תגובה: סיפורה של סורנטו 2004
מברוכ. תהנו מהרכב ומהזמן יחד. בסוף זה מה שחשוב.
גיא
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
סידור יפה, את הפלטה העליונה לפחות לא הייתי עושה מ OSB, אם יש עליה משקל היא יכולה להתפורר גם העבה.
סוגר כבר שנה שלישית עם הסורנטו, אנדרדוג אמיתי,
אתה מוזמן לשאול שאלות, יש גם אחלה מועדון שאתה מוזמן להצטרף אליו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nir.samo
סידור יפה, את הפלטה העליונה לפחות לא הייתי עושה מ OSB, אם יש עליה משקל היא יכולה להתפורר גם העבה.
ובנוסף, עם קצת מחשבה וקונסטרוקציה, או אפיחו סתם רגלי שולחן גנריות באורך הרצוי, מחנות אספקה טכנית, אתה יכול לחסוך את הצדדים והרצפה ולחסוך הרבה משקל. בעצם לבנות שולחן נמוך שאתה מניח בבגאז' ומקבע לרצפה בחיבור מהיר כלשהו, ואז יכול להשתמש בו גם כשולחן נמוך בפיקניק. אצלי ה"שולחן בדיוק בגובה הצידנית".
אם כבר בנית ארגז/משטח החתלה - ויש לך בחלק האחורי ממה שאני רואה שקע כוח - לא יזיק לך להוסיף מאחור תאורת LED. אחד בתוך הארגז ואחד על המשקוף. אם אתה מאזור המרכז- בוא וקח כאלה:
https://www.ebay.com/itm/18W-6LED-Wo...V/203049893930
חינם אין כסף, נשארו לי ספייר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
ובנוסף, עם קצת מחשבה וקונסטרוקציה, או אפיחו סתם רגלי שולחן גנריות באורך הרצוי, מחנות אספקה טכנית, אתה יכול לחסוך את הצדדים והרצפה ולחסוך הרבה משקל. בעצם לבנות שולחן נמוך שאתה מניח בבגאז' ומקבע לרצפה בחיבור מהיר כלשהו, ואז יכול להשתמש בו גם כשולחן נמוך בפיקניק. אצלי ה"שולחן בדיוק בגובה הצידנית".
רעיון מעניין, הייתה מחשבה גם בכיוון הזה. אולי בפרויקט הבא. תודה!
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
רצף תקלות מצער נפל עלינו, הצרות באות בצרורות.
ראשית התחיל לעשות פרצופים ה 4X4. נורות השילוב וה low דולקות קבוע ומנוע לא משלב. אחרי שלילת כמה דברים בסיסיים הגיע למוסך. אחרי יומיים אצל החשמלאי הגיע למסקנה שמדובר במחשב 4X4, לקח קצת זמן אבל מצאנו מחשב 4X4 מפירוק, נבדק כדי לוודא שעובד. מחברים אצלי - זה לא זה, עדיין לא עובד. מתסכל. הלכתי לאחד ממומחי הסורנטו, בדקנו כל חלק בשרשרת, חיבור-פירוק של מה שאפשר כדי לזהות איפה בעיה, מסקנה סופית - צריך להחליף טנספר. מה נפל עליי הדבר הזה עכשיו? (כל התהליך הזה לקח חודשיים, עבודה, בית ולחפש חלפים).
טוב, נתחיל לחפש טרנספר, לפחות האוטו נוסע, אפשר להעמיס ולנסוע על שבילי קק"ל לעשות קמפינג. מחפשים טנספר מתאים מפירוק.
בוקר נעים אחד. מקפיץ את הילדה לגן ובדרך הבייתה מרגיש שההגה נהיה קשה, משהו לא טוב עובר על האוטו. למזלי הייתי כבר ליד הבית. מעמיד את האוטו ומזהה את שובל השמן שהבאתי איתי. טלפון לגרר ולמוסך והאוטו בדרך. נשברה אחת הגלגלות של הרצועת אביזרים, מה שנפגע זה צינור שמן של האלטרנטור. להחליף גלגלות, רצועה ושיפוץ האלטרנטור. טופל.
