הטריוס של שחף - לאתגר את האנדרדוג
"פורום RR הוא המקום להשוויץ, להציג את הג'יפ שלכם בתמונות ובמילים ולגרום לאחרים לקנא (או לרחם עליכם...)."
מוזמנים לרחם, אבל קודם תקראו.
למה טריוס?
אחרי 8 שנים על קטנוע לפני שנתיים התאפשר לי לעבור לרכב בשעה טובה,
בגלל שהתחביב המרכזי שלי הוא טיפוס, חשבתי על רכב 4x4 עם יכולת בסיסית לשבילים שיקח אותי למצוק וחזרה, פה ושם איזה טיול ושאר הזמן כרכב פרטי.
אוטומטית התעניינתי בג׳ימני, (עד היום מתעניין בג׳ימני, זה היעד)
הבעיה שג׳ימני עם נתונים זהים לטריוס עלה לפחות פי 2 ובזמנו לא הייתי בטוח בכלל כמה אטייל
החלטתי לקנות טריוס דור שני (מלאה בנזקי שריטות ופח, 21 אלף לטריוס 2007 עם 93km יד 2)
אז קרה טריוס.
למה טריוס לנהיגה בשטח?
בילדות לאבא היה סופה יד עשירית וביחד עם עוד כמה רכבי שטח אמיתיים יצאנו באופן קבוע לטייל בימי שבת, תמיד לטיולים הצטרף חבר של אבא עם טריוס מהמודל הישן ועשה איתנו הכל, פנים מופתעות היה עניין שבשגרה.
מכיר את הדיונים על הטריוס ואת הפרסומות (״העיר זה השטח שלו״) עדיין אצלי, קיים זיכרון של טריוס עביר.
״עם רנגלר לא תלמדו לנהוג בשטח. וגם לא עם לנדקרוזר, פאג'רו נעול, צ'רוקי משופר וכו'.
עם סובארו פורסטר כן. עם דייהטסו טריוס כן.
בחמש השנים הראשונות שלכם בשטח, תתחילו עם רכב דל יכולת. אחר-כך תעברו למה שאתם רוצים, אחר כך תשימו נעילות, אחר כך.
אם הרכב מפצה על טעות, לעולם לא נדע שטעינו. אם לא נדע שטעינו, לא נלמד.״ יואב קווה.
למה חשוב לי לרשום דווקא על טריוס
יש הרבה טריוסים בארץ ששימשו לכבישים, ואחרי הכל זה טויוטה (תחפשו בגוגל Toyota Rush J200 אותו רכב עם סמל אחר)
תהליך ההזדקנות הוא ארוך ועם תחזוקה נכונה ארוך מאוד.
אז האם קיימת אופציה לקנות טריוס זול, להשקיע בו ולהוציא יכולות שטח?
אין הרבה ידע ומידע על טריוס בארץ מבחינת תוספות אפשריות והתאמות מיוחדות
ובכלל קשה לדעת מה כן אפשר לעשות עם טריוס? ממה צריך להיזהר?
לרוב מדובר בדרך השלילה - זה לא עביר לטריוס, חייב הילוך כח, חייב נעילות, אבל האם מישהו מאלה ששוללים ניסה בעצמו שהוא אומר ישר ״לא״?
אז החלטתי לנסות לתעד את מה שאני עושה לטריוס ועם הטריוס למען הסקרנים.
ראיתי כתבה שיואב עלה איתו את מעלה יאיר, אבל הוא גם עלה עם סקודה יטי את מעלה דקלים, אבל אני נהג מתחיל שלא מגרד את הניסיון של יואב.
אז איך התחלתי? שקעתי.
פקק בכביש החוף בין חדרה לינאי (לפני השיפוץ הנוכחי)
יורד מהשוליים לעקוף מהחול, לקראת הסוף - שוקע
לא הורדתי אוויר, לא ידעתי על הנעילה המרכזית, שילוב של תמימות ויהירות - טיפשות
אחרי נסיונות רבים לעזרה מאבא של חבר שהוא מדריך שטח (לאור נבו) בסוף עבר טנדר עם כננת שחילץ מהחול וללאור הבטחתי שאעשה אצלו סדנה לנהיגה בשטח.
כשנה לאחר מכן מיגנתי והגבהתי את הטריוס וקבעתי עם לאור ליום בחורשן, הופתעתי ממה שאפשר לעשות עם הטריוס, למדתי שלטריוס יש סרן אחורי חי, איך הנעילה עובדת, והטעימה השאירה תאבון לנהיגה וידע.
