תגובה: עזרה עם ג'יפ ראשון
הסיבה שמומלץ עבורך ג'ימני, היא בדיוק מהסיבות שציינת: שמירת ערך, עלות אחזקה נמוכה, ותמורה ענקית של יכולת שטח לשקל.
נסה אותו בעצמך, לעשות 40 ק"מ ביום בג'ימני זה לא נורא, זה לא שאתה נהג מונית. יתרון השטח מפצה על זה.
נוסף על כך, זה לא שרכב שטח אחר יהיה הרבה יותר נוח, במיוחד שהוא יהיה ישן יותר מג'ימני באותו סכום.
בקיצור תבדוק בעצמך אם מתאים או לא, אני חושב שאתה תידלק. והזוג חברים שבא פעם ב.. אם זה ליותר מיום טיול, שיקנו גם ;)
ג'ימיני ואם קטן וקופצני מידי אז גראנד ויטארה.
אפשר לשקול גם ליברטי 2005-2007 אבל שם עלויות האחזקה והדלק גבוהות יותר
ברוך הבא,
אכן ג'ימני זו התשובה ההגיונית ביותר לזוג שרוצה לטייל גם במסלולים עם עבירות בינונית-קשה, התקציב צנוע וילונות אחזקה קרובות לפרייבט.
יהיה קשה לטייל בו עם 4 מבוגרים טבלתי אפשרי עם 5 אנשים. לא יהיה הרבה מקום לציוד אבל עבור זוג או נהג בודד- בהחלט אפשרי.
לטייל בחברת רכבי השטח שציינת - בהחלט ובגבורה....
מרתיע אותך נסיעה בינעירונית מהירה? תתייעץ קצת עם בעלי הגימני כאן, מתרגלים ומתפשרים קצת... יש מחיר מסוים לכל היתרונות האחרים.
האפשרויות האחרות כנראה יכוונו לוויתורים ביכולת השטח, בשנתון (רכב ישן יותר באותו תקציב) או במצב הרכב וכמובן בעלויות התחזוקה.
הגימני גם שומר יפה על מחירו כל שאם תחליט למכור ולעבור לרכב אחר - הנזק לא יהיה גדול מדי...
בשלב מתקדם יותר, עם משפחה וילדים, הגימני כבר לא אופציה, אבל כעת אתה עדיין יכול.
נשלח מהנייד
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
טעות.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
תודה רבה על המענה!
אני באמת אתייעץ יותר עם אנשי ג'ימני, בזמן הזה, אפשר בבקשה עוד קצת פרטים על הגראנד ויטארה ביחס לג'ימני? אגב, איך הפאג'רו שיצא לי לשמוע המלצות לגביו?
בתקציב שלך ובשנתונים שמתאימים לו יותר חשוב איך טופל הרכב ואיך התנהגו אליו בשטח מאשר "איך הרכב" באופן כללי.
הגראנד ויטארה יותר גדול ונוח מהג'ימני, ישייט בקלות ב 100+ אם זה מאוד חשוב לך. עלויות אחזקה נמוכות יחסית לפאג'רו.
הפאג'רו יותר נוח בכביש, יותר יקר לאחזקה ומבחינת עבירות זה מאוד תלוי איך הוא משודרג / תשדרג אותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
בתקציב שלך ובשנתונים שמתאימים לו יותר חשוב איך טופל הרכב ואיך התנהגו אליו בשטח מאשר "איך הרכב" באופן כללי.
הגראנד ויטארה יותר גדול ונוח מהג'ימני, ישייט בקלות ב 100+ אם זה מאוד חשוב לך. עלויות אחזקה נמוכות יחסית לפאג'רו.
הפאג'רו יותר נוח בכביש, יותר יקר לאחזקה ומבחינת עבירות זה מאוד תלוי איך הוא משודרג / תשדרג אותו.
תוכל בבקשה להנחות אותי - באיזה שנתונים מדובר לכל אחד מהרכבים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
S2T
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?
- לא אסע לבד אף פעם, אצטרף לקבוצה. בין הרכבים - ג'ימני, טרופר, לנד קרוזר, פאג'רו.
יש לך בקבוצת החברים את המנעד הפופלרי ברכבי SUV .
שאל אותם לגבי , עלויות אחזקה, התנהלות יום יומית , מענה לציפיות ואתגרי השטח.
בהצלחה
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
יש לך בקבוצת החברים את המנעד הפופלרי ברכבי SUV .
שאל אותם לגבי , עלויות אחזקה, התנהלות יום יומית , מענה לציפיות ואתגרי השטח.