לא עובר זמן רב (עדיין לא מצאנו טרנספר)
נוסע לחיפה, בעליות הרכב מתחמם. עוצר בצד, ומגלה שנבקע מיכל העודפים. מתקשר לביטוח גרירה ("שוב אתה? כבר גררת החודש לא?").
במוסך לא ברור למה המנוע התחמם ככה. אני כבר לא זוכר את הרשימה בשלב זה אבל עברנו על הכל, היות והרכב רק יצא מהמוסך, וידאנו כל מה שאפשר כדי לראות שאין פה פספוס שלהם אחרי שהרכב שוחרר. להבנתי ההתחממויות האלה זה מחלה של הסורנטו. זוכרים שאמרתי שאני צריך להרכיב חיישן חום מנוע? לא הרכבתי.
מה הנזק? טורבו, ווסט גייט לא נפתח ונסגר כמו שצריך, במנוע הזה הווסט גייט הוא קומפלט עם הטורבו מה שאומר שאי אפשר להחליף רק ווסט גייט. והמנוע עצמו לך תדע אחרי התחממות.
בשלב זה להזכיר, עדיין לא החלפנו טרנספר.
אז מה עושים? בשביל להחזיר את הרכב לכשירות אמיתית צריך להחליף מנוע קומפלט עם טורבו וטרנספר.
היו הרבה התלבטויות אבל החלטנו לחתוך בשלב זה. יכולנו להחליט להחליף רק טורבו וטרנספר ולראות מה קורה, אבל סביר שמהר מאוד היינו מגלים שצריך גם להחליף את המנוע.
בשלב זה החלטנו לחתוך. הרכב נמכר בכמה אלפים למישהו שהתאים לו לעשות את העבודה ולהחליף את המנוע.
קודם סיכום ואז מסקנות:
סיכום:
10,000 ק"מ בקצת פחות משנה
ביטוחים - 3045ש"ח
טיפולים וחלפים - 8185ש"ח
אם הייתי מחליף מנוע קומפלט עם טורבו וטרנספר - עוד 14,000ש"ח
אני לא חושב שכולם מעדכנים בפורום כשדברים כאלה קורים ולכן היה לי חשוב להוסיף את המקרה שלי לתיעוד.
אני בטוח שלא כל הסורנטו הישנים ככה, אבל הנה דוגמא לפורום "ג'יפאים מתחילים לפני קניה" שאפשר לרפרר.
המטרה הראשונה של ההרפתקאה הושגה - המשפחה גילתה שכיף לנו לטייל ככה. בהיבט הזה הניסוי הצליח ובגדול.
מה עכשיו? כנראה פרייבט לשנה הקרובה לפחות (מישהו מוכר i30 CW 2013-15 עם ק"מ נמוך?). חוסכים כסף בצד בתקווה שעוד שנה נעמיד תקציב מכובד לרכב צעיר בהרבה.
חייב להגיד שעונת הטיולים הזו מאוד קשה עלינו, מרגישים שאנחנו מפספסים המון טיולים וכשהילדה קטנה כל טיול שאנחנו לא עושים מרגיש כמו זמן שלא יחזור. אולי עוד נשנה את דעתינו על הפרייבט.
מבין ללבך ומצטער על החוויה. רכב שבוגד זה מציק בכיס ובלב.... אבל טוב שחתכתם.
הייתי חושב על פתרון ביניים- דאסטר או xv
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
מסכים עם guyo - דאסטר (אתה בסדר עם גיר ידני?) או xv יאפשרו שילוב של פרייבט וגם טיולים בשטח...
עוד כיוון אפשרי - יש בלוחות אצלנו ויטרה xl - שווה לבחון, עשוי מאד להתאים למתווה הקיים.