זה התחיל במיגון...
דרישת הסף לסדנה בחורשן זה מיגון, השקעתי ושמתי גם הגבהה שנותנת עוד 3 ס״מ ומעלה את מרחב הגחון ל23ס״מ, לאחר הסדנה הבנתי שבמידה וארצה לטייל מומלץ לשדרג לצמיגי 50/50 לכל הפחות, ואז המחקר הראשון קרה, גיליתי דבר שלא היה ידוע בארץ (לפחות לא נגיש באינטרנט)
לטריוס יש מידת צמיגים נוספת - בדרום אפריקה שווק טריוס עם ״גרסת שטח״ שמגיעה עם הגבהה (בולמים וקפיצים), מיגון ומידת צמיגים שונה.
וכך היה לשנה שלאחר מכן הטריוס היה:
הגבהה 3 ס״מ קפיצים בלבד - MAD יבואן א.ס. ורטהיים
מיגון מלא - אספיר
צמיגים - General Grabber AT3 235/60/r16
בתצורה הזו עברתי עם הטריוס את תחילת מעלה הצינור (חתכתי שמאלה לפני הקטע הרציני), הר בטח לנחל געתון, נחל ציפורי, מדרגת נקרות, מעלה דקלים, מעלה נח, מעבר טרף, מורד אברהם, נחל צין ומעלה אשמדאי.
טיולי שטח קל-בינוני, ללא בעייה וחילוצים
נזקים בדרך:
נהיגה מהירה בדרך עפר עם בור ״הפתעה״ - החלפת בית בולם - התעקם ודרש גרר למוסך.
בוץ או מכה ממעבר פרות - חופש בבולג׳וינט שהסתכם בהחלפת משולש (נהגתי שבוע בחוסר ידיעה עד שהלכתי למוסך)
שדרוגים אחרונים:
אחרי 40 אלף ק״מ בפחות משנתיים החלטתי להחליף את הבולמים המקוריים שכבר הרגישו רכים
מחקר נרחב הוביל אותי למצוא שלטריוס יש בולמים של קוני, בשיחה עם ורטהיים הם טענו שזה לא קיים ולאחר שנתתי להם את המק״ט גילו שבמחסן יש להם את הקדמיים.
לצערי לאחר מכן גיליתי שזה תואם רק לדור הישן (למעוניינים זה עדיין אצלהם במחסן סביר להניח).
לקדימה שמתי מונרו אדוונצ׳ר שתואם לOEM מכיוון שלא הצלחתי למצוא strut אחר המתאים לתנאי שטח -בהמשך גיליתי שיש ביוון סדנה שמכינה בולמים במיוחד לטריוס (גם סט הגבהה של 4 ס״מ קיים), אבל לא ביררתי מעבר.
מאחורה מכיוון שמדובר בבולמים סטנדרטים של עין לעין הייתי צריך רק למדוד אורך ולהתאים בולמים של רכב בעל משקל דומה
בסופו של דבר הותקנו OME שמיועד לג׳ימני החדש.
ההבדל בנוחות הנסיעה בכביש ובשטח הוא מטורף.
אחרי הטיול האחרון החלטתי לשדרג לצמיגי שטח מכרתי את הצמיגים וקניתי את האופציה היחידה שזמינה לטריוס Nankang mudstart radial M/T 215/65/r16 קצת חששתי מירידה בגודל הצמיג אבל הפער הוא קטן, מקסימום אלמד.
בין לבין גם בניתי גגון לרכב מאלומיניום מודולרי לפיסרטון מיוטיוב
מה הלאה?
אם אני מתכנן לנסות מעלות קשים יותר אני לא רוצה להיות מגביל/מוגבל כשאגיע למקומות שבאמת לא עבירים לטריוס
לכן השלב הבא הוא התקנת כננת בהתחלה תוכנן החלפה לפגוש אלומיניום עם כננת סינית 6000 ליברה, אך בסוף Warn Axon 55-s 5500lb עם צלחת והתקנה בפגוש המקורי יוצא מחיר זהה, העדפתי להביא וורן ובהמשך להעביר אותו לג׳ימני מאשר להשקיע בפגוש אלומיניום.
