תגובה: בניית מערכת צביעה HVLP
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikipod
היי חברים,
חדש פה, אין לי קשר לג'יפים אבל כמעט כל חיפוש בגוגל הוביל אותי אל הפורום הזה :)
אני רוצה לקנות מערכת צביעה מסוג HVLP לבית, תשמש בעיקר עבודות חובבניות לצביעת מתכת ועץ.
למיטב הבנתי למערכת מהסוג הזה- HVLP דרישות שונות מבחינת לחץ וספיקת אוויר מהמדחס.
ראיתי שיש ערכות שמגיעות כבר עם המדחס עצמו אבל חשבתי כבר לרכוש מדחס אוויר שישמש אותי גם לעבודות נוספות במחסן- אקדח סיכות\פטיש אוויר לרכב (מדיי פעם לטיפולים) וכו'. השאלה אם מדחס ל-HVLP שונה ממדחס לעבודות הרגילות?
אז לסכם את כל ההודעה המבולגנת שלי-
1. אשמח להמלצות על מדחס שמתאים גם ל-HVLP וגם לעבודות ביתיות של חובב (שקט ככל האפשר).
2. מצאתי את האקדח הזה לדוגמא, האם הוא מתאים לשימוש שלי?-
https://www.amazon.com/gp/product/B0...5NHGNZ61&psc=1
אלו הדרישות מהמדחס לפי השאלות שם-
The recommended inlet air pressure for both the full size and touchup gun is 30 PSI, giving 10 PSI at the air cap on both guns. This pressure consumes 13 CFM on the full size gun and 8 CFM on the touchup gun
3. האם הלוכד מים הזה מתאים לשימוש שלי?-
https://www.amazon.com/gp/product/B0...HTFH4QLV&psc=1
דבר אחרון וחשוב לא פחות, התקציב הוא בערך 2000-2500. האם זה יספיק לכל הציוד הזה?
עזרו לפנאומטיק הנבוך, תודה רבה.
אם זה לא הפורום המתאים אשמח להעברה למקום הנכון.
התקציב שלך בסדר גמור.
האקדח ויחידת השרות (ווסת-מסנן-משמנת) שקישרת הם מעל הראש. אפשר להסתפק בפחות ואין בעייה לקנות בארץ במחירים סבירים לגמרי בחנויות טכניות באזורי התעשייה הגדולים.
המדחס הוא לב העניין, וכאן זה תלוי במקום שיש לך, ברמת הרעש, במחיר, וכו. גם מדחס של 500 שקל, 25 ליטר ו1.5 כ"ס יאפשר עבודה צביעה אבל הוא יעבוד וירעיש כל הזמן. לעבודות קטנות זה כנראה בסדר.
לי יש מקום וחשמל תלת פאזי, נפל עלי מדחס 270 ליטר 4 כ"ס מתהליך סגירה של נגרייה ב1,500 שקל. האתגר הגדול ביותר היה לשנע אותו מקצה הארץ שבו הוא היה ולהכניס לסדנא הקטנה שלי, אבל הוא מעל ומעבר למה שאני צריך, הן לצביעה והן למכונאות. הכל ברמת חובב שעובד בסופי שבוע כמובן. לצנרת הסתמשתי בצינור פקס 16 מ"מ ומחברי אינסטלציה. יחידת שרות משמשת אותי רק לצביעה בתור ווסת ומסנן, לא משתמש במשמנת כמובן. למכונאות אני משתמש בלחץ מלא.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d6c2ee0603.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...dec81f298c.jpg
תודה רבה נמרוד.
