טרקטורון חשמלי זה צעצוע או כלי רציני?
שלום, האם טרקטורון חשמלי זה צעצוע לשימוש ליד הבית או כלי טיולים רציני? אני מדברת על כלי חדש בלבד.
מה לגבי שיפורים? טווח? מהירות? כוח? 2 נוסעים? אמינות?
אציין שאני בת 17, עם רישיון נהיגה ועם גישה לטויוטה היילקס של אבא כך שיש לי חלופות לטרקטורון.
תודה, שקד הבת של חנן
תגובה: טרקטורון חשמלי זה צעצוע או רציני?
כלי בעייתי מאוד .
חוקית - איננו חוקי לכביש - מיובא תחת סיווג צעצוע חשמלי לילדים .
את בת 17 כלומר נהגת צעירה , במידה ותיעצרי ( ולא אם חלילה קרתה תאונה קלה ) הכלי יוחרם וכנראה שגם רישיון הנהיגה שלך בסכנה .
יודע ממקורות במשטרה שהם שמו לב לכלים האלו ומנסים למגר את התופעה .
אילן
על איזה בסיס חוקי הכלי יוחרם?
מדובר על קניה של כלי חדש, מקורי, ושימוש בתחומי הקיבוץ ובשטח.
אם זה למושב ולשטח חן סיבה שתעצרי
יש את ה60 וולט..יכול לקחת שתיים בכייף.
יש אנשים העושים עם זה טיולי שטח רציניים..תסתכלי ביוטיוב בארץ דווקא לא משהו נורא רחוק מחול.
Sent from my Redmi 8A using Tapatalk
זה אחלה דבר כי זה בסה"כ כלי חשמלי בסיסי שמצויין להתניידות בתוך קיבוץ/מושב. בלי כאב הראש של רישוי יקר, טסטים ובעיקר ביטוח במחיר הזוי. מה רע בזה? שום דבר רע. נהפוכו. רק טוב.
ככזה, זה כלי טוב גם כי להבדיל מטרקטורונים רגילים, SBSים, EZGO עם מנוע דלק כלשהו ושאר כלים מהז'אנר שהם רועשים מאוד כברירת מחדל - מה שהופך אותם למפגע סביבתי של ממש, במיוחד לשימוש בשבילי קיבוץ/מושב, הדבר הזה שקט.
זה נהדר גם כי למעט עלות החשמל, הכלי הזה עולה כלום ושום דבר בשוטף ולא מממן את המדינה הרעבתנית - לא דורש תדלוק, רישוי וביטוח. גם רשיון נהיגה לא נדרש. כי לכאורה זה צעצוע לילדים.
אבל כאן בדיוק טמון הסיכון שלו - זה לכאורה צעצוע, אבל זה ממש לא נוסע כמו צעצוע. לא נדרשים רישוי, ביטוח או רשיון נהיגה - ובגלל זה בדיוק אנשים חסרי אחריות נותנים כלי כזה לילדים שלהם שעבורם הוא בפירוש חזק ומהיר מדי. הם משתוללים עם זה בפארקים, היכן שהולכים אנשים, אמהות עם תינוקות בעגלות, היכן שמשחקים ילדים - ובעל פוטנציאל לגרום נזקים נוראים ולהתחיל סרט רע מאוד אם יפגע במישהו.
ככלי לטיולים? אני לא חושב שהכלים האלה באמת בנויים לעבוד בשטח לפרקי זמן ארוכים ורצופים, נגיד טיול של 20-30 ק"מ בלג אחד. הן מבחינת חוסן מבני כללי של הכלי והן מבחינת טווח הנסיעה שהסוללה מאפשרת, במיוחד בתנאי שטח. אבל לסיבובים קצרים בשבילי שדות, קרוב לבית?...למה לא?... מה כבר יכול לקרות?...
תודה.
בואו נדבר רגע על ה"חזק" הזה.
אני רואה נתונים של 750 וואט, 1.5 קילוואט מנוע, ו3 קילוואט.
זה סוג של חרטא כדי להשחיל את זה לארץ?
