אין רגע דל...התלבטות איך ממשיכים....
טוף....אי השקט מתגבר....כרגיל אצלי....חייב שינוי ורענון מוטורי.
כרגע עם רנגלר ארוך משופר ומדוגם (שנת 2010) - מרוצה ממנו מאאאד ואין סיבה ממשית להחליף חוץ מהשגעת שלי...הוא אצלי כבר 3.5 שנים...(זה הרבה זמן במושגים שלי) משמש כרכב טיולים ולא רכב יום יומי (משרד התחבורע האשם העיקרי- מפחיד לנסוע ביום יום עם רנגלר משופר)
הדיילי שלי - סיטרואן C1 ידנית שנת 2015 אדומה שובבה ומפתיעה לטובה....אבל כמובן לא שיא הריגוש והכיף בנהיגה...
התקציב לשינויים כרגע מוגבל ועומד על כ- 50,000 -70,000 ש"ח כולל מכירת הסיטרואן (שווה כ- 24,000 ש"ח)
האופציות:
להחליף עכשיו את הדיילי (את הסיטרואן) ברכב דיילי אחר מרגש ומהנה יותר בתקציב הנתון - משימה דיי קשה - ממה שחיפשתי עד כה מכוניות פרימיום עם כוח ונטייה ספורטיבית- אין כל כך בנמצא, יורד מדיי בשנתון על כל המשתמע ולא הצלחתי למצוא משהו שמור שהתחברתי אליו. פיג'ו 208 GTI - נכלל בתקציב באופציה זו אבל מרגיש לי סוג של more of the same.
אופציה שנייה- לחכות בסבלנות עד שיהיה דיי תקציב (100,000 עד 150,000 ש"ח) להחלפת הדיילי למשהו מרגש ומהנה משנתון מתקדם יותר.
אופצייה שלישית - לחכות עוד יותר בסבלנות, לחסוך עוד ולהגדיל את התקציב לשינוי המוטורי ולאחד רשויות ברנגלר JL חדש (לא חייב מהניילונים) או בברונקו שיגיע בקרוב.
הן ביום יום והן בטיולים נוסע לרוב לבד או מקסימום הכלבה (זו שהולכת על ארבע שלא תתבלבלו...) - למרות זאת חשוב לי רכב שטח ארוך מבחינת ציוד ואופציות שינה.
כדי להבהיר עוד יותר את כוונת המשורר (עלק משורר..) - רכבי דיילי שאני חושב עליהם צריך שיהיה להם את ה-X פקטור (כוח ניהוג נראות ומקדם פאן) - רכבים שמתכוונן עליהם להמחשה - אינפיניטי G37 למשל (לא מצאתי נורמלית ואין בשנתון מתקדם), מרצדס בכירסאות הקצת יותר שריריות, ב.אמ.וו. בגרסאות השריריות, קונברטיבל למיניהן כולל מכוניות שרירים אמריקאיות כמו מוסטנג GT, שברולט קאמרו, דודג' צ'לנג'ר, לקסוס קונברטיבל וכו'
רכבי ספורט טהור כמו סובארו BRZ או מזדה מיאטה - נפסלו בגלל תנוחת ישיבה נמוכה מדיי למימדים, למשקל ולגיל שלי- חוץ מזה תכלס לא מתכנן לעשות עם הדיילי ימי מסלול או להתגרזן בשעות בוקר מוקדמות בכבישי נהיגה בארץ.
תכלס אני כרגע בהלבטות אבל נוטה לאופציה השלישית - סבלנות עד שיהיה די לאחד רשויות בJL או ברונקו חדשים - הגיע כנראה הזמן להתבגר וללמוד לדחות סיפוקים....(אבל תכלס זה קשה...)
זהו פרקתי ושיתפתי...מחפש מכם בעצם את הדאחקות, את הציניות את חוכמת ההמונים או המעטים...תוסיפו מה בא לכם חופשי חופשי.
תגובה: אין רגע דל...התלבטות איך ממשיכים....
לא היית שם לפני שנה ב+/-??
למה לא תוסיף לwish list איזו ג'וליה או סטלביו? אילו עם ה 280 סוסים?
אם אני זוכר נכון (כתבת, לא נפגשנו) אתה איש גדול. בסטלביו אתה נכנס. היא מאוד מרווחת ונותנת יופי של יחס fun/money.
ג'וליה אם אתה נכנס בגרסת 280 סוסים זו אחלה אוטו.
אם תוכל להרשות להצמך את הגרסה הבכירה, כזו שכבר כמה עשרות ממנה מסתובבות בארץ, זו שמשהו כתב עליה שאם פררי היו בונים רכב משתפתי - זה מה שהיה יוצא - תביא סיבוב!
