תגובה: ביטול EGR + פרפר מצערת
ועוד שאלה - האם לחיישן MAP יש איזשהוא תפקיד ללא EGR? אם הוא מלוכלך/סתום ולא מחובר EGR - יש איזהשהיא השפעה?
לא מכיר את הטרופר אבל מעריך שזה בערך אותו דבר אצל כל המנועים בשנים האלה.
אם אתה חוסם את ה egr אתה יכול להשאיר את הפרפר בבית מצערת פתוח על ידי ניתוק הווקום (תוודא שאני צודק וזה לא הפוך) שמפעיל אותו. בצורה הזאת יכנס יותר אויר נקי למערכת היניקה ללא הגאזים של ה egr.
Sent from my SM-A720F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cjf
לא מכיר את הטרופר אבל מעריך שזה בערך אותו דבר אצל כל המנועים בשנים האלה.
אם אתה חוסם את ה egr אתה יכול להשאיר את הפרפר בבית מצערת פתוח על ידי ניתוק הווקום (תוודא שאני צודק וזה לא הפוך) שמפעיל אותו. בצורה הזאת יכנס יותר אויר נקי למערכת היניקה ללא הגאזים של ה egr.
בטרופר זה לא ניתוק ואקום אלה ממש פרוק של הלוחית פרפר מבית המצערת, והשארת חיישן ומנוע מצערת מחוברים בשביל למנוע קודי תקלה. לא סיפור גדול, השאלה אם באמת צריך ויש איזשהוא הבדל עם/בלי פרפר.
עוקב בסקרנות רבה (לצערי לא מספיק מבין כדי לתרום)
אשמח גם אם תכתוב השרשור נפרד, עם תמונות, על התקנת ה oil catch can הטרופר.
נשלח מהנייד
החיישנים נשארים במקומם מחוברים. את ה egr אתה לא מפרק אלא רק חוסם נכון?
אם אני צודק עד עכשיו אז החיישנים עובדים ללא הפרעה ומפעילים ומנתקים את הפרפר של תעלת האוויר של egr.
אצלי יש 2 פרפרים, אחד לדימום בלבד והשני קטן יותר פותח את כניסת האוויר שאוספת אליה גאזים מהegr. הפרפר הזה מנוהל על ידי ואקום או חשמל. אתה יכול לפרק אותו אבל אני לא הייתי טורח פשוט מנתק את מה שמפעיל אותו אלא אם זה באמת מפעיל לך קוד תקלה.
אני פשוט ניתקתי את שלי וככה הוא פתוח תמיד רק שהאויר שנכנס דרכו נשאר נקי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cjf
החיישנים נשארים במקומם מחוברים. את ה egr אתה לא מפרק אלא רק חוסם נכון?
אם אני צודק עד עכשיו אז החיישנים עובדים ללא הפרעה ומפעילים ומנתקים את הפרפר של תעלת האוויר של egr.
אצלי יש 2 פרפרים, אחד לדימום בלבד והשני קטן יותר פותח את כניסת האוויר שאוספת אליה גאזים מהegr. הפרפר הזה מנוהל על ידי ואקום או חשמל. אתה יכול לפרק אותו אבל אני לא הייתי טורח פשוט מנתק את מה שמפעיל אותו אלא אם זה באמת מפעיל לך קוד תקלה.
אני פשוט ניתקתי את שלי וככה הוא פתוח תמיד רק שהאויר שנכנס דרכו נשאר נקי
בטרופר ה EGR הוא למעשה שסתום דיאפרגמה שמופעל ע"י וואקום. אין שם פרפר, פשוט אם יש וואקום -> דיאפרגמה זזה -> פותחת כניסה של הפליטה לסעפת יניקה. בד"כ מבטלים ע"י ניתוק צינור הוואקום ששולט על ה EGR -> אין פיקוד ולכן הוא נשאר סגור תמיד (יש עוד דרכים כמו סגירה פיזית של הכניסה ל EGR אבל עד כמה שאני יודע ניתוק הוואקום לבדו הוא מה שנפוץ פה בארץ).