אני מתאר לעצמי שהמדחס הוא לב המערכת, אני שוקל להמתין טיפה עם הרכישה ולחפש משהו משומש. העניין הוא שאצלי יש רק חשמל חד פאזי (הסבה לתלת כרגע לא באה בחשבון) ורוב המדחסים המשומשים שאני רואה הם תלת. הפרמטר שהכי חשוב לי זה הרעש. אני גר בסוג של עיר (נראה שאנחנו שכנים, אני גר בבית-שאן), והייתי רוצה להימנע מבלגאן עם השכנים. אין לי כל כך נסיון עם מדחסים אז כשכתוב לי שהמדחס מרעיש 70dB או 55dB זה לא אומר לי הרבה. אני רוצה קודם לדעת מה יתן לי יכולת עבודה רציפה עם המדחס לשימושים שמניתי בהודעה הראשונה, ואז אדע +- איזה מדחס לחפש. יחידת השירות והאקדח יהיו השלב הבא בחיפוש, אבל שוב, הרצון הוא לא לעבור את 2500 בסה"כ.
55 דציבל זה הרבה יותר שקט מ70, שזה גם לא הרבה בשביל קומפרסור.
תבדוק בזאפ מה נכנס בתקציב של 1500-2000 שקל, ונמשיך משם.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2d5b8313a9.jpg
1 קבצים מצורפים
אמרת פטיש אויר לרכב אמרת מדחס גדול. כמה גדול ? ספיקה. וזה מה שנחשב וזה לפי כמות השימוש. גם מדחס קטן יפעיל פטיש פניאומטי אבל לפרק זמן קצר... מזה היית צריך להתחיל ולא מאקדח צבע.
מע. צבע HVLP צריכה לחץ נמוך וגם מדחס 25 ליטר יספיק. (High Volume Low Pressure) צבעתי הרבה חלקים ומכונות באקדח כזה מעלי אקס. שעלה לי כ-12 $. אין צורך ברכישת ערכה יקרה, בפרט למתחיל שעושה ראשית דרכו. כשתתחיל לצבוע רכבים בתא סגור אולי תצטרך ת'אקדח שבלינק.
מדחס. שאף תמיד למדחס מופרד מהמנוע עם הנעת רצועה, ולא משולב. הוא הרבה יותר שקט ואם מתקלקל מחליפים מנוע או מדחס.
כעיקרון מדחס הוא מכונה בעל אמינות גבוהה אם מקבל את הטיפול הנדרש.
ביד 2 ניתן למצוא מציאות. זה שבתמונה חד פאזי ועלה לי 1300 ש"ח.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...&thumb=1&stc=1
לא יודע מה רמת הרעש ב- db אבל בהשוואה למה שמוכר לי מהעבר,הוא ממש שקט. 2 כ"ס 100 ליטר מיכל, וזה בהחלט יספיק גם לפטיש אויר להפעלות קצרות וכמובן למע. צביעה. מה שכן הוא דורש נפח איחסון - פרמטר שלא ציינת.
לדעתי יהיה זול יותר לקנות מדחס קטן לצביעה ומפתח גלגלים חשמלי (אם בא לך להתפנק קח אחד נטען, יש זולים באליאקספרס)
בשביל לפתוח גלגלים פעם ב- חבל להשקיע בקומפרסור גדול, שלא לדבר על להפעיל אותו שיתמלא והרעש שזה עושה.
מניסיון, אני מעדיף לפתוח עם בוקסה וידית מומנט מאשר עם הקומפרסור (אפילו אויר אני ממלא בתחנת דלק) בקומפרסור אני משתמש לאקדח מסמרים וניקוי בלחץ אויר.
ליאור
נמרוד,
חשבתי על מדחס בסגנון הזה-
https://www.mnmltd.co.il/items/18388...-TD-3010S-Poma
הם שקטים מאוד, כך שאומנם אין לי מיכל גדול אבל מצד שני גם לא אכפת לי שהוא יעבוד ברצף אם הרעש שלו לא כל כך נורא.
לדעתי יהיה קשה למצוא משהו כזה משומש, אם מישהו מכיר מקום שמתאים לבדוק שם אני אשמח לשמוע, ההיצע ביד-2 דיי נמוך.