כרגע אני בתהליך בירור על נעילה אחורית, מאמין שנעילת דיפרנציאל אחורית בשילוב הנעילה המרכזית יכול לתרום המון ליכולות של הרכב.
https://youtu.be/G1IqF4uj4Lg
תגובה: הטריוס של שחף - לאתגר את האנדרדוג
ו..תמונות - יש?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מגניב ביותר, יופי של פרוייקט.
תמיד אומרים שיותר כיף לנהוג מהר במכונית חלשה מאשר לאט במכונית מהירה. אין ספק שאתה ממצה יפה את הפוטנציאל של הטריוס.
פעם ראיתי אחד במשלט 21 שהשתלב יפה בין צ'ירוקים מדוגמים ומגודלים, היופי שבצניעות.
אגב מאיפה רכשת אלומיניום מודולארי לגגון? חשבתי גם לבנות כזה אבל בסוף בניתי מפרופילים מלבניים שקדחתי לפרופילי ר.
גיא
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
כמי שעבד עם יואב קווה כמה שנים טובות, אני חייב לציין שמה ששוכחים להזכיר זו העובדה שמישהי בטלקאר , בלי לנקוב בשמות אבל שמעתי שלבעלה פוצצו מיכלית במפרץ הפרסי, קיבלה את הטריוס שלה בחזרה אחרי מעלה יאיר כשהוא פחות או יותר במצב גריטה. אבל זה אכן קרה והיחיד שהיה שם כדי לספר הגיע בהיילקס- והוא חבר בפורום ומוזמן לספר.
מעבר לכך, לקחת טריוס ולבנות זה משהו שפשוט מגניב. ראיתי המון קיטים להגבהה כולל הזזה של תושבת הפאנהארד. נאמר שלוקחים טריוס ומלבישים עליו צמיגי 235/70 על 16. לא מידה מטופשת מדי אבל נותן מרווח גחון. פגוש קדמי דווקא צינורות, קל לכופף ולא חייבים הון. בפגוש תאורה. פגוש אחורי לפח, גם צינורות. גגון סבבה עם ציליה. בפנים לשטח (כלומר להשכיב) ספסל אחורי ולשים ארונית לציוד קמפינג-וארונית לציוד טיפוס- ויש לך ביד רכב טיולים מקסים שיכול לחכות לך כשאתה מסיים לטפס ויושב לאכול משהו.
לפני כמעט 20 שנה לאבא שלי היה טריוס עם גיר ידני.
לא היו מיגונים והגבהות אז, אבל הוא ידע לעשות יופי של דברים.
אם אצליח למצוא תמונות מטיולי דרום אשלח. אני די בוודאות זוכר איתו את ציר הנפט, מעלה חווה ונחש צמא.
צפיתי בסרטון מהטיול בדרום והדבר הראשון שיש לי לומר - בשורה התחתונה השגת את מה שרצית - רכב לטיולי שטח שיכול להצטרף לטיולים עם רכבי שטח טובים ממנו ועדיין לעבור את המסלול (זה כמובן דורש קצת סבלנות מהשותפים לטיול).
בכמה נקודות לאורך הסרט אני כנראה הייתי בוחר מסלול מעט שונה, אבל זה יגיע לאט עם צבירת הניסיון והיכרות עם יכולות הרכב.
יש מדי פעם ויכוחים בפורום, לאורך השנים, לגבי בחירת רכב שטח "גיבור" לעומת רכב שהוא קצת אנדרדוג אבל מאפשר טיולים בחלק גדול ממסלולי השטח בארץ ובעיקר מאפשר לבעליו לקחת חלק בחוויה של טיול שטח, אווירה טובה ושותפים לדרך. טוב לראות עוד זווית בויכוח הזה וכמו שאסף רמז - יהיה מעניין לראות תמונות המטבלות את הסיפור, במיוחד כאשר אתה מדבר על שדרוגים, בניות, התאמה של רכיבים שלא יועדו במקור לרכב הזה וכו'.
הערה קטנה,
ציינת מעבר לצמיגים קטנים יותר.
ההבדל בקוטר בין 215/65/16 לבין 235/60/16
הוא שולי. משהו בסביבות 2 ס"מ לקוטר הגלגל, מה שאומר כולה 1 ס"מ לגובה הרכב.
לעומת זאת, ההבדל בין צמיג כביש לצמיג שטח הוא אקוטי, וכמעט תמיד, הסוליה האגרסיבית יותר, גם נותנת עוד גובה, שלא תמיד מתבטא במידה.
