גסיסת המותג החלה.
וכל מילה נוספת מיותרת
Printable View
גסיסת המותג החלה.
וכל מילה נוספת מיותרת
חשבתי שהיא התחילה כשהם שמו מנוע של פונטו מקדימה ..
The horror...
Sent from my iPhone using Tapatalk
כאן דווקא שמו מנועים ראויים, מעל ומעבר.... אבל האריזה, אוי האריזה.... מסתבר שגם האריזה חשובה.
ג'נטים 22'..... צמיגי חתך נמוך.... ואיך שזה נראה.... הנעה כפולה והילוך כוח רק כאופציה, מסכים במקום ברזלים...
כמו שהיה בזמנו עם ההאמר H2, יש מכוניות שג'יפאי שפוי יחשוב פעמיים אם הוא רוצה להיראות נוהג בהן. אוי לבושה.
אבל מצד שני אני מניח שכל קהילת הראפרים כבר מסתדרת בתור.... סופסוף מחליף ראוי לקדילאק אסקלייד המזעזע.
לנדרובר כבר אבודים בתחתית. ועכשיו ג'יפ במדרון, מתגלגלים בדרך לשם.
אני חושש כפי שניבאתי פעם, יצרן רכבי השטח האמיתיים האחרון בעולם, זה שישמור על הגחלת - יהיה טויוטה. אוי לבושה.
מסה גדולה + מנועים חזקים מצריכים ברקסים גדולים...אבל ג'אנט "22 נשמע מוגזם
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
את הסמלון מפלסטיק שכתוב עליו Trail rated, ג'יפ מדביקים על הדגמים שלהם ש"ראויים לשימוש בשטח".
בשנים האחרונות, תחת בעלות פיאט ועם התחלת שיווק הקרוסאוברים מבוססי פלטפורמות הכביש של פיאט, חל פיחות מדאיג במעמדו של עיגול הפלסטיק הזה, שהחל להיות מודבק גם על דגמי ה"טריילהוק" של קומפאס ורנגייד... בחיאת - קרוסאובר מעפן, על צמיגי חתך נמוך, ללא הילוך כוח, באמת לא ראוי לשאת את התג המחייב הזה. זה כמו להעניק כנפי צניחה למי שקפץ משולחן לריצפה.
אבל אנשי השיווק כנראה חזקים ומשפיעים יותר מכל מהנדס ובוודאי מכל ג'יפאי.
על הכל הייתי מוכן לסלוח להם - כי כל עוד יש רנגלר, כל יתר מוצרי המותג הזה הם סוג של מרצ'נדייז לא מזיקים.
אבל תראו מה זה - על הואגוניר/גרנד ואגוניר החדשים, היצרן כבר לא מדביק את עיגול ה-Trail rated, ולא כי לא נאה לו עיגול מפלסטיק על הרכב הכי גדול ויקר ומפואר שלהם, אלא כי הם בעצמם מודים שיכולות שטח אין שם. זה אומר משהו. זה למה "אוי לבושה". באמת.
תבינו, זה לא יונדאי/קיה שמרגישים גדולים וחשובים אם שיחררו לשוק דגם עם ריפודי עור. Jeep זה יצרן עם מוניטין ומסורת. כזה ששמו הפך לכינוי גנרי לכל רכב שטח בעולם, לאמת מידה. "ואגוניר" זה דגם מיתולוגי. מותג. ועכשיו הם משחררים את הלווייתן המפורכס הזה ומעניקים לו את השם המחייב?... מבזבזים את שארית הקרדיט שעוד נותר להם (בזכות הרנגלר ובזכותו בלבד!) על גוש שומן רופס ורוטט שכל כולו מופע של טעם רע ויכולות שטח מעוררות רחמים?....
זה רק עלבון צורב לבעלי הואגוניר המקורי הנפלא והאלמותי שעכשיו לא יודעים איפה לקבור את עצמם.
- - - Updated - - -
The Jeep Horror picture show
מופע האימים של ג'יפ. זה ייזכר לדראון עולם.