זוהר,
לקחתי את הטיפים. אני בד"כ חסיד של כלים איכותיים שיחזיקו לי שנים מאשר לזרוק ולקנות עוד אחד. לרוב, זו בחירה נכונה, אולי פה קצת הגזמתי שהלכתי על משהו בכמה מאות שקלים. הייתי מעדיף להימנע מאקדח מעליאקספרס. אני חושב שמשהו 200-300 יכול לתת VFM גבוה.
נפח אחסון אני מניח שלא תהיה בעייה, המחסן בגודל 4/5. מה שכן, הרעש מאוד מאוד חשוב, יש לי שכנים נודניקים והדבר האחרון שאני רוצה זה להתכסח איתם.
דן,
השימוש יהיה לא רק לטובת הדברים האלו, אני אשתמש בזה גם לעבודות עם עץ- אקדח סיכות\מלטשת וכו'. כיום אני באמת פותח עם האימפקט שלי את הגלגלים של הרכב אבל זה דיי קצה היכולת שלה, ולא הייתי רוצה להשקיע במפתח רטיטה רק לשימוש הזה.
זורק שאלה אולי מוזרה, אני רואה שהמון מדחסים שקטים מגיעים עם מיכל בנפח קטן. יש אפשרות להוסיף מיכל חיצוני ממדחס מקולקל או משהו כזה ולקבל מרווח נשימה ארוך יותר עם כלים שזוללים אוויר?
אתה יכול להוסיף עוד מיכל וזה עוזר מאוד.
זה פשוט מוסיף לך CFM כאשר אתה צריך אותו.
הנקודה היא שכאשר המיכל מתרוקן, יקח לקומפרסור קטן הרבה זמן למלא אותו.
וזה אומר down time ארוך (יכול להיות גם 5 דקות).
מה שאומר שיש מצב שבו אתה רוצה לפתוח 4 גלגלים. פתחת 2 ואז צריך לחכות 5 דקות לעוד 2.
בצביעה זה קריטי, אתה ממש לא יכול לחכות 5 דקות עד שיתמלא המיכל.
בזמנו צבעתי את כל הגיפ במכה אחת עם קומפרסור שני ראשים (10 CFM) ומיכל 20 ליטר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikipod
דן,
השימוש יהיה לא רק לטובת הדברים האלו, אני אשתמש בזה גם לעבודות עם עץ- אקדח סיכות\מלטשת וכו'. כיום אני באמת פותח עם האימפקט שלי את הגלגלים של הרכב אבל זה דיי קצה היכולת שלה, ולא הייתי רוצה להשקיע במפתח רטיטה רק לשימוש הזה.
שמי ליאור, Danob זה שם המשתמש :cool:
בנוגע לשימושים שהזכרת, בגלל הרעש אתה תגלה מהר מאוד שאתה מעדיף להשתמש בו כמה שפחות, אלא אם כן תמקם אותו כך שלא תשמע את הרעש.
אצלי הוא בתוך החניה בנישה שאני סוגר כמעט לגמרי כשהוא עובד, ועדיין הרעש מציק לי (השכנים שלי התרגלו, זה המחיר שהם משלמים על שכן שתמיד פותר להם את כל הבעיות הטכניות)
לליטוש יש לי מלטשת אקסנטרית חשמלית והזמנתי מתאם וניירות למשחזת זוית.
מתישהו גם אקדח הסיכות יעבור לחשמלי (אולי אפילו כזה נטען).
בסוף יוצא שבקומפרסור אני משתמש רק כשאני ממש ממש חייב.
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikipod
נמרוד,
הם שקטים מאוד, כך שאומנם אין לי מיכל גדול אבל מצד שני גם לא אכפת לי שהוא יעבוד ברצף אם הרעש שלו לא כל כך נורא.
