התייעצות לרכב שטח ראשון לשימוש יומיומי
היי חברים,
צירפתי פה תשובות לשאלון מקווה שזה מספיק,
מחיר הקניה מאוד גמיש בהתאם לרכב ובעיקר ירידת ערך.
1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב? 50K - גמיש בהתאם לרכב (ובהתחשב בשמירת ערך)
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? נפרד
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח?
אני בודד (עם ילדה אבל לא מאמין שתצטרף אלי לטיולים בזמן הקרוב :)
3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? 1000 קילומטר בחודש לרוב כנראה פחות.
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? יומיומי ולא רצוי אבל כן אפשר להשלים עם זה
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? גם וגם - דברים פשוטים יש מצב שאזמין מהאינטרנט ואעשה לבד
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים? מרכזי - תל אביב
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? טיולים מאמין רגועים יותר לא רואה את עצמי עולה קירות בקרוב חח :)
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? טיילתי בקטנה ממש עם חברים ואין לי קבוצה שאצטרף אליה
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?
א. גיר אוטומטי/ידני - עדיף אוטומט
ב. מנוע דיזל/בנזין - עדיף בנזין
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) - לא קריטי - מעדיף קצר בגלל עלויות מעדיף ארוך מבחינת אפשרות לישון ברכב בטיולים.
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות?
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
לנד קרוזר שנת 2006- חושש מהשנתון
גרנד צירוקי - חושש מתקלות אבל אופציה
גימני - היה לחבר בכביש הוא פשוט סיוט אין סיכוי
גרנד ויטרה - מברר עליו בימים אלו
ראב4 - חבר הציע לי עכשיו אחד במצב מצוין 2009- אבל לא בטוח שהמחיר מצדיק והוא גם לא באמת לשטח, סוג של התפשרות :)
תגובה: התייעצות לרכב שטח ראשון לשימוש יומיומי
היי
ניכר מדבריך שאתה חדש בתחום אז ברוך הבא. לפי דעתי אתה גם לא סגור לגמרי על סוג הטיולים שאתה מכוון אליהם. או לחילופין לא מבין למה כל רכב מתאים מרשימת הרכבים שציינת.
ראב4 הוא לא סוג של פשרה הוא פשוט לא רכב שטח
ג'ימני הוא רכב מדהים שמתאים בעיקר לרווקים או זוגות צעירים שרוצים לטייל בשטח ללא מגבלות (כמעט) במחיר נגיש ולא אכפת להם להתפשר על איכות הניהוג בכביש.
לנד קרוזר - גמל מדבר ותיק שבאמת יודע לעשות כמעט הכל בצורה בצורה טובה ומעלה. סוג של פשרה מנצחת. אבל גם גניב מאוד ובניגוד לשמועות הוא דווקא כן מתקלקל ולא זול לאחזקה
גרנד ויטרה - לי יש גרנד ויטרה - יופי של רכב לקחת עד 4 אנשים לטיולים. עושה הכל טוב אבל לא מדהים. סוג של פשרה פושרת....אבל טובה
בגדול הייתי ממליץ לך לנסות להבין טוב יותר לאילו טיולים את מכוון.
אם אתה בסך הכל רוצה לקחת את הילדה לטיול קצת יותר עמוק ביער על שבילי קק"ל לא בטוח שאתה צריך רכב שטח כלל.
אם אתה רוצה להכיר מקומות חדשים בארץ, הרחק מההמון, ולהעמיק אל תוך המדבר או שבילי הצפון ייתכן שרכב שטח דו תכליתי כדוגמת גרנד ויטרה או פורסטר או דאצ'יה דאסטר יספק את הסחורה.
אם אתה מעוניין להתמודד עם מכשולים מזדמנים שמבחינתך מהווים חלק משמעותי בטיול כנראה שדרוש כאן רכב יותר קשוח בסגנון לנד קרוזר או פאג'רו או או SUV כלשהו מתוצרת Jeep
אם מכושלים הם העיקר אז צריך רכש שטח טהור כדוגמת סופה או ג'ימני או לנד רובר ישן
כל בחירה גוררת עימה משמעויות מבחינת תחזוקה, אמינות עלויות שוטפות, ניהוג בכביש, נוחות יומיומית ועוד. לכם חשוב לברר היטב צרכים לפני שנותנים או מקבלים עיצה
אגב, לא תמיד קצר = זול יותר ולא בכל רכב ארוך כדאי או אפילו אפשר לישון.
