-
מוכר את הרכב שלי. האם בטוח לקבל תשלום בהעברה בנקאית? איך לוודא שהתשלום הועבר?
בשעט מוכר את הרכב. הקונה הציע לשלם בהעברה בנקאית.
האם זה בטוח? כיצד לוודא שהכסף הועבר?
תודה לבעלי הניסיון!
פיני.
-
תגובה: מוכר את הרכב שלי. האם בטוח לקבל תשלום בהעברה בנקאית? איך לוודא שהתשלום הועבר?
כשקניתי את הרכב שלי, המוכר ביקש העברת זה"ב, למיטב הבנתי זו, העברה שלא ניתנת לביטול.
ואגב, למיטב זכרוני יש איסור לבצע העברת כספים במזומן מעל סכום מסוים.
-
תגובה: מוכר את הרכב שלי. האם בטוח לקבל תשלום בהעברה בנקאית? איך לוודא שהתשלום הועבר?
אפשר העברת זה"ב, אפשר לשלוח צילום מסך על ביצוע ההעברה.
אם אתם באותו בנק (לפחות בפועלים זה עובד) אתה רואה אצלך את ההעברה מיידית
-
רק העברת זהב.
רואים את הכסף באותו הרגע.
-
העברת זהב מוגבלת ל45000₪ ביום אם אני זוכר נכון.
מעל סכום זה צריך אישור בנקאי. אפשר גם טלפונית.
את העברת הבעלות ניתן לבצע במחשב אם לשניכם יש שם משתמש וססמה לאתר הממשלתי
Sent from my BE2029 using Tapatalk
-
תבקש ממנו שיעשה העברת זה"ב, זאת העברה שאתה רואה את הכסף בחשבון באותו רגע
-
צ׳ק בנקאי או העברת זה”ב.
אלו הדרכים הבטוחות היחידות.
בשום אופן לא העברה כספית רגילה וצילומי מסך. הרבה הונאות קרו כך.
https://www.boi.org.il/he/PaymentSys...s/Default.aspx
-
ברגע שיש מספר אסמכתא אי אפשר לבטל...
מעל 50 (לאומי) מצריך אישור בנקאי.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tom1105
ברגע שיש מספר אסמכתא אי אפשר לבטל...
מעל 50 (לאומי) מצריך אישור בנקאי.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
העניין הוא לא אק הביטול אלא שאתה לא רואה את ההעברה אצלך בחשבון עד יום העסקים הבא וזה פתח להונאות
-
העברת זהב בין בנקים לא ממש מיידי אבל עם זמן המתנה סביר על כוס קפה, נאמר עד 20 דקות.
או צ'ק בנקאי.
לא הייתי סומך על צילומי מסך למניהם. תמיד יכול להיות חשש מעיבודי פוטושופ.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
למיטב ידיעתי העברה רגילה ניתן לבטל, העברת זהב לא.
תתייעץ עם הבנקאי שלך
אלעד
-
אל תשחרר את הרכב לפני שאתה רואה את הכסף בחשבון.
התפתתי למסור גנרטור לאחר שקיבלתי נייר עם חתימת הבנקאי והסניף על העברה רגילה ונעקצתי ב15k ש"ח.
הנייר, הת.ז של הקונה ולוחית הרישוי של המשאית שלו היו מזויפים..
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
-
רק אומר שהיו מקרים גם של זיוף צ'ק בנקאי.
רק העברת זהב + לראות בפועל את הכסף בחשבון היא הדרך הבטוחה ביותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
+1
מה גם שהמחאה בנקאית יכולה לחזור מסיבות טכניות (נדיר אמנם, אבל לא שווה את הסיכון).
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
-
עבדתי בבנק ומכיר מקרוב מערכות מידע וסליקה של בנקים.
כמו שכתבו העברת זה"ב היא הדרך הבטוחה ביותר - גם רואים בזמן אמת (או תוך רבע שעה-עשרים דקות כזה) וגם לא ניתן לאחזר את ההעברה.
העברה רגילה בין בנקים רואים אחרי יום עסקים וגם ניתנת, בתנאים מסוימים לאחזר.
לפני ההעברה כנס לאתר הבנק כי אתה צריך לתת את מספר ה IBAN שלך (מס' בן המון ספרות) ולא רק את מס' הסניף חשבון כמו בהעברה רגילה. בנוסף, מעל סכום מסוים זה דורש אישור של בנקאי (אפשר בטלפון), אז ההעברה צריכה להיות בשעות העבודה של הבנק.
