כן, גם אני נזקק לפעמים לעצת ההמונים. בדגש על בועלי סופות/סיקסים עם נסיון.
שבע נסיונות לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, לערבב מין בשאינו מינו וסתם לחסוך כמה שקלים (קיבלתי זוג בולמים חדש מהניילון בחינם, אז לא אנסה אותם?...) ועם נסיון עבר מוצלח ברמה כזו או אחרת עם מותגים ודגמים שונים, חלקם טובים אבל לא מתאימים לג'יפ הנוכחי ו/או קשים להשגה (בולמי GMC סוואנה דור ראשון המקוריים, למשל, תוצרת AC-DELCO, היו מעולים, אבל לכו תמצאו כאלה) הגעתי שוב לדילמה.
מנסיונכם, מה עושה עבודה טובה?
מה אני מחפש:
בולמים קשיחים יחסית. אני לא אוהב רכות מתנדנדת וסמרטוטית. אני רוצה ריסון. שיכוך מהיר. כן הייתי שמח לבולם שיודע גם וגם עם פעולה פרוגרסיבית - רך בשיבושים הקטנים, קשיח ומרסן בשיבושים הקשים.
זה לא רכב מירוצים, אני לא דוהר איתו. אבל הוא כן נוסע יום שלם בשטח במשך חמישה ימים רצופים כמה וכמה פעמים בשנה. מוגבה 4' אבל הגובה ירד מעט עם הזמן. הקפיצים רכים יחסית ועם מהלך ארוך מאוד. לא מועמס דרסטי.
המגבלות:
1. לא מתכוון להשקיע סכומים של חמש ספרות בציוד-קצה כמו FOX או KING או BP51 או בולמי קאסטום של EVCO. נכון שהכי יקר זה הכי טוב, אבל כאן זה ישראל ומה שיקר, יקר ברמה לא הגיונית. בסוף זו רק סופה ואין בזה צורך.
2. מצד שני, מה שזול זה גם יקר. אני לא רוצה לגלות שבגלל קמצנות בזבזתי את מעט כספי על זבל, שבעוד חצי שנה אצטרך להשליך לפח ולרכוש שוב חדש. מה זה זבל?... פרוקומפ ES1000 למשל, או רוביקון-אקספרס טווין-טיוב. ככל שמדובר בשתי היצירות האלה, לואו-קוסט לקמצנים, עדיף לגלגל את השטרות ולעשן אותם.
דעות?