נשלח מהנייד
את המסקנה החשובה ביותר לא רשמת ואולי לא הבנת.
לא נוסעים בלי חיישן חום (וגם חיישן לחץ שמן).
אי החלפת חיישן זול עלתה לך בהרס מנוע.
בברכה, טושי
אכן זה מצער שכך נגמר.
מקווה שתמשיוכ לטייל והחוויה הקשה לא תהרוג לך את התחביב.
בהצלחה
ראשית, מבאס ומצער לשמוע !
שנית, עשית חכם שחתכת (זה לא מובן מאליו והרבה נופלים בהחלטה להמשיך בכוח להפסיד).
שלישית, אם היית מבצע יותר חיפוש מעמיק מהעבר בשרשורים, היית מגלה שלמנוע הזה יש נטיות אבדניות
ויחסית מוקדם (למיטב זכרוני מנועים התאבדו לפני 150 אלף קמ').
בהצלחה בבחירה הבאה
רענן
מישהו שאני מכיר שנמאס לו מתהליך ההזדקנות היקר של פאג'רו Q שנת 2000 שהוא רכב כביש-שטח מצוין לכל הדעות, החליט להתקדם למשהו צעיר יותר ולעוס פחות, והלך על סורנטו 2006 או 2007, אני כבר לא זוכר.
היום, אחרי החלפת מנוע שניה, והתקלות שלו בכל מכלול אפשרי עדיין לא מפסיקות.
בקיצור, עצוב, אבל זה לא זה.
טוב שחתכת. כי זה היה עולה המון ולא היה נגמר.
בפעם הבאה תתייעץ. תשאל.
ייתכן שאם היית מתייעץ אז, היו מזהירים אותך ברצינות מהדגם הזה.
להגיד על מנוע שרגיש להתחממויות (אין הכוונה שהוא מתחמם יותר מאחרים, אלא שהנזק מהתחממות הורג אותו), שיש לו נטיות אבדניות זה לא מדויק.
מערכת קירור תקינה ומתוחזקת היא דבר שצריך להקפיד עליו ברכב ישן,
וברכבים שהיום הם חדשים, זה יהיה אף יותר כשיזדקנו, מכיוון שנדיר למצוא מנוע מודרני שבנוי אולדסקול.
יש דבר כזה "רגיש להתחממויות".
מנועים עם מערכות קירור גבוליות שכל שטות קלה גורמת להם להעלות טמפרטורה ולהתאבד.
ראה כל מנועי דייהטסו, הדיזלים של מיצובישי, לנדרוברים, אינדיאנים וכו'.
לפעמים המנוע עצמו טוב ביסודו, אבל סובל ממערכת קירור לא מספיקה, מתא מנוע צפוף עם פינוי חום לא מספיק וכו' וכו'. ראה את מנוע ה-4.0L שבסופות וברנגלרים הוא לא יודע מה זה להתחמם, אבל באינדיאנים.....
זה פשוט ככה. הצרות באות בצרורות תמיד. אין התחשבות.
אני כתבתי כאן שהנעילה עושה צרות ממש משלשום, יש לי 2 בילשטיינים בדרך שעלו כסף, זה ככה. אני קטונתי מלהכיר סורנטו-אבל זה תחביב ששובר אותך. היום בשיחה שגרתית עם אחד ממכובדי פורום זה הוא אמר "או שקונים אוטו חדש או שמתרגלים לצרות של ישן" וזה נכון. זה לשנות פאזה בראש, להכיר את המכונאי הנכון, לקמבן חלקים מחברים. רכבי שטח חדשים אמיתיים יש מעט- וזו החלטה שצריך לקבל. אני כיום לשמחתי במצב סביר כלכלית - אבל בחודש שעבר עשיתי ישור קו שכלל החלפת שמן טרנספר, שזה שטויות אבל נתקע הבורג מילוי. החלפת זרועות רדיוס וטיפול בדליפת מים. ועל הדרך קצת פה קצת שם, ברקסים כי צריך. הכול זה כסף - ואני כרגע חושב על לתקתק נעילה חדשה ושלום- שזה ככה 1800 שקל עם מכס, ולך תסביר לאשתך שלטייל בלי נעילה אחורית, אתה מרגיש כמו אדם שיוצא לרוץ בלי רגל. ככה זה. זה תחביב שהוא נפלא כשהוא עובד אבל לא נפלא בכלל כשהוא משתבש.