בהצלחה
-
אם בחששות בנושא העברת כספים במכירת רכב עסקינן..,
להלן הקושייה שלי:
מוכר וקונה הסכימו על מחיר וחתמו על הסכם
הקונה העביר הכסף בצורה בטוחה והמוכר זאת
כעת השלב הבא זו העברת הבעלות
נניח והמוכר כעת מסרב, הכסף כבר אצלו, מה עושים? (נכון לקונה יש חוזה חתום...ובכל זאת)
בעבר אישית הייתי נוהג בדלפק הדואר והעברת הבעלות, זה השלב שהש׳ק הבנקאי היה מחליף ידיים, אך זה כבר לא תואם את ההמלצות כאן שהכסף קודם יעבור ויוודא שעבר.
סיבה טובה לקנות ולמכור בין חברים...
Asaf-a
אסף.א
-
מה שעושים זה מה שעושים בכל מקרה של ביטול עיסקה/ חוזה שלא כדין....פונים לעו"ד.
רק לידיעה כללית - העברת בעלות בדואר או רישום הבעלות במשרד הרישוי לא ממש מעביר מבחינה חוקית את הבעלות ברכב. זה רק רישום הצהרתי/ אינפורמטיבי שאינו יוצר בעלות (למשל להבדיל מרישום מקרקעין בטאבו שאכן יצר ומעביר בעלות)
כשמדובר בממכר רכב (או כל נכס נייד אחר כמו מקרר) העברת בעלות מבחינה חוקית נעשיית עם תשלום התמורה והעברה ומסירה בפועל של הנכס (הרכב) לידי הקונה.
השתדלתי להסביר במונחים שאינם התפלפלות משפטית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
מה ששלמה אמר + ביצוע העברת הבעלות בבית באינטרנט.
בלי ללכת לדואר.
מוזמנים לקרוא.
תמיד יש סיכון, בין אם אתה הקונה (העברתי כסף אבל לא בוצעה העברת בעלות) ובין אם אתה המוכר (העברנו בעלות ולא הגיע הכסף).
ברכב האחרון שקניתי - עשינו את ההעברה בבית של המוכר. ישבנו בסבבה, עד שהמוכר ראה העברת זה"ב, ואז עשינו העברת בעלות.
ברכב האחרון שמכרתי, הקונה העביר כסף בהעברת זה"ב אבל אז היתה לו תקלה ולא הצלחנו להעביר בעלות. הוא הוחתם שהרכב באחריותו (דוחות / תאונות) עם ביטוח על שמו, ואת העברת הבעלות עשינו טלפונית יומיים אח"כ. לא יודע אם הוא ישן טוב בלילה או לא, מקווה שהוא היה שקט.
-
מוכר את הרכב שלי. האם בטוח לקבל תשלום בהעברה בנקאית? איך לוודא שהתשלום הועבר?
אני נהגתי כך בעת רכישת הרכב.
המוכר נכנס איתי לדלפק סניף הבנק והנפקתי המחאה בנקאית.
הכסף כבר לא ברשותי אלא ברשות הבנק והמוכר אינו בסיכון. הבנק אחראי על פרעון הצק ולא אדם פרטי.
נגשים לדואר ולאחר שההעברת בעלות תופסת (במקום) ויש לי עותק רשיון על שמי, הצ׳ק נמסר לידיו.
גם אם מסיבה כלשהי (טכנית), הבנק הוא שמחוייב לכסף.
ההמחאה היא בין הבנק לאוחז בצ׳ק.
ברגע שהקונה מסרה כבר אין דרך חזרה.
-
צק בנקאי כמהו ככסף מזומן, מבחינת המוכר אין שום בעיה.
אפשרי לזיף צק בנקאי, כמובן. אבל זה דורש לא מעט תחכום.
אי אפשר פשוט לעשות פוטושופ ואז הדפסה.
על הצק יש חיתום תלת מימדי.
הסיכוי שזה יקרה הוא לא גדול.
כמובן שצריך לפקוח עין ולהיות ערנים.
העברות זהב הם נחמדות אבל לא כל האפליקציות תומכות. רק דרך האתר.
כמו כן התהליך עשוי לקחת זמן, ולעתים כולל אישור בנקאי (שלא תמיד זמין)
אפשרי גם לזיף תעודת זהות, אבל שוב זה לא פשוט ודורש משאבים.
הישנות די קל לזיף (יחסית)
תעודת הזהות החדשות מאוד קשה לזיף, גם את הרשיונות החדשים קשה לזייף.
אני תמיד מעדיף (אם יש תעודת זהות ישנה) את הרשיון לבדיקה.
לעניות דעתי ברוב המקרים מספיק צק בנקאי + תעודת זהות חדשה או רשיון + הכרות קצת יותר משטחית כדי למנוע את רוב הרמאויות.