(גילוי נאות - בית של חובבי אלפא...)
דה-ז'ה-וו כבר אמרו...
לדעתי:
1. בשביל השטח - ברונקו יהיה רק חדש והגרסה שמתאימה לשטח תהיה יקרה לפחות כמו JL חדש. אז כבר עדיף JL בן שנתיים. אבל באופן כללי ההפרש בין מה שהרוביקון שלך נותן ל JL בשטח לא יהיה שווה את ה 150+ אלף שקל תוספת. וגם קצת חאראם להכניס סכום כזה לשטח כמו שאתה עושה שטח.
2.. בנוגע לפרייבט, מכיוון שאני יודע את המרחק מהבית שלך למשרד, לא הייתי לוקח שיקולי דלק בחשבון. ולכן, רוצה FUN וקצת שופוני לך על מוסטאנג קבריולט גם אם GT לא נכנסת בתקציב. גרמנית איכותית בגרסה החזקה לא תיכנס בתקציב הזה. גם ג'וליה או סטלביו לא תיכנס בתקציב הראשוני בלי לחכות. הרכבים הקטנים יותר (205 GTI ודומיהם) לא מתאימים לך לדעתי גם מבחינת גודל פיזי וגם במה שהם משדרים. אלו רכבים של אנשים צעירים / ילדי שמנת. גם הקופרה כזאת, בטח המיני קופר והאבארט (למרות שאבארט 595 קבריו ידנית זה כייף גדול).
יגואר. אחת עם V8 ואם תמצא איזה דגם עם "R" בסוף, תרוויח סופרצ'ארג'ר. אם הייתי יכול הייתי נוסע ב XK.
מלבד זה, יש סיפורי זוועות על המנועים של מרצדס ו BMW מהעשור האחרון. תתחיל להיות קשוב לזה, אולי ימנע עוגמת נפש.
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
להחליף רוביקון מדוגם ב jl שעולה כפול ובכדי להגיע ליכולות שהיו כבר לא יוכל להיות רכב דיילי, מה הטעם?
70 אלף לרכב עם ניראות מכובדת שגם נוסע טוב זו התפשרות,
טוארג tdi שנתונים 2010-11, אאודי q5 טיפה יותר צעירה לטעמי אלו הכי הרבה אוטו במחיר הזה.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
תודה למשיבים.
הג'וליה בהחלט בנחשקות.
צודק שי בהסבת תשומת ליבי לעניין איחוד רשויות בJL שישופר לטעמי...
אז כנראה נתמקד באופציה ב' - להמתין קצת ולמתוח התקציב לדיילי לרמות 100-150.
הדה ז'ה וו...נכון מאז אני עדיין מתלבט באותה סוגיה והלחץ מבחינת תקציב מנע להוציא לפועל את החישקוקים...
רמי - SUV מפואר ומיושן כרכב שני דיילי...מיותר לי...למרות שהרכבים שציינת באמת נותנים אחלה תמורה לכסף ואתה יכול להוסיף לרשימה הזו גם את הפורש קאיין.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
טוף....אי השקט מתגבר....כרגיל אצלי....חייב שינוי ורענון מוטורי.
זהו פרקתי ושיתפתי...מחפש מכם בעצם את הדאחקות, את הציניות את חוכמת ההמונים או המעטים...תוסיפו מה בא לכם חופשי חופשי.
זה משבר גיל ה 50 או 60 ?
ב 60 יכול להמליץ לך על זה
קובץ מצורף 133141
חשבת לדיילי על אוקטביה vr?
לדעתי אחת בת כמה שנים תכנס לך בתקציב.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אוקטביה VRS...
אם תחכה והתקציב יעלה ל 150K אז יש המון אופציות מעניינות. אבל מכיוון שזה לא לעכשיו, הנה כמה אופציות אם לא תוכל לכבוש את היצר...
1. מוסטנג קבריולט - כבר כתבתי
2. וולוו S60 T5 מהדגם הקודם. חזק ויחסית מפואר
3. קאדילק ATS, חזק, ניהוג טוב אבל מתבגר כמו שאמריקאיות מתבגרות...
4. אינפיניטי G37 - לא צריך להסביר לך למה
והנה כמה אופציות מחוץ לקופסה:
1. מיצובישי אקליפס (קבריו אם יש)
2. SL450 קבריו אספנות, אם אתה יכול לצאת כל יום אחרי 9 בבוקר מהבית
3. טוארג 5 ליטר V10 דיזל. מפלצת!
4. לקסוס IS250 קבריו, רק בשביל הפוזה, המונע חלש והרכב לא מהנה לנהיגה.
אין רגע דל...התלבטות איך ממשיכים....