לדעתי יהיה קשה למצוא משהו כזה משומש, אם מישהו מכיר מקום שמתאים לבדוק שם אני אשמח לשמוע, ההיצע ביד-2 דיי נמוך.
זוהר,
לקחתי את הטיפים. אני בד"כ חסיד של כלים איכותיים שיחזיקו לי שנים מאשר לזרוק ולקנות עוד אחד. לרוב, זו בחירה נכונה, אולי פה קצת הגזמתי שהלכתי על משהו בכמה מאות שקלים. הייתי מעדיף להימנע מאקדח מעליאקספרס. אני חושב שמשהו 200-300 יכול לתת VFM גבוה.
נפח אחסון אני מניח שלא תהיה בעייה, המחסן בגודל 4/5. מה שכן, הרעש מאוד מאוד חשוב, יש לי שכנים נודניקים והדבר האחרון שאני רוצה זה להתכסח איתם.
דן,
זורק שאלה אולי מוזרה, אני רואה שהמון מדחסים שקטים מגיעים עם מיכל בנפח קטן. יש אפשרות להוסיף מיכל חיצוני ממדחס מקולקל או משהו כזה ולקבל מרווח נשימה ארוך יותר עם כלים שזוללים אוויר?
נתון חשוב שעליך לדעת הוא משטר עבודה של מדחס.
האידאלי הוא 25 אחוז זמן עבודה ו-75 אחוז מנוחה. לא אידאלי זה 50/50 ופחות מזה . אם זה רק ריגעי אז בסדר אבל אם זה כל הזמן כך אתה צריך מדחס עם ספיקה גבוהה יותר וזה לא קשה לחישוב.
אבל אתה חובב ולא יקרה כלום אם שעה ביום יעבוד80 וינוח 20 אבל זה גם יאט את קצב העבודה שלך.
לגבי אקדח צבע. קח זול. הדברים האלו נסתמים מהר. חבל על הכסף.
המדחס שבלינק נראה לי מצוין רק מה שאני לא כל כך מאמין לנתוני הספיקה.(כמעט 400 ל/דק') בגלל שיש שם ניסיון להטעות "מס' בוכנות-שני ראשים ברגיים" ..... זה מדחס בוכנות או מדחס בורגי? מי שלא מבין יכול ליפול כאן.
לגבי מיכל נוסף. ייתן לך עוד אויר אבל גם זמן המילוי יתארך. היתרון במיכל נוסף(PIG) שניתן לקחתו עצמאית לכל משימה, בלי צינורות מסורבלים.
ליאור,
המדחס שהציג פות"ש ממש שקט. שימושיו הנפוצים הם במרפאות ובמעבדות שיניים ובנוסף הוא פועל ללא שמן.(מצוין לצביעה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikipod
נמרוד,
אתה משלם בערך פי 2 מקומפרסור עם אותם ביצועים אבל לא שקט. אם השקט הוא דרישת חובה, אז זו קנייה טובה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זוהר לב
ליאור,
המדחס שהציג פות"ש ממש שקט. שימושיו הנפוצים הם במרפאות ובמעבדות שיניים ובנוסף הוא פועל ללא שמן.(מצוין לצביעה)
את שלי קיבלתי במתנה, אני מניח שאם הייתי קונה הייתי שוקל בחיוב מדחס כזה כי הרעש באמת מונע ממני להשתמש בו כמו שהייתי רוצה.
ליאור
אני מבין שלעניין הרעש יש השלכות כלכליות (מחיר כפול על אותם ביצועים). יש דבר כזה לבנות "כלוב" שמשתיק רעש של קומפרסור? מן הסתם חשוב שתהיה יניקה של אוויר חופשי ואז אנחנו מפסידים את העניין של האטימה לרעש. אבל אולי יש דרך לבנות משהו שמפחית משמעותית את הרעש? מישהו התנסה בבנייה של דבר כזה ויכול להגיד אם זה עוזר?