לגבי הרוחב- אישית אינני חובב גדול של צמיגים רחבים, במיוחד כשמדובר ברכב קל.
יופי של שרשור, אנדרדוגים זה תמיד הרבה יותר מעניין לטעמי. ברוך הבא ובהצלחה.
מקווה לפגוש אותך בטיולים [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
העלית נושא מעניין שלא קיבל כאן במה ראויה,תודה על השיתוף
וההשקעה בכתיבה מרשימה.
אני גם נסעתי בטריוס דור ראשון שנתיים, ברוב המסלולים שכתבת ובאחרים. אחלה רכב למי שרוצה לטעום "בקטנה" את התחביב.
לא השקעתי כמוך, כי המשפחה גדלה והוא לא :-)
עברתי לאאוטבק (עוד רכב underrated מבחינת לאן אפשר להגיע איתו).
הכל עניין של ציפיות.
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
הטריוס של שחף - לאתגר את האנדרדוג
כמו שכתבת, דייהטסו היא חברת בת של טויטה והגנים בהחלט חילחלו לטריוס.
סרן אחורי חי עם מהלך מתלה טוב מהגיפונים הנפוצים בשוק, 4x4 קבוע עם אפשרות לנעילת דיפרנציאל מרכזי. מה אגיד, אילו היה גם הילוך כוח אז היה מדובר בבייבי לנדקרוזר ([emoji6])
בהדרכות שאני מעביר, תמיד מפתיע לטובה את המשתתפים האחרים.
כרכב שטח ראשון / רכב כניסה לעולם השטח, בהחלט מדובר באופציה מעניינת.
בהצלחה
Sent from my iPhone using Tapatalk
בכמה נקודות לאורך הסרט אני כנראה הייתי בוחר מסלול מעט שונה, אבל זה יגיע לאט עם צבירת הניסיון והיכרות עם יכולות הרכב.
אני חושב שבחירת הנתיב שלך טובה אך בעיקר התרשמתי מהקשר הטוב בין כף רגל ימין שלך לדוושת הגז.
בתור בעלים של טריוס (2008) זה נחמד מאוד לקרוא.
סחטיין על הסרטון וכל הכבוד על ההשקעה! בגדול, עשיתי את כל מה שאני רוצה לעשות בטריוס שלי אך חושש בגלל התקציב.
מיגון מלא בפרו-ג'יפ + הגבהה של MAD זה 6500 ש"ח בערך. זה שווה את ההשקעה לדעתך? העבירות משתפרת פלאים?
אני מוכרח להודות שאני מסתדר בינתיים מצוין בלי מיגון. כן, מידי פעם חוטף איזה שפשוף מלמטה אבל הגחון בטריוס בנוי טוב
ואין יותר מידי נקודות תורפה בולטות ורגישות.
הייתי שם מיגון בלי לחשוב פעמיים אבל אני חושש להפסד במרווח הגחון... שיפוצה רק ע"י ההגבהה המוזרה הזו של MAD.
בסה"כ, יופי של רכב למתחילים. היתרון הכי גדול שלו הוא ש(כמעט) כל מי שקנה את הרכב הזה כחדש עשה זאת אך ורק כדי לנסוע על הכביש.
לכן מי שהיום רוצה לעשות את צעדיו הראשונים בשטח יכול למצוא אקזמפלר שמור מאוד ובמחיר נהדר.
(תנסו אתם למצוא ג'ימיני 2008 עם 120 אלף ק"מ בפחות מ-30,000 שקל, כנראה שלא תמצאו גם בפחות מ-40.)
האמת היא שהגעתי לטריוס די בטעות בלי יומרה שיהיה רכב שטח. אך לאט לאט ראיתי שהוא בהחלט שמח לצאת משבילי קק"ל וגם אני ביליתי בחורשן לא מעט. פעם אחת טעות בניווט הובילו אותי שם לעלייה לא סימפטית כלל, אפילו הייתי צריך לעצור כמה פעמים ולצאת לפנות כל מיני ענפים עצומים מהדרך. אין לי מושג איך הגעתי לשם אבל אחרי טיפוס איטי עד כאב התחלתי להריח את השמן (גיר אני מניח?) רותח אז גם הייתי צריך לעצור באמצע באיזה מישורון ולתת לרכב להרגע. לאחר מכן המשכתי לעלות. 5 שפשופים בגחון וכמה איבודי אחיזה מאוחר יותר, טרי (זה השם שלו) היה על הפסגה. ואני נותרתי לבכות למה אין לי הילוך כוח.