כי על פניו, 1, 2 ו4 כוח סוס נשמעים לי חלשים ברמה מתסכלת.
חנן, האבא של.
- - - Updated - - -
לגבי הטווח, מנקר לי בראש איזה רעיון לשימוש נוסף למודולי הליתיום של האאוטלנדר ההיברידי שברשותי.
אני לא מבין כלום בחשמל ובנתונים שהעלית.
בטוח יש שם איזו קומבינה.
כי אני רק רואה איך הדברים האלה נוסעים.
הדבר הזה רץ כשהוא נושא עליו אבא + שני ילדים קטנים.
על שביל תמים בפארק פרס בחולון. כמובן ללא קסדות וכו'. מתפתל בין עשרות/מאות עוברי אורח.
זה לא נראה/נוסע/מרגיש כמו 2 כ"ס.
עכשיו תן את זה בידיים של ילד בן עשר שיתנגש במישהו או במשהו.
טרקטורון חשמלי זה צעצוע או רציני?
לינק למוצר לטובת הלפלפים שלא מכירים ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אין לי לינק למוצר ספציפי, אבל ראיתי לפני 5 שנים בערך בחנות/מוסך טרקטורונים אחד כזה חשמלי, מעט קטן מכלי רגיל, , בלמי דיסק הידראולי, בולמים אמיתיים, צמיגי גומי "אמיתיים" וכו.
למיטב זכרוני, גם המחיר לא היה בשמיים, משהו כמו 5000 ש"ח,כצעצוע זה יקר, אבל ככלי שיודע לנסוע ולעשות פאן לא נראה לי שזה יקר.
מי שביקש לינק למוצר.
https://www.jumbo-mall.co.il/product...BoC2vMQAvD_BwE
מי שרוצה לראות מה הוא מסוגל לעשות
https://www.youtube.com/watch?v=sQum...l=Quad%2FATVil
החנות הכי מוכרת בשוק החשמליים (אבל יש עוד)
https://kidow.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%...92%D7%9D-1800/
לא הייתי נותן כזה לילד לעולם.
לא במושב, לא בקיבוץ ולא בעיר.
זה ממש לא כלי טיולים או כלי להבאת מוצרים מהצרכניה במושב.
זה ממש כמו לתת לילד בקבוק ויסקי ושתי חפיסות סיגריות בתור ארוחת בוקר לבית ספר.
יש לי שני בגירים בבית (20 ו 24) כשרצו לנהוג שטח , רכשתי להם טרופר 2004 במצב בונבון (שווה ערך לשני כלים כאלו)
ושיריבו בינהם מי לוקח את האוטו ומתי.
בהכירותי את חנן והחינוך שלו, אני לא דואג לטיב הנהג/ת ואופי השימוש, לקיחת אחריות ושאר אזהרות והימנעויות שצויינו כאן. ושוב - בדגש על האדם הספציפי ומשפחתו.
כלים כאלה נוסעים גם במודיעין בסופשים מהבתים ליער וחזרה, הורים וילדים... בלי להפריע יותר מידי. מרימים קצת גבה כי זה פחות אופייני לאיזור אבל כאמור, לא מפריעים
טיב המוצר? תלכו לראות מקרוב, אתם מוכשרים דיו לאבחן איכות חומרים והרכבה. על השרות אני לא יכול להעיד מנסיון אישי... מצד שני אתם גם אנשים מסתדרים...
למעט המחיר, לא רואה סיבה למה לא, אבל זה באמת סובייקטיבי. אם זה נראה לכם סביר להוציא עשיריה על כלי מוגבל תנועה כל כך, תהנו.
והנה לכם מלל מרובה שמשאיר את הבחירה בידיכם
Sent from my HD1903 using Tapatalk
כל הכלים האלה מגיעים מסין.
איכות המכלולים והריתוכים, רמות איכות הייצור והגימור - הכל משתנה מאוד.