מעבר לכך יש בית מצערת עם פרפר ששולט על כניסת אוויר לסעפת יניקה. בגדול (בסרק למשל) אם הפרפר סגור -> יש וואקום -> EGR נפתח ומאפשר כניסת גזי פליטה במקום אוויר נקי (שסגור ע"י פרפר מצערת).
כרגע, להבנתי, אם הפרפר מעט סגור/סגור לגמרי זה מגביל את האוויר שנכנס לסעפת היניקה, ומכיוון ש הEGR סגור אז אין פיצוי של כניסת אוויר מ EGR כך שלמעשה התערובת אוויר/דלק ענייה באוויר מה שגורם לצריכת דלק גבוה יותר.
הפתרון הוא הסרה של הפרפר במצערת יניקה. החיישן מצערת והמנוע ששולט על הפרפר נשארים מחוברים וכך למעשה המחשב עדיין שולט על מצב המצערת, למרות שלמעשה הוא לא עושה כלום כי לוחית הפרפר מפורקת.
בטרופר אין קשר בין המצערת לבין ה egr.
רוצה לבטל egr? לא מספיק ניתוק הוואקום, צאיך לסתום אותו מהצד השני בכלל, בסעפת הפליטה.
מי שמפרק את הפרפר במצערת כנראה שיש לו בעיה במצערת ומחפש לחסוך.
מצערת תקינה לא תגרום להשתנקויות, פרפורי מנוע, משחק בסל"ד.
כשאתה עומד יותר מכמה דקות בסרק המחשב סוגר את המצערת ומוריד סל"ד ל 750 .
אגב, בגדול מנוע דיזל כזה לא צריך מצערת, אבל עדיין...
בפורומים באוסטרליה הבנתי שזה נפוץ, זה נקרא full EGR delete וכולל ניתוק צינור ואקום, לוחית לחסימה בסעפת פליטה ופרוק פרפר מצערת.
במצב רגיל, עם egr מחובר, כאשר פרפר מצערת סגור, אז יש כניסה של גזי פליטה חזרה ליניקה דרך EGR.
אם EGR מבוטל, ומצערת סגורה,אז לא נוצר מצב של תערובת ענייה באוויר משום שאין פיצוי מה EGR ?
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
בטרופר אין קשר בין המצערת לבין ה egr.
רוצה לבטל egr? לא מספיק ניתוק הוואקום, צאיך לסתום אותו מהצד השני בכלל, בסעפת הפליטה.
מי שמפרק את הפרפר במצערת כנראה שיש לו בעיה במצערת ומחפש לחסוך.
מצערת תקינה לא תגרום להשתנקויות, פרפורי מנוע, משחק בסל"ד.
כשאתה עומד יותר מכמה דקות בסרק המחשב סוגר את המצערת ומוריד סל"ד ל 750 .
אגב, בגדול מנוע דיזל כזה לא צריך מצערת, אבל עדיין...
נדב,
סתם בשביל הסקרנות ( אצלי הכל מחובר ועובד), למה אתה כותב שניתוק הוואקום לא מספיק?
השסתום ישאר סגור, אחרי זמן קצר, יכוסה בפיח, ונגמר.
למה צריך לסתום "מהצד השני"?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
נדב,
סתם בשביל הסקרנות ( אצלי הכל מחובר ועובד), למה אתה כותב שניתוק הוואקום לא מספיק?
השסתום ישאר סגור, אחרי זמן קצר, יכוסה בפיח, ונגמר.
למה צריך לסתום "מהצד השני"?
כי גזי הפליטה שמגיעים למחזור באים מצד הפליטה, עוברים במעבר בראש מנוע ומגיעים ליניקה, אז אם ה egr עצמו נישאר סגור, יופי,
אבל גזים ממשיכים להגיע ופיח ובוצה(בסעפת הזו זורם גם נוזל קירור, אדי שמן וכו') ממשיך להצטבר בשאר סעפת היניקה.