הכי כיף היה שהגעתי לירדנון מהדרך הקשה, הייתי צמוד שם לאיזה דיסקברי חדש יחסית כל הדרך. ברור לי שברגע שהוא היה רוצה הוא היה יכול ללחוץ קצת גז ולברוח קדימה בקלות יתרה אבל כנראה שיש גם חששות כשנוהגים בשטח במפלצת של חצי מיליון ש"ח.
כשהגעתי היה שם איזה היילקס מסוקס מוגבה וממוגן. הנהג לא האמין שהגעתי עם טריוס (ועוד לא ממוגן!) מהדרך הזו.
סליחה על החפירה, לא מדברים פה הרבה על טריוס אז ניצלתי את ההזדמנות:)
ממש אשמח לשמוע על ההגבהה. מכיוון שזו האופציה החוקית היחידה, אשמח מאוד לחוות דעת. 3 ס"מ נשמע לי מעט מאוד בשביל המחיר.
יחד עם זאת, זו עדיין הגבהה ואם ללא קשר לגובה גם התנהגות הרכב משתפרת אז אולי זה שווה.
תוכל להרחיב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Guy Levin
(תנסו אתם למצוא ג'ימיני 2008 עם 120 אלף ק"מ בפחות מ-30,000 שקל, כנראה שלא תמצאו גם בפחות מ-40.)
מבלי לגנוב לגמרי את השרשור, רק לטובת הקוראים החדשים שיגיעו לקטע הזה - אין מה להשוות בין ג'ימני לטריוס מבחינת יכולות השטח, המשפט הזה יכול לבלבל מישהו לחשוב שמדובר בשתי אפשרויות, מאד דומות, לבחירת רכבי שטח. אז עם כל הכבוד לטריוס אלו עדיין שתי אפשרויות שונות משמעותית (כמו לומר "נסה למצוא לנדקרוזר או רנגלר 2008 עם 120 אלף קמ בפחות מ-30 אש"ח" ....).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
מבלי לגנוב לגמרי את השרשור, רק לטובת הקוראים החדשים שיגיעו לקטע הזה - אין מה להשוות בין ג'ימני לטריוס מבחינת יכולות השטח, המשפט הזה יכול לבלבל מישהו לחשוב שמדובר בשתי אפשרויות, מאד דומות, לבחירת רכבי שטח. אז עם כל הכבוד לטריוס אלו עדיין שתי אפשרויות שונות משמעותית (כמו לומר "נסה למצוא לנדקרוזר או רנגלר 2008 עם 120 אלף קמ בפחות מ-30 אש"ח" ....).
צודק במאה אחוז כמובן. לא לכך התכוונתי. (פות"ש הזכיר את הג'ימיני בהודעה שלו לכן זרמתי דווקא עליו.)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
+1
חיכיתי בסבלנות שמישהו יגיד שהמלך עירום ויחזיר אתכם לפרופורציות כדי לא להיות הראשון שמצית ויכוחים.
כי הטריוס באמת חמוד ויואב קווה העלה אותו במעלה יאיר, ויש כאלה שמשחקים איתו בכל מיני מקומות, ופות"ש מפגין בסרטון יכולות נהיגה יפות שמחפות לא במעט על מגבלות הרכב, ודייהטסו = טויוטה והכל טוב ויפה אבל....
זה לא באמת רכב שטח. ונכון שרובם לא עברו חיים קשים מדי אבל הוא כבר בן 15-13.... אז גם האמינות המפורסמת עלולה להתגלות לא בדיוק כמו מה שעשיתם ממנה וכדאי להתייחס אליה בעירבון מאוד מוגבל. גנים של טויוטה... ראו הוזהרתם.
כל עוד לוקחים אותו כחלופה לדאסטר/סובארו ולא לג׳ימני, הכל טוב.
כבר היה פה "טרי" אחד באתר, זה נגמר בג׳ימני אם אני זוכר נכון [emoji846]
אם כבר מדברים על "טרי", איפה טלי באמת ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אם כבר מדברים על "טרי", איפה טלי באמת ?
לא חזרה אחרי המתכון ארנבת בפויקה.