דבר נוסף, קראתי שהמדחסים האלו גם יותר אמינים ממדחסים רגילים, יש אמת בדבר הזה? אם כן זה עוד שיקול, למרות שמדחס נראה לי כמו משהו שלא מסובך לתקן במידה ומתקלקל משהו, תקנו אותי אם אני טועה.
זוהר, לא הבנתי מההודעה שלך אם המדחס מומלץ או לא? (בורגי\בוכנה)..אני ממש לא מבין בזה, אשמח אם תוכל להרחיב או להפנות אותי למקום שאוכל יותר להבין את העקרונות פעולה (גם אנגלית סבבה).
תודה רבה לכולם
מתעלק על השירשור.
יש לי מדחס סביבות 200 ליטר (לא ממש בדקתי טיקט) סביבות ה2-3 כ"ס. מצב חדש. שימש במסגריה במשך אולי חצי שנה. לצבע וניקוי באוויר בעיקר.
חד פאזי! מתאים לכולם.
אני רוצה עליו 2500 שח. אם זה באיזור המרכז אז אפשר גם הובלה בתשלום.
אפשר תמונות למי שרוצה. אעלה פוסט מסודר עוד כמה ימים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikipod
אני מבין שלעניין הרעש יש השלכות כלכליות (מחיר כפול על אותם ביצועים). יש דבר כזה לבנות "כלוב" שמשתיק רעש של קומפרסור? מן הסתם חשוב שתהיה יניקה של אוויר חופשי ואז אנחנו מפסידים את העניין של האטימה לרעש. אבל אולי יש דרך לבנות משהו שמפחית משמעותית את הרעש? מישהו התנסה בבנייה של דבר כזה ויכול להגיד אם זה עוזר?
דבר נוסף, קראתי שהמדחסים האלו גם יותר אמינים ממדחסים רגילים, יש אמת בדבר הזה? אם כן זה עוד שיקול, למרות שמדחס נראה לי כמו משהו שלא מסובך לתקן במידה ומתקלקל משהו, תקנו אותי אם אני טועה.
זוהר, לא הבנתי מההודעה שלך אם המדחס מומלץ או לא? (בורגי\בוכנה)..אני ממש לא מבין בזה, אשמח אם תוכל להרחיב או להפנות אותי למקום שאוכל יותר להבין את העקרונות פעולה (גם אנגלית סבבה).
תודה רבה לכולם
אפשר בהחלט לבנות תיבה מבודדת מרעש מסביב למדחס. בדוק ביוטיוב יש דוגמאות. לא לחשוש מהתחממות, המדחס פחות רגיש לשינויי טמפ'.
לגבי המדחס המדובר. הנקודה שבאתי להדגיש היא שבפרסום מושחלת המילה ברגיים ומי שלא מבין יכול לפרש כאילו זה מדחס בורגי כשבעצם הוא מדחס בוכנות. נסיון הטעייה כזה מוביל אותי לספק גם לגבי נתון הספיקה. יש לנו בעבודה אחד כזה וביצועיו, מלבד הרעש המופחת, משתווים פחות או יותר לסיני מרעיש ב-600 ש"ח, וכמו שאמר נמרוד, על השקט אתה משלם הרבה. אישית, הייתי לוקח משהו בסדר גודל כמו שציינתי קודם ומבודד אותו בתיבה, למרות שחושב שאין צורך מפני שהוא יחסית שקט, וממוקם בתוך חדר העבודה שלך.(השכנים לא ישמעו, אתה כן:mad:)
למקורות חפש: מדחס בורגי, מדחס בוכנה.
בזכות השרשור הזה למדתי על האפשרות לבנות תיבה להקטנת הרעש, קראתי כמה כתבות, ראיתי סרטון או שניים ביוטיוב וניצלתי את אתמול לבנות תיבה כזאת (למי שמודאג גם הלכתי להצביע).