תודה חברים, פחות מתחבר ל XV ודאסטר אבל אם יהיה כיוון למשהו חדש כמובן יהיה שרשור בנושא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tooshey
את המסקנה החשובה ביותר לא רשמת ואולי לא הבנת.
לא נוסעים בלי חיישן חום (וגם חיישן לחץ שמן).
אי החלפת חיישן זול עלתה לך בהרס מנוע.
אין מה להגיד צודק. למדתי בדרך הקשה, את המסקנה הזו כבר אימצתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
טוב שחתכת. כי זה היה עולה המון ולא היה נגמר.
בפעם הבאה תתייעץ. תשאל.
ייתכן שאם היית מתייעץ אז, היו מזהירים אותך ברצינות מהדגם הזה.
התייעצתי, ואכן הזהירו, אבל גם לויטארה יש סדקים במנוע 2.4, פאג'רו הולכת המשאבת סולר וכל רכב (במיוחד ישן) והמחלות שלו.
אין מה להגיד, שילוב של נפלתי לא טוב עם טיפשות של לא לדאוג לתחזוקה מונעת לנושא טמפ' המנוע.
דרור, אוי דרור.
איך אני שמח שנפלת לבור הזה.
ללנדרוברים עם מערכת קירור תקינה אין בעיית התחממות.
ללנדרובר דיסקברי 1 עם מערכת קירור מקולקלת יש אכן רגישות למה שהתחממות כזאת גורמת. תוסיף לזה התראה שבאה כשכבר מאוחר, וראש אלומיניום, ואז הרבה פעמים תקלה במערכת הקירור תוביל לנזק במנוע.
בכל אופן זה בדיוק מה שניסיתי להגיד. לסורנטו אין "מנועים מתאבדים". אני מכיר לא מעט עם 350k וצפונה.
מנוע מתאבד זה כשל במנוע עצמו, כזה שלא ניתן למנוע בתחזוקה נכונה. למשל המנועים של הדיסקו 3 וחלק מה4, או הפטרול. גם לזה יש היום פתרונות, אבל כאן אנחנו מדברים כבר על כשל במנוע).
עריכה. והבהרה
לגבי הדיסקו1+2 עם המנועי בנזין הגדולים (לדעתי לא שווקו בארץ): כן. לפי מקורות זרים הם היו מתחממים כמו האינדיאנים. לא מכיר אותם מספיק, מעולם נתקלתי באחד כזה ולא מחווה עליו דעה.
עריכה 2.
קצת לפני הוצאת הרשיון, וקצת אחריו יצא לי לנסוע לא מעט בדיהטסו פרוזה. כולל תחרות ראלי אחת. המנוע לא היה עם מערכת גבולית ולא היה מתחמם. גם במאמץ.
מה שכן, בפעם היחידה שהוא התחמם (כרגיל, נפרץ צינור מים), מי שנהגה בו לא שמה לב, והלך מנוע.
ולכן אני מתעקש שתעשו הבדל בין מנועים שמתחממים, לבין אלו שרגישים לתוצאות התחממות.
דוזר - בעסה.
אבל תדע שזה די מקובל לאכל חרא עם הרכב הראשון, ולפעמים לא רק הראשון. בשאיפה, כעומק הנפילה עומק הלימוד.
אל תסתכל אחורה, רק קדימה. הסכום שהפסדת זניח כשלוקחים אותו בקנה מידה של החיים.