וואלה....גסיסת רכבי השטח (ויצרני/ מותגי אבי השטח) התחילה ביום בו נולד ה- SUV הראשון.
הקטע האירוני הוא שיצרני רכבי השטח בעצמם החליטו לפנפן רכבי שטח קשוחים ולייצר "רכבי שטח" יותר מתורבתים יותר מפנקים יותר בעלי יכולת כביש וזו מגמה שרק הלכה והתחזקה עד שהשתלטה לחלוטין- ע"ע לנדרובר.
זה רק אני רואה כאן LC200 עד לקו הגריל?
בקיצור עיצוב שמרני טוטאלי שנבלע בפקק?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ff2b614288.jpg
ברלי, ברלי,
מה יהיה איתך?
כל התוויות האלה הן שיווק, לא קשורות בתוכן.
כמו שלנד רובר קוראים לאיווק 'ריינג' רובר' ול'ספורט' הם קוראים דיסקברי, ול'דיסקברי-6' הם קוראים 'דיפנדר'...
ככה JEEP מדביקים שמות סתמיים למכוניות החדשות שלהם, על פי פוטנציאל השיווק.
לפחות עם הגלדיאטור זה יצא להם טוב מאוד, והם עדיין מייצרים את שתי המכוניות המדליקות ביותר כיום, רוביקון וגלדיאטור.
משחקי מדבקות? לא אכפת לי, כל עוד הם שומרים על נאמנות לערכי המותג, פחות או יותר.
בוא נתרגז על דברים אמיתיים...
נהגתי לפני שבועיים בסבא ובנכד ותאמין לי, אתה לא רוצה לטייל יומיים בגלדיאטור הישן... עם כל הכריזמה והמומנט המפמפם של ה-V8, החדש מדליק יותר. האם הוא עדיין ייסע בעוד שלושים שנה? בוודאי שלא...קובץ מצורף 133148
דווקא התכוונתי למשפט שקולונל קורץ אומר ב״אפוקליפסה עכשיו״...
אבל בנינו, שיבנו מה שהם רוצים.
אם יחליטו שמשתלם לבנות ריקשה לשוק ההודי ולקרוא לה ״גרנד צירוקי טריפוד״ שיבוסם להם.
שידביקו איזה עיגולד שהם רוצים (כן rated או לא rated) אבל שיזכרו שזה שתוקעים 3 נוצות בתחת לא עושה אותך טווס.
העיקר שימשיכו לייצר ולשפר את הרנגלר לאנשים כמונו. זה יקרה כל עוד יהיה ביקוש ולפי מה שזה נראה הוא רק יגדל ויכניס עוד מתחרים חזקים וטובים דוגמאת הברונקו.
אגב, לדעתי, גם טויוטה לא תישאר מחוץ למשחק...
Sent from my iPhone using Tapatalk
אלה רק תרגילי שיווק, אבל לסמנטיקה ולשמות ישנים יש חשיבות.
אני פריק של המותג. כמו שאתה פריק של לנדרובר.
שני היצרנים המיתולוגיים ביותר של עולם השטח ההולך ונעלם (אבל מתעורר זמנית בשנים האחרונות, נקווה שברצינות).
לנדרובר כבר אבודים. אחרי שירדו לזנות עם הפרילנדר, האיווק, הדיסקברי ספורט והדיסקו 5 עם גודש המיחשוב מוכה התקלות וצמיגי הבלרינה שלו, ועם הדיפנדר החדש/דיסקברי 6 שהוא הכל חוץ מדיפנדר, מה נשאר מהשם המיתולוגי?.... חוץ מדיפנדרים ישנים/קלאסיים מקסימים שמסרבים למות ומזכירים לאוהבי המותג את העבר המפואר?... תראה איך כולם מתפעלים כשהדיפנדר החדש הזה מצליח, (בלא מעט פרפורים והחלקות וגם זה בידיו של נהג-שטח מיתולוגי) לעלות במעלה עשוש.... משהו שפעם נחשב לסתם שביל בעלייה, כזה שדיפנדרים לא היו עוצרים בגללו.