הקטנים והזולים יותר הם צעצועים פרופר ותו לא. מיועדים באמת לילדים קטנים (קצת לא מסתדר לי לשחרר ילד בן 4-5 לרכב על דבר כזה, גם אם מוגבל יחסית בהספק ובביצועים - כי לטעמי המאוד אישי - שמגובה בנסיון של כמה התפוצצויות כשרכבתי בעבר על טרקטורונים אמיתיים, שרק בנס יצאתי מהן ללא שברים ונכויות - טרקטורון הוא אולי מאוד כייפי אבל מעצם מבנהו הוא כלי שקרן לאללה ומסוכן ביותר. כן, יותר מסוכן מאופנוע. אבל זו רק דעתי... והיי, אלה הילדים שלכם)
היותר יקרים הם כבר טרקטורון כמעט על אמת. עם כל מה שמשתמע מזה. מנועים חזקים עם המון מומנט שסוחבים לא רע שני ילדים/בני נוער או מבוגר גדול, המהירויות גבוהות בהרבה מהכלים הפשוטים/זולים, מה שנקרא - כשתתפוצץ, ומתי שהוא תתפוצץ, זה יהיה מהיר וכואב.
מי שמתכוון לרכוש דבר כזה לילדים שלו, שיעשה חושבים רציני מאוד.
גם אני חושב על זה בשביל ילד בגיל 11, אבל די מדאיג 40 קמ"ש .
בינתיים ממה שהספקתי לקרוא הkidow עשה עליי את הרושם הטוב ביותר: יצרן ישראלי, משקל העמסה 150 ק"ג, שנתיים אחריות, ומה שהכי הרשים אותי: קטלוג חלפים מלא כולל מחירים, סבירים.
לשם השוואה, כששאלתי סוכנת על טרקטורון אחר על חלפים ומחירים, כמו למשל ציר אחורי, כל מה שהיא הצליחה לומר זה שכשאגיע לצורך הזה, אשאל אותה ואקבל מחיר. עצוב או מצחיק, לא ברור מה יותר.
גם לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה מי היצרן ומה הכתובת של האתר שלו.
13000 ש"ח זה לא המון, אבל זה מספיק בשביל להתבאס כשבבוא היום משהו יתקלקל בכלי והוא יושבת, כי לאף אחד אין מושג מי הוא ומאיפה הגיע.
קנינו.
סיבוב אצל היצרן בסלעית שכנע אותנו שמדובר בתמורה הולמת.
ההתלבטות היתה בין דגם ה1500 לדגם ה1800. 13.5k מול 15k ש"ח. ביצענו גם נסיעת מבחן.
ה1500 צר יותר ב4 ס"מ, ונראה לטעמה של שקד טוב יותר. הוא גם מגיע עם סבל מובנה בניגוד ל1800. זמן אספקה של ה1500 הוא שבועיים בניגוד לחודשיים וחצי ב1800.
הספק וקיבול זהים.
אז הלכנו על ה1500 עם ספיסרים בגלגלים והוספנו עוד תיק סבל ייעודי. נבחרו שלדה אדומה, פלסטיקה שחורה ומדבקות אדומות. היא קיבלה במתנה מהיצרן קסדה, משקף, ערכת תיקון פנצ'רים, כיסוי, דגל.
https://imageshack.com/i/pnxfKBhzj
והיא לא קיבלה מאבא טלפון כדי לצלם את כל זה ??
ראשית, חשוב לי לציין ששקד לא קיבלה את הטרקטורון. היא תשלם עליו משכרה. חלק ממנו מגיע גם מאחותה הצעירה, וחלק ממני.
יש לי עניין עקרוני נגד קניית רכבים לילדים.
אבל אתה צודק. לא צילמנו, כי הוא לא נמסר לה. צפוי להימסר עוד כשבועיים. השלדה יוצאת מחר לצביעה.
צילמתי את אולם הייצור:
https://imageshack.com/i/pm1zHnOXj
זה נשמע צעצוע מגניב לגמרי.
ראיתי לפני כמה ימים בחור צעיר נוסע הלוך ושוב באחד המושבים עם טרקטורון חשמלי כזה. נראה ממש נחמד.
תתחדשו.
Sent from my iPhone using Tapatalk