול-כפול על צמיגי שטח, שלא הצליח להתקדם בכלל ומהר מאוד נתקע בבוץ הרע של הכניסה התחתונה לציר המוסכים... אבל אני ממש לא מתחייב שתמיד זה יצליח לי ככה.
התובנות שלי לגבי הפולסייזים האמריקאים - לא אוהב בכלל. אלה משאיות. רכבי עבודה, להעמיס ולגרור. לא לטיולי ג'יפים.
משקולת בארגז תועיל במצבים האלה
תובנה אחת שלי בינתיים רק מסופ"ש של סיבוב בצפון, צריך לשנות פאזה בראש. זה לא "ג'יפ". זה טנדר, רק שטנדר מגודל ומפלצתי, כוח בטח לא חסר, אבל כוח גם לא תמיד יכול לעזור בבוץ כנגד משקל של משאית.
כאמור בשישי לפנות בוקר חילצנו(חילצנו... אני רק סייעתי וכיוונתי... אלעד עם הטרופר(לא הסכים לי לבוא עם הראם) וגיסו עם פראדו) לבקשתו של בועז, ליד אלוני הבשן 2 דודג', אחד עם צמיגי 50/50 שהיה חילוץ ארוך יותר , השני שטח מלא, אחרי הכינון מהבור שהיה בו ההוא עם הצמיגים כבר יצא בעצמו תוך כדי נהמות מנוע ושחרור הסוסים. אפשר היה לראות בבירור שסוג צמיג משנה הרבה את המצב.
המידת צמיג דווקא סבבה, טיפה יותר מ 31".
לדעתי למי שמטייל חובה ציוד חילוץ(גם לשימוש עצמי) מתאים, הוזמנה כננת 12.500 ליברה.
עוד פרטים בהמשך. Stay tuned.
הרבה מרוכשי מקלטי המס האלה לא באמת יודעים לנהוג ולא משנים דיסקט
הכי גרוע לראות אותם עם עגלה עמוסה בשני רייזרים טסים בכביש 6 על 120 וצפונה .....
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אני אכתוב על החילוץ הזה השבוע.
מגיע לאלעד ונדב המון תודות על עזרה גדולה ונחישות אין קץ במשך המון שעות מיגעות.
אנשים נדירים!
אכן, זה לא ג'יפ.
אבל זה גם לא טנדר.
היילקס/טריטון/דימקס הם טנדרים. ההתנהלות שלהם ואיתם בשטח אולי לא בדיוק כמו של ג'יפים, אבל קרובה יותר לג'יפ מאשר למגה-פולסייז.
טנדר מגה-פולסייז אמריקאי בגרסתו הישראלית שאינה מוכוונת לשום צורך אמיתי של שום לקוח, זולת הקלות-במס (כלומר הדגמים הכבדים, דבל קבינה, פולי-לואדד. העיקר שייכנס להגדרות של "משאית") הוא כבר משאית לא רק להלכה אלא גם למעשה בעל נתונים של משאית: אורך, רוחב, משקל, בסיס גלגלים עצום, זויות מרכב בעייתיות, צמיגים....
הצמיגים נכנעים ראשונים. רוב הבהמות הללו מתגלגלות על צמיגי כביש טהורים בקוטר שבין 31' וקצת ל-33', שנראים מתחת למפלצת כמו גלגל של מינימיינור. צמיגי שטח מלא עוזרים מאוד לבהמה כזו, אבל אם הקוטר שלהם נשאר המקורי המצחיק, אז זה כמו כוסות רוח למת - חבל על הכסף, אל תנסו בכלל כדי שלא תתבאסו אחר כך... הצמיג הטבעי והנכון לרכב כזה כדי שגם יוכל לנסוע באמת בשטח עם ג'יפים סטנדרטיים על צמיגי 30'-32', מתחיל ב-35' מינימום!!! ואסור שיהיה שום דבר שאינו שטח-מלא-אגרסיבי. עם כל דבר שפחות מזה - נתקעים בשטח. חד משמעית ומנסיון.
למנועי הטורבו-דיזל העצומים של הבהמות יש מומנט בלתי מוגבל למעשה, הרבה מעל 120-110 קג"מ בקראנק כבר בגרסאות הסטנדרטיות.... אבל במשוואת הכוח X משקל X חוזק מערכת ההנעה X אגן בוץ דביק ומחבק, האוטו נח על גחונו ולא יזוז מטר, אבל במכת גז אחת המומנט הזה יגזור/יפתל/ישבור משהו יקר.
זה נכון שהעמסת משקל בארגז עוזרת לפעמים (קצת משקל שיצמיד את הגלגלים האחוריים לקרקע). אבל זה נכון רק עד גבול מסוים. בסופו של דבר הבהמות האלה נתקעות על גחונן העצום והארוך ואז החצי טון שבארגז הופך מעזר לנטל. ראו הוזהרתם - חילוץ של כלים כאלה הוא קשה ומתיש!!! ולרוב דורש שיתבצע ע"י פולסייז אחר.
בקיצור - רכב חזק ומפנק לעבודה, אבל לא לשטח. אם צריך להעמיס הרבה, לגרור משקלים כבדים, לגמוא מרחקים ארוכים?... שבילים מסודרים פה ושם? זה באמת הפתרון הנכון. אבל מי שבחר במגה-פולסייז כדי לטייל בשטח אמיתי.... ליבי-ליבי אליו. הוא יגלה בהמשך שטעה טעות יקרה.