Jeep הולכים באותה הדרך לאבדון עם צעצועי המרצ'נדייז מבוססי פיאט - רנגייד, קומפאס וצ'רוקי KL. לראות, לעשות סיבוב קצר ופשוט לבכות. בקרוב ידבק בהם ה-DNA החולני ומוכה התקלות של פיז'ו-סיטרואן ("סטלנטיס"...) ויהרוג אותם סופית.... אין לי ברירה אלא לבלוע את העובדה שגם הם היו מוכרחים לקחת חלק בקרחנת הקרוסאוברים המבחילה ולהציג גם מתחרה לאסקלייד המזעזע, בעיקר עבור השוק האמריקאי המצטיין בטוב-טעמו... ברור לי שהם ירוויחו בוחטות על כל בהמה מצוייצת כזו שתימכר לקהל האנין שכולל ראפרים, נשות כדורגלנים, סוחרי סמים וסוחרי נשים - בוחטות שינשימו ויתדלקו עוד קצת את פעילות השטח וייצור הדבר האמיתי (רוביקון 392) עד לרגע בו החשמל, הטכנולוגיה האוטונומית והרגולציות ההרסניות יחסלו את סגמנט רכבי השטח סופית. אבל לקרוא לזה "ואגוניר"?... הם לא מתביישים?... זה מחדל מביש כמעט בנוסח הבלייזר החדש של GM.....
לפחות אם הבהמה הזו היתה מתיימרת לדעת לנסוע בשטח....... אבל למה לטרוח באמת?.... ג'נטים 22'.....
כאמור, כל עוד הם שומרים על הגחלת עם הרנגלר והגלדיאטור, אולי אפשר לסלוח, לנשום עמוק ולתת עוד קצת קרדיט. אבל הכיוון הרע שהם הולכים בו ברור מתמיד.
היום יותר מאי פעם - ג'יפאי אמיתי ידבק בדגמים הישנים של פעם - CJ/YJ/TJ/סופה/XJ/ZJ/WK/FSJ ובהמשך גם ב-JK/JL. ישפר ויעדכן מה שצריך בעזרת שוק האפטרמרקט שאין שני לו, ויאפשר למכונה האלמותית להמשיך לתת בראש לנצח. במקרה של ה-JL אני מאוד מתפעל מהיכולות אבל גם סקפטי - זה לא ישרוד מספיק שנים כדי להזכיר לילדים ולנכדים שלנו את הימים הגדולים.
אתה, שמתמוגג לצאת לשטח בטרקטור-יונימוג (...) טוען שאני לא רוצה לטייל יומיים בגלידאטור FSJ?.... מה שתית רמי?.... תן לי עכשיו גלדיאטור ישן! רק מעט ליטושים קלים של נעילות + רכיבי מכניקה קצת יותר מודרניים הופכים גם אותו למשהו שאף אחד לא יעז להעדיף את ה-JT החדש על פניו. במקרה של הואגוניר, בכלל אין שום ספק.
בינתים, לא יעזור לנו. יותר מאי פעם אני משוכנע שרכב השטח האמיתי האחרון בעולם כפי שאנחנו מכירים ואוהבים, יישא על חרטומו את הלוגו של טויוטה. ליפנים לפחות נשאר קצת כבוד עצמי - וכבוד למסורת.
אני דווקא חושב שלא רחוק היום שהרכב השטח החשמלי הראשון אשכרה ימכר, יהיו לו יתרונות מטורפים, כמו גאומטריית מתלים משתנה, מומנט בכל מהירות ועוד.
תהיה לו בעיית טווח, אבל היא תיפתר בדור שאחריו.
ובעיקר, הוא לא יהיה מאף אחת מהחברות האלו, זה יהיה איזה יצרן חדש ואמיץ.
נגרר אנרגיה עם הנעה עצמית.