מושתק זה לא אבל זה הפחית משמעותית את הרעש ועכשיו אוכל להשתמש בקומפרסור יותר.
תודה לכל מי שהעלה את האפשרות
ליאור
מצאתי דגם ספציפי שמתאים לדרישות שלי ואני מעוניין בו, הבעיה היא המחיר שלו כחדש. יש לכם מושג איפה אפשר לחפש מדחסים משומשים? בלוחות הרגילים לא ממש מצאתי, ותאכלס בגלל שאני ממש חסר מושג בתחום הייתי מעדיף לקנות מחנות שיכולה לתת אחריות לתקופה כלשהי ולא לקנות חתול בשק.
זה הדגם-
https://www.arm.co.il/items/1997962-...TIGER-402-Fini
לגבי המחדס הקודם שקישתי לפה אני קצת פוחד כי הוא סיני, יש מקום לחשש הזה?
למה דווקא הדגם הזה? מה מיוחד בו? כי הוא נראה לי יקר מאוד בשביל משהו שהוא די שגרתי.
זה שכתוב שהוא לא מיוצר בסין, זה אולי רק ההרכבה הסופית או משהו כזה. מאיפה אתה חושב שמגיעים כל החלקים? (הבהרה: ב"סין" הכוונה לכל מקום שהוא לא אירופה או אמריקה)
בקיצור, לא הייתי משלם כזה מחיר על כזה מוצר. לדעתי זה מחיר מוגזם. אולי אם הוא היה בא עם מייבש קו (לא השטות שמוכרים לכם עם הכוסית לכידת נוזלים, זה שווה לתחת בלי המייבש קו) אז אולי.
אתה יודע מה, ב3000 שח אני מוכר לך מדחס עם נתונים דומים משומש. מיכל של 100 ליטר אולי. יש לי 3-4, אני יכול למכור אחד.
תודה אדון לטאה. אכן לא מצויין שם שזה תוצרת איטליה אבל במקום אחר, אולי באתר היבואן או משהו כזה ראיתי שזה מיוצר שם.
אין בו שום דבר מיוחד למעט העובדה שהוא נותן ספיקה של 400 ליטר לדקה והוא חד פאזי. אם יש לך כזה עובד אשמח לרכוש ממך
2 הסנטים שלי :
א. לי יש קומפרסור בוכנתי 2 ראשים 5.5 כ"ס, הספיקה האמיתית שלו בשטח היא באזור 550-600 ל/ד (ידוע איזה מכונה מפעיל ומה הצריכה שלה) בגלל שהספיקה תלויה באיזה תנאים ולחצים מודדים אותה.
לכן שכח ממדחסים כאלו קטנים עם תפוקה ריאלית של 400 ל/ד.
ב. משטר עבודה רצוי במדחס בוכנתי הוא 50/50 לפי חברות המדחסים. כחובב שפועל לעיתים רחוקות יותר אולי אפשר למתוח את זה.
כל ניסיון השתקה שלו שיפגע בזרימת האויר יפגע בקירור שלו וזה רע רע בשבילו אלא אם מחליטים על קירור מאולץ במאורר חיצוני.
ג. מציע לך לחסוך עוד קצת תקציב ולקנות קומפרסור 3 כ"ס שידע גם לגדול עם הצרכים העתידיים שלך.
ד. לוכדי הטיפות האלו זה לא באמת מסנן לחות, זה יותר טוב מכלום, אבל זה לא אויר בלי לחות ברמה שאני מניח צריכים לצבע (לא מבין גדול בדרישות שם), בשביל זה צריך מייבש.
למיטב זכרוני ניתן להתקין אביזרי קו שמשפרים את הסרת הלחות במקום מייבש, לא התנסתי.
ה. לכל מי שיש לו קומפרסור זקן ללא ניקוז מים אוטומטי, לכו תבדקו אותם, יכול להיות מסוכן (יוטיוב יעזור לכם עם ההמחשות).