על מנת לנצל נכון את התקציב שלרשותך רצוי בהחלט להבין את הצרכים לפני שנותנים או מקבלים עיצה
ברוך הבא לפורום ותודה שטרחת וענית על השאלון, זה בהחלט עוזר לנו לעזור לך :)
התייחסות לתשובה לגבי דרגת הקושי - אתה לא מתכוון "לעלות קירות" אבל מה שרלוונטי הוא האם אתה מסתפק ברמת עבירות קלה מאד (שבילי כורכר, דרכי קק"ל וכו') ואז אולי אפשר לשקול את הרכב שציינת -ראב4, אבל אז אתה מאד מוגבל במסלולי הטיול שתוכל לעשות וכאשר תטייל ותיתקל במכשול שהוא קצת מעל לרמת הקושי הזו תצטרך לחפש מעקפים או לחזור את כל הדרך חזרה. זו בדיוק מטרת השאלה, לנסות לסנן את סוגי הרכבים לפי רמת הקושי שהם נדרשים להתמודד עימה (גם אם זה רק פעם אחת ב 3-4 טיולים, או נקודה בודדת במסלול שתשפיע האם אתה יכול להצטרף לטיול במסלול זה או לא).
עבור אדם בודד (או שניים, אם הילדה תצטרף), כאשר אתה לא מעוניין להגביל את עצמך מבחינת היכולת להצטרף לטיול, התשובה הקלאסית בדרך כלל היא ג'ימני שנותן יכולות שטח "על מלא" כמו שנהוג לומר היום, בעלויות תחזוקה הקרובות ביותר לעליויות של תחזוקת פרייבט. מכיוון שפסלת אפשרות זו אז לדעתי שווה לבחון גרנד ויטרה שיאפשר לך כנראה להתקדם בשנתון בתקציב נתון, לבחון את אחד מרכבי השטח הגדולים יותר (פאג'רו למשל), או להמשיך בקו שציינת לגבי יכולת שטח מופחתת ואז נפתחות אפשרויות של סובארו (XV, פורסטר) או אם האפשרות של גיר ידני לא מרתיעה - דאסטר דיזל שיתן לך יתרון בשטח לעומת הסובארו.
גרנד ויטרה קצרה! בדיוק ההגדרה של רכב יום-יומי שיכול לנסוע בשטח.
ייכנס לך בתקציב שנת 2010-11 ככה. הכי קרוב לפרייבט מבחינת עלויות והתנהגות כביש. קח בחשבון צריכת דלק של 1 ל 7-8 ק"מ לליטר.
היי חברים, אז קודם כל תודה רבה על כל הטיפים זה בהחלט עזר לי לעשות את המחקר שלי,
יש שאלות שאני עדיין לא יודע לענות עליהם כמו סוגי העבירות שאני צריך/מחפש אני משער שזה משה שאניי יבין אחרי הקניה.
אז בהתאם להמלצות בחנתי בשבועיים האחרונים גרנד ויטארה וגרנד שירוקי.
האמת אחלה רכבים,
אך בהפתעה גמורה רצה הגורל והגיעה אליי לנד קרוזר 2002 במצב מצוין ממשפחה שלי, כמובן שלקחתי את האוטו,
אשמח לעצות לגבי טיפול או בדיקות שצריך לעשות לישור קו ראשוני.
המון תודה!
תתחדש.
אני מציע לך למצוא מוסך שמכיר היטב את הרכב ולתת לו להכין עבורך הצעת מחיר.
לאחר מכן אפשר יהיה אולי להתייחס לנושאים הספציפיים.
מן הסתם, במיוחד אם עבר זמן רב מהטיפול האחרון - להחליף שמנים ומסננים, לבדוק תקינות חלקי הגומי, מערכת המתלים וכו'.
זה אולי הזמן לעבור לשרשר בפורום טויוטה.
נשלח מהנייד
אם זה ממישהו שאתה מכיר - הכי חשוב להסתכל היטב בהיסטוריית הטיפולים - כפי שנכתב.
וככה או ככה - זה הזמן לטיפול גדול.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני מכיר את המוסך שהוא טיפל בו מוסך מעולה אני יילך לשם לקבל חוות דעת
אבל אבא שלי מהתחום ואני מטפל אצל חברים שלו
יש לו היסטוריית טיפולים מתוקתקת ומנויילת כולל קבלות על כל דבר,
נגנבתי כמה הבנאדם מסודר.
אני מחר יעשה לו טיפול ואבקש שייסתכלו על מה שציינתם.
אני משער שאת שאר השאלות אעלה בפורום טויוטה :)
תודה רבה!
תתחדש!
אבל...
אין תמונות - לא קרה :-)
Sent from my SM-G985F using Tapatalk