איחוד רשויות זו פשרה הן בכביש והן בשטח ולהבנתי תמצא את עצמך אומלל גם ביום יום וגם בטיולים.
הצעתי, להמשיך לשפר ולהשקיע ברנגלר הקיים ושתחסוך עוד קצת תקנה את רכב החלומות לכביש.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חבר קנה עכשיו וולבו s60 2017 הדגם החזק 240 כס והוא ממש מבסוט. לא יודע אם זה רכב להנאה מנהיגה אני לא מבין הרבה בתחום הזה
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
אוי שלמה...
כל שנתיים שלוש-אותו סיפור, אותה התלבטות.
איחוד רשויות - הפרדת רשויות - איחוד רשויות - הפרדת רשויות.
את התשובות אתה כבר יודע. גם היצע המכוניות הסו-קולד "ראויות/מהנות לנהיגה" לא כל כך השתנה.
אתה כבר מכיר ויודע כמעט הכל.
לא צריך לספר לך שבכל מה שקשור לדינמיות/נהיגה - אתה רוצה משהו אירופאי.
לא צריך לספר לך שהאירופאיות/פרימיום, כלומר הגרמניות, עמוסות טכנולוגיה מסובכת ומיותרת והן יכו אותך חזק בכיס בסעיפי תחזוקה ואמינות.
יפניות פרימיום, קרי לקסוס ואינפיניטי?
אינפיניטי די קרובה להיות "ב.מ.וו יפנית", דינמית וכיפית, מפוארת ואיכותית עם לוק מכובד על גבול הצנוע. היתה לך כזו, G37 היא אחת המוצלחות בז'אנר, אתה מכיר ואוהב.
לקסוס ממש לא שם - זו רק טויוטה עם ריפודי עור. האיכות שלה גבוהה ואמינותה מרשימה, אבל אלה מכוניות סאחיות וזקנות להחריד באופיין, משעממות, מנותקות ולחלוטין לא מהנות לנהיגה. דגמי לקסוס שטובים לנהג ומיועדים לנהיגה גם עולים בהתאם, מעבר לתקציב שהגדרת. אז....
אמריקאיות - כיף גדול, בעיקר אם כל מה שאתה רוצה זה כוח וביצועים ומוכן להתפשר על אופי רעשני וקצת גס. אבל השאלה אם מוסטנג/קמארו רועמת בצבעי מלחמה זה משהו שהולם את תדמית העו"ד המכובד, אם רמת האיכות המאוד-עממית שלהן תספק אותך ואם מידותיך הטובות יצליחו להידחק פנימה.
אישית אני מאוד אוהב קדילק ATS, זו מכונת נהיגה ראויה - הנעה אחורית, מהירה, חדה, ספורטיבית ומהנה באמת. קשה לי לשכוח קרב צמוד שלי על כביש אלון עם מזראטיות, גיבלי וגראן-טוריסמו, שבסופו האמריקאית הקטנה שעולה חצי מהן, עם 2 ליטר טורבו ו-272 כ"ס "בלבד", נתנה להן בראש....
ייתכן ולך היא תרגיש קצת צפופה. אבל אם לא תנסה איך תדע....
אינפיניטי Q50 היברידית נכנסת לתקציב?.... תעשה סיבוב על הדבר הזה. המון כוח, שילדה משובחת, הנעה אחורית, זנב שמח והרבה חיוכים, ביחד עם הפאר והאיכות הידועים שאתה מכיר וזוכר לטובה. אוטו מכובד למראה שיודע לנשוך חזק. מחליפה ראויה ל-G37
מנהלים, אפשר לדעתי לפתוח לשלמה פורום יעודי לנושא הזה.
[emoji6]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
את הדבר האמיתי רענן כבר שם לך.
בכמה ימים בשנה שלא מתאים לרכב תיסע למשרד ברנגלר.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ברוח ג׳יפולוג...
גם את התחביבים הנוספים בונים [emoji16]
אז נכון שאני כבר בהפרדת רשויות, רכב ליסינג מהעבודה ליום יום והיילקס טיולים שממתין בסבלנות להשתעשע כשאפשר...
אבל זה הפרוייקט שהעסיק אותי בשנים האחרונות.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...92519bebb5.jpg
אפשר גם כל פעם להעתיק תגובה אחת מאחד השרשורים הקודמים...
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yscheiner
זה ממש יפה זה!!
בטוח שגם אתה עוקב אחרי פרוייקט השיפוץ המתמשך של ה-M21 בפולגז.
תודה למשיבים
דו גלגלי לא בא בחשבון. לצערי, בתחום עיסוקי (עו"ד המתמחה בנזקי גוף) חלק נכבד מלקוחותיי הם רוכבי דו גלגלי...