בהצלחה
רענן
תודה רענן, דיברתי איתם.
הג'ימני לצערי לא בא בחשבון מסיבות של שימוש יומיומי (גם נסיעה בכביש, גם כי אנחנו רוצים דלת למושבים האחוריים).
אמרו לי שגרנד ויטרה לא יצליח לעשות את העליות שהם עושים.
מעבר לזה, לא נשארו לי יותר מדי אופציות של רכב נוח עם שנתונים קצת יותר מתקדמים (2008+) וקילומטרז' לא מטורף מדי.
כמה אני צריך לעלות בתקציב בשביל רכב כזה?
כדאי לקבל מושג כמה עולה רכב מסוים, יד2, שמתאים לך - הכי נכון זה להתחיל לחפש כאלו ולראות כמה הם מבקשים. אם תקווה אחר מודעות כאלו ותיקה רכבים שתקועים כבר כמה שבועות ולא נמכרים - סימן שאפשר קיימת להתמקח (או שיש בעיה ברכב...), אם המודעות נעלמות לאחר כמה ימים, הרכב נמכר ויש לך אינדיקציה טובה למחיר השוק.
גם המחירון של יד2 אמור לשקף את מחיר השוק טוב יותר לרכבי שטח מאשר המחירון של לוי יצחק...
נשלח מהנייד
אני מבין למה אתה נרתע מג'ימני - וחושב שהשד לא נורא כל כך אבל בהחלט זה לא לכל אחד.
הבא בתור אלו רכבי הפנאי שטח בגרסת 3 דלתות - פג'רו, לנדקרוזר. מרווחים יותר מהסוזוקים נוחים יותר. רכב נהדר ליומיום עם עבירות שמתאימה לכל מה שאתה צריך.
אבל אין ארוחות חינם - מחירי האחזקה גדולים יותר משל הסוזוקים והעלויות בהתאם. זה עוד אלף אלפיים שח בשנה במוסך, ועוד לא דיברתי על למשל כמה עולה צמיג שטח במידה קטנה לעומת מידה גדולה. חוץ.מזה אתה נסרק כמה שנים אחורה מבחינת שנתון... והקילומטרז'...
אם אתה חייב 5 דלתות..... במחירים האלו יהיה מדובר בנבלה. אין בזה רע אבל זה בסוף רכב ישן עם תחזוקה יקרה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני מבין למה אתה נרתע מג'ימני - וחושב שהשד לא נורא כל כך אבל בהחלט זה לא לכל אחד.
הבא בתור אלו רכבי הפנאי שטח בגרסת 3 דלתות - פג'רו, לנדקרוזר. מרווחים יותר מהסוזוקים נוחים יותר. רכב נהדר ליומיום עם עבירות שמתאימה לכל מה שאתה צריך.
אבל אין ארוחות חינם - מחירי האחזקה גדולים יותר משל הסוזוקים והעלויות בהתאם. זה עוד אלף אלפיים שח בשנה במוסך, ועוד לא דיברתי על למשל כמה עולה צמיג שטח במידה קטנה לעומת מידה גדולה. חוץ.מזה אתה נסרק כמה שנים אחורה מבחינת שנתון... והקילומטרז'...
אם אתה חייב 5 דלתות..... במחירים האלו יהיה מדובר בנבלה. אין בזה רע אבל זה בסוף רכב ישן עם תחזוקה יקרה.
אסף.
היי אסף, תודה.
נניח ואנחנו מדברים רגע על 5 דלתות - להערכתך כמה אני צריך לעלות בתקציב בשביל שיענה על הדרישות שלי?
60 אלף שח
5 דלתות
2008 ומעלה
קמ סביר
תסתכל על ליברטי
הרכב נוח, המכלולים העיקריים אמינים והוא יכול לטייל עם לנד קרוזר/פאג'רו ללא רגשי נחיתות
האחזקה, השיפורים, הדלק כולם יקרים (בוודאי בהשוואה לג'ימני). אבל הוא עונה לדרישות.
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
לדעתי ומנסיוני - חשוב לא לצפות לאמינות יפנית מרכב אמריקאי מזדקן.
אסף.
וזה שעכשיו ג'יפ הוא איטלקי? מה זה אומר לגבי האמינות שלו לכשיזדקן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לדעתי ומנסיוני - חשוב לא לצפות לאמינות יפנית מרכב אמריקאי מזדקן.
אסף.
אני מסכים
Sent from my SM-A505F using Tapatalk